Conrado da Vinci Posted September 21, 2019 Posted September 21, 2019 https://biuroprasowe.orange.pl/blog/kodek-evs-w-volte-i-wifi-calling-orange-polska/ - ostatni akapit. Niby nic nowego, ale dobrze, że nie zapominają o smartfonach Xiaomi.;v
ozzbi Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 (edited) U mnie po ostatniej aktualizacji telefonu znów volte odpaliło, ale dalej brak id dzwoniącego. Telefon mi9 Edited September 26, 2019 by ozzbi
perogatywa Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 (edited) U mnie po dzisiejszej aktualizacji na mi9 SE pojawiło się voLTE w Play, WiFi calling niestety nadal brak, a szkoda bo Play mimo że mam 600 m do nadajnika często zrzuca na 3G Edited September 28, 2019 by perogatywa
dave091 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Witam co gdy w Mi 9T nie ma profilu DT_Poland_Commercial na jaki zmienić żeby działało volte i vowifi ?A może można wgrać ten profil przez PDC do telefonu, tylko skąd go wziąć ?? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Pitero Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 10 godzin temu, dave091 napisał: Witam co gdy w Mi 9T nie ma profilu DT_Poland_Commercial na jaki zmienić żeby działało volte i vowifi ? Daj screenshota jakie widać profile w PDC. Spróbuj ROW_COMMERCIAL.
dave091 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Na ROW_COMMERCIAL nie działa volte i vowifi bo już sprawdzałem Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
redminote2 Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Dnia 1.10.2019 o 00:43, perogatywa napisał: Czy działa komuś WiFi calling w Play? Dnia 1.10.2019 o 15:12, ozzbi napisał: U mnie juz nic nie łapie ..... U mnie w play dziala volte i vowifi. Mi9
dave091 Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Można jakoś wgrać/zainstalować profile przez PDC do telefonu ??Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
ozzbi Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 5 godzin temu, redminote2 napisał: U mnie w play dziala volte i vowifi. Mi9 jaka wer softu ???
pawelt Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Dnia 19.09.2019 o 22:13, redminote2 napisał: Zeby w Playu dzialalo vowifi/volte, musisz zadzwonic na infolinie i poprosic o wlaczenie uslugi wifi calling. Ja ich o nic nie prosiłem uruchomiłem na iphonie i działa już parę miesięcy. Jak tez bez zmian na MIUI 11. Mam wrażenie że działa nawet sprawniej niż na 10 chodzi o przełączanie z vowifi na volte i odwrotnie.
redminote2 Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Bo w ajfonach jest prosciej. Cytat Aktywacja w telefonie z iOS: Włącz w ustawieniach telefonu funkcję: Rozmowy przez Wi-Fi. Aby usługa była widoczna, Twój telefon musi mieć oprogramowanie 10.3 lub wyższe. Jeśli chcesz wyłączyć usługę, wyłącz w ustawieniach telefonu: Rozmowy przez Wi-Fi.
perogatywa Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 No i po kilku dniach przestało mi działać volte w Play na mi 9 SE Piszecie, że w Orange flex niby działa, kurcze nie chce mi się znowu przenosić numeru, ale chyba trzeba
emarcin Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Piszecie, że w Orange flex niby działaNo właśnie ktoś potwierdzi? Tylko nie chodzi o użytkowanie kilkudniowe. Dzięki.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Conrado da Vinci Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Wystarczy poczytać 2-3 ostatnie strony. I potwierdzam, działa zawsze odkąd się przeniosłem, czyli od ponad 3 miesięcy.
adrian033 Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Dziwne że na Orange flex działa a na zwykłym Orange nie jak to wszystko jest na jednych nadajnikachWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
chrzonas Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Prawie 2 miesiące w Orange Flex. Wszytko działa od początku bez żadnych problemów.
emarcin Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Dziwne że na Orange flex działa a na zwykłym Orange nie jak to wszystko jest na jednych nadajnikachWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaAle tu nie chodzi o nadajniki...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
adrian033 Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Raczej chodziło mi o to że to jedna firma z tym że wiadomo iż Orange w swoich ofertach faworyzuje Samsunga itp a w flex z racji tego że nie sprzedają telefonów Robin wszystko jedno Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 Flex działa na nowej platformie Orange-innej niż pozostałe uslugi. I teraz opcje są dwie. Na niej Xiaomi nie robi bałaganu i już zawsze będzie dzialalo, albo też robi ale ta platforma jeszcze nie ma funkcjonalności banowania naszych telefonów i za chwilę standardowo volte wyłącza.Ja mam nadzieję że w końcu Xiaomi się ogarnie i zacznie współpracować
juzosek Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 (edited) Zauważyłem ciekawy problem u siebie z wifi calling, aby zadziałało muszę zrestartować telefon, łączy się on z siecią wifi i wskakuje od razu ikonka wificalling, natomiast jak po całym dniu wracam do domu, to nigdy nie chce wskoczyć wifi calling, tak samo jest na innych sieciach wifi, dopiero po restarcie telefonu i podłączeniu do sieci wifi połączenia realizowane są za pomocą wifi calling. Miał ktoś takie objawy? Orange flex, telefon mi9 Edited October 6, 2019 by juzosek
Antyhaker Posted October 6, 2019 Posted October 6, 2019 4 godziny temu, tpawel napisał: Flex działa na nowej platformie Orange-innej niż pozostałe uslugi. I teraz opcje są dwie. Na niej Xiaomi nie robi bałaganu i już zawsze będzie dzialalo, albo też robi ale ta platforma jeszcze nie ma funkcjonalności banowania naszych telefonów i za chwilę standardowo volte wyłącza. Ja mam nadzieję że w końcu Xiaomi się ogarnie i zacznie współpracować Podobno Orange i Xiaomi współpracują Ale co z tego wyniknie, cholera wie
telix Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 telefon Mi 9T, Orange Flex, na pasku VoWifi lub VoLte w zależności co mam włączone - czy u was ikonka z VoLte i 4G+ znika podczas wybierania numeru lub połączenia, u mnie zawsze HSPA i wtedy brak VoLte, jak tylko zakoncze połaczenie to VoLte znowu wskakuje - to jest normalne czy mam to interpretować ze jednak VoLte jest zrywane ?
Zenderable Posted October 16, 2019 Posted October 16, 2019 1 godzinę temu, telix napisał: znika podczas wybierania numeru lub połączenia, u mnie zawsze HSPA i wtedy brak VoLte, jak tylko zakoncze połaczenie to VoLte znowu wskakuje Też to miałem na swoim Mi 9T po aktualizacji z MIUI 10 na MIUI 11. Wyłączyłem, włączyłem telefon i do tej pory działa bez problemów.
Antyhaker Posted October 17, 2019 Posted October 17, 2019 Btw, a propos tego Flexa - działa od strzała, czy trzeba operować tymi kodami spod dialera? Bo na dniach planuje się przenieść z Orange Free i powoli zbieram wywiad
the4anoni Posted October 17, 2019 Posted October 17, 2019 (edited) 2 godziny temu, Antyhaker napisał: Btw, a propos tego Flexa - działa od strzała, czy trzeba operować tymi kodami spod dialera? Bo na dniach planuje się przenieść z Orange Free i powoli zbieram wywiad Wpisujesz kody do Dialera i wtedy powinno działać od razu. Kody dla przypomnienia: *#*#86583#*#* *#*#869434#*#* I restart Edited October 17, 2019 by the4anoni
Antyhaker Posted October 17, 2019 Posted October 17, 2019 Wpisujesz kody do Dialera i wtedy powinno działać od razu. Kody dla przypomnienia: *#*#86583#*#* *#*#869434#*#* I restartKody znam, dzięki.Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
andreas Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Tydzień temu przeszedłem z NJU do Flex Orange i póki co Volte mam. W NJU znikało po 2, 3 dniach.
perogatywa Posted October 23, 2019 Posted October 23, 2019 Czekam na informację czy po aktualizacji do miui 11 dalej działa WiFi calling + volte na mi 9 se i przenoszę numer do Orange Flex! No chyba, że magicznie i w Play znowu zacznie działać
chrzonas Posted October 24, 2019 Posted October 24, 2019 Na MI9 po aktualizacji do MIUI11, w Orange Flex wszytko działa.
Recommended Posts