Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić?

Posted
2 minuty temu, WojtoR napisał:

Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić?

Wrzucić prawidłowo FW .14.

Posted

W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać.

Posted
9 minut temu, WojtoR napisał:

W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać.

Było wiele razy :) Nie przeczytałeś wszystkich 100 stron postów :D

Posted
36 minut temu, Xanth napisał:

Potwierdzam, wgranie fontów na oryginalny, niemodyfikowany fw daje śliczny efekt :)

A na które wgrywałeś? Ja mam już 17 z bety MiFita i nie wiem czy ryzykować (przewrażliwiony jestem).

Posted

Zaryzykowałem. Na oryginalnym FW 0.1.1.17 i MiFit 3.3.4.6 instalują się i działają bez dodatkowych aplikacji (angielskie menu w telefonie). Największa zaleta, to lepsza czytelność i dodatkowa, to brak "dziwnych" znaków w miejscach polskich liter.

Posted
Przed chwilą, dlugi_5 napisał:

Jak dobrze rozumiem to wystarczy wrzucić plik mili_chaohu_pl.ft przez gadgetbridge i będzie działać?

Tak

Posted
Czy ktoś z was ma również problem z synchronizowaniem aktywnosci? Probowalem na najnowszym stable ".14" probowalem na ".17" beta i podobny efekt. Generalnie synchronizuje mi pierwszą aktywnosc a kolejne nie chce zassac. Probowalem oryginalny mifit 3.3.1 oraz 3.2.9 tomiego i nie widze znaczacej różnicy. Walcze już 2-gi dzień

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

U mnie podobny problem, z tym że nie synchronizuje żadnej aktywności. Udało Ci się może już to ogarnąć?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Posted

U mnie się synchronizują, ale często za 2 lub 3 razem dopiero. Mam natomiast inny problem z aktywnościami. Aplikacji się mylą dni w stosunku do dat i np. mysli, że wczoraj czyli 5 kwietnia był piątek itd. i tak wyświetla aktywności.6cfed41a789b5546f7c1cccc1f815ae4.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

Pomylone są dni już od dawna i nic z tym nie robią. Tak samo w pogodzie na zegarku są dwa wtorki ;)

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Koledze pewnie chodzi o to, że w instrukcji (pierwszy spoiler) jest pobierz w punkcie 3, gdzie link prowadzi do tej samej strony.

Posted

Witam Was serdecznie ;) 

Wie ktoś może jak zmienić język (na jakikolwiek inny niż ten fabryczny chrust :P ) mając smartphone z iOS ? Dzięki za pomoc 

Posted

@TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum.

Posted
18 minut temu, FromWP napisał:

@TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum.

Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zmienia się język zegarka na angielski, ale po zmianie języka w telefonie na nasz ojczysty i ponownym sparowaniu zegarka włącza się aktualizacja A-GPS i wracają szlaczki. 

Posted

Czy tylko ja mam wrażenie, że przewijanie powiadomień jest jakby wolniejsze po wgraniu PL czcionek?

Poza tym wielkie dzięki za modyfikacje!

Posted

Mam błąd po aktualizacji GPS przy najnowszym mifit. Za każdym odpaleniem aplikacji próbuje ponownie. Jak to naprawić?

Posted

Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak zmusić mi fit do mówienia po polsku w trakcie biegania?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Czy wiecie co zrobić z aktualizacją GPS kiedy wywala błąd nawet przy oryginalnym mifit? Dzięki wszystkim za pomoc ;-). Jakby ktoś mial problemy z aktualizacją gps opisuję co pomogło. Instalacja najnowszego mifit z apk mirror w wersji beta. Aktualizacja firmware i gps z tymże mifitem. Instalacja najnowszego gadget bridge'a i ręczne zainstalowanie fw i res .14 z forum. Nastepnie instalacja mifita stabilnego z forum i sparowanie ponowne :-). Teraz zostało zrpbienie wersji europejskiej ;-). Pozdrawiam

Edited by Dukee
Posted

Czy przy zmianie wersji zegarka z CN -> CE muszę mieć oryginalne fonty? Czy mogę dokonać konwersji posiadając oddzielne dodane fonty? Kolejne pytanie odnośnie fontów - jeżeli wgram firmware do zegarka plikami fw oraz res czy fonty ustawiają się na domyślne?

Posted (edited)

Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum.

Edited by tomurbanowicz
Posted
12 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum.

Cześć.

Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura...

A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu...

ArtKon1.bin

ArtKon1.gif

Posted
1 godzinę temu, artkon napisał:

Cześć.

Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura...

A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu...

ArtKon1.bin

ArtKon1.gif

Tragedii nie ma. Poproszę jeszcze wersję z czarnym tłem :P (i przejdźmy do wątku obok)

IMG_20180410_090422.thumb.jpg.5ba3078798ecba5b45638999f61431a1.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...