Seria GTR / Balance
125 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 165 views
Witam. Mam ww urządzenie. Kupiony jako nowy, ale bez gwarancji itp. Wszystko działa super, ale po kilku dniach od kupna przestała działać koronka. Przycisk działa, ale przesuwanie ekranu koronką nie działa. Czy ktoś może się orientuje na jakiej zasadzie ta funkcja działa? Zegarek otworzyłem i co ciekawe, jak pada do środka mocniejsze światło, to przewijanie ekranu dość niestabilnie zaczyna działać. W załączeniu zdjęcia z internetu z zaznaczonymi newralgicznymi miejscami. Może ktoś jest w stanie mi pomóc, bo jednak takie scrollowanie ekranu jest bardzo przydatne i wygodne.
Last reply by SebasK2, -
-
- 5 replies
- 274 views
Telefon, słuchawki, czujnik tętna, czujnik kadencji. Oraz test dla osób narzekających, że Balance nie ma ANT+, przez co nie można połączyć dwóch odbiorników do jednego czujnika. Tani czujnik kadencji połączony jednocześnie do zegarka i telefonu. Telefon jest z ANT+
Last reply by Łukasz Cyliński, -
- 0 replies
- 43 views
Zepp 8.12.1 = dwa zegarki jednocześnie podłączone. Przy noszeniu zegarków po jednym, sumuje kroki z obu. Przy noszeniu razem, liczy kroki z obu, ale wspólne kroki dzieli przez 2. Uwaga, po połączeniu dwóch zegarków na raz do zepp, Notifier przestaje działać. Balance + Bip = Notifier error!!. Bip + Balance = Notifier error!!. Balance = Notifier ok. Połączenie Balance+Bip w zepp można anulować tylko logując się ze starego zepp, na przykład z innego telefonu.
Last reply by slimak131, -
- 7 replies
- 444 views
https://www.reddit.com/r/amazfit/comments/1e0ph1i/gtr_4_and_gts_4_will_get_35_later_in_august/
Last reply by CureMar, -
- 2 followers
- 1 reply
- 122 views
Witam, chciałbym zmienić zegarek i poszedlbym w ballanca, mam pytanie odnośnie tego asystenta i nowości świeżych z 3.5 czy może nawet 4. Trzeba zmieniać region by dostać update czy poszlo juz globalne?
Last reply by dar00, -
- 1 follower
- 4 replies
- 197 views
Hej. Mam problem z aplikacja zepp. Działa jak chce. Ma wszystkie uprawnienia do wysyłania powiadomien. Powiadomienia przychodzą. Natomiast raz na jakiś czas muszę wejsc w aplikacje bo się okazuję, że aplikacja sama sobie wylacza dostęp do powiadomien i trzeba samemu zaznaczyć, że wyrażam zgodę aplikacji zepp na uprawnienia. W telefonie nic nie zmieniane. To tylko w aplikacji się zmienia. Trzeba pilnowac bo często nie mam tych powiadomien. Jakieś pomysły bo mnie coś wkrótce trafi
Last reply by Anka92, -
Gtr4/Balance. Notifier beta - czytanie, odpisywanie i kasowanie wiadomości z poziomu zegarka.
by slimak131- 17 replies
- 3.8k views
https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1051432&st=8500#entry123313573 Tryb programisty. Pukamy w zepp parę razy. Instalacja Notifier Notifier wywołujemy przez menu gtr4, skrót (górny lub dolny przycisk) lub przez specjalną tarczę. Tarcza z skrótem do Notifier (bateria). Sport+X7+v1.9.zip Odczyt wiadomości Kasowanie odpisywanie Czytanie ostatnich 10 klawiatura UWAGA! żeby to wszystko działało trzeba jeszcze zainstalo…
- 1 reply
- 121 views
Dodatkowe karty danych w treningu. W Cheetah Pro oprócz „zwykłych” aplikacji jest też możliwość pobrania dodatkowych kart do wyświetlenia podczas treningu. https://mmk.pw/en/zepp_explorer/explorer/lightapp/?filters=%7B%22device%22%3A8126720%2C%22name%22%3A%22%22%2C%22publisher%22%3Anull%2C%22order_by%22%3A%22release__name%22%2C%22with_paid%22%3Afalse%2C%22with_removed%22%3Afalse%2C%22without_free%22%3Afalse%2C%22removed_only%22%3Afalse%2C%22min_zepp_version%22%3A%22%22%2C%22page%22%3A1%7D Niektóre z tych kart działają również w Balance. https://mmk.pw/en/zepp_explorer/8126720/135701/ …
- 1 follower
- 3 replies
- 319 views
Witajcie, chciałam zsynchronizowac dane z zegarka z aplikacja Zepp i po raz pierwszy wyskoczył mi błąd. Po właczeniu bluetooth na telefonie nagle pojawiły się 2 połaczenia GTR 2, jedno do obslugi połączeń z koncówka F018 i drugie - te co dotychczas - ale nie mogę się z nim połączyć, wyskakuje komuinkat, że potrzebuje aplikacji do tego połaczenia. Aplikacje Zepp zaktualizowałam ale nie pomogło. Teraz przywróciłam zegarek do ustawień fabrycznych i telen widzi zegarek ale nadal jest komunikat, że potrzebuje aplikacji i zegarek się zwiesił na wyświetleniu kodu QR. Czy ktos miał taki problem?
Last reply by anna wo, -
Witam. Niestety od wczoraj nie da się wykonać pomiarów na moim zegarku. Czujnik nie działa prawidłowo. Za każdym razem gdy chcę wykonać jakikolwiek pomiar, pokazuje mi się komunikat "Załóż poprawnie przy pomiarze" z instrukcją. Zegarek jest założony poprawnie i czujnik jest czysty. Do tej pory nie występował żaden problem lecz teraz zegarek nie rejestruje nawet snu czy tętna. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Wcześniej wystarczyło lekko przetrzeć czymś czujnik pod spodem i zegarek działał prawidłowo. Przywróciłem ustawienia fabryczne, resetowałem, nie pomogło. Zegarek wykonuje jeden pomiar po uruchomieniu a potem każda kolejna próba jest z komunikatem "załóż popr…
Last reply by jarek882, -
- 0 replies
- 339 views
Aktualizacja Amazfit Balance: 3.21.3.2. Jedyna różnica to poprawa dwóch problemów z poprzedniej aktualizacji 3.20.6.1. (Podkreślenie na końcu), oraz opcja udostępniania pulsu.
- 1 follower
- 75 replies
- 14.4k views
Między innymi obsługa map, zdjęć, (komendy po polsku w przyszłości).
- 2 followers
- 4 replies
- 237 views
Cześć, Przy uruchomieniu treningu "chodzenie" z poziomu zegarka, kiedy idę z wózkiem (nieruchoma ręka) smartwatch nie liczy kroków ani dystansu jaki pokonałam. To kwestia zegarka czu można zmienić coś w ustawieniach? Podpowie ktoś jak?
- 0 replies
- 175 views
Zepp 8.9.0 naprawia błąd znikania śladu. https://www.reddit.com/r/amazfit/comments/1cm3v0j/amazfit_when_will_you_fix_the_gpx_trace/ Błąd: Po aktualizacji do Zepp 8.9.0 Ślad żeby poprawnie się wyświetlał, musi być ponownie przesłany do zepp 8.9.0, a z niego na zegarek. Do otwarcia gpx, trzeba użyć zepp w zielonym kółku. Zepp w czerwonym kółku powoduje błąd. Żeby uniknąć takiego komunikatu w przypadku inportu treningu, należy użyć innego menadżera plików.
- 0 replies
- 305 views
A-Maps vs Map Chart. A-Maps przy zoom x14 obszar całej mapy 75×75 km (100MB). Czas wgrania 20 minut, czas potrzebny do stworzenia nowej mapy na PC – około godzina. Mapy mają wiele warstw (zoomów). Uwaga! A-Maps podczas ruchu, gdy przełącza się automatycznie pomiedzy sąsiednim kafelkami mapy, zaczyna uporczywie pokazywać złą pozycję GPS na mapie (o kilka kilometrów). Zmiana skali mapy (zoom +/-) lub ponowne włączenie A-Maps, przywraca prawidłowe wyświetlanie pozycji GPS na mapie, aż do czasu ponownego przełączenia się automatycznie (z powodu ruchu) na sąsiedni kafelek mapy. Map Char…
- 0 replies
- 124 views
Turn-by-turn reminders for track navigation. Wygląda, że za jakiś czas amazfit udostępni nawigację zakręt po zakręcie. https://www.reddit.com/r/amazfit/comments/1cs626b/trex_ultra_falcon_beta_testers_needed/ „Szukamy beta testerzy, którzy chcą wypróbować nadchodzący Zepp OS 3.5 Jakie są wyróżniające się funkcje w OS 3.5, pytasz? Zaktualizowany interfejs użytkownika i projekt różnych części zegarka Mapy linii konturu zapewniające bardziej wciągające wrażenia Przypomnienia zakręt po zakręcie do nawigacji po torze Dodano obsługę metryki Gotowości Dodano wsparcie dla HRV (wymagane pobieranie aplikacji do…
- 0 replies
- 593 views
Map Chart. Zalety: Łatwe przesyłanie map już wbudowanych w program. Teoretycznie każdą mapę kmz, geotiff, pdf, można łatwo kupić i przesłać na zegarek. Możliwość skalibrowania dowolnego zdjęcia. Wyświetlanie w zegarku śladów, punktów i dróg. Wady: Przesyłany jest tylko jeden poziom zoom, z możliwością dwukrotnego powiększenia, np zoom 14+(15,16 cyfrowy). W telefonie zoom nieparzysty … 13,15,17… to zoom cyfrowy, trzeba pamiętać by tych poziomów zoom nie przesyłać na zegarek. Mała powierzchnia przesyłanych…
- 0 replies
- 341 views
Ostatnio podczas wlaczania jakiegokolwiek treningu wyswietla mi sie komunikat na moim smartwatch GRT2e "nie masz juz wystarczajaco duzo miejsca. niezsynchronizowane dane moga zostac nadpisane". Jak moge pozbyc sie tego komunikatu ? jak moge zwolnic miejsce na zegarku ? Gdzie moge znalezc informacje ile miejsca jest juz zapelnione ? Prosze o informacje i pomoc
Last reply by zuroslawski, -
- 0 replies
- 324 views
1. Włączenie śladu gpx, przy wyłączonej mapie, powoduje zniknięcie śladu bieżącego i śladu gpx. Zegarek wyświetla tylko czarny ekran z strzałką nawigacji. Wyłącznie jednoczesne mapy i mapy narciarskiej, nie powoduje już tego błędu. 2. Podczas wiosłowania po około 3-4 godzinach, zegarek restartuje się. Jeśli tego nie zauważymy, to nie zapiszę się aktywnośc/ślad, następujący po pierwszych 3-4 godzinach. Na 6 spływów kajakowych, zegarek zrestartował się 5 razy. 3. Jeżeli w śladzie gpx, kolejny punkt śladu nie mieści się na wirtualnej powierzchni okręgu 2r wyświetlacza zegarka, to taki odcinek śladu nie wyświetla się. Dla skali 25m 2r=150m. Dla skali 50m 2r=…
Cześć. Mam od ponad roku Amazfit GTR 4. Od około półtora miesiąca zaobserwowałem dziwne zachowanie: zegarek rozładowuje się czasem do 28, czasem do 20, czasem do 15% i wyłącza się. W Battery Graph widoczne jest to albo jako niemal momentalny proces rozładowania do 0% albo wykres po prostu się urywa. Niezależnie od tego kupiłem na allegro amperomierz na USB. W ciągu godziny bateria "wciąga" około 420 mAh i pokazuje 100% naładowania. Później "ssanie" spada do 0A, a po chwili ponownie wzrasta w okolice 0,2A i utrzymuje się przez kolejne 4 godziny. Wówczas znów spada do 0A, przy czym przepływ osiąga przez ten czas już ponad 1300 mAh, czyli blisko 3x tyle, …
Last reply by Łukasz Dąbrowski, -
- 0 replies
- 424 views
Witam, czy smartwatch obsługuje płatności nfc w Polsce?
Last reply by Light Yagami, -
- 4 replies
- 2.7k views
Od wczoraj jestem posiadaczem amazfit balance, mam problem z głośnościa a mianowicie czy w tym zegarku jest jedno ustawienie głośności do wszystkiego? Powiadomienia,głośność budzika i muzyki zmienia sie u mnie razem,... Jak dla mnie straszna lipa,da się to jakoś obejść?
Last reply by YYAANNOOSSHH, -
- 0 replies
- 409 views
Zdalne sterowanie migawką. https://www.cameraremotewatch.com/ Nowa aplikacja umożliwia sterowanie migawką aparatu w dedykowanej aplikacji na telefonie oraz podgląd już wykonanego zdjęcia. Obecnie możliwości dedykowanej aplikacji aparat na telefonie są bardzo ograniczone, można korzystać tylko z domyślnego obiektywu z przodu i tyłu telefonu.
- 1 follower
- 16 replies
- 4.1k views
Czas podświetlenia ekranu po wybudzeniu. Os 2.0/ 2.1: Podniesienie ręki zawsze 3 sekundy. Dotknięcie przycisku, zgodnie z ustawieniem (10 sekund). Os 3.0 : Podniesienie ręki, zgodnie z ustawieniem (10 sekund). Dotknięcie przycisku, zgodnie z ustawieniem (10 sekund). W Gtr4 3.0 ustawienie czasu podświetlenia ma wpływ nie tylko na przycisk, ale też na podniesienie ręki. Ta mała zmiana funkcjonalności pociąga za sobą duże zmiany w czasie świecenia ekranu. W przykładzie z zdjęcia, czas świecenia ekranu wydłuży się 3.razy.. Jak dodamy do tego, że gtr4 potrafi wybudzić ekran od samych wstrząsów (podczas 1 godziny…
Last reply by mdsk, -
- 2 replies
- 1.6k views
1. Jeżeli mamy zegarek Bip z bipOs, wyłączyć zegarek, żeby się nie zaktualizował!! 2. Zainstalować mifit lub Zepp Life i zalogować się nazwą i hasłem z zepp. Dodać wagę do mifit / zepp Life, waga od teraz będzie widoczna również w zepp. 3. Usunąć program mifit / zepp Life. https://miuipolska.pl/forum/topic/47130-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?do=findComment&comment=591609
Last reply by slimak131,