adi0981 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Po aktywacji przez czat w Orange,Volte działa ok na redmi note 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Podziała dzień, dwa i wyłączą, nie ciesz się za długo @Dinar Działa ok ale musisz ustawić inny profil w PDC ( wymagany root ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi0981 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 to napisze na czacie znowu Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 a za 1-2 dni znowu wyłączą aż ci sie znudzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Dla potomnych : wifi calling / volte dezaktywuje się przy włączeniu dostępu do Roamingu krajowego w Play poprzez BOK Play. O dziwo przy wyłączeniu RK przez bok, usługa wifi calling / volte nie zdezaktywowala się. Ponowny kontakt do Bok, prośba o ponowne włączenie usługi wifi calling, po kilku sekundach pojawił się ikona HD. Po restarcie diwaisja pojawiła się ikona vowifi. Edited July 19, 2019 by Pitero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitero Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Roaming krajowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 18 godzin temu, adi0981 napisał: Po aktywacji przez czat w Orange,Volte działa ok na redmi note 5 Mi jeszcze support nju nie odpisał :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Dzisiaj też dzwoniłem do Orange, konsultant rzekomo włączył mi VoLTE I VoWIFI ale nadal nie działa. W ustawieniach jest że VoLTE nie jest wspierane przez kartę SIM Pie is better with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi0981 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Restart robiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Oczywiście, że robiłem. Nawet kilka razyPie is better with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 T-Mobile / Mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Dnia 19.07.2019 o 19:51, Pitero napisał: Dla potomnych : wifi calling / volte dezaktywuje się przy włączeniu dostępu do Roamingu krajowego w Play poprzez BOK Play. O dziwo przy wyłączeniu RK przez bok, usługa wifi calling / volte nie zdezaktywowala się. Ponowny kontakt do Bok, prośba o ponowne włączenie usługi wifi calling, po kilku sekundach pojawił się ikona HD. Po restarcie diwaisja pojawiła się ikona vowifi. Przy roamingu w play nie powinno działać volte ale nie ma to wpływu na vowifi. Kurcze nigdy nie dzwoniłem do bok w tej sprawie i od czasu aktywacji(ręcznie) nigdy nie miałem kłopotów z tą usługą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Przy roamingu w play nie powinno działać volte ale nie ma to wpływu na vowifi. Kurcze nigdy nie dzwoniłem do bok w tej sprawie i od czasu aktywacji(ręcznie) nigdy nie miałem kłopotów z tą usługą. A jak ja nigdy w tej sprawie nie dzwoniłem, ano aby aktywować i dezaktywować, a działa? To jest domyślnie włączane? Jak mam tą usługę ale jestem w na nadajniku Play to też nie będzie volte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Ja natomiast mam problem w Orange, bo VoLTE i VoWifi mam włączone a pomimo tego obie nie działają.Pie is better with Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Bo w Orange nie będzie działać. Za to VoLTE na Redmi S2 w Play po telefonie do BOK działa od ręki. Tak jak w Pocophone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Z tego co zauważyłem, VoLTE działa w znacznej wielkości urządzeń które mają taką funkcję oferowaną przez producenta telefonu fabrycznie. Praktycznie nie spptykam się z sytuacją, by telefon oferował VoLTE a funkcja nie działała. Dotychczas sprawdziłem to na 20, może 25 telefonach które przyszły do mnie na serwis i na każdym działa VoLTE po przełożeniu karty z mojego telefonu od ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 I chyba o to chodzi ale ja mimo wszystko musiałem uaktywnić obie funkcje kodami na Minote3 i działa parę miesięcy w play. Jak wcześniej pisałem o umidigi power miała obie funkcje aktywne od początku i działają bez problemu tak jakby ta komórka była wspierana i karta też nie była specjalnie aktywowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Z tego co zauważyłem, VoLTE działa w znacznej wielkości urządzeń które mają taką funkcję oferowaną przez producenta telefonu fabrycznie. Praktycznie nie spptykam się z sytuacją, by telefon oferował VoLTE a funkcja nie działała. Dotychczas sprawdziłem to na 20, może 25 telefonach które przyszły do mnie na serwis i na każdym działa VoLTE po przełożeniu karty z mojego telefonu od ręki. Przecież telefony Xiaomi, które to wspierały czyli wspierały volte miały to odrazu w sofcie - miały przełącznik. Ukryto to dla Europy, Indii od któregoś romu z powodu błędów ale umożliwiono odkrycie na nowo volte/vowifi kodem jak ktoś chciał. A nowe telefony większość już ma to odkryte znowu. Tak wychodzi bałagan u Xiaomi. Więc Twoja teoria trochę się z tym gryzie. Sama ta opcja to nic, potrzebna konfiguracja od Xiaomi oraz od Sieci komórkowej w której masz kartę sim. Bez tego to tylko sam przełącznik który nic nie daje.Jak telefon nie wspiera volte to kod Ci tu nic nie da, nie pojawi Ci się ani dymek z komunikatem ani sam przełącznik volte.Sprawdź to na Redmi3, Mi4 itp.Kod nie dodaje nagle wsparcia przez modem, nawet nie odkrywa tej opcji w systemie jak sam telefon nie wspiera tego. Tym bardziej taki Mi Note 3, trzeba użyć kodu a volte działa, więc Twoja teoria pada całkiem a taki np Redmi Note 6 Pro Global miał volte od startu a nie działa mi w nju od początku.http://en.miui.com/thread-951467-1-1.html Nie mogę znaleść obecnie linku i screena gdzie zamknięcie Volte obejmowało także Polske i inne kraje UE etc. Ale na 100% też było tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Wszystko pięknie fanie, tylko gdzie ja wspomniałem o Xiaomi? Ano nigdzie. @Z25: nie cytuj całego wpisu z obrazami jak masz go nad swoim Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @k120 to dlaczego u mnie pomimo aktywacji kodem na Mi9 w Play przełącznik nie pojawia się w ustawieniach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 A jaki masz komunikat po wpisaniu kodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Dotychczas sprawdziłem to na 20, może 25 telefonach które przyszły do mnie na serwis i na każdym działa VoLTE po przełożeniu karty z mojego telefonu od ręki. I rozumiem, że każdy z tych 20/25 telefonów używałeś co najmniej przez 3 dni? No i jeszcze pytanie w jakiej sieci/sieciach te telefony sprawdzałeś może byś powiedział... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 [mention=60307]k120[/mention] to dlaczego u mnie pomimo aktywacji kodem na Mi9 w Play przełącznik nie pojawia się w ustawieniach?Tego to ja nie wiem, nie miałem i nie mam Mi9 ale być możw pojawia się ale głebiej w opcjach. Trudno odpowiedzieć, bardziej mi chodziło o obalenie teorii kolegi wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 1 godzinę temu, emarcin napisał: I rozumiem, że każdy z tych 20/25 telefonów używałeś co najmniej przez 3 dni? No i jeszcze pytanie w jakiej sieci/sieciach te telefony sprawdzałeś może byś powiedział... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Play. No i trzy dni nie używałem ale nijak ma się to do mojego wpisu. Napisałem, że funkcja "działa od ręki na zdecydowanej większości telefonów od ręki po włożeniu karty". Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Właśnie się ma do Twojego wpisu jakbyś czytał uważnie temat.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 3 godziny temu, radier napisał: A jaki masz komunikat po wpisaniu kodu? Volte Carrier coś tam enabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Wszystko pięknie fanie, tylko gdzie ja wspomniałem o Xiaomi? Ano nigdzie. @Z25: nie cytuj całego wpisu z obrazami jak masz go nad swoimO jakiej sieci piszesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Reasumując. Orange blokuje volte I wifi calling zawsze po max 1-2 dobach ( jeśli nie jest to telefon wspierany przez nich ) Play dzieki Bogu nie, nie wiem jak T-Mobile. Używam od dłuższego czasu w Play i sobie chwalę. Szkoda że brak MMS po wifi calling ( w T-Mobile jest ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrado da Vinci Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Jestem w Orange Flex od jakiegoś miesiąca i od tego czasu nie mam żadnych problemów z VoLTE; ciągle włączony i nie musiałem ani raz pisać do BOK-u. Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić? Trochę dziwne, bo wcześniej miałem ofertę na kartę w Orange, zmieniłem jedynie na Flexa i takie cuda ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 (edited) 8 godzin temu, tpawel napisał: 17 godzin temu, filjusz napisał: Wszystko pięknie fanie, tylko gdzie ja wspomniałem o Xiaomi? Ano nigdzie. @Z25: nie cytuj całego wpisu z obrazami jak masz go nad swoim O jakiej sieci piszesz? Play 12 godzin temu, emarcin napisał: Właśnie się ma do Twojego wpisu jakbyś czytał uważnie temat. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Oświeć mnie. Edited July 24, 2019 by filjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 7 godzin temu, Conrado da Vinci napisał: Jestem w Orange Flex od jakiegoś miesiąca i od tego czasu nie mam żadnych problemów z VoLTE; ciągle włączony i nie musiałem ani raz pisać do BOK-u. Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić? Trochę dziwne, bo wcześniej miałem ofertę na kartę w Orange, zmieniłem jedynie na Flexa i takie cuda ;d No to dziwne, bo u mnie od dawna zawsze banują i volte i wifi calling. Orange na kartę czy też nju na abonament. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave091 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Witam jest może jakiś tutorial jak podmienić profile PDC by działało wifi calling i ewentualnie volte w play na MI 9 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorlan Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Post #747 i okoliczne powinien wyjaśnić.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave091 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Dnia 14.07.2019 o 19:35, igorlan napisał: Odkąd podmieniłem profil w Mi9 VoLTE i VoWiFi w Play działają nieprzerwanie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mógłbyś napisać krok po kroku jak to zrobiłeś bo bardzo mi zależy na VoWifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorlan Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Jeszcze raz zachęcam do odwiedzenia postu #747, wystarczy trochę uwagi oraz cierpliwości i na pewno dasz radę. To wszystko zostało już opisane tutaj więc nie będę przepisywał. Oczywiście warunkiem jest zrootowany telefon.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts