Zenderable Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 U mnie w Orange Flex działało VoLTE i VoWIFI na MI 9T (Xiaomi.eu/MIUI 11/Android 10), działa także teraz na Global EEA (MIUI 11/Android 9). Widzę, że robimy ostrą reklamę tej ofercie tutaj... może jest dobra, gorzej jak Orange się skapnie, że zapomnieli zablokować VoLTE i VoWIFI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 To się przejdzie gdzie indziej lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 25.10.2019 o 21:54, Zenderable napisał: U mnie w Orange Flex działało VoLTE i VoWIFI na MI 9T (Xiaomi.eu/MIUI 11/Android 10), działa także teraz na Global EEA (MIUI 11/Android 9). Widzę, że robimy ostrą reklamę tej ofercie tutaj... może jest dobra, gorzej jak Orange się skapnie, że zapomnieli zablokować VoLTE i VoWIFI. Mnie się wydaje że to błąd, którego szybko nie naprawią. Podobno Flex jest na innej platformie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 17.10.2019 o 09:22, the4anoni napisał: Wpisujesz kody do Dialera i wtedy powinno działać od razu. Kody dla przypomnienia: *#*#86583#*#* *#*#869434#*#* I restart Po wpisaniu ma być disable cze enable ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrado da Vinci Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 (edited) @fido Disabled Edited October 27, 2019 by Conrado da Vinci Link to comment Share on other sites More sharing options...
shige Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Na Mi 8 VoLTE działa u mnie normalnie, ale już z VoWIFI pokazuje, że usługa jest niedostępna. Usługa jest włączona lecz mimo to nie działa. Wiecie może co na to poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 To że masz włączoną w telefonie nie znaczy że będzie działać. Tu już kontakt z siecią jest potrzebny choć chyba lepszym wyjściem jest zmiana profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shige Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Inni tutaj mówią, że w Orange Flex im działa i VoLTE i VoWIFI bez większych problemów, więc nie wiem czy kontakt z operatorem będzie konieczny, lecz jeżeli nie znajdę rozwiązania to na pewno do nich napiszę. A co masz na myśli mówiąc, że lepszym wyjściem jest zmiana profilu? Co mam konkretnie zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Na 19 lub 20 stronie tego tematu masz napisane co i jak trzeba zrobić. Skąd mam wiedzieć że piszesz o sieci Orange Flex. Nie napisałeś tego w poprzednim poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.mlynarczyk87 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 T mobileMi 9 t pro działa vo lte i vo WiFi xiaomi.eu stable miuii11 Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyli456 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 czy w Play pomoże uruchomienie usługi poprzez Iphone? czy trzeba z Magisk /voenabler? a potem pdc i podmiana profilu? na jaki? czy jest inna opcja na uruchomienie Vowifi w Play dla Mi8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 9 godzin temu, bazyli456 napisał: czy w Play pomoże uruchomienie usługi poprzez Iphone? czy trzeba z Magisk /voenabler? a potem pdc i podmiana profilu? na jaki? czy jest inna opcja na uruchomienie Vowifi w Play dla Mi8? W play odpalasz z Iphone, potem do telefonu wpisujesz kody w dialerze. W razie problemów zmieniasz profile przez PDC. W każdym razie moduły magisk zbędne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 Dnia 28.10.2019 o 10:29, bazyli456 napisał: czy w Play pomoże uruchomienie usługi poprzez Iphone? czy trzeba z Magisk /voenabler? a potem pdc i podmiana profilu? na jaki? czy jest inna opcja na uruchomienie Vowifi w Play dla Mi8? Tak pomoże uruchamiasz w ustawieniach iphona vowifi ja bym jeszcze dodatkowo wysłał z iphona sms aktywacyjny. Przynajmniej u mnie działa bez ustanku już parę miesięcy. Sieć mnie wykrywa jako minote3 sprawdzone na stronie play, wg mnie to świadczy o tym, że mimo wykrycia niekompatybilnej komórki liczy się w play aktywacja na iphonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyli456 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 (edited) Dnia 29.10.2019 o 10:43, pawelt napisał: Tak pomoże uruchamiasz w ustawieniach iphona vowifi ja bym jeszcze dodatkowo wysłał z iphona sms aktywacyjny. Przynajmniej u mnie działa bez ustanku już parę miesięcy. Sieć mnie wykrywa jako minote3 sprawdzone na stronie play, wg mnie to świadczy o tym, że mimo wykrycia niekompatybilnej komórki liczy się w play aktywacja na iphonie. B dziękuję. jak dorwę apple - tak zrobię. dam update czy pomoglo Edited October 31, 2019 by bazyli456 Niestety na moim mi 8 w Play sposób nie dziala.... Wszystko wlaczone i uruchomione na iPhone.Dziala wszystko bez zarzutu. Po przełożeniu karty sim do mi 8 wposaniu kodow... Restart.... I nadal nic. Nie połączy w trybie samolotowym i wlaczonym wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 Działa komukolwiek i/lub gdziekolwiek VoWIFI? Jeśli tak, jak sprawdzić jego działanie? Jakaś ikonka jak przy VoLTE? Bo na Flexie niczego takiego nie widzę. Edit. NVM, pojawiła się ikona po restarcie i mogę dzwonić w trybie samolotowym, więc działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
barte99 Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Dnia 6.10.2019 o 23:02, juzosek napisał: Zauważyłem ciekawy problem u siebie z wifi calling, aby zadziałało muszę zrestartować telefon, łączy się on z siecią wifi i wskakuje od razu ikonka wificalling, natomiast jak po całym dniu wracam do domu, to nigdy nie chce wskoczyć wifi calling, tak samo jest na innych sieciach wifi, dopiero po restarcie telefonu i podłączeniu do sieci wifi połączenia realizowane są za pomocą wifi calling. Miał ktoś takie objawy? Orange flex, telefon mi9 Mam podobnie, telefon dwie karty w T-Mobile, Xiaomi Pocophone F1 MIUI Global 10.3.8. Czasami pokazuje usługę WiFi Calling na jednej karcie, czasami na dwóch, a po dłuższym użytkowaniu potrzeba restartu telefonu, ma ktoś pomysł, jak temu zaradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Mi 9 lite - na Global Stable działa VoLTE od Play po wyłączeniu carrier checka. VoWIFI działa dopiero o zmianie profilu w PDC na DT_Poland_Commercial. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
perogatywa Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Przeniosłem numer z Play do Orange Flex Zarówno voLTE jak i WiFi Calling działają na Xiaomi mi 9 SE z miui 11! Cieszę się, bo w Play mimo, że miałem nadajnik 500 metrów od domu, to nie dało się rozmawiać na 3G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 (edited) Aktywacja VoWifi w Play na Mi 9 lite bez roota: 1. Aktywujemy usługe WIfi Calling na karcie sim - poprzez BOK Play albo na certyfikowanym przez Play urządzeniu 2. Wyłączamy VoWifi i VoLTE Carrier check : *#*#86583#*#* dla VoLTE, *#*#869434#*#* dla VoWIFI 3. Instalujemy aplikację Activity Launcher. 4.Otwieramy ją i wyszukujemy pozycję Modem Config, wybieramy pozycję Modem Config. 5. Uruchomi nam się lista profili sieciowych, podobnie jak w programie Advanced PDC Tool. 6.Wybieramy DT_Commercial_Poland - pl - /fimware/image/modem_pr/mcfg/configs/mcfg_sw/generetic/eu/dt/commercial/pl/mcfg_sw.mbn 7. Po chwili powinna połączyć nam z WIFI Calling (w menu telefonu w zakładce Ustawienia-Karty sim i sieci komórkowe-Karta sim-Nawiązuj połączenia za pomocą WI-FI ustawiamy na właczone i pozycja Właściwości sieci ustawiamy na Preferuj Wi-FI) 8. Może być wymagany restart słuchawki. Video: https://streamable.com/061na Edited November 10, 2019 by Pitero 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barte99 Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 U mnie na POCOPHONE F1 po aktualizacji do MIUI Global 11.0.5 nie ma VoLTE, ani WiFi Calling, wcześniej przynajmniej czasem to działało. Obie karty w T-Mobile, konfiguracja przez Magisk Manager z dodatkiem VoEnable zmienione na DT_Poland_Commercial. Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 W Play nic się nie zmieniło po aktualizacji. Było volte i nadal jest. Oczywiście kody wpisane od nowa bo robiłem wipe przy przejściu z beta na stable.Sposób z activity launcher nie działa bo brak jest opcji modemu. Tak samo na RN5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barte99 Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 5 godzin temu, radier napisał: W Play nic się nie zmieniło po aktualizacji. Było volte i nadal jest. Oczywiście kody wpisane od nowa bo robiłem wipe przy przejściu z beta na stable. Sposób z activity launcher nie działa bo brak jest opcji modemu. Tak samo na RN5. No niestety Activity Launcher nie wyświetla opcji modemu, ma ktoś jakiś pomysł na Pocophone F1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Panowie - idiotyczna sprawa. Usunąłem już dłuższy czas temu większość profili w PDC. Robiłem to z myślą o VoLTE i WiFi Calling a rezultat jest taki, że nie mam bardzo często w ogóle zasięgu. Wgrałem rom przez fastboot ale nie pomogło - przez pewien czas zdawało mi się że jest lepiej ale w rzeczywistości jest tak samo. Na custom romach też. Ma ktoś jakiś pomysł? Dodam, że przed tymi kombinacjami z zasięgiem było wszystko w porządku - zaczął krzaczyć się dopiero po tych manewrach. Jeśli nic się nie da zrobić to trudno, ale trochę mi to wadzi. (Używałem poradnika do uruchomienia WiFi calling z jakiejś zagranicznej stronki i tam było żeby użyć opcji "remove". A że nie działało WiFi calling dalej to usuwałem profile jak idiota i nie mam pewnie z 2/3 w ogóle) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 (edited) @Pitero Dziękuję! Wszystko działa - identyfikacja dzwoniącego, VoWifi, VoLte Edited November 18, 2019 by kamilek98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek0710 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Potwierdzam w orange też wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 VoLTE i VoWiFi zużywa dużo baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Natywne Vowifi nie powinno, co innego apka bo ona działa w tle i z tym różnie bywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 7 minut temu, tpawel napisał: Natywne Vowifi nie powinno, co innego apka bo ona działa w tle i z tym różnie bywa. Jaka znów apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Plus, a2 mobile (aktualnie)czy kiedyś Orange opierają działanie usługi na aplikacji z google play Link to comment Share on other sites More sharing options...
perogatywa Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Po 10 dni użytkowania raportuję, że obie usługi w Orange Flex działają na Xiaomi mi 9 SE poprawnie, lecz nie idealnie. Zdarzyło się, że na WiFi calling rozmowa się rozłączyła bądź trzeba było uruchomić ponownie telefon, aby usługa była aktywna. voLTE parę razy zrzucało do h+ mimo dobrego zasięgu LTE. Tak czy inaczej warto było przenieść numer, bo mogę spokojnie rozmawiać przez telefon w domu, najlepiej jak mam włączony tryb samolotowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
barte99 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 No niestety w T-Mobile po aktualizacji do MIUI 11 WiFiCalling i VoLTE nie działają. Próbowałem na Pocophone wszystkiego co dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 W Play bez zmian. Volte działa jak wcześniej, czyli bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolgt1 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 A w Orange free nadal nie działa? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarek22 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 A u mnie na nowym miui 11 zniknęła opcja wlaczenia VoLte i VoWifi a wcześniej miałem i działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 To użyj ponownie kodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts