Problemy techniczne
334 topics in this forum
-
- 1 reply
- 599 views
Dlaczego znikły mi pływające okna? Jak próbuję otworzyć jakąś apke w okienku to otwiera mi się normalnie zamiast w okienku. Miui 12.0.5 Możliwe że coś zmieniłem w opcjach programistycznych ale nie wiem co. #mi9 #miui12
Last reply by Adam Błażejewski, -
-
- 2 replies
- 649 views
Chciałem przejąć telefon po matce i nie mogę odłączyć jej konta xiaomi , pojawia się komunikat "nie można sprawdzić stanu urządzenia" wystąpił błąd. Po wpisaniu hasła. Wcześniej nie moglem z tego powodu zrobić factory reset Google i wyszukiwarka nie zna takiego problemu MIUI12,6 // 21-4-29 dev
- 1 follower
- 9 replies
- 1.3k views
Po pierwszej aktualizacji Xiaomi.eu do Androida 11 mój Mi 9 zaczął przerywać ładowanie co kilka minut na kilkadziesiąt sekund po położeniu na ładowarce bezprzewodowej Xiaomi 20W i samochodowej bezprzewodowej 20W. Próbowałem również ładować go niższym prądem i ten problem również występował. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Jest on niesamowicie uciążliwy i dziwne, że wciąż się utrzymuje nawet w najnowszych aktualizacjach.
Last reply by MatixYo, -
- 1 reply
- 901 views
Witam, Kilka dni temu w telefonie miałem uruchomioną aplikację do strumieniowania muzyki, zatrzymałem piosenkę a po jakimś czasie chciałem ją uruchomić ponownie, jednak przestał działać dotyk. Przytrzymałem dłużej przycisk zasilania i telefon uruchomił się ponownie, jednak nie mogłem odblokować ekranu dotyk nie działał i czytnik linii papilarnych również nie odblokowywał telefonu. Postanowiłem podpiąć myszkę przez USB-OTG(przejściówka jest sprawna działała wcześniej jak i teraz na innych telefonach), jednak i to nie zadziałało. Postanowiłem zgrać pliki z telefonu i zresetować go do ustawień fabrycznych. oczywiście w normalnym trybie win10 plików nie widział, bo nie m…
Last reply by stereo0, -
- 0 replies
- 336 views
Uszkodził mi się wyświetlacz, brak jakiejkolwiek jego aktywności - jest czarny nie reaguje na dotyk. Zamierzam odesłać telefon do naprawy z naładowaną baterią ale chciałbym go wyłączyć (aktywny budzik). Czy jesta jakaś możliwość zrobienia tego za pomocą przycisków, bez udziału ekranu.
Last reply by tymek, -
- 12 replies
- 2.8k views
Po wyjęciu telefonu z kieszeni i zrobieniu kilku zdjęć, podczas gdy temperatura na dworze wynosiła 1°C, bateria momentalnie zjechała z ponad 60 do 0%, telefon dał się włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki. Do tej pory Mi9 (od maja) działało bez zarzutu, ale po tym incydencie chyba będę reklamować... Ktoś się spotkał z podobnym problemem?
Last reply by witek_77, -
- 1 follower
- 7 replies
- 692 views
Cześć. Postanowiłem zrobić format data przez twrp, ponieważ mój Mi9 zaczął wolno chodzić. Wszystko przebiegło pomyślnie, natomiast chcąc zaktualizować xiaomi.eu poprzez TWRP zostałem zapytany o kod PIN. Wyskakuje komunikat, że kod jest błędny, a zawsze korzystałem z tego samego kodu pin. Nie mogę zainstalować aktualizacji, ze względu na zaszyfrowane dane. Co zrobić w takiej sytuacji? Dlaczego kod pin jest błędny, gdzie przed formatem działał?
- 1 follower
- 3 replies
- 4k views
Witam. Jestem już na granicy wytrzymałości nerwowej z moją MI9. Telefon zakupiłem około półtora roku temu z oficjalnej dystrybucji i strony mi-home, wersja 6/128. Na początku wszystko super, telefon działa jak marzenie nawet bateria trzymała dobrze pomimo małej pojemności ogniwa. Na początku telefon pracował pod MIUI w wersji global EAA, co aktualizacje z telefonem działo się coraz bardziej coś złego, lecz czarę goryczy przelała aktualizacja do MIUI 12. Bateria zaczęła znikać w oczach, ładowanie 3 razy dziennie: Standard. Ogólna płynność telefonu spadła do poziomu Samsunga S7. Choć najbardziej irytujący mnie problem spotkał wiadomości SMS, wysłanie dwóch lub więcej …
Last reply by marcin0218, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam. To mój pierwszy post na tym forum, a MIUI Polska używam od dawna Chodzi o problem z panelem inf. który normalnie znajduje się po lewej ekranu. Ostatnio na siłę wciska mi się Asystent MIUI i mnie to irytuje, ponieważ jestem przyzwyczajony do klasycznego panelu, który w tej sytuacji się wyłącza. Nie można odinstalować tego asystenta, do wyboru w nim mam tylko jego, Google lub brak. Nie wiem jak kiedyś zrobiłem, ze wyłączyłem siłowo tego asystenta i wrócił panel. Ale niestety po tygodniu asystent tez wrócił i krew mnie zalewa. Jak trwale wyłączyć tego asystenta i włączyć klasyczny panel? Miui 12.06 stabilne PS Ten "Asystent" to chodzi mi o…
Last reply by Hellborg, -
- 1 reply
- 868 views
Po wymianie wyświetlacza odcisk palca nie jest odczytywany i wyskakuje spróbuj ponownie, dodawałem nowy odcisk wielokrotnie i ekran reaguje.
Last reply by Bartosz Dylewski, -
- 4 replies
- 876 views
Witam, sytuacja wygląda następująco. Telefon to xiaomi mi9, odblokowany bootloader, brak root. Wczoraj zaktualizowałem oprogramowanie telefonu z 20.12.28 (rozwojowa) do wersji 20.12.30 (rozwojowa). Okazało się jednak, że po aktualizacji napotkałem pewne problemy z działaniem telefonu. Czy jest możliwość powrotu do wersji 20.12.28? Jeżeli tak, to bardzo prosiłbym o opis jak to zrobić. Znalazłem jakieś wpisy na ten temat, ale były one już stare i nie miałem pewności czy są aktualne. Czytałem że wystarczy zrobić wipe (data, dalvik i cache) i potem zainstalować starsze oprogramowanie przez Twrp. Czy ta metoda jest dalej aktualna? Pozdrawiam
Last reply by Kamil94, -
- 2 replies
- 569 views
Witam. Proszé o pomoc z mi 9. Wczoraj poinstalowaøem sobie kilka romów, pobawilem sie nimi i po powrocie do miui polska nie moge dodac odcisku palca. Wszystko dziala tylko odcisk palca przy okolo 70 % dodawania zwraca informacjé, ze nie mozna go dodac. Ciekawostka jest to , ze na innych romach dziala. Ma ktos pomysl jak to ogarnac ?
Last reply by karol464, -
- 5 followers
- 52 replies
- 13k views
Witam, czy spotkał się ktoś z problemem różnego interpretowania trybów w mi9 . Oryginalna ładowarka indukcyjna z uchwytem raz ładuje zwykłym trybem , raz szybkie ,a raz turbo ładowanie , momentami wcale nie ruszy . Dzieje się to losowo . Dokupiłem ładowarkę Baseus i jest to samo - raz quick charge , a raz turbo . Miał ktoś podobnie ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mi9lite, -
- 4 replies
- 1.2k views
Prosze o nie usuwanie tematu - problem wystąpił parę dni temu - jak uruchomię aparat z telefonu wydobywa się delikatne buczenie .... jakieś pomysły ??? wersja global 12.0.4...
- 13 replies
- 6.3k views
Witam kupiłem niedawno mi9 z drugiej ręki bateria wytrzymuje tylko parę godzin przy nieintensywnym użytkowaniu nie wiem czy to wina zużytej baterii i powinienem oddać go do naprawy czy to wina softu dzięki za pomoc
- 0 replies
- 443 views
Witam. Zauważyłem, że nie działa mi autoobracanie. Sprawdziłem więc i okazało się, iż nie działa ekcelerometr i żyroskop. Myślałem, że to może wina softu, bo w międzyczasie testowałem dwa custom romy. Wgrałem więc przez MiFlash najnowszy soft, ale nic to nie dało. Wydaje mi się, że to problem sprzętowy, ale chciałbym się upewnić przed wysłaniem telefonu do naprawy. Co o tym myślicie? Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić? Może spróbować wgrać partycję persist.img? Czytałem gdzieś, że mogę po tym stracić widevine L1, chociaż DRM Info i tak pokazuje mi L3 na romie xiaomi.eu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edit: Nie doczekałem się żadnej…
Last reply by antykat, -
- 4 replies
- 803 views
Rozładowałem telefon do 0 - po podpięciu na chwilę do ładowarki i próbie uruchomienia telefon w kółko powtarza cykl: wibracja -> logo MI -> czarny ekran -> wibracja -> logo MI -> czarny ekran po wciśnięciu vol+/vol- + power pojawia się komunikat "the system has been destroyed", 2 razy telefon się załadował dosłownie na 10 sekund - widziałem pulpit, ekran aplikacji itd jednak po chwili wraca ponownie do powyższego cyklu... Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
Last reply by brawo, -
- 1 reply
- 977 views
Xiaomi Mi9 zaczął odczytywać każdy odcisk palca jako poprawny i daje pełny dostęp do zawartości telefonu.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 975 views
Witam. Od ponad roku posiadam Xiaomi Mi9. Aktualnie Android10, MIUI Global 12.0.4.0. Niedawno stałem się posiadaczem zegarka Amazfit GTR2. Początkowo wszystko fajnie działało jednak po kilku tygodniach używania przełączenie podczas rozmowy na głośnik nie zmienia źródła dźwięku (ciągle słychać z tego nad ekranem). Nie jestem pewien czy nie było jakiejś aktualizacji. Sporadycznie głośnik podczas rozmowy działa tak jak trzeba (razem z połączonym zegarkiem) jednak nie mogę znaleść zależności od czego to zależy. Mogę zadzwonić do kogoś i opcja działa, następnie rozłączyć sie, ponownie połączyć i już nie działa. Problem występuje przy połączeniach przychodzących jak i wych…
- 1 reply
- 467 views
Chciałem wgrać Xiaomi EU przez TWRP i dałem Format data. ROM niby się instaluje ale telefon kiedy dam reboot wraca właśnie do Twrp. Instaluje go z pendriva bo komp nie widzi telefonu. Jest dla niego jakiś ratunek? Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
- 7 replies
- 1.7k views
Chciałem zablokować bootloadera wg instrukcji z YT, w trybie fastboot wpisałem komendę "fastboot oem lock", potem "fastboot reboot"... i komenda "the system has been destroyed". Pytanie brzmi: 1. czy można telefon doprowadzić do stanu używalności 2 czy mogę to zrobić w domu 3. jeżeli nie, to kto może to zrobić.
Last reply by ad2222, -
- 5 replies
- 1.3k views
Cześć, Wczoraj zmieniłem oprogramowanie na global miui 12.0.3.0 (stabilne), po odpaleniu netflixa przez stronę www (nie mogłem znaleźć w sklepie google play apki) i zalogowaniu dostałem info, że apka nie współgra z tym telefonem - jest jakieś rozwiązanie?
Last reply by aanonimowy48, -
- 4 replies
- 628 views
Od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem, mianowicie podczas korzystania z telefonu ekran potrafi się w losowym momencie zwiesić i nie reaguje na dotknięcia ani przyciski fizyczne. Zauważyłem, że gdy zfreezuje sie np podczas korzystania z youtube to dźwięk dalej jest odtwarzany a ekran stoi w miejscu. Problem wystąpił przy przejściu na miui 12 na globalnej wersji. Wtedy wgrałem xiaomi eu myśląc że to pomoże ale problem dalej występuje. Freezy występują średnio 2-3 razy w tygodniu i trwają po 30 sekund. Niby problem błahy, ale jednak troche uciążliwy. Telefon mam od nowości nigdy nie został utopiony ani szczególnie poturbowany przy upadku. Liczę na to że ktoś miał p…
- 3 replies
- 1.1k views
Witam, Mam problem z łącznością dual SIM. Otóż problem wygląda następująco: Jedna karta Play druga Plus. Na numerze Play (na kartę) założone jest konto google i powiązane z Xiaomi. Druga karta Plus abonament nie jest ujęta nigdzie. Po 3 dniach od zakupu (po aktualizacjach itd) wszystko działało jak nalezy, no może wyjątkiem opóźnionych wiadomości z drugiej karty właśnie Plus albo po wysłaniu z karty Plus wiadomości SMS na drugi dzień rano we wiadomościach było iż wysłano SMS z karty Play. W tym momencie nie mam w ogóle możliwości wyłania jakiegokolwiek SMS z karty Plus dodam też iż mogę wykonywać połączenia, odbierać je oraz odbierać SMS i wysyłać je na numery za…
Last reply by aanonimowy48, -
- 2 replies
- 937 views
Chrome zacina się przy scrolowaniu jakby to był jakiś telefon za 400zl. Zmieniałem flagi w przeglądarce nic nie dało. Mój telefon to Xiaomi mi 9, miui global 12.0.3 stabilna. Może zmianę na miui polska coś pomoże? Mam już dosyć tych ciągłych problemów z wydajnością. Czasami działa szybko i płynnie a czasami to jest tragedia.
Last reply by aanonimowy48,