Jump to content

Recommended Posts

Posted
@Bobson Wyłącz automatyczną jasność ekranu

Niestety nie pomoglo. Dalej ekran w grach się wygasza

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

xiaomi.eu_multi_gemini_6.4.28_v7-6.0.zip pobrane dzisiaj rano z działu Pobierz Miui dla MI5. Całkowicie zniknął polski. 
BL odblokowany. Instalowałem przez updater, a poczke pobralem od razu na  telefon

Edited by Watch
Posted

Przymierzam się do kupna Mi5 3/64. Czy aby w wersji Global móc korzystać z j.polskiego należy odblokować bootloader tak jak w każdym XIaomi, czyli prosić się o odblokowanie chińczyków i czekać? Domyślam się że tak,ale wolę się upewnić.;-)

Posted

Nie musisz bo do wersji Global nie musisz mieć odblokowanego bootloadera. Choć Global nie ma polskiego ;)

Posted
2 minuty temu, Acid napisał:

Nie musisz bo do wersji Global nie musisz mieć odblokowanego bootloadera. Choć Global nie ma polskiego ;)

To już nie wiem co sądzić. Czytałem w kilku info w necie,że Global ma polski, choć nie do końca dobry. Nawet pisał mi w @ człowiek z x4y,że Global ma w 80% j.polski. Komu wierzyć????

Posted

Nam. Mi. MIUIPolska. A nie człowiekowi z x4y.

Po prostu:

1. Odblokuj bootloader

2. Wgraj twrp

3. Zainstaluj miuipolska dev z działu Pobierz MIUI

• Like 2
Posted
Przed chwilą, Acid napisał:

Nam. Mi. MIUIPolska. A nie człowiekowi z x4y.

No, i o to chodzi:-D Komu jak komu ale Tobie w 100%.

Posted (edited)

allegro.pl/xiaomi-mi5-64gb-3ram-etui-szklo-adapter-24pl-fv23-i6143921964.html  - a co sądzić o tym? Odnośnie j.polskiego.

Ktoś chyba sobie jakieś jaja robi:x

Edited by andrzej55
Posted
3 godziny temu, nafing napisał:

Ja nie wiem jak Wy te romy instalujecie, ani z jednym ani z drugim nie mam problemu

Ja również nie mam problemu.

2 godziny temu, Zniwiarz napisał:

Ich chyba nie da się instalować inaczej... Działa Ci np napisz SMS do... Itp?

Działa.

Posted

A jak działa wam Lte? Mam OPO i s6 i różnica jest znacząca na korzyść s6. 

I ogólnie z zasięgiem lepiej w s6. 

BTW już rozsyłają czarne 64 GB? 

Posted
3 godziny temu, Maecht napisał:

[ciach]

BTW już rozsyłają czarne 64 GB? 

Tak, do mnie dotarł wczoraj... zamawiany 14 marca, wysyłka wyszła z IBG 26 kwietnia.

Posted

Ja wgralem 6.4.21 i jest rewelacja nawet nie chce mi się aktualizować bo wszystko tak pięknie śmiga ;) bateria trzyma mi spokojnie 2 dni przy pełnej synchronizacji na noc jak wylacze net i ubije apki to nie zezre nawet procenta hehe

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Dobra, otrzymałem swojego Mi5 od ibuygou, całe dwa dni do mnie leciał, ale w końcu odebrany. :3

Juz elegancko odblokowany, zaraz bedzie instalowane Wasze MIUI :3

Edited by Cintulek
Posted

Ok po 7dniach otrzymalem w koncu zgode na odblokowanie bootloadera.  Zobaczymy co polski rom i inne maja do zaoferowania. Jest mozliwosc przywrocenia w ustawieniach kernela zwiekszyc taktowanie cpu i gpu w synapse tak jak to robilem w  Samsungu note 3,4, S6? Jest taki kernel ktory umozliwia zmiane? Probowal ktos?

Posted
Dnia 29.04.2016 o 12:38, Zniwiarz napisał:

A działają Wam komendy głosowe w Google Now? Bo mi ciągle mówi że muszę odblokować telefon.

U mnie jest ten sam problem, mógłby ktoś to jeszcze potwierdzić. Próbowałem dać wszystkie uprawnienia do google ale nic nie pomogło

Posted (edited)

Odnośnie Google ok. Gdy zabezpieczenia są wyłączone wszystko działa jak należy dopiero. Jeśli mamy zabezpieczenia włączone należy włączyć pisane głosowe Google. Po tym u mnie wszystko elegancko śmiga.

Edited by d6evill
Posted
54 minuty temu, d6evill napisał:

U mnie jest ten sam problem, mógłby ktoś to jeszcze potwierdzić. Próbowałem dać wszystkie uprawnienia do google ale nic nie pomogło

Na 6.4.27 działa wszystko, połączone nawet z zegarkiem na Android Wear.