WojtoR Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić?
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Posted April 5, 2018 2 minuty temu, WojtoR napisał: Po wgraniu pl fontów zablokowało mi się menu zegarka. Mam tylko tarcze<->Status<->Budzik i dalej nie przewija mam nasz (przerobiony) fw .86. Ma ktoś jakąś propozycję co by można było zrobić? Wrzucić prawidłowo FW .14.
WojtoR Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać.
Pan Arek Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 9 minut temu, WojtoR napisał: W Mi Fit przestawiłem pozycje w menu i zapisałem, a następnie wróciłem do pierwotnego stanu i zapisałem. Menu się odblokowało :). To jakby ktoś miał podobny problem to może się przydać. Było wiele razy Nie przeczytałeś wszystkich 100 stron postów
FromWP Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 36 minut temu, Xanth napisał: Potwierdzam, wgranie fontów na oryginalny, niemodyfikowany fw daje śliczny efekt A na które wgrywałeś? Ja mam już 17 z bety MiFita i nie wiem czy ryzykować (przewrażliwiony jestem).
Xanth Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Oryginalny z GPlaya. Ten co siedzi w 3.3.1 (1.1.14 bodajże). X.
FromWP Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Zaryzykowałem. Na oryginalnym FW 0.1.1.17 i MiFit 3.3.4.6 instalują się i działają bez dodatkowych aplikacji (angielskie menu w telefonie). Największa zaleta, to lepsza czytelność i dodatkowa, to brak "dziwnych" znaków w miejscach polskich liter.
dlugi_5 Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Jak dobrze rozumiem to wystarczy wrzucić plik mili_chaohu_pl.ft przez gadgetbridge i będzie działać?
d7ejkej Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Przed chwilą, dlugi_5 napisał: Jak dobrze rozumiem to wystarczy wrzucić plik mili_chaohu_pl.ft przez gadgetbridge i będzie działać? Tak
Korolm Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Czy ktoś z was ma również problem z synchronizowaniem aktywnosci? Probowalem na najnowszym stable ".14" probowalem na ".17" beta i podobny efekt. Generalnie synchronizuje mi pierwszą aktywnosc a kolejne nie chce zassac. Probowalem oryginalny mifit 3.3.1 oraz 3.2.9 tomiego i nie widze znaczacej różnicy. Walcze już 2-gi dzień Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaU mnie podobny problem, z tym że nie synchronizuje żadnej aktywności. Udało Ci się może już to ogarnąć? Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Toldo Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 U mnie się synchronizują, ale często za 2 lub 3 razem dopiero. Mam natomiast inny problem z aktywnościami. Aplikacji się mylą dni w stosunku do dat i np. mysli, że wczoraj czyli 5 kwietnia był piątek itd. i tak wyświetla aktywności.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
fake4r Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 Pomylone są dni już od dawna i nic z tym nie robią. Tak samo w pogodzie na zegarku są dwa wtorki Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1
gofer88888888 Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 Witam Pod linkiem do pobrania "Przetłumaczony .fw oraz .res" brak jest plików. Skąd mogę je pobrać?
tomurbanowicz Posted April 6, 2018 Author Posted April 6, 2018 Witam Pod linkiem do pobrania "Przetłumaczony .fw oraz .res" brak jest plików.Skąd mogę je pobrać? Jak brak? Gdzie dokładnie?
Toldo Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 Koledze pewnie chodzi o to, że w instrukcji (pierwszy spoiler) jest pobierz w punkcie 3, gdzie link prowadzi do tej samej strony.
TheLoras Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 Witam Was serdecznie Wie ktoś może jak zmienić język (na jakikolwiek inny niż ten fabryczny chrust ) mając smartphone z iOS ? Dzięki za pomoc
FromWP Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 @TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum.
TheLoras Posted April 6, 2018 Posted April 6, 2018 18 minut temu, FromWP napisał: @TheLoras Dawniej wystarczyło ustawienie języka angielskiego w systemie telefonu, przy pierwszym uruchomieniu MiFita. Ustawienie każdego innego skutkuje odpaleniem chińskiego. Jak teraz nie wiem, musisz sprawdzić. Poza zmianą języka w telefonie na eng nic w iOS-ie nie zrobisz. Żeby na stałe nie mieć chińskiego trzeba zmienić hardware zegarka z chińskiego na globalne. Do tego potrzebny Android i komputer, ale to trochę zabawy. Instrukcje znajdziesz na tym forum. Dzięki za odpowiedź. Faktycznie zmienia się język zegarka na angielski, ale po zmianie języka w telefonie na nasz ojczysty i ponownym sparowaniu zegarka włącza się aktualizacja A-GPS i wracają szlaczki.
FixMix Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Czy tylko ja mam wrażenie, że przewijanie powiadomień jest jakby wolniejsze po wgraniu PL czcionek? Poza tym wielkie dzięki za modyfikacje!
Dukee Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Mam błąd po aktualizacji GPS przy najnowszym mifit. Za każdym odpaleniem aplikacji próbuje ponownie. Jak to naprawić?
seb11_11 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Witam, czy ktoś może mi powiedzieć jak zmusić mi fit do mówienia po polsku w trakcie biegania? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Uri0550 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 (edited) @tomurbanowicz no z tym nie mogę się zgodzić ostatni jaki próbowałem to 3.2.6 i komunikaty były po angielsku Edited April 8, 2018 by Uri0550
Dukee Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 (edited) Czy wiecie co zrobić z aktualizacją GPS kiedy wywala błąd nawet przy oryginalnym mifit? Dzięki wszystkim za pomoc ;-). Jakby ktoś mial problemy z aktualizacją gps opisuję co pomogło. Instalacja najnowszego mifit z apk mirror w wersji beta. Aktualizacja firmware i gps z tymże mifitem. Instalacja najnowszego gadget bridge'a i ręczne zainstalowanie fw i res .14 z forum. Nastepnie instalacja mifita stabilnego z forum i sparowanie ponowne :-). Teraz zostało zrpbienie wersji europejskiej ;-). Pozdrawiam Edited April 8, 2018 by Dukee
pkonrad Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Pojawiła się nowa beta wersja Mi Fit 3.3.4.9https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-3-4-9-release/mi-fit-3-3-4-9-android-apk-download/
Dukee Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Czy przy zmianie wersji zegarka z CN -> CE muszę mieć oryginalne fonty? Czy mogę dokonać konwersji posiadając oddzielne dodane fonty? Kolejne pytanie odnośnie fontów - jeżeli wgram firmware do zegarka plikami fw oraz res czy fonty ustawiają się na domyślne?
tomurbanowicz Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 (edited) Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum. Edited April 9, 2018 by tomurbanowicz
stillo Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 nie polecam pasków https://pl.aliexpress.com/item/Rubber-Wrist-Strap-for-Samsung-Gear-S3-Frontier-Silicone-Watch-Band-for-Samsung-Gear-S3-Classic/32821757818.html Ponad miesiąc noszenia było ok. Dzisiaj było bardzo ciepło to w krótkim rękawie chodziłem. Lekko zapocona ręka i zrobiło się odparzenie. Podobno nie jest to pojedynczy przypadek.
blaze85 Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Miałem to samo na oryginalnym. Kupiłem taki Aliexpress i zero problemów.
artkon Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 12 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Spreparowałem MiFit 3.2.8 (MrTomi) do FW z 3.3.1 - IMO nie da się używać 3.3.1 z bieżącą pogodą... Do irytacji może doprowadzić znikająca pogoda. Jeszcze testuję i jak przejdzie testy udostępnię na forum. Cześć. Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura... A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu... ArtKon1.bin
tomurbanowicz Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Niestety na poprzedniej wersji, tj. 3.2.8 jest podobnie - również znika... Porzuciłem na tą chwilę MiFit przerzucając się na GB - tam pogoda nie znika.
Xanth Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 1 godzinę temu, artkon napisał: Cześć. Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura... A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu... ArtKon1.bin Tragedii nie ma. Poproszę jeszcze wersję z czarnym tłem (i przejdźmy do wątku obok)
Recommended Posts