kierownikPL Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 A u mnie nie działa aplikacja wyszukiwanie ciagle zgłasza zwieche . Urzadzenie nie moze znalezc ID nie moze sie zaaktualizowac konta . Niewazne jak isnatluje czy przez aktualizacje czy TWRP . Zawsze to samo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz91 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 (edited) 1 godzinę temu, kierownikPL napisał: A u mnie nie działa aplikacja wyszukiwanie ciagle zgłasza zwieche . Urzadzenie nie moze znalezc ID nie moze sie zaaktualizowac konta . Niewazne jak isnatluje czy przez aktualizacje czy TWRP . Zawsze to samo . Mam to samo cały czas wywala null i że nie może znaleźć id urządzenie Kierownik jaka masz wersie mi5 ja mam prime może to dla tego wywala bo ludzie wyżej na żadne problemy nie narzekają Edited May 7, 2016 by tomasz91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz91 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Wipe cache zrobiłem i nie wywala jak na razie null tylko od wyszukiwania błąd jak od dołu ekranu przeciąganiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 U mnie wyszukiwanie też działa. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz91 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 jednak u mnie nie dziala cały czas jest ten sam bład tzn id urządzenia nieznane + przy próbie uruchomienia wyszukiwania poprzez przeciagniecie od dołu pojawia się błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 U mnie na Prime jest Ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 (edited) U mnie też wyszukiwanie działa bez zarzutu, ale zauważyłem jeszcze jedno. Po nocy, po odlaczeniu od ładowania nie działa automatyczna jasność, ani regulacja w trybie automatycznym . Edited May 7, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hetman72 Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Na ibuygou.com pojawił się Mi5 Pro w wersji białej, ale tył jest zwykły, nie ceramiczny ---- i telefon jest dostępny !!!!!. Zaczynam się zastanawiać, czy nie zmienić czarnego na wersję białą bo czekanie już mnie dobija trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Czujnik światła reaguje u mnie z opóźnieniem. Też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierownikPL Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Same problemy z tą wersją 6.5.5. Najlepsza była 6.4.21 . Mam wersje 32Gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarzy Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Cześć wszystkim, Chciałbym wgrać do mojego nowego MI5 (już odblokowany bootloader) miui Polska, ale nie wiem i nie mogę znaleźć odpowiedzi, które recovery mam wgrać z poniższych:https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678TWRP+BOOT_gemini.zip ? Jeżeli tak, to używam pliku recovery.img? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Instrukcje instalacji czytałeś ? Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Segor Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Czujnik światła reaguje u mnie z opóźnieniem. Też tak macie? Czujnik często reaguje nawet z kilku sekund owym opóźnieniem. Jednak to samo miałem wcześniej na Samsung i LG. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierownikPL Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Wrocilem do 6.4.21 tam wszystko dziala ( oprocz latarki ktora trzeba odbugowac uruchamiajac raz aparat).Trzeba czekac na nowsza wersje moze bedzie miala mniej bugow niz 6.5.5. Czy ktos wogole testuje te romy na wszystkich wersjach mi5 zanim wypuszcza oficjalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zniwiarz Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Dlatego chyba to się nazywa DEV i nie ma przymusu aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 U mnie na 6.5.5 czujnik światła działa z opóźnieniem ,dotyk Home słabo łapie czasem w ogóle, aparat łapie zawiechy czasami trzeba odczekać kilka sekund żeby zrobić zdjęcie , no i kwestia sms jak chce napisać sms to muszę kilka razy kliknąć w okno pisania żeby móc pisać to na razie tyle Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarzy Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 3 godziny temu, zielonyBB napisał: Instrukcje instalacji czytałeś ? Tapnięte z Lenovo Czytałem niniejszą instrukcję. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Tam jest tylko żeby zainstalować recovery z linku, który podałem, a pod tym linkiem jest kilka recovery. Innych instrukcji co do instalacji recovery do MI5 nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 @zarzy, a nie możesz skorzystać z tej ? https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Mam do was pytanie, bo już się trochę pogubiłem z tymi wersjami miui. Chiński stable ma numer 7.x i niedługo 8.x. Miui polska ma numer 6.5.5. Czy w wersji polskiej jest strata wersja nakładki? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
proag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 6 minut temu, Vatri91 napisał: Mam do was pytanie, bo już się trochę pogubiłem z tymi wersjami miui. Chiński stable ma numer 7.x i niedługo 8.x. Miui polska ma numer 6.5.5. Czy w wersji polskiej jest strata wersja nakładki? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Nie, 6.5.5 - 2016.05.05. Poza tym ten rom 'miui polska' to teraz raczej xiaomi.eu. Jest najnowszy 7.3.2 od xiaomi.eu. https://www.androidfilehost.com?w=files&flid=54760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Dzięki za info. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Dnia 6.05.2016 o 08:11, K4r0lSz napisał: W nawiązaniu do postu #162658, dotyczącego złącza USB w Mi5... wygląda na to, że jednak to USB 3.0 (co najmniej), ponad 1GB plik przeleciał ze złącza USB 3.0 w komputerze w ~30sek; czyli średni transfer ~34MB/s Przestestowałem z pendrivem Transcend JetFlash®890, czyli OTG przez USB typ C... plik 1,03GB przeleciał w 29 sekund; wynik porównywalny z powyższym... na USB 2.0 jakoś nie przekraczam 14MB/s (średnio 10MB/s) niezależnie od pendrive'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 (edited) Wciąż daleko do specyfikacji usb 3.0. Generalnie snapdragon 820 powinien pozwolić na implementacje nawet usb 3.1 ale nie wiadomo jak to jest podpięte w środku, mogli nie zrobić tego jak należy i działa tylko w standardzie na mniej linii. Może o tym świadczyć chociazby kabel usb 2.0 dołączony do zestawu. No chyba że taki kabel dali w ramach oszczędności... Edited May 8, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Witam, dzisiaj otrzymałem Mi5 64 Gb z softem 7.2.4.0(MAAMIDC) MIUI Global Stable. Z tego co wiem to ten rom jest strasznie zabugowany i został wycofany więc ściągnąłem China stable i chciałem wgrać wg instrukcji na en miui, lecz wyskakuje nieszczęsne "Can't verify package". Na górze jest napisane, że trzeba zrobić "wipe all data" przez tryb recovry do którego można wejść jedynie z odblokowanym bootloaderem, który ja mam zablokowany. Prośbe o odblokowanie wysłałem kilka dni temu więc nadal czekam na odpowiedź. Da się coś z tym zrobić, czy muszę korzystać póki co z tego Globala i czekać na odblokowanie bootloadera, po czym wgrać rom multi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Witam, dzisiaj otrzymałem Mi5 64 Gb z softem 7.2.4.0(MAAMIDC) MIUI Global Stable. Z tego co wiem to ten rom jest strasznie zabugowany i został wycofany więc ściągnąłem China stable i chciałem wgrać wg instrukcji na en miui, lecz wyskakuje nieszczęsne "Can't verify package". Na górze jest napisane, że trzeba zrobić "wipe all data" przez tryb recovry do którego można wejść jedynie z odblokowanym bootloaderem, który ja mam zablokowany. Prośbe o odblokowanie wysłałem kilka dni temu więc nadal czekam na odpowiedź. Da się coś z tym zrobić, czy muszę korzystać póki co z tego Globala i czekać na odblokowanie bootloadera, po czym wgrać rom multi? Na tym ROMie i tak BL nie odblokujesz więc czytaj o edl i Miflash. Tapnięte z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Pobierz Rom china do Fastboota i wrzuć na telefon przez miflasha. Najpierw poczytaj żeby nie usmiercić tego nowego nabytku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Uważasz, że bezpieczniej będzie wgrac China stable fastboot przez miflash czy edl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Tak. China przez miflasha w trybie edl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Dziękuję, kończę ściągać ROM i będę walczył. Oby się udało nie uceglić telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Dziękuję, kończę ściągać ROM i będę walczył. Oby się udało nie uceglić telefonu Gdzie zamawiałeś ? Goldway ? Daj znać czy się udało. Tapnięte z Lenovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Technos, potrzebowałem kupić na fakturę, żeby włożyć to w koszty firmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarzy Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 8 godzin temu, zielonyBB napisał: @zarzy, a nie możesz skorzystać z tej ? https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ I tak zrobiłem, dziękuję - działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frag Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Udało się bez najmniejszego problemu Postępowałem według instrukcji: http://en.miui.com/thread-248333-1-1.html Robilem wszystko na windowsie 10 64bit. Najpierw wg tej instrukcji trzeba wgrać China stable fastboot, po czym wgrać China dev już przez updater. Jak to wszystko się zrobi to można w końcu odblokować BL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Deva nie trzeba. Wystarczy stable. Na stable też odblokujesz BL Link to comment Share on other sites More sharing options...
kot_pl Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Ja miałem stable china, 7.2.13, podpiąłem, odblokowałem, zainstalowałem xiaomi.eu. Działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts