woyd Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Chyba ze wszystkim był dzisiaj problem, bo jak żona wróciła rano z biegania i chciałem zsynchronizować zegarek z MiFit to zegarek zawiesił się na jednej z plansz i dobrych kilka minut na nic nie reagował. Już myślałem, że kaplica. Dopiero po jakimś czasie drgnęło i działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrisKW Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Potwierdzam. Były dzisiaj problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapier Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 (edited) Mam pytanie. Mam ciągły problem z GPS i funkcjami "sportowymi" Niestety problem ten dyskwalifikuje zegarek jako urządzenie śledzące nasze trasy. Raz trasa ma 10km a powrotnie, ta sama trasa ma 5km. Zauważyłem też że zegarek nawet kiedy stoimy cały czas zwiększa dystans i stąd takie przekłamania. Robiąc przerwę np podczas wycieczki górskiej, jeśli będziemy odpoczywać 10 min tow tym czasie przejdziemy ok 1km. Bez sensu. Najciekawsze że trasa na mapie pokazana jest prawidłowo. Czy ktoś ma podobny problem? Edited April 23, 2018 by Rapier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Raz jeden zdarzyło mi się, że zegarek zarejestrowal 2x dłuższą trasę niż faktycznie przebiegłem i na mapie wyglądało to dziwnie. Nie mniej to był tylko jeden "wybryk" i reszta treningów pokrywa się pod względem śladu gps z telefonem z endomondo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwiniu Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Można w jakiś sposób wgrać nowe tarczę na ios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 Nie wiem czy zauważyliście ale pojawiła się nowa tarcza do pobrania w MiFit. Nazywa się Reverse i niestety jest 12h przez co dla mnie jest bezużyteczna. Plik nosi nazwę 4742a3b64747a2f0b1f3f82adaa9a4a9.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 24, 2018 Author Share Posted April 24, 2018 Można to zmodyfikować. Ciekawe jak sekundy będą w niej wpływać na baterie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Można w jakiś sposób wgrać nowe tarczę na ios?Musisz mieć jakiś tel z Andkiem na iOS jest kicha. Ja osobiście mam tablet i przez niego sobie radzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwiniu Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 To szkoda. Bo jak zrobię to przez androida to później i tak zrobi aktualizację fw na ios Mifit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 5 godzin temu, Zwiniu napisał: To szkoda. Bo jak zrobię to przez androida to później i tak zrobi aktualizację fw na ios Mifit. A co ma tarcza do fw ? Jak ja wgrasz to zostaje, zmienia się tylko jak zmieni się fw na wyższy, ale to nie jest tak często Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermitpowraca Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 (edited) poradziłem sobie dzięki za pomoc w spolsczeniu ! Edited April 26, 2018 by kermitpowraca problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted April 28, 2018 Share Posted April 28, 2018 (edited) Obserwuje ktos swiat moderski? Dzieje sie cos? Jest szansa na dodanie jakichs ciekawych opcji np. sterowanie muzyka? Edited April 28, 2018 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkirugby Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Witam, mam pytanko odnośnie eksportu treningu do Endomondo. Doczytałem na forum, że wystarczy wejść w historię treningów, następnie wybrać dany trening przesunąć ekran w prawo i pojawia się opcja eksportu. Potem należy podłączyć zegarek do komputera i mamy dostęp do pliku z rozszerzeniem obsługiwanym przez Endomondo. Ja natomiast mogę tylko przesuwać w górę i w dół gdzie pojawiają się dodatkowe informacje o treningu - nie mam możliwości przesunięcia w prawo, nie posiadam opcji eksportu. Czy możę to być kwestia wersji oprogramowania? Posiadam w tej chwili wersję VO.1.1.14? Z góry dziękuję za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciopik Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 (edited) taka możliwość jest na Amazfit Pace a ty piszesz o Amazfit BIP który nie łączy się z komputerem po kablu oraz nie ma opcji zapisania GPX Edited April 30, 2018 by ciopik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LiN Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 Cześć, Mam problem, żeby zsynchronizować dwie trasy z MiFit. Czy istnieje jakaś możliwość, żeby wymusić synchronizację? Pomimo wielu prób wciąż te dwie trasy nie zostały zsynchronizowane. Z pozostałymi trasami nie mam problemu. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 mam to samo z trasą rowerową - z tego samego dnia synchronizuje tylko jedną trasę Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkirugby Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 2 godziny temu, ciopik napisał: taka możliwość jest na Amazfit Pace a ty piszesz o Amazfit BIP który nie łączy się z komputerem po kablu oraz nie ma opcji zapisania GPX A czy jest jakaś inna opcja, żeby zrobić jakąś synchronizację/upload do Endomondo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted April 30, 2018 Share Posted April 30, 2018 mam to samo z trasą rowerową - z tego samego dnia synchronizuje tylko jedną trasę Mi zsynchronizowało 2 z 3 tras.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 U mnie również pojawił się problem z synchronizacją drugiej trasy rowerowej trgo samego dnia. Póki co juz kilka dni minęło i dalej lipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 (edited) Zauważyliście, że w MiFit w wersji 3.3.1 (ja osobiście używam wersję MrTomi-3.3.1-PL, ale problem jest dziedziczony z wersji oryginalnej) występuje problem z nazwami dni tygodni w wynikach aktywności w języku polskim (jak na załączonym screenie, gdzie 29.04.2018 jest poniedziałkiem) ? Niestety dni tygodnia są przesunięte o jedną pozycję w tył. W pliku z zasobami (arrays.xml) dla języka polskiego jest wprowadzona błędna kolejność dni dla tablic weeks i weeks_short. <string-array name="week_name"> <item>Niedz</item> <item>Pon</item> <item>Wt</item> <item>Śr</item> <item>Czw</item> <item>Pt</item> <item>Sob</item> </string-array> <string-array name="weeks"> <item>Poniedziałek</item> <item>Wtorek</item> <item>Środa</item> <item>Czwartek</item> <item>Piątek</item> <item>Sobota</item> <item>Niedziela</item> </string-array> <string-array name="weeks_short"> <item>Pon</item> <item>Wto</item> <item>Śro</item> <item>Czw</item> <item>Pią</item> <item>Sob</item> <item>Nie</item> </string-array> Tablica week_name jest poprawna - i w niej pierwszą pozycją na liście jest niedziela. Wystarczy poprawić kolejność w tablicach weeks i weeks_short (niedzielę przenieść z ostatniej pozycji do pierwszej) i wyświetlanie jest prawidłowe. Nie jest to duży błąd, ale niemniej mnie mocno irytował i poprawiłem plik z zasobami. Może MrTomi wyedytuje zasoby i wystawi poprawioną wersję apki w pierwszym post-cie? Edited May 1, 2018 by walek75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
devho Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 @tomurbanowicz kiedy można się spodziewać jakieś aktualizacji aplikacji oraz PL firmware ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted May 2, 2018 Author Share Posted May 2, 2018 10 godzin temu, devho napisał: @tomurbanowicz kiedy można się spodziewać jakieś aktualizacji aplikacji oraz PL firmware ? A jest już nowy stabilny FW oraz MiFit? 13 godzin temu, walek75 napisał: Może MrTomi wyedytuje zasoby i wystawi poprawioną wersję apki w pierwszym post-cie? Jasne, poprawię to w kolejnej wersji MiFit. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baadnews Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 (edited) Cześć mam problem ze swoim bipem. Kupiłem już drugiego Bipa i chciałem spolszczyć według instrukcji z forum, pierwszy się udało więc wszystko robiłem tak samo. MIfit pościągało się wszystko co się miało ściągnąć. Później przez gadgetbridge chciałem wgrać pliki w wersji odpowiedniej do posiadanego oprogramowania, jednak coś mieliło, mieliło i wyskoczył komunikat, że nie udało się zaktualizować z problemów z transferem metadanych ( nadane były wszystkie uprawnienia) więc odinstalowałem i zainstalowałem mifit połączyłęm, zaczęło się znowu aktualizować teraz przez MIfit , dochodzi do połowy i wyskakuje komunikat nie udało się zaktualizować, spróbuj ponownie, co też robiłem wielokrotnie, nic nie pomogło. Co się mogło stać i co zrobić żeby co naprawić? Edit: Właściwie już nieaktualne, udało się zrobić na innym telefonie Edited May 4, 2018 by baadnews Link to comment Share on other sites More sharing options...
devho Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Dnia 2.05.2018 o 08:15, tomurbanowicz napisał: A jest już nowy stabilny FW oraz MiFit? Popatrzyłem na Apkmirror i trochę nad wyraz pomyślałem że to wersje stabilne W takim razie czekam z spokojem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Cos w MiFit przestał mi działać podgląd trasy na mapie. Może ktoś potwierdzić? Bo nie wiem czy to u mnie czy u nich na serwerach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted May 5, 2018 Share Posted May 5, 2018 (edited) Restart telefonu pomoże... Przerabiałem to Edited May 5, 2018 by kzybu1983 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted May 5, 2018 Share Posted May 5, 2018 Pojawił się MiFit 3.3.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 coś ciekawego zmienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 @tomurbanowicz w końcu odpaliłem w MiFit opcje treningu, gada po angielsku, jak mu wymusić polski?Próbowałem obie Twoje wersje MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted May 6, 2018 Author Share Posted May 6, 2018 21 minut temu, Gawronnek napisał: @tomurbanowicz w końcu odpaliłem w MiFit opcje treningu, gada po angielsku, jak mu wymusić polski? Hmm... Powalczę przy następnej wersji z tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Jasne, poprawię to w kolejnej wersji MiFit.Jest nowy stabilny Mi Fit 3.3.2https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-3-2-release/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Coś nie tak z tą wersją MiFit. Próbowała mi aktualizować firmware i pod sam koniec zegarek się wyłączył. Wracam do sklepowej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 (edited) Zainstalowane na przerabiany zegarek z CN na CE, nie było żadnych problemów z instalacją/ugrade fw. Obecny szczęśliwy numerek to 0.1.1.36. Aha, albo w poprzedniej wersji (3.3.1 - nie wiem, bo nie instalowałem jej) albo w obecnej znacznie przyspieszył proces wrzucania fw do zegarka, na oko ze 2-3x szybciej. Edited May 6, 2018 by sugnuf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Miałem wersję Global. Bo aktualizacji takie coś mi wyskoczyło. Ale już poprzez Fitness&Notiffy wgrałem "Resource" i zegarek działa. Wersja 0.1.1.36 pozostała. Po Setting pojawiło sie jeszcze Alipay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Ja już mam 0.1.1.39, bo takie w najnowszej becie MiFita było. Ta stabilna jest trochę do tyłu. W 3.3.4.12 jest parę dodatków. Pokazuje np ile razy w ciągu snu się obracało z boku na bok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts