Problemy techniczne
334 topics in this forum
-
- 1 reply
- 991 views
Czekałem na aktualizację do Android 11, jednak cały czas podczas sprawdzania w systemie takiej aktualizacji nie było. Gdzieś w necie przeczytałem, że trzeba w telefonie zmienić region na Czechy, Szwajcarię lub Grecję. Zmieniłem region na Czechy i od razu pojawiła się aktualizacja. Android i MIUI zostały zaktualizowane, jednak teraz bardzo szybko telefon rozładowuje się. Naładuję telefon wieczorem, przez noc jest zupełnie nie używany a rano baterii jest około 30%. Czy to był mój błąd, że zaktualizowałem do Androida 11? Co trzeba teraz zrobić, może powrócić do Androida 10?
Last reply by Marrat, -
-
- 3 replies
- 1.5k views
Cześć! Znalazłem w szufladzie od jakiegoś czasu zapomniany Mi 9. Kilka miesięcy temu, bez żadnej ingerencji wszedł w bootloopa i nie mogłem nic z tym zrobić. Nawet po przejściu do Fastboota odpala się on dosłownie na kilka sekund i wraca do bootloopa. Był też w serwisie, w którym wcześniej wymieniany był wyświetlacz, lecz serwisant rozłożył ręce i powiedział, że to nie na jego możliwości - z tego co pamiętam wspominał coś o braku dostępu do odpowiednich 'narzędzi'. Może ktoś tutaj jest w stanie mi pomóc? Szkoda trochę tego telefonu, bo gdyby nie ta usterka to używałbym go do tej pory. Dodam, że miałem wgrane Xiaomi.eu stąd i działało bardzo dobrze, opisana ust…
Last reply by Gone, -
- 1 follower
- 2 replies
- 543 views
Witam. W moim Mi9 padł ekran, zamiast go naprawiać mam zamiar kupić sobie 11. Chciał bym wcześniej zrzucic z 9 dane i tu pojawia się mój problem, bo po podłączeniu do laptopa zawsze musiałem zatwierdzac na telefonie ze chce przesyłać dane. I tu sedno tego tematu czy da się jakoś ominąć zatwierdzenie przesyłu danych? Dotyk kompletnie nie działa.
Last reply by Kryczu5, -
- 12 replies
- 3.3k views
Hejka, mam pewien problem. Mianowicie będąc na wersji miui podajże 21.3.18 wszystko było okej, natomiast od czasu jak przeszedłem na wersje 21.4.29, a aktualnie jestem na 21.5.12 pojawił się problem z internetem, mianowicie jak mam włączony przesył danych to po jakiejś chwili znika internet. Nadal jest włączony ikona LTE czy tam 4G się pokazuje, lecz internetu nie ma, pomaga wyłączenie i włączenie przyciskiem ponownie internet. Jak widać problem nie leży w operatorze, tylko coś w telefonie, zna ktoś rozwiązanie?
Last reply by siema13, -
- 13 replies
- 1.4k views
Cześć Przekopałem już cały internet chyba i postanowiłem w końcu zadać pytanie do bardziej doświadczonych. Z dnia na dzień przestały działać mi sensory gyro i acce i nie stało się to po aktualizacji. Telefon Xiaomi Mi 9 cepheus. Wgrałem 3 różne ROMY(12.0.5 // 12.5.1// 12.6 by eu ) flashowałem 3 razy presist.img poprzed twrp z romu 12.5.1. Mimo to czujniki nie wracają do życia. I tu pytanie; uszkodzenie mechaniczne? nieodwracalny proces? skoro flash presist.img nie pomaga? Pozdrawiam CRACKuuu
Last reply by CRACKuuu, -
- 1 reply
- 1k views
Witam serdecznie, Jakiś czas temu mój Mi9 omyłkowo wpadł do miski z wodą, zanurzony był dosłownie przez sekundę-dwie. Po wyciągnięciu i osuszeniu nic się nie działo - działał dotyk i wszystko inne. Zapaliła się jednak dioda - tak jakby telefon był podłączony do ładowarki. Po kilkudziesięciu minutach zgasła. Początkowo telefon bardzo wolno ładował się na kablu, jednak po następnych kilku godzinach wszystko wróciło do normy - ładuje normalnie, z Mi Turbo Charge włącznie. Jednak ładowanie indukcyjne do dzisiaj jest wolne (używam oryginalnej ładowarki samochodowej 20W - tej z automatycznie rozsuwanym trzymaniem). Czy skoro zwykle ładowanie wróciło całkowi…
Last reply by SzczufFun, -
- 1 reply
- 638 views
Nfc włączone, portfel włączony. Wyświetla nfc error
Last reply by SzczufFun, -
- 0 replies
- 912 views
Od pewnego czasu Mi9 potrafi się wyłączyć, zazwyczaj od razu się udało sie go włączyć, wczoraj zdarzyło sie pierwszy raz że udało się go przywrócić do żywych dopiero po kilku godzinach, poprzez wejście do TWRP. Pytanie czy warto próbować to naprawiać w serwisie, wydaje że to problem sprzętu. dodatkowo do wymiany bateria oraz tylnie plecki. Telefon ma 2 lata i działa doskonale, szkoda mi go zmieniać. #android
Last reply by lukaschels, -
- 0 replies
- 467 views
Witam Po aktualizacji mojego mi 9se do 12.5.1 mam problem z szybkim ladowaniem telefonu. Testowałem na paru kablach i ładowarkach i nadal jest to samo, telefon zamiast 2h ładowania do fulla, ładuje się 4.3h. Nie działa kompletnie szybkie ładowanie (nie ma dwóch piorunów). Jest to dość irytująca sprawa ponieważ często korzystam gdzieś z telefonu więc nie widzi mi się czekanie 4h na naładowanie. Dodatkową rzeczą jest to, że nie jestem w stanie podłączyć swojego telefonu do komputera. Komputer kompletnie nie widzi telefonu, z poziomu systemu 0 reakcji na nowe urządzenie itd. telefon nawet nie dostaje powiadomienia o wyborze metody podłączenia USB, traktuje podłącze…
Last reply by Vende123, -
- 6 replies
- 597 views
Wgrałem przez TWRP Magiska 23 i telefon zatrzymuje się na logu MIUI. Coś należy jeszcze dodatkowego zainstalować aby telefon się uruchomił normalnie?
Last reply by demoxik, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.3k views
Witam posiadam mi 9 global i zaktualizowałem go do wersji 12.5.1 przed aktualizacją normalnie wifi chodziło teraz nie chce się włączyć czy to przez pasek szybkiego uruchamiania czy to przez ustawienia czy w takim razie jedyne wyjście to flashowanie do 12.0.1 ? Pozdrawiam
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 2 replies
- 614 views
Nie mogę wysłać zdjęcia z innej aplikacji na Messenger znajomemu. Nie mogę też wstawić tutaj skrina. Wyskakuje mi "Nie można uzyskać dostępu do tych materiałów." Zrobiło się tak po hard reset z androidem 11.
Last reply by bad_motherfucker, -
- 1 follower
- 2 replies
- 727 views
Dzień dobry, od aktualizacji do miui 12.5 i do androida 11 telefon zaczyna sie nagrzewać i do tego zacinać zwłaszcza przy odblokowywaniu ekranu. Posiadam mi 9 miui global 12.5.1 android 11. Jeżeli zainstalowałbym miui polska to problemy by znikneły? czy trzeba poprostu czekać znowu 3 miesiące żeby poprawili aktualizacją?
Last reply by bad_motherfucker, -
Dzień dobry, Po zaktualizowaniu do MIUI 12.0.3 telefon przestał się łączyć po bluetooth z zestawem głośnomówiący w moim aucie. Można sparować oba urządzenia, ale polaczenie jest zrywanie i automatycznie ponawiane i znów zrywane. Wcześniej były problemy z nawiązaniem komunikacji po audio, a teraz po aktualizacji nie działa już i audio i telefon. Moduł Bluetooth jest w porządku ponieważ działa z innymi telefonami, ale innymi niż Xiaomi. (Samsung, Huawei) Podobny problem miałem z Mi Note 10, ale tam tylko nie nie działało audio.
Last reply by BeataM, -
- 1 reply
- 2.9k views
Po aktualizacji 12.5.1 w czasie słuchania muzyki na słuchawkach bluetooth oraz w czasie pauzy , ciągła szumi prawa słuchawka. Tak samo na każdych innych głośnikach bluetooth
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 536 views
wgrany : orangefox wcześniejsze aktualizacje wgrywały się poprawnie jedyne co nietypowego zrobiłem przed aktualizacją to kilka dni wcześniej skasowałem apkę magisk po aktualizacji przez systemową apkę ( i orangefox ) wchodzi w fastboot Probówałem aktualizację na inny rom wcześniejszy przez organgefox bez rezultatu o tyle o ile zaczął się częściej zapętlać z okreanem MI android bez fastboot Gdy próbuję zrobić flash przez miflash stable rom to flashuje w nieskończoność przechodzi zielone do końca i licznik czasu leci i lceci do 450 i więcej sekund bez komendy OK aż w końcu wyłącza się sam fastbnoot i telefon się resetuje a m…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 503 views
Czesc, Mam problem z moim telefonem. Bez konkretnej przyczyny telefon wylaczyl sie i system nie moze sie zaladowac ponownie. Caly czas wlacza sie tylko Mi / powered by android. Fastboot nie dziala. Przy podlaczeniu ladowarki swiatelko miga a zwykle wydaje mi sie ze jest stale. Udalo mi sie wejsc do opcji recovery ale nie moge wybrac zadnej opcji. Przez tydzien telefon wlaczyl sie 2 razy po wielu probach ale po chwili znow przeszedl do tego ekranu / ladowania systemu. Znalazlam jakies stare watki, ze takie problemy wystepowaly w przeszlosci po aktualizacji. Czy macie jakis zloty sposob? Telefon jest dalej na gwarancji, odeslac czy cos majstrowac? Ratujcie p…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 987 views
Witam, Parę dni temu zepsuł mi się przycisk do blokowania ekranu/włączania urządzenia. Dziś telefon się rozładował i nie mogę go przez to włączyć. Jest jakiś sposób, żeby uruchomić go np. za pomocą komputera?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 425 views
Witam . Mam problem z moją mi 9. Nie działa mi mikrofon w trybie głośnomówiącym. Telefon był zalany jakiś czas temu udało mi się uratować dolna płytkę bo mikrofon dolny też nie działał. Co w takim przypadku mogę zrobić. ProszE o porady.
Last reply by artur2323, -
- 0 replies
- 440 views
Usługi google play jak odebrać uprawnienia, konkretnie mam na myśli aktywność fizyczna? Telefon posiadm Redmi 9 Czyli się nie da?
Last reply by bigdamian, -
- 0 replies
- 1k views
Cześć, od jakiś 2-3 miesięcy mam częste problemy z połączeniami telefonicznymi. Mianowicie niekiedy gdy ktoś do mnie dzwoni, na ekranie połączenia pod danymi rozmówcy pojawia się "Przekazywanie połączenia" i w momencie gdy odbiorę w słuchawce jest głucha cisza i nie reaguje czujnik zbliżeniowy i nie blokuje ekranu. Połączenie niby jest odebrane, czas nabija jednak żadna ze stron się nie słyszy. Podobnie jest gdy ja próbuję zadzwonić - numer się wybiera, ponownie jest napisane przekazywanie połączenia i w słuchawce głucha cisza - również ekran się nie wygasza. Rozwiązaniem na to jest restart urządzenia, lub próbowanie do skutku (czasami po kilku próbach poł…
Last reply by eNse, -
- 0 replies
- 515 views
Witam Kupiłem kask motocyklowy Schubert z interkomem. Po sparowaniu mojego Mi9 z interkomem kasku mogę rozmawiać przez sieć GSM, ale nie działa funkcja odbierania rozmowy telefonicznej przez powiedzenie głośno czegokolwiek do mikrofonu interkomu. Mogę tylko odebrać rozmowę przez naciśnięcie przycisku odbierz na interkomie. Niestety nie jestem w stanie w czasie jazdy motocyklem trafić w ten mały przycisk z boku kasku w rękawicach. Dlatego bardzo mi zależy by móc odebrać rozmowę przez głośne powiedzenie do mikrofonu w kasku np. Hallo! Funkcja ta działa na innych telefonach. Działa na pewno na moim starym Sony Xperia Z5. Myślę, że jest to kwestia braku zg…
Last reply by kondrat13, -
- 1 reply
- 605 views
Cześć, mam problem z Mi 9. Od kilku dni telefon przestał ładować w trybie szybkim za pomocą ładowarki indukcyjnej. Próbowałem zmieniać kabel i adapter w ładowarce bezprzewodowej, ale nie przyniosło do żadnego efektu. Co ciekawe, po kablu ładuje zarówno w trybie szybkim, jak i turbo. Telefon nie był zalany, sprawdzałem też ładowanie bez etui i taki sam efekt. Ładowarka bezprzewodowa to oryginalny Baseus 15W, a pacjent do Mi 9 z MIUI w wersji global.
Last reply by witek_77, -
- 2 followers
- 9 replies
- 40.7k views
Witam serdecznie mam problem z moim xaiomi mi 9 6gb 128, przed wysłaniem na serwis chcę zapytać czy ktoś ma podobny problem mianowicie gdy zacznę używać telefonu samoczynnie włącza się asystent google tak jakbym naciskał dodatkowy przycisk po lewej stronie a tego nie robię obudowa też nie ciśnie jest wyłączony ale i tak się wybudza na zdjeciu jest pokazane, czytam wiadomości na wp i zalącza się asystent znienawidziłem ten telefon przez to bylo to raczej od początku czy pomoże reset ? Aktualizacje na bieżąco dziękuję za pomoc
Last reply by robs23, -
Temat samoczynnego odpalania asystenta google był już poruszany (https://miuipolska.pl/forum/topic/47838-asystent-google-samoczynnie-uruchamia-się-podczas-uzywania-telefonu/. W moim przypadku występuje wyłącznie w trybie "dane komórkowe" w przypadku połączenia z siecią przez Wi-Fi siedzi grzecznie. Po wykorzystaniu wszystkich sugestii z forum (wyłączenie przycisku, przywrócenie ustawień fabrycznych, aktualizacja oprogramowania itd.) wysłałem telefon do serwisu Cyfrowe Centrum Serwisowe S.A. Telefon ma drobne (nie przeszkadzające mi pęknięcie przy krawędzi ekranu pod folią zabezpieczającą). W zgłoszeniu serwisowym napisałem: Samoistne włączania się asystenta google.…
Last reply by robs23,