johnny1836 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 17 godzin temu, zielonyBB napisał: Kurcze, u mnie na 32GB nadal dobrze. Jedyne co mogę potwierdzić to ze dwa kieszeniowe restarty, ale na to mam sposób jeszcze z czasów Mi4 - wyłączony pin do SIM. A u Ciebie, hmm, pewnie zaorać nie zaszkodzi, a kopię w TWRP poprzedniego pewnie masz Wysłane z MI5 Tak jak myślałem, Rom się powoli stabilizuje. Już się zaczyna wybudzać normalnie, jedynie wkurza mnie wariujący czujnik zbliżeniowy przy odblokowaniu i połączeniach, choć to też już widzę, że coraz rzadziej się zdarza Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Czujnik zawsze możesz skalibrować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 24 minuty temu, grizzly napisał: Czujnik zawsze możesz skalibrować. No właśnie coś nie mogę, bo wywala błąd. Poza tym nie chce mi się zdejmować tylko po to folii z ekranu - chociaż nie wiem co to ma do rzeczy, skoro w folii 3mk jest wycięty otwór na ten czujnik. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 U mnie chyba też nie do końca działa czujnik bo często wyjmując telefon z kieszeni muszę wpisać hasło z zamiast odblokować palcem. Włączyłem podwójne tapnięcie ale jeszcze nie wiem czy pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Nowy rom się ukazał http://en.miui.com/download-299.html#443 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piocze Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 A niby poprzedni miał być ostatni Pewnie jakieś łatanie bugów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pobieram z xiaomi.eu ale nigdzie nie widzę changeloga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 A to kiedy nasze nowe Miui Polska ? I czy będzie na GLOBALu czy dev ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Co to za ROM? Xiaomi.eu / Miui Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30 instalacja kończy się błędem Error 7 Edited May 31, 2016 by grizzly Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Panowie, mam dwie karty SIM i uzywam GoSMS w trybie jednej karty W jednym slocie mam Orange w drugim Play GoSMS usilnie wysyła mi smsy przez Orange :/ niezaleznie czy wloze karte w 1 czy w 2 slot Da sie to jakos obejsc by uzywac trybu jednej SIM w GoSms i wysylac przez Play ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shados Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Może i głupie pytanie ale czy będzie i kiedy miui8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) Mimi błędu się zaktualizował bo w ustawieniach pokazuje ten numer. 17 minut temu, Redmi2 napisał: Skąd to pobrałeś? Na androidfilehost nie ma tego. No i pytanie po co ta kombinacja jak global dev zawiera język PL? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Z naszego mowego serwera xiaomi.eu http://miuif.celogeek.com/6.5.26/ 12 minut temu, shados napisał: Może i głupie pytanie ale czy będzie i kiedy miui8? Przecież jest harmonogram podany... Edited May 31, 2016 by grizzly Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Ktos podpowie mi z tym GoSMS ?? I jeszcze jedno, czy wgranie dev lub global nie spowoduje nam zablokowania bootloadera ponownie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) @Redmi2 wcześniej piątkowe 6.5.26. zrobiłęm wpie dalvick/cache i grałem root odrazu i jak na razie działa. @onken używam stockowej aplikacji sms to nei odpowiem. Napisz do GO SMS. Nie, nie zablokuje ci bootloadera. Edited May 31, 2016 by grizzly Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 @grizzly Myślę ze to nie jest problem samego GoSMS, na Honor6 jak dałem jeden SIM to wybierał zawsze ten domyslny do rozmów albo nawet było zapytanie o domyslny do sms W Mi5 tylko mamy ustawienie do rozmów i danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 1 godzinę temu, grizzly napisał: Mimi błędu się zaktualizował bo w ustawieniach pokazuje ten numer. Potwierdzam, u mnie też był błąd i mimo niego się zaktualizował nawet po wipe'owaniu /system Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Panowie, czy kazdy update czy Miui Polska czy ten global zostawia nam wszystkie aplikacje i ustawienia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Zostaną co nie znaczy, że się nie wykrzaczy szykując między oficjalnym a xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 a co ma GLOBAL czego nie ma miui Polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 @onken ma bloatware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 To wygląda na to że więcej na PLUS ma nasz Miui Polska niż global Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) Koledzy, takie pytanko Odnoszę wrażenie że dzwięk z głosniczka podczas rozmów nie jest do konca czysty, zbasowany i czasem chrobocze... Da się cos z ty zrobić ? Wczesniej uzywałem Honor6 i tam było zdecydowanie czysciej. co sie moglo podziac ? klikam na zdjecie, grafike, chce dac jako tapetę, i ciagle dostaje info "nie mozna wczytac obrazu", na co bym nie kliknął :/ Oczywiscie w galerii wszystko się pokazuje Kiedys sobie usunałem dwie oryginalne tapety, nie wiem gdzie były, moze to ma cos z tym zwiazek ? Edited May 31, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pojawił się w końcu Global 5.6.30. Jest polski 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Zainstalowane pomyślnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Jest coś fajnego w 6.5.30 ? Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Jest coś fajnego w 6.5.30 ? Wysłane z MI5 No właśnie nigdzie nie widzę listy zmian. Chyba jedynie łatanie dziur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 No właśnie nigdzie nie widzę listy zmian. Chyba jedynie łatanie dziur. No właśnie. Ale jak jest ? Wszystko śmiga ? Nie sknocili czegoś ? Gdzieś czytałem że to poprawka na randomowe restarty. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 No właśnie. Ale jak jest ? Wszystko śmiga ? Nie sknocili czegoś ? Gdzieś czytałem że to poprawka na randomowe restarty. Wysłane z MI5 Bez zmian, gdzie chce czytałeś o restartach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Bez zmian, gdzie chce czytałeś o restartach? Tu: https://xiaomi.eu/community/index.php?posts/295302 Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Tu: https://xiaomi.eu/community/index.php?posts/295302 Wysłane z MI5 Przeczytałem że ta wersja "ma" restarty. Ciężko mi się odnieść bo nie miałem restartu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Global 5.6.30 czy xiaomi.eu co lepsze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Pytasz na forum użytkowników xiaomi.eu... więc domyśl się Najlepiej przetestuj oba i daj znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Ja podpowiem, że wszystkie apki Google w Global są.... systemowe. Czyli nie wywalicie Chrome, Drive, Music2 etc. A tak poza tym xiaomi.eu daje większą swobodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierownikPL Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Nawet przy uzyciu roota i aplikacji Titanium backup? Nie chce mi sie wierzyc ze sie nie da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts