turczyn Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Cześć, jakiś czas temu zbił mi się wyświetlacz, więc postanowiłem poszukać jakiegoś zamiennika na Allegro. Z racji że telefon jest już starszy i będzie szedł za niedługo do wymiany, myślałem o tańszym rozwiązaniu. Kupiłem na Allegro wyświetlacz za 230zł, i na własną ręke wymieniłem. I było wszystko okej do następnego dnia, w momencie kiedy dotyk zaczął się gubić, sama responsywność ekranu była średnia a czasami dotyk totalnie znikał. Zamówiłem drugą sztukę z tej samej aukcji i problem był mniejszy, ale też dotyczył dotyku - widoczny dość mocno na suwakach bo dotyk był jakby opóźniony. Zbity wyświetlacz po podłaczeniu nie ma takiego problemu. Czy od razu odsyłać czy można coś z tym zrobić? Czy po prostu kwestia odpowiedniego montażu i nie robię tego poprawnie?W międzyczasie jeszcze wgrałem inny ROM (bodajże Pixel Experience) i mam wrażenie że ten nowy wyświetlacz działał w porządku. Na codzień używam Xiaomi.eu w wersji 12.5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Z zamiennikami niestety potrafią być problemy z ich działaniem, czułością,.Zależy na jaką partię/producenta się trafi.Jeszcze coś mi się obija między uszami że @Acid chyba coś pisał o kalibracji (?) Jakiejś poprawce we wpisach w systemie(?) Przypisanie nowego wyświetlacza do telefonu (?) Ale głowy nie dam czy o tego typu problemy chodziło, czy ogólnie że Xiaomi jakąś blokadę wprowadziło żeby utrudnić samodzielną wymianę.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts