Jump to content

Padnięty telefon/ The system has been destroyed

Szajomi

Recommended Posts

Witam,

Mam następujący problem:

- wczoraj miałem 1% baterii i przeszedłem w tryb ultra oszczędzania po czym telefon a raczej bateria padła

- gdy następnie podłączyłem do ładowania to przy próbie uruchomienia wyskoczył obrazek radzieckiego królika z napisem FASTBOOT

- przytrzymanie vol - + i głównego powoduje pojawienie się napisu the system has been destroyed

Pytania:

1. Najważniejsze pytanie to jak i czy jest możliwe odzyskanie plików w szczególności zdjęć.

2. Jak go naprawić?

Telefon to:

- Xiaomi MI 9 wersja ściągnięta z Chin ale global

- miui 12 z tego co pamiętam

- opcje programistyczne odblokowane

- bootloader nie wiem czy zablokowany (jak sprawdzić?)

Pozdrawiam

Jeśli wywaliło system to zapewne dane użytkownika też.
Jak fon z chińskiej dystrybucji na globalu to bootloader był odblokowany, bo zablokowanie botloadera zrobiłoby z fona cegłę.
Naładuje telefon i może jakimś cudem system się dźwignie, jeśli nie to miflashem wgrać global bez blokowania botloadera.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• Like 1

9 godzin temu, Netoper napisał:

Jeśli wywaliło system to zapewne dane użytkownika też.
Jak fon z chińskiej dystrybucji na globalu to bootloader był odblokowany, bo zablokowanie botloadera zrobiłoby z fona cegłę.
Naładuje telefon i może jakimś cudem system się dźwignie, jeśli nie to miflashem wgrać global bez blokowania botloadera.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Jutro miałem cos wgrywać miflashem ale przed chwilą jak już się kładłem spać naciskałem kombinacje vol + - i glówny albo tylko vol +/- i główny. Czynność powtarzałem z 15 razy. Nagle ku mojemu zdziwieniu telefon zaskoczył i się włączył :D

także dziękuje za pomoc.

Edited by Szajomi
  • Like 1