Szajomi Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 Witam, Mam następujący problem: - wczoraj miałem 1% baterii i przeszedłem w tryb ultra oszczędzania po czym telefon a raczej bateria padła - gdy następnie podłączyłem do ładowania to przy próbie uruchomienia wyskoczył obrazek radzieckiego królika z napisem FASTBOOT - przytrzymanie vol - + i głównego powoduje pojawienie się napisu the system has been destroyed Pytania: 1. Najważniejsze pytanie to jak i czy jest możliwe odzyskanie plików w szczególności zdjęć. 2. Jak go naprawić? Telefon to: - Xiaomi MI 9 wersja ściągnięta z Chin ale global - miui 12 z tego co pamiętam - opcje programistyczne odblokowane - bootloader nie wiem czy zablokowany (jak sprawdzić?) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 15, 2022 Share Posted April 15, 2022 Jeśli wywaliło system to zapewne dane użytkownika też.Jak fon z chińskiej dystrybucji na globalu to bootloader był odblokowany, bo zablokowanie botloadera zrobiłoby z fona cegłę.Naładuje telefon i może jakimś cudem system się dźwignie, jeśli nie to miflashem wgrać global bez blokowania botloadera.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajomi Posted April 15, 2022 Author Share Posted April 15, 2022 (edited) 9 godzin temu, Netoper napisał: Jeśli wywaliło system to zapewne dane użytkownika też. Jak fon z chińskiej dystrybucji na globalu to bootloader był odblokowany, bo zablokowanie botloadera zrobiłoby z fona cegłę. Naładuje telefon i może jakimś cudem system się dźwignie, jeśli nie to miflashem wgrać global bez blokowania botloadera. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Jutro miałem cos wgrywać miflashem ale przed chwilą jak już się kładłem spać naciskałem kombinacje vol + - i glówny albo tylko vol +/- i główny. Czynność powtarzałem z 15 razy. Nagle ku mojemu zdziwieniu telefon zaskoczył i się włączył także dziękuje za pomoc. Edited April 15, 2022 by Szajomi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts