filjusz

Użytkownicy
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About filjusz

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Właśnie znowu wyłączono mi VoLTE na Poco F1, ja już sobie definitywnie daję z tym spokój. Szkoda zachodu. Sieć Play, Warszawa śródmieście
  2. Ja pracuje w serwisie i aktywowałem w iPhonie który był aktualnie przyjęty na serwis: VoLTE zaczęło działać bez modyfikacji profili po przełożeniu karty. Dla odmiany niecały miesiąc temu aktywowałem w Samsungu A50 z listy Play i znowu zaczęło działać po czym po miesiącu przestało. Dzisiaj rano włożyłem kartę do A5 2017 klienta, wykonałem kilka połączeń przez VoLTE i działa znowu. To jest loteria. Ja was zaskoczę, że mi VoLTE działało nawet w Virgin Mobile na 1+5T. Też wyłączyli (a nigdzie nie znalazłem informacji by mieli VoLTE)
  3. Na Pocophonie od miesiąca. Aktywacja VoLTE poprzez włożenie karty do wspieranego przez tą technologię telefonu. Wczoraj przestało działać - przy pełnym zasięgu LTE zrzuca mi połączenie do 3G. Znikła też ikonka HD Voice. Do du*y. Daje sobie z tym już spokój.
  4. Właśnie wyłączono mi VoLTE w Play po miesiącu aktywnej usługi.
  5. Nie jest to prawda bo na 1+ wyłączyli mi po 6 miesiącach.
  6. Działa bez zarzutu do czasu aż ci wyłączą na Poco tak jak mi A WiFi Calling Ci działa?
  7. Jednak reflash modemu przywraca wszystkie profile. Zmieniłem port z USB 3.0 na 2.0 i jest okej. Komputer sygnalizował, że modem został przeflashowany a w rzeczywistości nic się nie działo. Pod 2.0 jest git.
  8. No właśnie nie, bo Xiaomi nie ma odpowiednich certyfikatów które Samsung np. wykupuje i dlatego działa on-the-go
  9. Jeśli sieć nie spada Ci z LTE do 3G w trakcie rozmowy to znaczy, że VoLTE działa a sama różnica jest po prostu niezauważalna. Od początku nie czuję różnicy w jakości rozmów telefonicznych z VoLTE w porównaniu do 3G.
  10. Mam backup wszystkich partycji na komputerze w domu. Pojutrze przywrócę i zobaczymy czy coś się zmieni
  11. W edl wgra od nowa Właśnie skończyłem wgrywać w EDL i też nic. Niezłe jaja
  12. No ja myśle, że wracają np po flashu pod miflash w trybie edl lub fastboot. Właśnie z pliku modem. Po flashu modemu w trybie fastboot z komendy fastboot flash modem modem.img profile nie wracają. Coś tam jeszcze grzebałem co prawda w jakichś innych ustawieniach w tym QPST ale to chyba nie to.
  13. Niby nic, ale nie mam żadnego profilu z tych których wcześniej używałem i zasięg sieci skacze mi cały czas. Antena jest w porządku bo otwierałem i sprawdzałem. Coś się porypało jak usunąłem 3/4 profili Po miflashu profile nie wracają