Problemy techniczne
334 topics in this forum
-
- 7 replies
- 1.8k views
Witam, Z początku przepraszam, lecz nie znalazłem takiego tematu dlatego tworzę nowy. Ostatnimi czasy z moim Xiaomi Mi 9 zaczęły dziać się problemy albowiem zaczęły mi się same restartować aplikacje z informacją " *Aplikacja* wciąż przestaje działać". Dzieje się tak z systemowymi aplikacjami, pobranymi przeze mnie, nawet z aplikacją "Ustawienia" co jest już mega dziwne. W dodatku telefon wiele razy samoistnie sam się ponownie uruchamia, tyle że wygląda to jakby uruchomił się ponownie w sekundę i jest gotowy do działania, albo wyskakuje na ekranie logo MI i mogę tak czekać godzinami aż uruchomi się ponownie. Próbowałem już wielu sposobów. Zrobiłem format danych …
Last reply by Korlik, -
-
- 1 follower
- 22 replies
- 4.6k views
Cześć, mam mały problem z moim Mi 9, a mianowicie asystent Google po wczorajszej aktualizacji przestał działać tak, jak działał do tej pory. Wcześniej po naciśnięciu przycisku asystenta włączała się ta mała ramka i rozpoczynał nasłuchiwanie moich komend głosowych, aktualnie po naciśnięciu włącza się duży ekran asystenta google, a mikrofon muszę dodatkowo nacisnąć na ekranie. Ta sama sytuacja przy zablokowanym ekranie, co skutkuje tym, że nie da się używać komend głosowych przy pomocy wciśnięcia guzika przy zgaszonym ekranie. Czy ktoś miał podobny problem, lub ma pomysł jak przywrócić stan poprzedni? Co zrobiłem do tej pory: -wyłączyłem i włączyłem -odinstalował…
Last reply by mojo, -
- 7 replies
- 1.9k views
Witam, Po ostatnim upadku w mojej mi9 umarł wyświetlacz. Jest czarny, nie reaguje na dotyk. Z tego co wiem, jest to dość typowe dla amoled'ów. Telefon jest ok, wibruje, budzik dzwoni co rano itp. Czy jest jakiś sposób na zgranie danych? Po podłączeniu do PC wykrywa telefon i ładuje ale dane nie są dostępne. Macie jakieś pomysły? Z tego co znalazłem to tylko serwis i wymiana wyświetlacza. Może jakiś soft od odzyskiwania danych z android? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by SzczufFun, -
Witam, posiadam Xiaomi Mi 9 6/128 GB Global z zainstalowanym najnowszym Xiaomi.EU 20.3.19 Jakiś czas temu przypadkowo telefon wypadł mi z ręki i potłukł się cały ekran (nie pojawiało się na nim nic jednak było słychać że urządzenie działa) Telefon kupowałem w RTV EURO AGD, zaoferowano mi do niego dodatkowe ubezpieczenie na wypadek nieszczęśliwego stłuczenia ekranu więc oddałem telefon do naprawy na polisę do firmy Ergo Hestia - ta przekazała telefon do Ram Serwis gdzie naprawiono telefon i ubezpieczalnia pokryła koszta Urządzenie zostało mi odesłane i na pierwszy rzut oka wszystko działało prawidłowo - problem zaczął się jednak pojawiać gdy chciałem doda…
Last reply by Norbix029, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.1k views
Czy wiecie może co mogło się stać z dynamiczną tapeta, problem polega na tym, że mam cały czas nocny motyw, wcześniej była inna w zależności od pory dnia, od jakiegoś czasu jest tylko noc, próbowałem wyczyścić dane aplikacji codzienne tapety oraz motywy. Ściągnąłem nawet jeszcze raz aktualizacje telefonu ale bez zmian. Wersja miui global 11.0.8 QFAEUXM.
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam, niedawno kupiłem nowy telefon Xiaomi Mi 9. Używam wszędzie ciemnego motywu, więc głównie widzę ciemne kolory. W nocy gdy miałem ustawioną jasność na minimalną, zobaczyłem cienki pasek świecący się innym natężeniem światła. Jest ledwo zauważalny, ponieważ różnice w natężeniu światła są niewielkie. Ten pasek znika, gdy zwiększam jasność ekranu. Mam MIUI 10 I Androida 9. Czy ten pasek może być spowodowany przez software, czy jest to uszkodzenie mechaniczne?
Last reply by ninja267, -
- 3 replies
- 662 views
Witam. posiadam telefon xiaomi mi 9 od jakiegoś czasu wchodząc w aplikację aparatu nie działają funkcje u góry ekranu czyli nie da się wł/wył m.in. hdr, ustawić lampy błyskowej i wejść w ustawienia dotyczy to zdjęcia, wideo i reszty trybów ani w sposób kilkukrotnego kliknięcia ani przytrzymania wspomnianych opcji. Co może być przyczyną?. Proszę o odpowiedź dziękuję i pozdrawiam
- 1 reply
- 651 views
Witam. Tak jak w tytule nie działa mi auto wstawianie wielkiej litery np. na Messenger, albo zwykłej przegladarce googla. Natomiast pisząc to ta funkcja działa, czy ktoś kojarzy co się dzieje?
- 4 replies
- 811 views
Miałem wolne 15GB w pamięci. Nagrałem długi film w 4k, który zajmował te 15GB. System radził zwolnić miejsce. Usunąłem ten plik nagrany ostatnio. Usunąłem filmy wcześniejsze a nadal mam tylko kilkaset MB wolnej pamięci. Usunąłem aplikacje, która zajmowała 1GB i dopiero wtedy przestań się zwiększyła, ale tylko o 1GB. Podłączyłem telefon do kompa. W folderach nie ma filmów, które usunąłem. Galeria liczy 30GB, aplikacje 30GB więc zajmuję połowę pamięci, a piszę że 99% zajęte. Po instalacji Ccleaner nadal to samo. Nie wiem o co chodzi...
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.3k views
Witam, od jakiegoś czasu wyskakuje mi co jakiś czas powiadomienie o pobieraniu aplikacji ale dzieję się to dosłownie na ułamek sekundy i znika nawet nie mogę zobaczyć co to, Telefon na chwilę zawiabruje i znika. Czasem wyskakuje kilka razy pod rząd ale co chwilę się odświeża i nie wiem co to nawet jest. Zauważyłem że dzieję się to np po dłuższym czasie jak telefon jest zablokowany i go wybudze albo jak np odpalę aplikację fb. Załączam zdjęcia ikon o które mi chodzi. Spotkał się ktoś z czymś takim u siebie?
Last reply by louw, -
- 4 replies
- 1.1k views
Podczas używania przedniej kamery w totalnej ciemności na maksymalnej jasności ekranu moja twarz świeci się na rózne kolory czerwony, niebieski, zielony podczas zakrywania ręką dzieje się to samo. Podaję link do filmiku w którym to pokazuje o co chodzi? :d
Last reply by bochun11, -
- 1 follower
- 21 replies
- 4.6k views
Witam, szukałem na forum, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi wiec zakładam nowy temat. Mam problem ze zdjęciami kontaktów. Importowałem kontakty z dysku Google i przeglądając konakty na telefonie (Mi 9) niektóre kontakty miały duże kwadratowe zdjęcie, a inne malutkie okrągłe przy nazwisku. Podobnie przy połączeniach przychodzących - te które w kontaktach były "duże kwadratowe", przy połączeniu przychodzącym wyświetlały się na całym ekranie, a te małe nie. Trochę się bawiłem żeby zapisać kontakty w telefonie, usuwałem z dysku Google, potem jednak przywracałem, bo coś nie działało i teraz we wszystkich kontaktach mam malutkie okrągłe zdjęcia. Jak wgrywam nowe…
Last reply by Bar.Tek, -
- 2 followers
- 16 replies
- 2.4k views
Problem stary jak świat, powraca co jakiś czas. Zużycie baterii przez usługi Google. Próbowałem różnych sposobów znalezionych w sieci, ale bez efektu (typu czyszczenie danych, instalacje innych wersji z apkmirror, wyłączanie skanowania wifi, odmowa uprawnień do lokalizacji, etc). Miałem Xiaomi beta, teraz mam stable. Nawet po wipe była krótka poprawa, a przecież użytkuję telefon w ten sam sposób, co Mi6. Wywaliłem większość aplikacji Google, wylogowałem się z przeglądarek i nic. Średni czas pracy baterii to był SOT 2,5-3 godziny na góra 10 godzin pracy urządzenia (przy wyłączonych AOD i animacji odcisku palca). Telefon w ciągu nocy tracił po 20-25% w bezczynnośc…
Last reply by Bar.Tek, -
- 6 replies
- 3.3k views
Hej, Nie wiem czy ktoś z was również spotkał się z tym problemem ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć podobnego wątku dotyczącego Mi 9. Mój problem polega na tym że wewnątrz przy sztucznym oświetleniu widoczne jest bardzo intensywne migotanie ekranu w aplikacji aparatu, niestety wpływa to też na zdjęcia gdzie widoczne są brzydkie fale. Problem dotyczy wszystkich trybów aparatu oprócz wideo 1080p 30kl/s. Próbowałem zmieniać ustawienia usuwania szumów kreskowych 50 HZ/60Hz lub auto ale nic nie przyniosło rezultatów. Instalowałem że Gcam ale tam jest to nawet jeszcze bardziej widoczne. Czy ktoś z was ma taki sam problem lub rozwiązanie? Pozdraw…
- 5 replies
- 838 views
Witam. Zauważyłem jeden problem u siebie, mam ustawione odblokowanie telefonu przez odcisk palca i za pomocą twarzy i gdy telefon mam zablokowany mogę bez problemu wyłączyć czy to GPS czy wifi albo dane. Mogę gdzieś to zmienić bo przejrzałem ustawienia i nigdzie nie znalazłem opcji za to odpowiedzialnej
Last reply by louw, -
- 3 replies
- 1.6k views
Witam mam problem z udostępnianiem internetu przez kabel USB do komputera telefon w sieci Orange wszystkie ustawienia sa niby prawidłowe bo problem powstaje tylko podczas udostępniania przez USB
- 2 followers
- 12 replies
- 2k views
Witam, Od ponad tygodnia bateria w moim Xiaomi Mi 9 rozładowywuje się w trybie natychmiastowym. Mamy godzinę 11, telefon odpięty od ładowarki o godzinie 6:30. Ze 100% bateria zjechała do 70 a ja nic z nim nie robię. Kiedyś podłączałem telefon jedynie na noc a pod tygodnia muszę ładować go dwa razy dziennie bo bateria nie wytrzymuje w środku dnia. Zainstalowałem Naptime, zainstalowałem BetterBatteryStats. BetterBatteryStats pokazuje, że jeden Widget(w stylu At a Glance) pobierał dane w tle. Do tego włączone skanowanie Wi Fi - to już wyłączyłem. Wysyła telefon dane analityczne lokalizacji, to również spróbuję wyłączyć. Do tego Facebook pobiera aż 5%, ciągle coś w…
Last reply by ThreeDog, -
- 3 replies
- 1.8k views
Witam, czy ktoś by mi pomógł z moim problemem? Wstawiam filmik żeby każdy mógł zerknąć. Tak się dzieje na 60 Hz a slow-motion całkowicie padło. Ci mogło się popsuć? https://youtu.be/YgJR2k6C77w
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 710 views
Mam problem taki, że mi fit oraz notify & fitness nie uruchamiają się automatycznie po ponownym uruchomieniu telefonu mimo zaznaczonej opcji autostartu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ptd.gns, -
- 9 replies
- 1k views
Cześć, po jednej z aktualizacji MIUI 11 (stabilna, MIUI Polska), przestały działać mi sensory w telefonie. Próbowałem wgrywać globalny soft, czyściłem w TWPR. Nie działa mi czyjnik od czułości światła, żyroskop, niekiedy wywala bluetooth. Chciałbym spróbować zainstalować persist.img. Bo widziałem, że poprzednich modelach pomagała ta czynność. I moje pytanie jest następujące: Jak zainstalować poprawnie persist.img, jakich programów potrzebuję? (nie mogę znaleźć instrukcji) Gdzie szukać obrazu persist.img
- 3 replies
- 872 views
Gdy ktoś do mnie dzwoni słyszę krótkotrwały sygnał i automatycznie nawiązane jest połączenie; bez "podnoszenia słuchawki". Jeśli nie słyszę sygnału bo jestem chwilowo w innym pomieszczeniu to połączenie i tak jest nawiązane i dzwoniący do mnie wszystko słyszy co się u mnie dzieje. W ten sposób nie mam połączeń nieodebranych. Z kolei kiedy ja dzwonię do kogoś i po zakończeniu rozmowy odkładam już telefon, to on sam wybiera jakiś numer i dzwoni niezależnie ode mnie. Istna paranoja. Czy ktoś może mi pomóc co jest przyczyną, czy może jakiś wirus?
- 2 replies
- 757 views
Podczas wykonywania zdjęć nocnych w 3/4 przypadków na lewej krawędzi zdjęcia tworzy się pionowy zielony pasek jak na zdjęciu poniżej: Co to może być i czy da się to jakoś naprawić?
- 7 replies
- 729 views
Hej, Mam Xiaomi mi 9 kupiony w Polsce w sklepie, podobno z polskiej dystrybucji, a na zdjęciach które robię zauważyłem chińskie komentarze....... Próbowałem szukać, czy ktoś miał taki przypadek w przeszłości ale nic nie znalazłem. Jakiś pomysł z czego to może wynikać? Jak to wyłączyć? Co jeszcze może być takiego dziwnego w telefonie? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam Kacper
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 3.8k views
Aplikacje McDonald's czy Google Pay wykrywają że mam zrootowany telefon a nie mam, jak można to naprawić? W Redmi Note 4X nie mialem tego problemu i McDonald's normalnie dziala a mialem odblokowany bootloader
Last reply by K4r0lSz, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi Mi9 Miui 11 Android 10. Korzystam z funkcji Nie przeszkadzać - czy da się ustawić żeby nie widzieć tego powiadomienia na zablokowanym ekranie oraz ikony na pasku stanu? Próbowałem opcji w powiadomienia/system android/nie przeszkadzać - przełącznik wyświetlanie powiadomienia jest wyszarzony (czyli nie da się wyłączyć?), a opcja Na ekranie blokady - możliwa do ustawienia ale po ustawienia "Nie pokazuj żadnych powiadomień" nic się nie zmienia. Pozdrawiam
Last reply by panaho,