Problemy techniczne
335 topics in this forum
-
- 3 followers
- 32 replies
- 3.6k views
Od kilku dni zauważyłem problem z dostępem do neta z kilku aplikacji. Opis problemu: Odpalam sobie outlooka do firmowego maila - apka na pierwszym planie, twierdzi, że jest offline. Odpalam sobie mapy googla - apka na pierwszym planie, twierdzi, że jest offline. Odpalam sobie chrome - wszystkie stronki śmigają. Wyłączam i włączam transmisję danych - outlook i mapy google zaczynają działać (jak tego nie zrobię to po jakiś 1-2h zaczynają same z siebie działać). Ktoś spotkał się z czymś takim? To raczej nie jest problem z ograniczeniem transmisji w tle bo większość czasu outlook działa mi bez problemu, tylko czasem tak się dzieje. No i…
Last reply by Krystian W., -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 748 views
Dzień dobry wszystkim użytkowników. Mam bardzo istotne pytanie odnośnie tego jak odzyskać dane gdy nie ma możliwości wybrania opcji w jaki sposób będziemy użytkować telefon na komputerze (dostęp do plików). Dlaczego mi to potrzebne? Proste, ekran w moim telefonie przestał działać. Padł również dotyk.
Last reply by Szymon Bieś, -
- 8 replies
- 2k views
Witam, Po ostatnim upadku w mojej mi9 umarł wyświetlacz. Jest czarny, nie reaguje na dotyk. Z tego co wiem, jest to dość typowe dla amoled'ów. Telefon jest ok, wibruje, budzik dzwoni co rano itp. Czy jest jakiś sposób na zgranie danych? Po podłączeniu do PC wykrywa telefon i ładuje ale dane nie są dostępne. Macie jakieś pomysły? Z tego co znalazłem to tylko serwis i wymiana wyświetlacza. Może jakiś soft od odzyskiwania danych z android? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by voyig22921, -
- 1 follower
- 1 reply
- 634 views
Dzień dobry, bateria całkiem Wyładowuje się w 3 i pół h, a dodatkowo gdy ma około 20 procent, bateria dosłownie w sekundę zamienia się w 0 i telefon pada, co to może być?
Last reply by marekneo, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich. Mam problem z placeniem zblizeniowym na telefonie mi9 z romem 12.06. Niby mam karty dodane do GooglePay ale podczas placenia wyskakuje mi informacja o weryfikacje, przykladam palec, lub wpisuje pin ale terminal platniczy odrzuca transakcje. i tak za kazdym razem. safetynet mam pass. sposoby z magisk z tutejszych tutoriali nie dzialają. Na niektorych terminalach w pracy np w automatach platnosc przechodzi, ale tez nie zawsze. Dzis udalo mi sie zaplacic 2x, trzeci raz juz nieudany. Moge prosic o pomoc? Dodam jeszcze zdjęcie informacji która znalazłem w Google pay. Piszę że urządzenie nie jest bezpieczne. A w magisk mam portfel Google dodany do "listy odmów…
Last reply by a s, -
- 1 follower
- 2 replies
- 505 views
Witam posiadam MI9 musiałem zresetować telefon i teraz gdy ściągam górną belkę, to mam ją tak jak w IOS a chciałbym stara androidową Nie potrafię do tej starej wrócić, czy ktoś pomoże Na1 zdjęciu niebieska tą mam a jej nie chce, 2 czarne, tą chcę z powrotem ustawić Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Last reply by scotti33, -
- 0 replies
- 540 views
Dzień Dobry Po podłączeniu przez Bluetooth słuchawek Redmi Buds 3 do telefonu dźwięk dzwonka nadal emitowany jest przez głośnik telefonu. W słuchawkach słychać tylko brzęczenie. Czy da się tak zmienić ustawienia telefonu, aby dźwięk dzwonka nie był emitowany przez głośnik telefonu, ale wyłącznie przez słuchawki? Dziękuję. SW
Last reply by Sławomir Witek, -
- 0 replies
- 847 views
Po powrocie telefonu z serwisu chciałem go zresetować do ustawień fabrycznych lecz teraz telefon zacina się na ekranie powitalnym instalowania systemu po czym się wyłącza i włącza na nowo i tak do całkowitego rozładowania baterii. Co robić? I jak? czasami zatrzymuje się w tym miejscu i wyłącza a czasami dochodzi do tego miejsca ale nic nie można kliknąć aa robiłem też wipe data (przez przyciski) i uruchamiałam w trybie bezpiecznym i tez nie pomogło
Last reply by cordex, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witajcie, od jakiegoś czasu zauważyłem że nie da rady wysyłać smsów i mmsow. Klikam żeby wysłało i okazało się że nie wysłało 12.5.6.0 stabilna Przeszedłem z xiaomi.eu e to i tak nie rozwiązywało problemu - po pierwszym uruchomieniu telefon zacina się, jak drugi raz włączę jest już ok - czasami się restartował sam
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 635 views
Witam! Mam telefon Xiaomi Mi 9 po nieudanej próbie downgrade'u. Uruchamia się tylko do EDL. Oficjalny MiFlash krzyczy na mnie, że nie mam uprawnień serwisowych - jak je zdobyć? Na XDA znalazłem MiFlasha z 2016r., ale nawet po aktualizacji platform tools wywala błąd (0x8000ffff: cmd <?xml version="1.0"?> <data> <configure ZlpAwareHost="1" MaxPayloadSize To TargetInBytes="1048576" MemoryName="ufs" SkipStoragelnit="0"/> </data>) ZlpAwareHost to ZLP Aware Host - znowu nie wiem co to jest, ale z początku wydawało mi się, że pierwszy człon to Zip - jak archiwum do wgrywania przez recovery, więc przypuszczam nie mi jednemu może się przewid…
Last reply by arkadyjczyk, -
- 3 replies
- 613 views
Hej, Ostatnio wymieniałem w swoim mi9 wyświetlacz, osłonę aparatu oraz baterię. Po złożeniu wszystkiego telefon nie uruchamia się. Wymieniłem również taśmę przycisków bocznych. Telefon reaguje po podłączeniu ładowarki, bateria jest naładowana na 100%. Jednak nie reaguje na przyciski. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Co i gdzie znajduje się element odpowiedzialny za to?
Last reply by Netoper, -
- 3 followers
- 11 replies
- 3.9k views
Cześć, za nic w świecie nie mogę sobie poradzić z synchro SMSów do chmury. Do tej pory jakoś nie sprawiało mi to problemu jednak, teraz, gdy chcę się przesiąść z 9 na 11 byłoby to bardzo przydatne. W mojej ocenie Mi Cloud ma wszystkie uprawnienia nadane. Synchro galerii, notatek, nagrań itd. działa prawidłowo. Nigdy nie bawiłem się w podmianę ROM'ów itp. Kombinowałem już w włączaniem/wyłączaniem WiFi, danych komórkowych. Na jednej aktywnej karcie SIM i na dwóch i ... nic nie pomaga Będę wdzięczny za wskazówki, ponieważ SMSy są mi potrzebne na nowym telefonie a nie chcę tego robić aplikacją "zewnętrzną". Być może ja po prostu coś źle robi…
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Nie działa voice match na Mi9. Nie można w ogóle aktywować. Wiecie jak to naprawić? System xiaomi.eu 9.8.1 miui 10.5.
Last reply by Pitors, -
- 1 follower
- 6 replies
- 897 views
Witam, po wgraniu na telefon Xiaomi.eu przestał działać czytnik, czytał palec do 70% i wyskakiwał błąd o tym że nie można dodać palca. Po wejściu w kalibrację czytnika wywala błąd przy "auto_exposure 300" i tak w kółko. Myślałem że to kwestia jakiejś blokady, i wgrałem Global EEA (telefon z RTV więc nie wiem która wersja jest prawidłowa). Po zainstalowaniu zauważyłem że nie mogę zainstalować Netflixa a Safetynet wywala błąd o CTS Profile, czytnik w dalszym ciągu ten sam błąd. Jak można to rozwiązać?
Last reply by turczyn, -
- 20 replies
- 25.8k views
Witam. Nie wiem czy dobry dział ale jestem już zdesperowany. Od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć żadnego pobranego pliku. Mogę normalnie pobrać, wyskakuje mi w aplikacji pobieranie. Następnie gdy klikam otwórz to pobiera mi się plik o nazwie downloadfile-10.bin przy tej 10 różne curry są w zależności od tego co pobieram. I wtedy wyskakuje mi błąd pobierania nieprawidłowy adres URL. Nie mogę pobrać żadnego pliku, jeżeli coś potrzebuje to muszę wejść na laptopa. Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać? Widziałem już jeden taki temat był na forum ale żadnego odzewu. Dodam że pliki pobierają się z dziwną ikonka ze znakiem zapytania. Pozdrawiam.
Last reply by Olka1708, -
- 1 reply
- 695 views
Cześć, jakiś czas temu zbił mi się wyświetlacz, więc postanowiłem poszukać jakiegoś zamiennika na Allegro. Z racji że telefon jest już starszy i będzie szedł za niedługo do wymiany, myślałem o tańszym rozwiązaniu. Kupiłem na Allegro wyświetlacz za 230zł, i na własną ręke wymieniłem. I było wszystko okej do następnego dnia, w momencie kiedy dotyk zaczął się gubić, sama responsywność ekranu była średnia a czasami dotyk totalnie znikał. Zamówiłem drugą sztukę z tej samej aukcji i problem był mniejszy, ale też dotyczył dotyku - widoczny dość mocno na suwakach bo dotyk był jakby opóźniony. Zbity wyświetlacz po podłaczeniu nie ma takiego problemu. Czy od razu odsyłać czy …
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 431 views
Witam wszystkich, Mi9 dość mocno mi się jakiś czas temu zachlapał wodą, potem przez jakiś czas resetował się w kółko wyświetlając biały ekran, potem już nic nie wyświetlał. Przy podłączeniu do ładowarki dioda się świeci (aczkolwiek komputer go nie widzi), telefon się włącza i dotyk działa, bo da się przy przypadkowym dotyku włączyć np. latarkę etc. Chciałbym ustalić co padło: coś na płycie, jakiś moduł, czy jednak wyświetlacz? Może udałoby mi się go przywrócić do żywych znajdując używaną/nową część na wymianę, ale nie chciałbym celować w ciemno z kupnem części. Ktoś może jakoś pomóc?
Last reply by Olek619, -
- 2 replies
- 3.8k views
Witam, Mam następujący problem: - wczoraj miałem 1% baterii i przeszedłem w tryb ultra oszczędzania po czym telefon a raczej bateria padła - gdy następnie podłączyłem do ładowania to przy próbie uruchomienia wyskoczył obrazek radzieckiego królika z napisem FASTBOOT - przytrzymanie vol - + i głównego powoduje pojawienie się napisu the system has been destroyed Pytania: 1. Najważniejsze pytanie to jak i czy jest możliwe odzyskanie plików w szczególności zdjęć. 2. Jak go naprawić? Telefon to: - Xiaomi MI 9 wersja ściągnięta z Chin ale global - miui 12 z tego co pamiętam - opcje programistyczne odblokowane - bootload…
Last reply by Szajomi, -
- 0 replies
- 576 views
Witam. Mam problem z mi 9 5G Resetuje się co chwilę przy przeglądaniu stron...niezależnie z jakiej przeglądarki korzystam, czasami,mogę przeglądać ,przez pół godziny i nic się nie dzieje,a czasami co pół minuty się wyłącza i resetuje
Last reply by keny74, -
- 2 replies
- 540 views
Witam Parę godzin temu zniknęło mi z telefonu prawie 200 zdjęć, nie zostały one usunięte w żaden sposób przez człowieka. Sprawdzałem w folderze ,,kosz" tam również ich nie ma. Nie miałem stworzonej wersji zapasowej akurat tej części zdjęć :(( Więc zwracam się do was z zapytaniem czy znacie jakieś rozwiązanie tego problemu. Czy może to być jakiś błąd samego telefonu? Ponowne uruchomienie telefonu również nic nie dało.
Last reply by brawo, -
- 8 replies
- 920 views
Witam Jestem nowy na tym forum. Mam problem z swoim MI 9. Niestety często muszę w pracy przekierowywać rozmowy. Jak już wyłączyłem przekierowania to nadal pojawia się informacja o przekierowaniu choć po wejściu w ustawienia są wyłączone. Uruchamiałem telefon ponownie kilka razy i ciągle to samo. Stwierdziłem,że czas na hard reset, wyczyściłem WIPE DATA i telefon się uruchamia lecz woła od mnie hasła do konta, próbowałem różnych haseł i nic. SMS z resetem hasła też nie przychodzą. Nie mam kompletnie pomysłu jak to zrobić.....
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 6.3k views
Hej wczoraj wieczorem pojawił się problem, mianowicie telefon (mi 9) sam dawał sobie głośniej. Postanowiłem więc go zresetować, od tamtej pory w pełni nie włączył się ani razu. Automatycznie wrzuca mnie do Miui recovery 5.0 i nie jestem w stanie tam nic zrobić, nieważne co kliknę wszystko się zapętla. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem i go rozwiązał?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 510 views
Cześć, Posiadam Xiaomi MI 9 już od ponad dwóch lat, system jest stockowy, żadne custom romy itd nie były wgrywane, aktualizacje robię na bieżąco. Od jakichś 2 miesięcy mam problem z rozmową poprzez bluetooth. Nie jest to wina słuchawek, bo podczas rozmowy przez zestaw słuchawkowy w samochodzie problem też występuje. Jest on dosyć nietypowy, otóż przy rozmowie w różnych momentach nagle zaczynam słyszeć w słuchawkach/zestawie słuchawkowym w samochodzie, dzwonek mojego połączenia, tak jakby ktoś do mnie dzwonił... Czyli rozmawiam z kimś, a nagle włącza się dzwonek i tak się zapętla, aż się rozłącze. Jest to mój plik audio, nie standardowy dzwonek z telefonu, nie wi…
Last reply by Soszmen, -
Mi 9 jak mogę zaktualizować stockową aplikację przeglądarka com.mi.globalbrowser? Przez sklep play dostępny jest przycisk Aktualizuj. Przy próbie aktualizacji , zwraca komunikat :Nie można zainstalować aplikacji Mi browser pro... Spróbuj ponownie, a jeśli znów się nie uda poznaj popularne problemy.... Odinstalować i ponownie zainstalować nie da się. Jak można ja przeinstalować lub zaktualizować?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 27k views
Hej, podczas korzystania z aplikacji Messenger nie mogę odsłuchać wszystkich nagrań głosowych(po kliknięciu w wiadomość głosową nic się nie dzieje, ale raz za jakiś czas odczyta). Dzieje się tak również z odtwarzaniem zdjęć w wiadomościach prywatnych na Instagramie. W Messenger lite wiadomości głosowe da się odtworzyć. W xiaomi redmi note 7 jest ten sam błąd. Ktoś tak ma ? Jakieś pomysły ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by rurencjajr,