Problemy techniczne
334 topics in this forum
-
- 2 replies
- 2.9k views
Hej, posiadam Xiaomi Mi9 od prawie 2.5 roku. Usuwało się aplikacje, usuwało się zdjęcia, ale formata nie robiłem. Dzisiaj się wziąłem za czyszczenie i zaciekawiła mnie kategoria INNE do której nie mam dostępu, a zajmuje ona ponad 17GB. Odinstalowałem parę aplikacji i z kategorii ubyło ponad 1GB ale dodało się do INNE i teraz jest tam ponad 19GB. Można jakoś dojść do tych plików i je usunąć?
Last reply by aanonimowy48, -
-
- 7 replies
- 1.9k views
Cześć. Czy macie problem ze swoimi mi9 na mrozie. Chodzi mi o to że nawet przy jakichś -5 chwilę nagrywam, zrobię kilka zdjęć i z np 80% od razu się wyłącza. Po powrocie do domu i ogrzaniu bateria wraca do 80%. Wiem, że smartfony słabo znoszą niskie temperatury ale inne smartfony, które miałem przy takich temperaturach jeszcze śmigały.
Last reply by palibrzuch, -
- 3 replies
- 721 views
Od kilku dni BT sam się wyłącza w różnych momentach dnia, nawet przy sparowanych urządzeniach. Oszczędzanie baterii wyłączone. Druga sprawa - aktualizacje z google plat albo się pobierają godzinę, albo stoją np na 90%. Resetowałęm Google Play, czyściłem pamięć podręczną itp. Jeśli pomaag to tylko na chwilę. W Mi6 miałem dokładnie to samo, pojawiało się co jakiś czas, najczęściej w jednej, tej samej lokalizacji.
Last reply by Soplus, -
- 1 reply
- 1k views
Witam wszystkich. Chcę podłączyć Mi9 do słuchawek/wejścia aux w samochodzie. Kupiłem adapter usb-c na mini jack, jednak nie działa. Przykład: włączony teledysk na YT, po podpięciu adaptera teledysk bardzo mocno zwalnia, w zasadzie zatrzymuje się, żadnego dźwięku w słuchawkach. Podłączyłem ten sam adapter do Redmi 9 i wszystko działa prawidłowo. Wychodzi na to, że to wina Mi9. Może ma ktoś jakieś sugestie? Moim głównym celem jest odtwarzanie muzyki w samochodzie poprzez aux, Spotify, YT Music.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 621 views
Witam. Dawno temu gdy google sam się włączał , wyłączyłem go. Po czasie znów go aktywowałem i działa na komendę "ok google" ale na przycisk nie reaguje. W ustawieniach jako asystent głosowy mam google, przyciski pod asystenta ustawione a on dalej nie reaguje. Oprogramowanie miui 12 beta 20.10.2020
Last reply by SzczufFun, -
- 5 replies
- 1.6k views
Cześć, od paru dni borykam się ze swoim Mi9, i już pomału mam dość, mam zainstalowane najnowsze oprogramowanie Xiaomi.eu, i co chwilę przychodzą mi komunikaty o treści z tytułu, dotyczy to wszystkich aplikacji, a jak nie pokaże się komunikat, to przy próbie włączenia aplikacji, telefon samoczynnie się restartuje, przywracane były ustawienia fabryczne, wgrywane oficjalne oprogramowanie, i tu, i tu ten sam problem, wie ktoś co może być przyczyną?
Last reply by Suchy21, -
- 3 replies
- 5.7k views
Od kilku dni w moim mi9 włącza się aparat. Co dziwne, zauważyłem to tylko podczas jazdy samochodem. Aparat włącza się sam co kilka sekund. Telefon leży obok na fotelu, nie możliwe aby coś się samo wciskało.
Last reply by Adamadam, -
- 1 reply
- 1.3k views
Mam pytanie co może powodować że nie słysze dzwonka połączenia przychodzącego pod czas zablokowanego telefonu a jak odblokuje i ktoś do mnie zadzwoni to wtedy dzwonek jest słyszalny. Problem jest od jakiegoś czasu i nie wiem co go powoduję Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Anna Ochman, -
- 2 replies
- 614 views
Witam. Zgłaszam po raz drugi, że nie da się normalnie aktualizować Mi9. Podobno temat już został rozwiązany na forum, więc proszę oświećcie mnie, bo znaleźć nie mogę. Mam zaszyfrowany telefon, jak każdy normalny człowiek. Kiedyś przestał działać sideload, nie doszukiwałem się rozwiązania - jest jakieś? Teraz w tempie brakuje miejsca. Jakie jest rozwiązanie tego? Plik aktualizacji muszę ręcznie kopiować do głównego katalogu / i usuwać też ręcznie z terminala.
Last reply by rawyolks, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Po instalacji MIUI 12 z OTA komunikaty systemowe (te co są na dole ekranu informujące o różnych rzeczach - załącznik) są nieusuwalne. Mija jakiś czas i dopiero wtedy same znikają. Próbowałem factory reset - nie pomogło. Zastanawiam się, czy wie ktoś jak można je wyłączyć całkowicie? Np. z poziomu ustawień programisty albo coś takiego? Będę wdzięczny za pomoc, bo szalenie niekomfortowo się z tego teraz korzysta
Last reply by Ravine, -
- 2 replies
- 854 views
Witam, na moim MIUI12.eu, gdy mam jakąś aplikację otwartą nie działa mi wtedy pasek powiadomień. Na głównym ekranie wszystko śmiga jak należy oraz gdy obrócę ekran o 90 stopni też działa. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ??
Last reply by stalbart, -
- 0 replies
- 374 views
Witam, po upadku mojego Mi9 (zbity tył, ekran, aparat - lecz sam telefon działa, alarmy i połączenia słychać) udało mi się w dobrej cenie zakupić sprawnego Mi 9. Po weekendzie telefon będzie u mnie, tak więc fajnie byłoby mieć mniejwięcej ogarniętą kwestie przeniesienia danych. Mam dodanych sporo notatek, ewentualnie układu ekranu głównego i aplikacji. Jest jakaś szansa, że MIUI sobie to automatycznie przywróci po dodaniu tego samego konta?
Last reply by Exodisss, -
- 3 replies
- 2.4k views
Cześć, w moim MI9 co jakiś czas wyłącza się NFC samoistnie. Ktoś wie jak to naprawić? MIUI GLOBAL 12.0.2
Last reply by stereo0, -
- 0 replies
- 508 views
Siemka! Mam problem z moim MI9. Wystąpił pierwszy raz dzisiaj rano. Telefon samoistnie się wyłączył w momencie, w którym go używałem. Od razu mogłem go włączyć z powrotem. Symptom ten występował jednak coraz częściej. Po kilku samoistnych shutdownach nie mogłem już go uruchomić. Z rańca mój MI9 mi dwukrotnie upadł na ziemię, całkiem hardkorowo, chociaż bez żadnych śladów zarówno na etui, jak i telefonie czy szkle hybrydowym. Obawiam się, że to mogło spowodować jakąś usterkę hardware'ową, mam jednak nadzieję, że jest to jedynie zbieg okoliczności . Telefon częściowo rozebrałem. Na oko wszystko wygląda całkiem okey, nic nie jest odgięte czy obite, wszystkie styki …
Last reply by XiaoRén, -
- 7 replies
- 7.1k views
Witam Forumowiczów. Mi 9 uruchomiony, wszystko hula z wyjatkiem właśnie GPay . Po dodaniu karty (Alior Bank) z jej danymi dostaję komunikat - "Wyglada na to, że inna aplikacja blokuje dostęp do Google Pay. Wyłącz wszystkie aplikacje, które mogą blokować ekran i spróbuj ponownie". Ustawiałem ekran bez blokady, potem z 4-ro cyfrowym PIN-em, potem odcisk palca, kolejno odblokowanie twarzą i n akońcu odblokowanie wzorem. Zastosowane zarówno pojedyńcze pozycje jak i razem (np. PIN i wzór) nic mi nie pomogły w rozwiązaniu problemu. Przejrzałem wszystkie aplikacje smartfona pod katem uprawnień i przyznane NFC ma tylko aplikacja GPay. No i jestem w dużej kropce (żeby ni…
Last reply by Admez, -
- 0 replies
- 662 views
Cześć! Jak w temacie, odkąd zaktualizowałem moje Mi9 do MIUI12 telefon stał się bardzo nieprzyjemny w użytkowaniu. Za każdym razem, gdy wyłączam dymek czatu telefon ścina się, a po paru minutach uruchamia ponownie, podobnie z wybudzeniem go, gdy mam włączonego Facebooka. Reset fabryczny, czyszczenie cache i reinstall aplikacji nie pomógł.
Last reply by markowar, -
- 21 replies
- 8.7k views
Witam, mam problem ze swoim xiaomi. Telefon nie łączy sie automatycznie z moim zegarkiem Huawei watch gt. Po włączeniu aplikacji zdrowie, telefon dopiero łączy się z zegarkiem. Bluetooth w ogole nie widzi urządzenia. Na innym telefonie jest wszystko w porządku. W czym jest problem?
Last reply by asziatko, -
- 0 replies
- 487 views
Cześć, Od jakiegoś czasu mam problem z moim Mi 9 - w momencie, w którym dowolna aplikacja sprawdza bieżącą lokalizację, na kilkanaście sekund tracę połączenie internetowe (znika LTE/H znad zasięgu). Obecnie mam wersję MIUI Global 12.0.2.0 (QFAMIXM) i co prawda nie dam sobie ręki uciąć za to, ale mam wrażenie, że problem pojawił się własnie po aktualizacji do tej wersji. Czy ktoś z Was miał już taki problem i udało się go rozwiązać? Macie jakieś pomysły, jak można temu zaradzić? Nie ukrywam, jest to strasznie irytujące, szczególnie, gdy aplikacja wymaga od razu połączenia po znalezieniu lokalizacji (np: nie mogę zdalnie otworzyć skrytki w paczkomacie) …
Last reply by pelikan7, -
- 7 replies
- 2k views
Cześć wszystkim Opis sytuacji: § Telefon rozładował się, podłączyłem go do ładowania i poszedłem spać. Rano telefon nie włączył się - przy próbie włączenia tylko zawibrował, § po przytrzymaniu przycisku power wibruje - jakby się włączał/wyłączał § na ekranie nic się nie wyświetla § codziennie o godz 8:46 dzwoni alarm - przy jednokrotnym naciśnięciu na ekran w miejscu gdzie jest przycisk snooze włącza się drzemka, a przy przeciągnięciu palcem z dołu do góry alarm się wyłącza - tak jakby działał dotyk, ale na ekranie nic się nie wyświetla § Tak samo przy którejś próbie włączenia przy naciskaniu na środek ekranu (tam gdzie normalnie znajduj…
Last reply by frrancuz, -
- 1 reply
- 800 views
Dziś w moim Mi9T wydarzyło się coś dziwnego. Jechałem rowerem z włączoną nawigacją, ekran podświetlony na 50%, w tle muzyczka na 50% głośności. Bateria w końcu się wyczerpała i tel się wyłączył, ostatnie wskazanie jakie widziałem to 2% stanu naładowania. Po powrocie do domu spróbowałem włączyć tel. Uruchomił się i zobaczyłem stan baterii 38%.... i tel normalnie działał jeszcze przez kilka godzin. Jak to możliwe?
Last reply by BQB, -
- 1 reply
- 2.4k views
Witam. Jak w tytule. Nie mogę ręcznie ustawić punktu APN w moim Mi 9 na karcie a2mobile. Gdy klikam w: punkty dostępu > nazwy apn > nowy apn to mnie cofa do menu karty sim i sieci mobilne. W ogóle nie otwiera mi opcji utworzenia ręcznego punktu APN. Wywala mi też co któryś raz błąd "proces com.android.phone przestał działać" wtedy telefon nie widzi mi karty jakiś czas, potem pojawia sie komunikat "proces.com.android.phone nie odpowiada" ale z kolei widoczność karty SIM wraca. Problem ten pojawia się tak na slocie 1 i 2 do wkładania karty SIM więc to nie ma znaczenia. Czym to jest spowodowane? Nigdy z takim czymś w androidzie się nie spotkałem prz…
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 3.5k views
Witam, Czy istnieje możliwość aby w MIUI 12 (oficjalny global) zobaczyć w jakiś sposób poziom naładowania urządzeń Bluetooth? W MIUI 11 wyświetlało ikonkę na pasku powiadomień z poziomem naładowania podłączonego urządzenia Bluetooth, dodatkowo można było rozwinąć menu z urządzeniami bluetooth i tam też był poziom naładowania w %. Pozdrawiam, Wozmar Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 871 views
Witam. Pojawił się u mnie problem z połączniem tv LG smart z telefonem mi9. Nie mogę ich sparowć w żaden znany mi spsób .Próbuje się połaczyć i nie daje rady. Telewizor jest widoczny w ustawienich .Daje połącz i nic. Wydaje mi się że problem leży w telewizorze ale chcę potwierdzić czy inni może mają ten sam problem.
Last reply by TheDeadinhollywooD, -
- 3 replies
- 814 views
Hej, już któryś raz spotykam się z sytuacją na Mi9, że nie mam dźwięku podczas połączenia telefonicznego. Niezależnie od tego czy dzwonię do kogoś czy ktoś do mnie (nie słyszę nawet sygnałów podczas czekania aż ktoś odbierze) Na głośnomówiącym to samo Dźwięk na telefonie normalnie działa (np. muzyka z yt) Pomaga restart telefonu Spotkał się ktoś może z podobną sytuacją? Telefon mam w Orange. Znalazłem taki wątek na xda, ktoś pisze że to bug na ROM EEA: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/help/xiaomi-mi9-audio-receiving-calls-t3943522
Last reply by Myjk, -
- 1 reply
- 683 views
Cześć, Jak przesiadłem się z miui 11 na 12 bez robienia kompletnego wipe wszystko śmigało ale zauważyłem że trochę telefon zamula więc postanowiłem zrobić proste czyszczenie w twrp z zachowaniem multimediów i postawiłem miui 12 od początku. Problem mam ze sklepem Play bo gdy zaktualizuje się do wersji 20.x.x nie idzie zaciągnąć żadnej aktualizacji czy aplikacji ze sklepu. Dopiero gdy odinstaluje aktualizacje i powrócę do wersji 18.x.x. mogę ściągnąć wszystko. Muszę robić to za każdym razem jak chce coś ściągnąć oczywiście wcześniej nie było tego problemu. Czy jest jakiś sposób na wstrzymanie aktualizacji sklepy Play ?
Last reply by SzczufFun,