tomurbanowicz Posted May 11, 2018 Author Share Posted May 11, 2018 Przecież jest opcja "opóźnienie powiadomień". Wyłączacie ją i macie 0 sek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Przecież jest opcja "opóźnienie powiadomień". Wyłączacie ją i macie 0 sek. @tomurbanowicz... Nie bardzo. Pomimo tej opcji minimalne jest 3s.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Ale masz ją odznaczyć żeby w ogóle była nieaktywna, żeby nie dało się wybrać czasu. Wtedy będziesz miał bez opóźnień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Ok. Zobaczę. W poprzednich mifit wybieralo sie poprostu "0". Ale masz ją odznaczyć żeby w ogóle była nieaktywna, żeby nie dało się wybrać czasu. Wtedy będziesz miał bez opóźnień.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Dzięki. Faktycznie działa. Ale masz ją odznaczyć żeby w ogóle była nieaktywna, żeby nie dało się wybrać czasu. Wtedy będziesz miał bez opóźnień.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiorr Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Hi,Jest możliwość aktualizacji gps recznie?Zainstalowałem ostatni mifit od Tomi i zaktualizował wszystko oprócz gps. Na koniec wywala :/. I tak za każdym odpaleniem.Mój błąd bo nie wgralem pierw oryginalnego mifit by wygrał fabryczne fw Edit: Wgranie reczne nie pomaga, tez sie wywala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordzyta Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 (edited) Jest jakiś prostszy sposób żeby wgrać jakąkolwiek podaną tu tarczę w formacie .bin? Zupełnie nie rozumiem tych instrukcji. Mam to telefonem wszystko pobierać (tarcze i ten program do tarcz) czy jak? Edit: Pomijam już fakt, że Gadget Bridge nie chcę się sparować z zegarkiem, wyszukuję ale parowanie trwa bez końca. Edited May 12, 2018 by lordzyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 1 godzinę temu, lordzyta napisał: Jest jakiś prostszy sposób żeby wgrać jakąkolwiek podaną tu tarczę w formacie .bin? Najprościej chyba programem ze sklepu Play "WatchFace" (developer Roktiskiy). Jest tam opcja wgrania własnej tarczy z pliku .bin (zapisanego w telefonie). Wybierasz która z domyślnych w MiFit ma być zastąpiona nową, otwierasz MiFita, wybierasz dokładnie tą i się wgrywa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordzyta Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Serdecznie Ci dziękuję za pomoc. Dokładnie o to mi chodziło. Pozdrawiam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornikowaty Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Polecam koledze czytanie i wykonywanie poleceń zdanie po zdaniu. Za szybko jak się chce coś zrobić, to można sobie sprzęt zepsuć. Często tak jest jak się dostało wreszcie wymarzonego BIPa Jest jakiś prostszy sposób żeby wgrać jakąkolwiek podaną tu tarczę w formacie .bin? Zupełnie nie rozumiem tych instrukcji. Mam to telefonem wszystko pobierać (tarcze i ten program do tarcz) czy jak? Edit: Pomijam już fakt, że Gadget Bridge nie chcę się sparować z zegarkiem, wyszukuję ale parowanie trwa bez końca.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
neotion Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Witam, w jaki bezpieczny sposób powrócić z wersji PL-FW-0.1.1.36.fw do oryginalnego (ang) fw ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Pytanie dawno mnie tu nie było. Potrzebuję pomocy mam bip z firmware V.0.1.0.44 pl. Jak najlepiej uaktualnić do nowszej wersji.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Pytanie dawno mnie tu nie było. Potrzebuję pomocy mam bip z firmware V.0.1.0.44 pl. Jak najlepiej uaktualnić do nowszej wersji.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJa robię tak:- odinstalowuje Mi fit- instaluje Mi fit ze sklepu, czekam aż wszystko uaktualni, potem go odinstalowuje - pobieram najnowszy res i fw z pierwszej strony- instaluje najnowszy GB i wgrywam przez niego najpierw res potem fw- teraz instalacja najnowszego Mi fit z pierwszej strony MrTomi jeśli go używaszI chyba tyle, u mnie to zawsze działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Pojawiła się nowa wersja beta MiFita 3.4.0.1 ( https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-4-0-1-release/ ) i nowe fw dla Bipa. Zainstalowałem, większych zmian nie widzę. Ale mam w związku z tym pytanie, czy aktualizowała się wam dzisiaj bieżąca temperatura w pogodzie, bo u mnie nie i nie wiem czy to wina MiFita, czy ogólnie serwerów pogodowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 6 godzin temu, dan-tom napisał: Ja robię tak: - odinstalowuje Mi fit - instaluje Mi fit ze sklepu, czekam aż wszystko uaktualni, potem go odinstalowuje - pobieram najnowszy res i fw z pierwszej strony - instaluje najnowszy GB i wgrywam przez niego najpierw res potem fw - teraz instalacja najnowszego Mi fit z pierwszej strony MrTomi jeśli go używasz I chyba tyle, u mnie to zawsze działa. A te Fonty PL od janusza jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 1 minutę temu, alban7314 napisał: A te Fonty PL od janusza jak ? Gadgedbridge i instalujesz plik z fontami. @alban7314 te fonty sa niezależne od Fw i są tylko w powiadomieniach. Nie znikają przy aktualizacj Fw (przynajmniej na razie). Używam orginalnych wersji MiFita, ale z doinstalowanymi polskimi fontami. Przy ustawionym języku angielskim w systemie wszystko działa ok. To chyba najbezpieczniejsza i najmniej inwazyjna modyfikacja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
masla Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 18 godzin temu, FromWP napisał: Gadgedbridge i instalujesz plik z fontami. @alban7314 te fonty sa niezależne od Fw i są tylko w powiadomieniach. Nie znikają przy aktualizacj Fw (przynajmniej na razie). Używam orginalnych wersji MiFita, ale z doinstalowanymi polskimi fontami. Przy ustawionym języku angielskim w systemie wszystko działa ok. To chyba najbezpieczniejsza i najmniej inwazyjna modyfikacja. Spotkał się ktoś z problemem z parowaniem Amazfit BIP z aplikacją Gadgedbridge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Niektórzy mają. Widoczność w MiFicie przed parowaniem z Gadgedbridge ustawiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masla Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Tak, aplikacja wykrywa BIP-a, ale nie może się sparować. Jeśli sparuję zegarek systemowo to z kolei nie może się połączyć w Gadgedbridge Link to comment Share on other sites More sharing options...
neotion Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Ja przed sparowaniem z Gadgedbridge rozłączam Bip'a w MiFit. Łączy bez problemu. Gdyby problem dalej wystąpił, wyłączyć i włączyć BT w tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Ja nawet nie rozłączam w MiFit, tylko go zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Porównanie na odcinku 2 km danych z zegarka i danych z Endomondo. I nie chodzi nawet o te 80m tylko ilość spalonych kalorii. Jeden i drugi ma ustawione te same parametry (wiek, wzrost i wagę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
masla Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 14 godzin temu, neotion napisał: Ja przed sparowaniem z Gadgedbridge rozłączam Bip'a w MiFit. Łączy bez problemu. Gdyby problem dalej wystąpił, wyłączyć i włączyć BT w tel. Dzięki za pomoc. Udało mi się połączyć z Amazfit BIP z Gadgedbridge. Przy aktywnym połączeniu w MiFit, wyłączyłem BT w telefonie, po włączeniu BT połączenie z Gadgedbridge "zaskoczyło". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 14 godzin temu, Pan Arek napisał: Porównanie na odcinku 2 km danych z zegarka i danych z Endomondo. I nie chodzi nawet o te 80m tylko ilość spalonych kalorii. Jeden i drugi ma ustawione te same parametry (wiek, wzrost i wagę). Też zauważyłem straszny rozstrzał między endomondo i bipem. Wydaje mi się jednak, że to endomondo zawyża spalanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kudlaty3 Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Jeśli chodzi o spalone kalorie to w przypadku biegania pokazuje realne wartości, przy jeździe rowerem zdecydowanie jest zaniża. Intensywna jazda rowerem 3h - 100km - około 500 kalorii gdzie powinno być około 2000-3000 Bieg 50min - 10km - około 600 kalorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
zawi Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 (edited) Dnia 13.05.2018 o 22:14, FromWP napisał: Gadgedbridge i instalujesz plik z fontami. @alban7314 te fonty sa niezależne od Fw i są tylko w powiadomieniach. Nie znikają przy aktualizacj Fw (przynajmniej na razie). Używam orginalnych wersji MiFita, ale z doinstalowanymi polskimi fontami. Przy ustawionym języku angielskim w systemie wszystko działa ok. To chyba najbezpieczniejsza i najmniej inwazyjna modyfikacja. @FromWP A jak rozwiązałeś problem z brakiem identyfikacji dzwoniącego na oryginalnym MiFit ? Drugie pytanie trochę poza tematem. Czy działają komuś znajomi w Mi Fit ? Wysyłam zaproszenie i osoba zapraszana go nie dostaje. To samo w drugą stronę. Gdy miałem MiBanda to działało. Po przesiadce na BIPa już nie. Ale to raczej problem w MF. Ma ktoś tak ? Da się to obejść ? Fajnie wiedzieć o której dziewczyna spać chodzi Edited May 15, 2018 by zawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 32 minuty temu, zawi napisał: A jak rozwiązałeś problem z brakiem identyfikacji dzwoniącego na oryginalnym MiFit ? Mam ustawiony angielski w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zawi Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 @FromWP Nie wgrywałem jeszcze czcionek. Mam BIPa zmienionego na wersję międzynarodową metodą z pierwszego posta CN -> CE. Czy wystarczy wgrać sam plik Mili_chaohu_pl_big.ft przez Gadget Bridge ? Czy muszę wgrywać res i fw ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 @zawi wystarczy same czcionki czyli tylko ten plik. Komunikaty będą z polskimi znakami i pogrubioną czcionką. To zostaje nawet po wgraniu nowego oryginalnego FW (sam wgrałem kilka wydań temu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcerz Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 6 godzin temu, Toldo napisał: Też zauważyłem straszny rozstrzał między endomondo i bipem. Wydaje mi się jednak, że to endomondo zawyża spalanie. Endomondo podaje także spoczynkowe zużycie kalorii czyli BMR i do tego dodaje potrzeby energetyczne wygenerowane przez trening. Oczywiście są to dane mocno zgadywane bo ilość energii jaką zabiera wysiłek zależy w dużym stopniu od wytrenowania do danej czynności. A tego nie da się przewidzieć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 6 godzin temu, zawi napisał: @FromWP A jak rozwiązałeś problem z brakiem identyfikacji dzwoniącego na oryginalnym MiFit ? Tutaj zamieszczają poprawione wersje beta: https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/rom-mifit-mod-call-ce-firmware-bip-cor-t3761273/page10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zawi Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 (edited) 3 godziny temu, mswiniuch napisał: Tutaj zamieszczają poprawione wersje beta: https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/rom-mifit-mod-call-ce-firmware-bip-cor-t3761273/page10 @mswiniuch Co znaczy poprawione ? Co poprawiają? Będzie identyfikacja dzwoniącego na PL Androidzie ? Ponawiam pytanie odnośnie znajomych w MiFit. Korzysta ktoś? Można dodać znajomego ? Edited May 15, 2018 by zawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Mam najnowszą betę z apkmirror.com i jest identyfikacja, zarówno dzwoniącego jak i przysyłającego SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Dnia 10.05.2018 o 09:42, Toldo napisał: W Mifit nie, w notify&fitness oraz tools&amazfit się da. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka W Tools&amazfit mi to nie działa. Wszystko skonfigurowałem a powiadomienia i tak były tylko z nieco większym opóźnieniem niż na mifit Ponawiam więc pytanie czy istnieje jakaś DARMOWA aplikacja która umożliwia wyłączenie powiadomień na zegarku podczas używania telefonu? Szału można dostać jak się z kimś pisze a zegarek co chwile wibruje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 W Tools&Amazfit masz to ustawienie do każdego powiadomienia osobno (z każdej dodanej aplikacji) i globalnie z poziomu ustawień samej aplikacji. Tam jak włączysz to nic nie przychodzi jak korzystasz z telefonu z zapalonym ekranem. Z darmowych Alert Bridge ma taką opcję i Gadget Bridge, ale one nie będą tak rozbudowane jak płatne apki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts