Smartwatche
Dział związany z zegarkami marki Huami Amazfit oraz Xiaomi
93 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Nie wiem czy ktoś zauważył takie podejrzane zachowanie u siebie. Otóż co pewien zegarek BIP wibruje mi 3 razy w pętli, czyli 3 razy pod rząd informuje mnie o rozłączeniu z telefonem. Telefon jest blisko i nie używam go w danym momencie, ale kilka razy zdążyłem go włączyć i ikona bluettoth znikała i pojawiała się. W historii sterowania BT widać, że Mi Fit włączyło Bluetooth. Teraz najciekawsze jest, że dzieje się tak nawet jak wyłączę uprawnienie do zmiany ustawień systemowych dla Mi Fit. Czyli teoretycznie ta aplikacja nie powinna mieć takiej możliwości.
Ostatnia odpowiedź: paff, 22 Lipca 2018 -
-
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Dzień dobry Czy jest mi ktoś w stanie pomoc. Od tygodnia jestem posiadaczem smartwatcha amazfit 2. Tydzień temu, kiedy włączyłem zegarek i wgrałem aplikacje, nie było żadnego problemu. Od wczoraj nie widziały się z telefonem, dlatego zrobiłem reinstalację w telefonie. I mam problem. Rejestracja przebiegła pomyślnie, ale aplikacja w telefonie wymaga skanowania kodu qr a teraz nie moge go nigdzie znaleźć w telefonie. Czy jest szansa aby coś z tym zrobić? Dodam, że mam polską wersję. Zapłaciłem kilkadziesiąt złotych za polski flash i nie chcę go utracić. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Piotr
Ostatnia odpowiedź: alban7314, 11 Lipca 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
Witam, Kojarzy ktoś w jakiej jednostce jest jest wskazywane ciśnienie powietrza. Bo dziwnie mi wskazuje ciągle w granicach 980-995, nie wydaje mi się żeby ciągle było tak niskie. Da się kalibrować barometr?
Ostatnia odpowiedź: walek75, 11 Czerwca 2018 -
- 7 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
Cześć mam pytanie do osób używających aplikacji Tools & Amazfit. Głownie chodzi mi o mierzenie tętna, czy da się ustawić częstsze odświeżanie tętna wyświetlanego na zegarku niż 1min? Jeśli nie to czy da się to jakoś zrobić poprzez inne aplikacje lub jakieś majsterkowanie przy zegarku ?
Ostatnia odpowiedź: oscarrek, 1 Czerwca 2018 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam. Mój problem jest taki: Chcę połączyć zegarek z laptopem. Dokładnie to apkę MiFit. Pobrałem ją przez program taki jak Nox lub BlueStacks (emulatory androida), zainstalowałem po czym przy próbie włączenia program prosi o zgodę na włączenie bluetooth. Po kliknięciu zgody cały czas program próbuję włączyć bluetooth ale nic się nie dzieje i zegarek nie zostaję sparowany. Co zrobić? Bluetooth w laptopie mam, próbowałem sam go włączyć przed uruchomieniem emulatora ale nic to nie daje. Laptop widzi zegarek i zostają sparowane ale emulatory nadal proszą o zgodę na włączenie bluetooth. Zegarek to amazfit bip. Dodam jeszcze, że ze smartfonem wszystko jest ok, tak samo MiFit p…
Ostatnia odpowiedź: lordzyta, 4 Maja 2018 -
Stratos podświetlenie
przez Ferox- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam . Wczoraj otrzymałem mój zegarek z Chin i trochę się rozczarowałem samym wyswietlaczem ... W chwili , gdy zegarek jest ustawiony bez podświetlenia ,praktycznie nic na nim nie widać , znowu jak jest już ustawione podświetlenie to za bardzo ono na mnie wrażenia nie robi . Macie takie same odczucia , mam się do tego przyzwyczaić czy jednak da się coś z tym zrobić ? Jeszcze mam jedno pytanie z innej beczki , gdy mam wersję angielską to mogę użyć poradnika zmiany języka ,który pokazuje jak to zrobić z języka chińskiego , czy jednak muszę szukać innego ,który pokaże jak to zrobić z języka który jest w zegarku ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Lector, 3 Maja 2018 -
Logowanie do aplikacji
przez gotoo- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
Cześć; Zainstalowałem MrTomi-3.3.1-PL.apk bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit z PL FW dla Amazfit BIP na samsungu a5, za żadne skarby nie mogę się zalogować do aplikacji podaje mi błąd "nie udało się zalogować" - w każdej opcji. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Poniżej zamieszczam rozwiązanie dla fb: grafipl napisał: @myss @gotoo wcześniej pewnie logowaliście na konto w oryginalnej apce. Musicie wejsc na facebooka w ustawienia, wybrać aplikacje i witryny i tam usunąć połączenie mifita, wtedy spróbujcie się znowu zalogowac na mificie przez fb i będzie działać, wiem bo miałem to samo (jeśli nie działa za pierwszym to za 3 razem pójd…
Ostatnia odpowiedź: Xanth, 17 Kwietnia 2018 -
- 1 obserwujący
- 17 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
Witam. Pojawiła się nowa wersja aplikacji Amazfit Watch 2.0 https://www.apkmirror.com/apk/huami/amazfit-watch/amazfit-watch-2-0-release/amazfit-watch-2-0-android-apk-download/ Na tą chwilę nie jest jeszcze dostępna w Sklepie Play, ale bez obaw możecie ją pobrać z linka powyżej i zainstalować.
Ostatnia odpowiedź: gnom63, 13 Kwietnia 2018 -
- 1 odpowiedź
- 835 wyświetleń
Witam jak w tytule brak dystansu można go gdzieś włączyć miałem wcześniej BIP i nie było problemu a tu może nie potrzebne ale trochę irytuje Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: neomagnet, 10 Kwietnia 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam! Problem jak w temacie. Tylko dziwi mnie fakt że do tej pory wszystko działało w porządku. Dziś po zrobieniu treningu biegowego zauważyłem że zegarek tak jakby nie był połączony z aplikacją amazfit watch więc próbując kilkukrotnie i nie wiedząc co dalej zrestartowałem zegarek. Po restarcie wyskakuje KOD QR którego o dziwo nie mogę połączyć ponownie z aplikacją, pojawia się ciągle komunikat " cannot connect to the watch, please keep the watch near the phone ". Co mogło stać się zegarkowi skoro wcześniej działało wszystko jak trzeba ? Dodam że bluetooth w komórce wyszukuje zegarek, próbuję go ręcznie sparować za pomocą komórki, wyskakuje kod który po zat…
Ostatnia odpowiedź: przemek86sam, 4 Kwietnia 2018 -
- 1 obserwujący
- 463 odpowiedzi
- 58,8 tys. wyświetleń
Czy ktoś ma kupił wersję chińską i może się podzielić informacjami o tym sprzęcie : -)
Ostatnia odpowiedź: pmesser, 15 Marca 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
Hej, pytanie banalne, ale mam ustawione 8000 kroków jako target dzienny. Gdzie mogę zmienić ilość ??
Ostatnia odpowiedź: IrekJO, 12 Marca 2018 -
Problemy z baterią
przez Arowana- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Hej, mam anazfita od listopada 2017. Wszystko było pięknie i cudnie. Bateria starczała na ponad 2 dni, aż do przed wczoraj kiedy to obudziłam się z rozładowanym zegarkiem . Wyłączył się około 4 a był naładowany na. 100%. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł. Macie jakieś propozycje?
Ostatnia odpowiedź: szablix, 11 Marca 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam jak w temacie mam problem z wyłączeniem funkcji kiedy ktoś do mnie dzwoni wyświetla mi się na zegarku powiadomienie i zegarek wibruje jak mam to wyłączyć w aplikacji nie mam zaznaczonej opcji telefonu
Ostatnia odpowiedź: zunio84, 17 Lutego 2018 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witajcie, posiadam osobiście AMAZFIT BIP ale zauważyłem na GB nowość od xiaomi i teraz pytanie czy widzieliście już tą opaskę? jakieś recenzje? czy modyfikacje działają tak samo jak w zegarkach czy to BIP czy Amazficie ? Wrzucam link do zobaczenia: https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_954465.html Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 30 Listopada 2017 -
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Witajcie Planuję zakup smart zegarka. Jako, że używam aktualnie Mi Band 2 to tak jakoś w oczy rzuciły mi się Amazfit Pace VS. Amazfit Bip. Moje pytanie jest takie, który z tych 2 sprzętów jest lepszy i jakie są różnice.
Ostatnia odpowiedź: Kaudii, 11 Listopada 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie jak poprawnie ustawić powiadomienia? ponieważ działają mi tylko połączenie przychodzace ale już nie dostaje informacji o smsach oraz meilach na zewnętrznej aplikacji meildroid czy powiadomień z innych aplikacji nie otrzymuje.JEśli ktoś ma ten zegarek i działa mu wszystko jak powinno to może udzieli mi rady co mam poustawiac pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: adrian033, 31 Października 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Nowa opaska przedstawiona wczoraj na konferencji Huami. http://www.thephonetalks.com/new-huami-amazfit-m-moving-band-released-specs/ P.S. Jeśli admin uważa, że post jest w złym miejscu to proszę go przenieść. Edit: Zmienili trochę nazwę :Original Xiaomi AMAZFIT Heart Rate Smartband Jeśli komuś przyjdzie ochota na tłumaczenie, to niech się nie krępuje Fajna opaska, alternatywa dla amazfita Bip. http://en.miui.com/thread-873285-1-1.html?lan=en https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_954465.html
Ostatnia odpowiedź: korno, 21 Września 2017