onken Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Hmm, to jak to teraz "odkręcić" ze przed kliknieciem na samo request o bootloader podawałem innym numer telefonu a podczas request podałem juz numer telefonu ktory znajduje sie w tym telefonie Mi5 - cos chyba pokrecilem ? Na koncie na forum nie widze przypisanego zadnego numeru telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 3 minuty temu, onken napisał: Hmm, to jak to teraz "odkręcić" ze przed kliknieciem na samo request o bootloader podawałem innym numer telefonu a podczas request podałem juz numer telefonu ktory znajduje sie w tym telefonie Mi5 - cos chyba pokrecilem ? Nie mam pojęcia co zrobiłeś, sprawdź na koncie Xiaomi jaki masz numer telefonu przypisany. SMS przyjdzie na numer, który podałeś we wniosku na odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Dziś zauważyłem, że czujnik dotyku działa mi w każdym kierunku .. tak było od zawsze czy to nowy bajer wraz z dzisiejszym xiaomi.eu? Pytam bo wydaje mi się, że tak dobrze nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Panowie, czy IMEI przy skaldaniu wniosku o odblokowanie ma jakies znaczenie czy dopiero podczas procedury odblokowania się podaje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 nie ma znaczenia. to jest zgoda na KONTO a nie na telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus0208 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 (edited) Panowie i Panie wczoraj bawiłem się moim Mi5 i powiem tak miałem zablokowany bootloader fake ROM 7.2.4 i odblokowanie poszło bez instalacji China Dev.(oczywiście zgoda była) Później wszystko jak w tutku dla urządzeń z 2016 i cieszę się systemem EU telefon zdecydowanie lepiej pracuje dzięki wielkie Edited May 20, 2016 by Lupus0208 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafo Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Mam pytanie do użytkowników rom-u eu. Jak wam działa wam apka aktualizacje, tzn czy wyszukuje nowe wersje rom-ów dev po kliknięciu "szukaj aktualizacji"? Bo u mnie się nie pojawiają, muszę wgrywać przez twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Jest aktualizacja raz na miesiąc. Jak chcesz co tydzień to musisz ściągać paczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Co miesiąc albo i nie co miesiąc. Zależy czy chłopaki z eu będą mieli czas i chęci bo przecież to mało ważna rzecz. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafo Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Rozumiem, dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Problem jest chyba z wysyłaniem paczek na chińskie serwery aktualizacji bo tylko jedna osoba może to zrobić i trwa to długo. Działa wam kopia w chmurze xiaomi? U mnie ciągle jakieś problemy z synchronizacją i nie widzi kopii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Dokładnie tak. Kupa roboty, czasu i użerania się z chińskimi serwerami. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Koledzy Czy jest szansa zeby ktos dopomógł w odblokowaniu bootladera ? Napisałem do nich ale jak narazie zero odzewu a zalezy mi na czasie.. Oczywiscie odwdzięczę się - może ktos ma status Diamond albo ma wolną opcję odblokowania bootloadera, mysle ze operacją można przeprowadzić zdalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Ostatnio, podłączając się do publicznego HotSpot'a , MIUI coś takiego mi zaserwowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (edited) Ktoś ma taki problem? : nie aktualizuje mi google now. Mam widget, ktory wyswietla mi pogode, czas dojazdu do pracy, lokalne atrakcje, przypomnienia, itp. Na china dev smigało bez problemu, po przejsciu na miui polska nie aktualizuje automatycznie. Ani po odpaleniu tel, ani po wejsciu w apkę. Tylko podczas recznego odswiezenia pobiera aktualne dane. Oczywiscie przeinstalowanie google now przerobilem i nie pomoglo. Naturalnie wszytki permissions, itp. są udzielone. I nie działają komendy głosowe, pani mówi : " Nie mogę tego zrobić gdy urządzenie jest zablokowane. Odblokuj najpierw urządzenie " Edited May 22, 2016 by bikej Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidus Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Może ktoś udostępnic dla Mi ostatni developer china pod fastboota ? Z serwerów nie można od tygodnia ściągnąć.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rambo8 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 MI5 fajny tel ale rzeczywiście delikatny jak cholera! Dzisiaj wysiadając z auta wypadł mi z kieszeni i upadł na piasek z kamieniami - i d*pa - zbita przednia szybka w kilku miejscach i ramka pognieciona. A nie była to duża wysokość ani beton. Słabiutko z wykonaniem. Ktoś się orientuje ile może mnie kosztować impreza wymiany przedniej szybki i ramki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 6 minut temu, rambo8 napisał: MI5 fajny tel ale rzeczywiście delikatny jak cholera! Dzisiaj wysiadając z auta wypadł mi z kieszeni i upadł na piasek z kamieniami - i d*pa - zbita przednia szybka w kilku miejscach i ramka pognieciona. A nie była to duża wysokość ani beton. Słabiutko z wykonaniem. Ktoś się orientuje ile może mnie kosztować impreza wymiany przedniej szybki i ramki? Ramka: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6253 LCD: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6240 2 godziny temu, sidus napisał: Może ktoś udostępnic dla Mi ostatni developer china pod fastboota ? Z serwerów nie można od tygodnia ściągnąć.. Eeee, zmień dostawcę internetu Pobrałem właśnie w parę minut ale jakby co to masz tu: https://drive.google.com/open?id=0B1eECSKfIGgmc29tR1I5VW9tNzg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rambo8 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 1 minutę temu, zielonyBB napisał: Ramka: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6253 LCD: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6240 Dzięki bardzo kolego. A gdzie i u kogo mozna to wszystko zmontować orientujesz sie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Nie bardzo, może Acida podpytaj, albo spróbuj sam. Pewnie trzeba odkręcić parę śrubek, wypiąć parę tasiemek, po drodze robić sobie fotki co i jak. Wyświetlacz + dotyk pewnie jest klejony do ramki (można kupić tasiemki 3M do klejenia ekranów) i powinno się udać, co masz do stracenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 (edited) 10 godzin temu, zielonyBB napisał: co masz do stracenia. Może wszystko zniszczyć i być w plecy o wartość całego telefonu, a nie tylko ekranu Ja bym tam wolał nie ryzykować. Edited May 23, 2016 by Segor Link to comment Share on other sites More sharing options...
rambo8 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Zobaczę. Telefon działa bez problemów - zbite są tylko dolne rogi wyswietlacza i łuk pęknięcia po lewej stronie. Poczekam jak przestanie być nowością i ceny spadną to może jakiś serwis. Dla właścicieli MI5 - naklejajcie folie zabezpieczające i zakładajcie kondomy Miałem już mnóstwo tel i nie raz mi upadały ale ten widać jest wyjątkowo "miętki" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 1 godzinę temu, rambo8 napisał: ale ten widać jest wyjątkowo "miętki" Ciesz się, że Ci telefon działa. Mi spadł 3 dniowy Xperia Z3 Compact na chodnik i teraz już służy tylko jako przycisk do papieru, bo dotyk w ekranie przestał działać. Mi5 przy swojej wyjątkowo zgrabnej budowie i tak wydaje mi się dość solidny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 2 godziny temu, rambo8 napisał: Zobaczę. Telefon działa bez problemów - zbite są tylko dolne rogi wyswietlacza i łuk pęknięcia po lewej stronie. Poczekam jak przestanie być nowością i ceny spadną to może jakiś serwis. Dla właścicieli MI5 - naklejajcie folie zabezpieczające i zakładajcie kondomy Miałem już mnóstwo tel i nie raz mi upadały ale ten widać jest wyjątkowo "miętki" Mi tak spadł Ipod nano 6 xd Miałem go na kolanie i wysiadałem z samochodu. Spadł na kamyczki z piaskiem. Rozpierdzielił się cały ekranik. Pomyślałem sobie wtedy o tej całej jakości apple xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piocze Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 (edited) Też macie tak, że w momencie kiedy odpalona jest aplikacja do muzyki, na zablokowanym ekranie jest ten śmieszny widget do kontroli odtwarzanego utworu, często nie łapie Wam odblokowywanie odciskiem palca? Jedyną opcją wtedy jest użycie wzoru. ROM bodajże sprzed 2 tygodnii. Edited May 24, 2016 by Piocze Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 (edited) Na romie 6.5.12 bardzo dobrze działało wybudzanie i odcisk palca. 6.5.19 znowu tragedia Niech coś się w końcu ruszy i wyjdzie jakiś duży update, a nie tylko jakieś bzdurne funkcje z miui 8... Jedyne co na plus, to w TWRP ożył mi dotyk... Edited May 24, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rambo8 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 7 godzin temu, Segor napisał: Ciesz się, że Ci telefon działa. Mi spadł 3 dniowy Xperia Z3 Compact na chodnik i teraz już służy tylko jako przycisk do papieru, bo dotyk w ekranie przestał działać. Mi5 przy swojej wyjątkowo zgrabnej budowie i tak wydaje mi się dość solidny. Miałem Z3 i spadł nie raz Z3 Compact kupiłem żonie a ona ma naprawdę "dziurawe" ręce i czasami jak tel leci na podłogę to w myślach już go nie ma ale na szczescie sie trzyma wiec nie ma reguły Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwpk Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Czy któryś slot na kartę jest hybrydowy? W sesie czy można włożyć kartę SD zamiast sim. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piocze Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 14 minut temu, jwpk napisał: Czy któryś slot na kartę jest hybrydowy? W sesie czy można włożyć kartę SD zamiast sim. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Szukajka nie boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakwa87 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 (edited) Witam. Działa wam odblokowywanie aplikacji za pomocą czytnika lini papilarnych? Np. PayPal Tzn. Logowanie za pomocą odcisku palca. Edited May 24, 2016 by sakwa87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 7 godzin temu, johnny1836 napisał: Na romie 6.5.12 bardzo dobrze działało wybudzanie i odcisk palca. 6.5.19 znowu tragedia Niech coś się w końcu ruszy i wyjdzie jakiś duży update, a nie tylko jakieś bzdurne funkcje z miui 8... Jedyne co na plus, to w TWRP ożył mi dotyk... Pomogło 3 krotne wyczyszczenie system + cache + dalvik, potem ponowne załadowanie zipa 6.5.19 i potem znowu 3 razy cache + dalvik. Wybudza się dużo lepiej, ale też zdarza się że musi się zastanowić. Wiadomo coś czy szykuje się jakiś większy update wersji stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Witam. Działa wam odblokowywanie aplikacji za pomocą czytnika lini papilarnych? Np. PayPal Tzn. Logowanie za pomocą odcisku palca. Gdzie to ustawić żeby sprawdzić? Btw. Strasznie się nagrzewa przy lądowaniu quick charge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Gdzie to ustawić żeby sprawdzić? Btw. Strasznie się nagrzewa przy lądowaniu quick charge. Blokada i odcisk palca - Użyj odcisku palca do. Tam zdaje się można ustawić aplikacje. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakwa87 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) 43 minuty temu, zielonyBB napisał: Blokada i odcisk palca - Użyj odcisku palca do. Tam zdaje się można ustawić aplikacje. Wysłane z MI5 Mam to włączone, a i tak nie działa. 55 minut temu, grizzly napisał: Gdzie to ustawić żeby sprawdzić? Btw. Strasznie się nagrzewa przy lądowaniu quick charge. Ja nie zauważyłem nadmiernego nagrzewania poprzez quick charge. Edited May 25, 2016 by sakwa87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Ja nie zauważyłem nadmiernego nagrzewania poprzez quick charge. Muszę sprawdzić bez etui w takim razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts