onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Myślę ze takim sposobem na 100% się da Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierownikPL Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Pojawila sie wersja china alpha Miui 8 do sciagniecia na xda developers itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 No to tylko czekac na miui polska 8.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 mozna by i china uzywac ale ma duzo chinskiego smiecia i brak PL A to czemu mam długo czekac na Miui PL, moze to az ni tak odległy czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Trochę nie na temat, ale widzieliscie że 15.06 ma wyjść OnePlus3 na Snapie 820 z większą ilością pamięci i taniej niż nasze Mi5 ? Edited June 1, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 To poczekasz jeszcze. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Nie. Ja już mam Xiaomi.eu na Mi4, swoim MINote i Mi5. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 @Acid, to kiedy miui Polska na miui 8.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Nie. Póki co. Może jak będzie Beta. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Widzę, że pojawił się rom 6.5.30 do pobrania na serwerze głównym. Można śmiało instalować czy są jakieś problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Widzę, że pojawił się rom 6.5.30 do pobrania na serwerze głównym. Można śmiało instalować czy są jakieś problemy? Czytaj wyżej. Nie widzę zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek8608 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Żeby zainstalować miui polska do mi5 muszę mieć odblokowany BL i to wiem, ale czy aby zainstalować global dev 5.6.30. Również wymagany jest odblokowany bootloader? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Mozesz instalować kazdą oficjalną wersje na zablokowany BL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 A xiaomi.eu masz na bazie china czy global? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Oczywiście China. Nasz skrypt jest przystosowany od początku do przerobienia china na naszą "wersję" Global. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Czy do zainstalowania globala trzeba zmieniać tez fastboota na nowszego ? Lub po co zmieniac fastboota ? Edited June 1, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Ktoś może wie co nowego jest w 6.5.30 (od xiaomi.eu) w porównaniu z 6.5.26 ? Instalacja przebiegła bez problemów, zmian nie zaważyłem jak na razie. Edited June 1, 2016 by Kurian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 3 minuty temu, Redmi2 napisał: Czytaj wyżej. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Miałem nadzieje, że ktoś ma changeloga ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Kurcze, jak ten upierdliwy słownik wyłaczyc ?? Ciagle mi podkresla wyrazy bez PL znakow, gdzie bym nie pisał i chce wrzucac polskie frazy itd Da sie to jakos wylaczyc ?? - Juz chyba wszystkiego próbowalem Miui Polska najnowsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) 10 minut temu, onken napisał: Kurcze, jak ten upierdliwy słownik wyłaczyc ?? Ciagle mi podkresla wyrazy bez PL znakow, gdzie bym nie pisał i chce wrzucac polskie frazy itd Da sie to jakos wylaczyc ?? - Juz chyba wszystkiego próbowalem Miui Polska najnowsze. Musisz wyłączyć klawiaturę Google Ustawienia/aplikacje/klawiatura google/odinstaluj aktualizacje/wyłącz Wysłane z mojego Mi-4c Edited June 1, 2016 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) oki, poszło, dzięki Wczesniej usunałem cos takiego jak słownik uzytkownika, i wydaje mi sie ze od teraz mam jakąs linie w podkresleniu jak pisze na GG a nie było tego wczesniej Taka sam linia niebieska zrobiła mi się jak odpisuje na email - uzywam gokeyboard No i bosko :/ Zainstalowałem ponownie Miui Polska i szlag trafił mi całego androida, musze wszystko od nowa instalowac :/ Przeciez instalacja ROMu miała nie kasowac poprzednich ustawien i apek :/ Edited June 1, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Coś jednak jest gorzej na ostatnim romie. Grzeje się bardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Panowie, pomozecie ??? Np na GG lub jak odpisuję na email w K9 to mam pod tekstem jakąś niebieska linie - podkreslnik Jak sie tego pozbyc ? Jak kliknę na to to mam opcje dodaj frazę ( popularne frazy ) czy cos w tym stylu Wkurza mnie to Edited June 1, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek96 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 23 godziny temu, grizzly napisał: No właśnie nigdzie nie widzę listy zmian. Chyba jedynie łatanie dziur. To i tak dobrze, bo mi po 6.5.26 telefon zaczął w kieszeni sam wydzwaniać do ludzi... Dnia 31.05.2016 o 19:15, Acid napisał: Pojawił się w końcu Global 5.6.30. Jest polski Czy instalacja tego Global z odblokowanym BL oznacza zablokowanie BL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Musiał się odblokować w kieszeni? Masz włączoną ochronę przed przypadkowym użyciem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek96 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 21 minut temu, grizzly napisał: Musiał się odblokować w kieszeni? Masz włączoną ochronę przed przypadkowym użyciem? Wróciłem do 6.5.19 i ustawiłem to jeszcze na wszelki wypadek, ale wcześniej nie miałem tej ochrony w ogóle aktywnej i wszystko było OK, problem pojawił się po wgraniu 6.5.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Panowie Czy macie ze swoim Mi5 taki problem że jak ktoś dzwoni to ogólnie głos jest taki zbyt zbasowany i powoduje to wpadanie w delikatny rezonans głośniczka do rozmów ? Strasznie mnie to wkurza Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Panowie Czy macie ze swoim Mi5 taki problem że jak ktoś dzwoni to ogólnie głos jest taki zbyt zbasowany i powoduje to wpadanie w delikatny rezonans głośniczka do rozmów ? Strasznie mnie to wkurza U mnie jest ok. Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Czyżby tylko u mnie taka sztuka się trafiła ? Wnerwiający na maxa objaw, nawet głośność głosnika ustawiłem na ciut powyzej połowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulonio Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Hej, Znajdę gdzieś lepszą ofertę niż tutaj? : https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/322-mi5-332.html#/11-rozmiar_pamieci-32_gb/26-typ_sieci-lte/32-kolor-white I drugie pytanie, może istnieje coś lepszego w tej cenie? (i tak może być za późno, bo się już zakochałem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Hej, Znajdę gdzieś lepszą ofertę niż tutaj? : https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/322-mi5-332.html#/11-rozmiar_pamieci-32_gb/26-typ_sieci-lte/32-kolor-white I drugie pytanie, może istnieje coś lepszego w tej cenie? (i tak może być za późno, bo się już zakochałem ) Dobrze rozumiem ? Mamy szukać za Ciebie lepszych ofert ? W tej cenie ? Nic lepszego. Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Pytanie... czasami jest tak ze czlowiek skopiuje sobie numer telefonu np z chroma. Jak do jasnej anielki wrzucic do do dzwonienia... ja musze kombinowac ze stworzeniem nowej wiadomosci i potem jest opcja zadzwon.... zna ktos jakas szybsza wersje....?? Sent from Xiaomi Mi5 ver Karramba! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 @Siekier W dialerze powinieneś mieć 3 kropki i po kliknięciu opcję wklej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0jan Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 (edited) Witam serdecznie wszystkich na forum moim pierwszym postem. Temat Mi 5 śledzę od dłuższego czasu, telefonu używam od prawie miesiąca. Piszę, bo chciałem potwierdzić wspomniane tu restarty telefonu w różnych losowych momentach na romie miuipolska 6.5.30. Telefon restartuje się średnio 2x dziennie, jednak zawsze ma to miejsce w czasie użytkowania (z zapamiętanych przeze mnie - przy zmianie budzika, przy wejściu do feedly, przy wejściu do Pocketa) przy włączonym ekranie - jeszcze nie miałem restartu w kieszeni, a zauważyłbym bo mam pin na obu kartach sim. Na poprzednich romach od miuipolska tego nie było. telefon z rootem + xposed, wspominam, bo może pozostałe osoby, które doświadczają restartów też mają xposed albo coś (szukam punktów wspólnych). Tak ogólnie z wrażeń z użytkowania - wszystko pozytywnie, jestem zadowolony z przesiadki z LG G2. I to czego się na początku obawiałem - na baterii telefon działa porównywalnie długo i to mimo używania dual sim, a wcześniej tylko single sim na G2. Także taką przesiadkę polecam Jedynie klawiszy głośności z tyłu mi brakuje, ale trzeba się przyzwyczaić. Pozdrawiam. [edit] I dziękuję Acidowi za robotę którą robi i wszystkim, którzy robili poradniki, nad czymś pracowali i generalnie przyczynili się do tego, że bez problemu zrobiłem "porządek" z telefonem po tym, jak przyszedł od chińczyka z fake romem i zablokowanym BL Edited June 3, 2016 by b0jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 @b0janJa nei miałem ani jednego restartu nawet na 6.5.30 ale nie mam też xposed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Akurat zablokowany ROM daje producent, nie chinczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0jan Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Zgadza się oczywiście, chociaż może faktycznie tak to zdanie zabrzmiało, jakbym winił chińczyka o zablokowany BL - winię go tylko o wgranie fake rom z PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts