Kornikowaty Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Czy ktoś z was ma również problem z synchronizowaniem aktywnosci? Probowalem na najnowszym stable ".14" probowalem na ".17" beta i podobny efekt. Generalnie synchronizuje mi pierwszą aktywnosc a kolejne nie chce zassac. Probowalem oryginalny mifit 3.3.1 oraz 3.2.9 tomiego i nie widze znaczacej różnicy. Walcze już 2-gi dzień Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 (edited) Dnia 2.04.2018 o 17:32, ciopik napisał: czy jak wroce do .86 z .14 za pomocą telefonu z android to po połączeniu z iOS spowrotem mi wrzuci .14? Niestety Tak, iOS nie pyta o zgodę on działa Dla tego czekam z niecierpliwością na Jailbreak i Cydię Edited April 4, 2018 by d7ejkej Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 -------------------------- Firmware FW 0.1.1.14 PL z "ogonkami" jest już w pierwszym poście. Plik Fonty PL również.Jest ważna kolejność wgrywania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Ja wgrałem firmware potem fonty, i jest ok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Czyli jak rozumiem, teraz wystarczy sam Mi fit i wszystkie powiadomienia będą już po polsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paff Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Dnia 3.04.2018 o 00:08, blaze85 napisał: U mnie przy punkcie 5 ustawienia były po angielskuWgrałem bez problemu.. Potwierdzam... Wygląda na to, że procedurę można ograniczyć do punktu 3ciego. Ja po restarcie o którym mowa w punkcie 4 mam już wersję CE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 4, 2018 Author Share Posted April 4, 2018 Potwierdzam... Wygląda na to, że procedurę można ograniczyć do punktu 3ciego. Ja po restarcie o którym mowa w punkcie 4 mam już wersję CEU mnie musiały być wykonane wszystkie punkty. Zresztą takie jest założenie patcha. Czyli jak rozumiem, teraz wystarczy sam Mi fit i wszystkie powiadomienia będą już po polsku? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 (edited) Ktoś rozwiązał problem z ciąglę wracającą ikonką MiFit informującą że zegarek jest połączony w pasku górnym. Wersja Mifit MrTomi 3.3.1 Edited April 4, 2018 by kzybu1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 43 minuty temu, kzybu1983 napisał: Ktoś rozwiązał problem Tak Chińczycy w wersji beta 3.3.4.6. W oryginale 3.3.1 też ten błąd jest. Na razie można wyłączyć ogólnie powiadomienia MiFita. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzybu1983 Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 (edited) 9 minut temu, FromWP napisał: Tak Chińczycy w wersji beta 3.3.4.6. W oryginale 3.3.1 też ten błąd jest. Na razie można wyłączyć ogólnie powiadomienia MiFita. Dziękuję Edited April 4, 2018 by kzybu1983 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Czy jest jakiś sposób aby Bip nie pokazywał tego durnego powiadomienia "Dymki czatu są aktywne" z Messengera? Jak dostaję jedną wiadomość to widzę na zegarku tylko to powiadomienie, zamiast treści wiadomości. Używam MiFit MrTomi i Tools & Amazfit do powiadomień i niby mam dodany filtr, ale on nie działa. Wiem, że w Notify & Fitness to działało tak jak powinno, ale ta apka ma problemy z zapisywaniem ustawień (np. mimo ustawienia interwału pomiaru pulsu na 15 czy 30 min i tak mierzy ciągle co kilka sekund). Jak to rozwiązać inaczej niż wyłączając dymki w Messengerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Amazfit Tools tak ma. Z maili wyświetla tylko nadawcę i temat, bez zawartości. Dlatego go wywaliłem na rzecz NF, tu wszystko jest prawidłowo (nie wiem jak w messengerze, bo nie używam, korzystam z Lite i tu jest ok). X. PS. Nie mam problemów z pomiarem pulsu w NF... PS2. W ciągu tygodnia już druga aktualizacja NF, ciągle coś przy nim robią Edited April 5, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 16 minut temu, Xanth napisał: PS. Nie mam problemów z pomiarem pulsu w NF... Czyli zapisuje Ci ustawienie np co 15 minut i faktycznie co tyle mierzy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Tak. Co 10 minut. Raz zdarzyło mu się ciągle, ale to po zabawie z tarczami w menu wgrywania fw (po wejściu wyłącza pulsometr, potem trzeba ręcznie włączyć). Gdy odkryłem, jak wgrywać bez wchodzenia poprzez narzędzia, to sytuacja się nie powtórzyła Poza tym dzisiaj weszła nowa aktualizacja z kolejnym "bug fixes" X. Edited April 5, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszwajs Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Zrobiłem jeszcze polskie fonty w wersji BIG, trochę bardziej czytelne niż domyślne. Porównanie poniżej. Mili_chaohu_pl_big.ft 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) @januszwajs, bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już? X. Edited April 5, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Czy mające wersję 86 magę wgrać fonty PL ? Czy żeby wgrać fonty muszę użyć GB ? i wystarczy tylko ten jeden plik dograć jeśli nie zmienię FW na nowsze (o ile tak można ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 10 minut temu, januszwajs napisał: Zrobiłem jeszcze polskie fonty w wersji BIG, trochę bardziej czytelne niż domyślne. Porównanie poniżej. Mili_chaohu_pl_big.ft Dobra robota - wrzuciłem, dużo czytelniej na moje oczy Dodaję do pierwszego postu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 [mention=42642]januszwajs[/mention], bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już? X.Ja wgrałem na oryginalny i nie mam polskich znaków, ale zniknęły mi znaki zapytania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszwajs Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) 12 minut temu, Xanth napisał: @januszwajs, bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już? X. Działają. 10 minut temu, fido napisał: Czy mające wersję 86 magę wgrać fonty PL ? Czy żeby wgrać fonty muszę użyć GB ? i wystarczy tylko ten jeden plik dograć jeśli nie zmienię FW na nowsze (o ile tak można ) ? Tak i tak. 8 minut temu, tomurbanowicz napisał: Dobra robota - wrzuciłem, dużo czytelniej na moje oczy Dodaję do pierwszego postu. U mnie to samo 7 minut temu, d7ejkej napisał: Ja wgrałem na oryginalny i nie mam polskich znaków, ale zniknęły mi znaki zapytania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zgłaszajcie jakich znaków brakuje, ew. jakie ciągle są chude (oprócz "&" - ten jest za fikuśny na wersję fat ) EDIT: Wysłałem sobie SMS i mam znaki zapytania - czy to powiadomienie z aplikacji? Edited April 5, 2018 by januszwajs Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 To od następnego razu, dodam już PL znaki do pogody w MiFit 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 @januszwajs sprawdziłem jeszcze raz i jednak widzę znaki Bardzo dobra robota Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 (edited) Poradnik zmiany czcionki został dodany do pierwszego posta. Czy ktoś może wrzucić kilka zdjęć z pogody z oryginalnego MiFit? Edited April 5, 2018 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) @Xanth Przeprosiłem się z NF i niby było ok, ale nie cieszyłem się długo, po kilku godzinach znów pulsometr zaczął wariować, a praktycznie nic nie robiłem w aplikacji. Mam ustawione 15 minut a i tak mierzy jak mu się podoba, co kilka minut, co kilkanaście sekund... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited April 5, 2018 by Toldo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvmivn Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 @Toldo a próbowałeś wyłączyć inny pomiar tętna w zakładce Sen? Mi to pomogło rozwiązać inny problem z pulsometrem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Akurat w samym NF nie miałem tego aktywnego, ale w MiFit był włączony asystent snu i wygląda na to, że ta opcja bruździła. Dzięki. PS. Powiadomienia z ogonkami wyglądają pięknie. Możemy liczyć wkrótce na całościowe spolszczenie softu z ogonkami WSZĘDZIE? ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 1 minutę temu, Toldo napisał: Akurat w samym NF nie miałem tego aktywnego, ale w MiFit był włączony asystent snu i wygląda na to, że ta opcja bruździła. Dzięki. PS. Powiadomienia z ogonkami wyglądają pięknie. Możemy liczyć wkrótce na całościowe spolszczenie softu z ogonkami WSZĘDZIE? ;P Tzn. gdzie wszędzie? Przecież już FW jest tak przetłumaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Ekran uzyskiwania fixa gps, historia aktywności, miejscowe teksty w historii (np. tętno), pogoda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 (edited) 1 minutę temu, Toldo napisał: Ekran uzyskiwania fixa gps, historia aktywności, miejscowe teksty w historii (np. tętno), pogoda... A jakiego FW dokładnie używasz z pierwszej strony? O pogodzie już pisałem parę postów wcześniej. Pogoda nie jest w FW zegarka. Edited April 5, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Ten z ogonkami, chyba, że coś poprawiałeś od wczoraj. Cytat FW-0.1.1.14_PL-ogonki.fw Edited April 5, 2018 by Toldo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 (edited) 5 minut temu, Toldo napisał: Ten z ogonkami, chyba, że coś poprawiałeś od wczoraj. Pokaż zdjęcia tego co nie przetłumaczone i zdjęcia z Ustawień zegarka. UWAGA: Niektórych wyrażeń nie da się spolszczyć z ogonkami, ponieważ każdy "ogonek" zajmuje 2 bajty, a zwykła litera 1 bajt. Są miejsca, gdzie dany wyraz nie może być dłuższy bitowo, stąd niektóre rzeczy nie są z ogonkami. Na wszelki wypadek poproszę o listę wyrażeń bez ogonków, być może któryś pominąłem, ale jak pisałem wyżej, niektóre po prostu zostawiłem jak były z racji dostępnego miejsca. Edited April 5, 2018 by tomurbanowicz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) No to tak: sygnaŁ Historia aktywnoŚci tĘtno Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited April 5, 2018 by Toldo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 (edited) Tętno i sygnał poprawiłem, ale historii aktywności się nie da. Mogę ewentualnie zrobić skrót, ale zdecydowanie lepiej wygląda tak jak jest niż np. "Historia aktywn." Edited April 5, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Tak jak jest będzie ok. W sumie to pierdoły, ale lubię się czepiać, zboczenie zawodowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Potwierdzam, wgranie fontów na oryginalny, niemodyfikowany fw daje śliczny efekt Nie ma polskich literek w powiadomieniach (transliteracja NF je psuje, ale wygląda za***iście) Dzięki @januszwajs!!! X. PS. Z drugiej strony, to teraz można wywalić precz oryginalne MiFit, a NF używać tylko do wgrywania tarcz Edited April 5, 2018 by Xanth 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts