Jump to content

Czy działa u nas Volte i WiFi Calling?

Acid

Recommended Posts

Witam co gdy w Mi 9T nie ma profilu DT_Poland_Commercial na jaki zmienić żeby działało volte i vowifi ?

A może można wgrać ten profil przez PDC do telefonu, tylko skąd go wziąć ??

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

10 godzin temu, dave091 napisał:

Witam co gdy w Mi 9T nie ma profilu DT_Poland_Commercial na jaki zmienić żeby działało volte i vowifi ?

Daj screenshota jakie widać profile w PDC. 

Spróbuj ROW_COMMERCIAL. 

Dnia 19.09.2019 o 22:13, redminote2 napisał:

Zeby w Playu dzialalo vowifi/volte, musisz zadzwonic na infolinie i poprosic o wlaczenie uslugi wifi calling.

Ja ich o nic nie prosiłem uruchomiłem na iphonie i działa już parę miesięcy. Jak tez bez zmian na MIUI 11. Mam wrażenie że działa nawet sprawniej niż na 10 chodzi o przełączanie z vowifi na volte i odwrotnie.

Bo w ajfonach jest prosciej.

Cytat

Aktywacja w telefonie z iOS:

Włącz w ustawieniach telefonu funkcję: Rozmowy przez Wi-Fi.

Aby usługa była widoczna, Twój telefon musi mieć oprogramowanie 10.3 lub wyższe.
Jeśli chcesz wyłączyć usługę, wyłącz w ustawieniach telefonu: Rozmowy przez Wi-Fi.

Dziwne że na Orange flex działa a na zwykłym Orange nie jak to wszystko jest na jednych nadajnikach

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ale tu nie chodzi o nadajniki...

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Flex działa na nowej platformie Orange-innej niż pozostałe uslugi. I teraz opcje są dwie. Na niej Xiaomi nie robi bałaganu i już zawsze będzie dzialalo, albo też robi ale ta platforma jeszcze nie ma funkcjonalności banowania naszych telefonów i za chwilę standardowo volte wyłącza.
Ja mam nadzieję że w końcu Xiaomi się ogarnie i zacznie współpracować

Zauważyłem ciekawy problem u siebie z wifi calling, aby zadziałało muszę zrestartować telefon, łączy się on z siecią wifi i wskakuje od razu ikonka wificalling, natomiast jak po całym dniu wracam do domu, to nigdy nie chce wskoczyć wifi calling, tak samo jest na innych sieciach wifi, dopiero po restarcie telefonu i podłączeniu do sieci wifi połączenia realizowane są za pomocą wifi calling.

Miał ktoś takie objawy?

Orange flex, telefon mi9

Edited by juzosek

4 godziny temu, tpawel napisał:

Flex działa na nowej platformie Orange-innej niż pozostałe uslugi. I teraz opcje są dwie. Na niej Xiaomi nie robi bałaganu i już zawsze będzie dzialalo, albo też robi ale ta platforma jeszcze nie ma funkcjonalności banowania naszych telefonów i za chwilę standardowo volte wyłącza.
Ja mam nadzieję że w końcu Xiaomi się ogarnie i zacznie współpracować

Podobno Orange i Xiaomi współpracują :) Ale co z tego wyniknie, cholera wie :D

• 2 weeks later...

telefon Mi 9T, Orange Flex, na pasku VoWifi lub VoLte w zależności co mam włączone - czy u was ikonka z VoLte i 4G+ znika podczas wybierania numeru lub połączenia, u mnie zawsze HSPA i wtedy brak VoLte, jak tylko zakoncze połaczenie to VoLte znowu wskakuje - to jest normalne czy mam to interpretować ze jednak VoLte jest zrywane ? 

1 godzinę temu, telix napisał:

znika podczas wybierania numeru lub połączenia, u mnie zawsze HSPA i wtedy brak VoLte, jak tylko zakoncze połaczenie to VoLte znowu wskakuje

Też to miałem na swoim Mi 9T po aktualizacji z MIUI 10 na MIUI 11. Wyłączyłem, włączyłem telefon i do tej pory działa bez problemów.

2 godziny temu, Antyhaker napisał:

Btw, a propos tego Flexa - działa od strzała, czy trzeba operować tymi kodami spod dialera? Bo na dniach planuje się przenieść z Orange Free i powoli zbieram wywiad :P

Wpisujesz kody do Dialera i wtedy powinno działać od razu.

Kody dla przypomnienia:

*#*#86583#*#*

*#*#869434#*#*

I restart

Edited by the4anoni