Problemy techniczne
334 topics in this forum
-
- 2 replies
- 915 views
Cześć, Czy doświadczyliście problemu widocznych na ciemnych grafikach ruchomych białych punktów/kropek podczas przewijania, niezależnie od aplikacji? Nie jest to problem wyświetlacza, zjawisko uchywciłem na screenshocie.
Last reply by SzczufFun, -
-
- 1 reply
- 952 views
Witam Usłyszałem ostatnio ,że z aparatu słychać dziwne piszczenie tak jakby podczas łapania ostrości. Dźwięk ten jest wyraźnie słyszalny na nagranych filmach. Zastanawiam się czy jest to problem Softu czy jednak sprzętowy i należy oddać telefon do serwisu?
Last reply by SzczufFun, -
- 6 replies
- 11.6k views
Witam wszystkich, Mam problem z uruchomieniem aplikacji Android Auto na telefonie Xiaomi Mi9. Po instalacji programu z Google Play pokazuje mi się tylko przycisk "odinstaluj". Dodatkowo nie ma ikonki aplikacji,. Program nie jest też widoczny na liście zainstalowanych aplikacji. Czytałem już trochę na forach i: - wyłączyłem sklonowane aplikacje - odblokowałem możliwość instalowania aplikacji z nieznanych źródeł - instalowałem inną wersję aplikacji z apkmirror (z tym samym skutkiem) Dodam tylko że mój telefon ma parametry: - wersja Android: 10 QKQ1.190825.002 - model: M1902F1G - wersja jądra: 4.14.117-perf-gbf4e3c0 Czy ktoś wie ja…
Last reply by Benker, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Witam, mam ładowarkę bezprzewodową od XIAOMI, do czasu aktualizacji do MIUI 12 ładowało się bardzo szybko (dwa te pioruny były pokazane przy baterii), po aktualizacji niestety prędkość spadła i jest tylko jeden piorun. Raczej nie jest to wina kabla/zasilacza bo sprawdzałem na kilku i jest tak samo, a normalnie po kablu leci quick charge. Ktoś też miał taki problem? gdzieś w opcjach idzie to ustawić ?
Last reply by xawm, -
- 2 replies
- 752 views
Czy da się usunąć "PM" z ekranu blokady, które wyświetla się obok dnia tygodnia? mam wybrany format 24h, wiec nie powinno być czegoś takiego, tym bardziej bez odstępu od dnia tygodnia.
Last reply by pkonrad, -
- 3 replies
- 6.1k views
Nie mam pojęcia jak, ale zauważyłem, że całkowicie zniknęła mi ikona kalendarza - jak to naprawić/przywrócić?
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 15 replies
- 15.1k views
Po aktualizacji xiaomi mi9 do nakładki miui12 telefon zaczął mi się zacinać szczególnie przy wychodzeniu z aplikacji. Chodzi mi o animacje. Do tego telefon się nagrzewa po 10 minutach. Moja wersja oprogramowania to 12.0.1.0 i android 10.
Last reply by witek_77, -
- 3 replies
- 1.8k views
Mam taki problem ; telefon traci zasięg sieci komórkowej w tym samym czasie odcina wifi .Gdy odetnie zasięg nie mogę wejść w ustawienia sieci/wifi ,chociaż pokazuje że cały czas jest połączone z siecią ale nie mam dostępu do internetu. Pomaga tylko ponowne uruchomienie telefonu ale i tak problem wraca w losowych momentach. Po przywróceniu do ustawień fabrycznych problem dalej się pojawia. Można to rozwiązać samemu czy mam telefon oddawać na gwarancję? video-1591990046.mp4 video-1591990046.mp4
Last reply by k120, -
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, ostatnio chciałem ustawić interaktywną tapetę, która zmienia się wraz z porą dnia (świt, południe, noc itp), jednak po ustawieniu tapeta zatrzymała się przy gwieździstym niebie w ciągu nocy. W dzień nic się nie zmienia. Poszukałem trochę i gdy mam włączony dark mode, to tapeta pozostaje w takiej pozycji. Jednak gdy go wyłączę, to tapeta zaczyna się w końcu zmieniać. Czy jest sposób, żeby z włączonym trybem dark mode tapeta mogła poprawnie funkcjonować? Wersja Androida: 10 Wersja MIUI: 11.0.1.0
Last reply by przemek4700, -
- 20 replies
- 26.9k views
Problem polega na tym, że przy pierwszym połączeniu zegarka z mi9 wszystko działa i przychodzą powiadomienia, natomiast jak oddale się z zegarkiem od telefonu i wrócę to za żadne skarby nie łączy zegarka z mi9 ponownie. Potrafi połączyć ponownie dopiero po wybudzeniu ekranu pomimo, że wszystkie uprawnienia włączone, czyli na ekranie blokady, modyfikacja ustawień systemowych, działanie w tle, nawet wyłączone oszczędzanie baterii dla tej aplikacji i wszystkie inne możliwe uprawnienia włączone, a wciąż jest problem z połączeniem. Na zagranicznych forach również piszą o tym problemie Huawei watch GT z telefonami xiaomi. Dodam jeszcze, że zegarek z telefonem moż…
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 581 views
Witam, Mam problem. Odblokowałem mojego XIAOMI MI 9, zainstalowałem TWRP, zainstalowałem system z zipa na moim telefonie i teraz po restarcie telefon za kazdym razem trafia mi do TWRP :( Postepowałem teoretycznie zgodnie z instrukcją: https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi-eu-i-twrp-na-mi9/ Macie jakiś pomysł co może być nie tak? Cały proces przebiegł pomyślnie wszystko się rozpakowało i zainstalowało, ale telefon nie startuje do systemu tylko do TWRP..
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 813 views
Hej, tak jak w temacie, prędkość internetu spada mi bez powodu do 0.1kBps, dzieje się tak wtedy gdy piszę parę minut na messengerze, kilka minut jestem na snapie, lub w grach, muszę wtedy od nowa włączyć aplikacje, zupełnie jakby telefon stwierdzał, że już zrobiłem co miałem i nie potrzebuje dalej korzystać z internetu, zupełnie inaczej jest z yt, na którym mogę przesiadywać godzinami i nic takiego nie ma miejsca, mam miui ROM na rootowanym telefonie, kolejne wersje miui nic nie zmieniły. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
Last reply by Amatheon, -
- 1 follower
- 4 replies
- 975 views
Witam wszystkich. Opisze problem najlepiej jak mogę, krok po kroku. Telefon posiadam od około 7 miesięcy. Około półtorej miesiąca temu zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Gdy wjeżdżałem na halę garażowa pod blokiem na moim miejscu parkingowym aparat bardzo często potrafił się uruchamiać samoistnie tak szybko, że wywalało błąd aplikacji. Po jakimś czasie telefon gdy był prawie w pełni naładowany wyłączył się sam w kieszeni. Udało się go normalnie uruchomić. Stało się tak kilka razy, aż problem zaczął się nasilac. Później było już dużo gorzej, ponieważ nie mogłem uruchomić już telefonu. Zero reakcji na jakiekolwiek klawisze i ich kombinacje. Żadnej reakcji na ładowarki ws…
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.2k views
witam, jak sobie poradzić z nie działającym automatycznym poziomem jasności? Na Miui 11 i Miui 12 ten sam problem...
Last reply by Bar.Tek, -
- 4 replies
- 4.3k views
Mam problem z przyciskiem Power, włącza się się nawet przy najmniejszym dotknięciu, wcale nie trzeba poczuć "klik" żeby zadziałał, czy ktoś miał podobne problemy? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 6.3k views
Witam, od jakiegoś czasu na ekranie głównym mam ustawioną szufladę aplikacji. Zauważyłem ostatnio, że po wyjściu z jakiejkolwiek aplikacji do głównego ekranu pokazuje mi się wyłącznie tapeta bez żadnej ikony i praktycznie nic nie mogę zrobić, nawet zadzwonić bo ikona dialera też znika. Restart nie pomaga, w sumie nigdzie też nie czytałem o takim problemie więc będę wdzięczny za pomoc. Jakimś rozwiązaniem byłaby zmiana szuflady aplikacji na zwykły układ, ale szczerze mówiąc już się do szuflady przyzwyczaiłem i wolałbym z tym pozostać.
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 14 replies
- 3.9k views
Mam pewien problem z always on display. Mam włączoną opcję "Zawsze włączony" i wyłączony harmonogram, a mimo to, AOD znika po jakimś czasie. Tak jakby telefon wykrywał że jest nieużywany i wtedy AOD znika. Dopiero pojawia się po stuknięciu w ekran. Jest jakiś sposób, aby AOD był zawsze włączony?
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.2k views
Mi 9 kupiony w zeszłym roku. wszystkie najnowsze aktualizacje. Wczoraj w okolicach 16 zaczął się samoczynnie restartować i nie zdąży się włączyć, tylko znowu się restartuje. Ale po parunastu minutach włączył się normalnie. Dzisiaj znowu w okolicach 16 zaczął się restartować i tak już trwa cały czas. Nie wiem, czy to nie jest problem z przyciskiem Power, bo jak wcisnę volume down, to wyświetla mi się logo fastboot, a to chyba powinno stać się tylko przy jednoczesnym przytrzymaniu power i volume -? Ma ktoś jakiś pomysł? Czy jest jakiś tool do zbierania logów z poziomu windowsa po podłączeniu komórki do kompa? EDIT: to jest ten sam problem, który jest tutaj …
Last reply by Bar.Tek, -
Brak Widevine L1 na każdym systemie, niezależnie od tego czy bootloader jest odblokowany
by Norbix029- 2 replies
- 1.8k views
Witam, mam problem z Widevine L1 na Xiaomi Mi 9. Niezależnie od zainstalowanego systemu - Global 1.0.8.9.0 EEA czy Xiaomi.eu 2.3.26 Nie da się uzyskać żadnym sposobem poziomu L1, aktywny ciągle L3 Wgrywany na czysto za pomocą fastboot Global 1.0.8.9.0 EEA z opcją clean all and lock - zablokowało to bootloader a oglądanie treści w Full HD dalej nie działa. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie ? Poziom Widevine sprawdzany za pomocą aplikacji DRM Info oraz aplikacji Netflix
Last reply by Norbix029, -
- 16 replies
- 2.5k views
Od niedzieli mam problem ze skanerem palca w mi9. Zaczął wyświetlać komunikat jak na screenie. Jedyne co pomaga to restart urządzenia, żadne wycieranie, dodawanie odcisku palca na nowo, którego swoją drogą nie da się dodać bo w ustawieniach jest ten sam komunikat nie pomaga. Myślałem że to jedno razowy problem ale dziś pojawiło się znowu i ponownie pomógł tylko restart urządzenia. Soft EEA 10.3.20 bodajże .
Last reply by Zaborek, -
- 0 replies
- 558 views
Witam! Po zakończeniu rozmowy sieć komórkowa nie przełącza mi się w tryb LTE tylko zostaje na H. Czy miał ktoś taki problem ? Jak go rozwiązać ? Sieć to nju mobile.
Last reply by jarek882, -
- 2 replies
- 935 views
Witam chciałbym użyć swojego mi9 jako mobilnego klucza do VW Touran 5T1 i tu pojawia się problem gdyż lista komatybilnych smartfonów jest ograniczona, a mianowicie Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A7 (2017), Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy Note9. Pomyślałem że gdyby tak zmusić aplikację by identyfikowała telefon jako jeden z powyższych to mogło by się udać. I teraz prośba do was macie jakiś pomysł jak by można było coś takiego przeprowadzić?
Last reply by mateusz2552, -
- 1 reply
- 2.9k views
Dzień dobry. Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi Mi9. Kupiłem używany telefon, który ma 9 miesięcy, a głośnik rozmów(buzzer) widać, że jest przybrudzony kurzem, maskownica ma zapchane otwory. Głośnik na maksymalnej głośności delikatnie charczy(rozmówca jest w pełni zrozumiały), czy to normalne w tym modelu? Po zmniejszeniu głośności o 2 wartości problem znika. Proszę użytkowników telefonu o opisanie jak sytuacje wygląda w ich urządzeniach.
Last reply by witek_77, -
- 5 replies
- 5.3k views
Na telefonie nagle przestalo dzialac przesylanie obrazu (opcja przeslij ekran) - nie wyszukuje telewizora, natomiast w aplikacji mi wideo, znajduje telewizor, ale przesylanie obrazu nie dziala. Nic w telefonie nie zmienialem, wersja romu (xiaomi.eu) jest taka sama. Inny telefon laczy sie z telewizorem wiec ze sprzetem jest wszystko w porzadku.
Last reply by stereo0, -
Witam, Temat chyba zawiera już wszystkie informacje - mam domofon Commax A64, jest to urządzenie włączone do sieci domowej, ma swój nr IP (każdy element - centralka i panele na bramie i bramce), dawniej (za poprzedniej wersji MIUI) mogłem się spokojnie połączyć z kamerą przy bramce, teraz tylko w momencie dzwonienia przez kogoś telefon daje mi sygnał, ale też nie mogę odebrać połączenia. Podejrzewam, że w szale zabezpieczania się "przed wszystkim" MIUI zabezpieczyło się też przed zwykłą apką, która chce cały czas być czujna i reagować na przychodzące połączenia. Pomożecie?
Last reply by ad2222,