Jump to content

Mi9 nie uruchamia się

as3110

Recommended Posts

Hej,

Ostatnio wymieniałem w swoim mi9 wyświetlacz, osłonę aparatu oraz baterię. Po złożeniu wszystkiego telefon nie uruchamia się. Wymieniłem również taśmę przycisków bocznych.

Telefon reaguje po podłączeniu ładowarki, bateria jest naładowana na 100%. Jednak nie reaguje na przyciski.

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Co i gdzie znajduje się element odpowiedzialny za to?

Przyciski i taśma zostały wymienione, tak jak napisałem w temacie, więc szukam konkretów o tym, co może być dalej nie tak, czy mogę coś jeszcze sprawdzić lub wymienić i jak.

Edited by as3110

To że wymieniona taśma i przyciski to nie oznacza że np fabrycznie nie miało któreś wady.
A co do konkretów, nikt nie zgadnie na odległość, no może Jackowski, co się uwalilo w sprzęcie.
Masz 3 opcje , uwalone przyciski, uwalnia taśma, uwalnia płyta (ścieżka na płycie)
Jeśli sam mając sprzęt na miejscu nie jesteś w stanie ustalić czy te 3 rzeczy są na 100% sprawne to zadzwoń na 0700 xxx xxx, tam może dostaniesz konkrety, ale weź pod uwagę że połączenie jest płatne.
Kolejna opcja co do konkretów to serwis telefonów, tylko nie taki u Mietka w stodole, ale taki który ma pojęcie o telefonach i ich możliwych usterkach, ale to też zapewne będzie płatne.
Tak więc mam nadzieję że te konkrety których oczekujesz już Ci przekazałem, bo oprócz tych konkretów pozostaje jedynie szklana kula, która jak wiadomo ma celność 1/100.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Edit. Sąsiadowi auto rzuciło palenie, masz może jakiś konkret co się stało?