Xiaomi Watch S1 / S1 Active
87 tematów w tym forum
-
- 5 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Cześć. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze bywa. Mam problem z moim S1. Po zmianie telefonu zegarek synchronizuje się z nowym telefonem, pokazuje statystyki, mogę odbierać połączenia czy SMSy ale nie mam innych powiadomień (Gmail, WhatsApp, itp.). Nie mam też budzika... w sumie ważna i przydatna sprawa 😐. W tej chwili mam Samsunga z Androidem 15. Niby to samo oprogramowanie Mi Fitness v 3.43 a jednak nie działa tak jak bym chciał. Wcześniej sprawdzałem na iPhone, był podobny objaw ale zgoniłem to na kiepską współpracę z iOS. Sprawdzałem już wszystko co znalazłem na temat powiadomień i skończyły mi się pomysły. Może ktoś miał już ten problem i wie jak to rozwiąz…
Ostatnia odpowiedź: kolomir, 2 Sierpnia 2025 -
-
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, Dodałem do zegarka dwie karty, Curve i Alior, jednak nie mogę nimi płacić. Po kliknięciu na "Zapłać" na górze wyskakuje mi czerwony napis "Nie udało się załadować" a na dole mam "Spróbuj ponownie". Ponowne próby generują ten sam efekt. Te same karty dodane do Mi banda 6 i 7 działają bez problemu. Restartowałem zegarek i aplikację, zero efektu. Testowałem na dwóch telefonach, Xioami i Motoroli. Wsparcie Xiaomi zlewa temat. Może ktoś coś podpowie.
Ostatnia odpowiedź: MarkS_01, 16 Kwietnia 2025 -
- 12 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
Witam od kilku dni mam problem tzn zegarek poprawnie liczy kroki lecz na aplikacji są zawyżane o jakieś 4k nie wiem czego jest to przyczyna bo wcześniej normalnie liczyło i na aplikacji i na zegarku czy ktoś miał podobne problemy ?
Ostatnia odpowiedź: Szymon Kapias, 21 Marca 2025 -
- 2 obserwujących
- 9 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
Cześć, przymierzam się do zakupu S1 Active i mam jedno pytanie. Wiem, że do rozmów zegarek wymaga sparowania jak np. zestaw głośnomówiący z bluetooth telefonu nas sztywno. Ale czy bez takiego sparowania jest opcja, żeby pokazywał powiadomienia o połączeniu jak zwykłe opaski miband? Oczywiście wiem, że wtedy nie będę mógł prowadzić rozmów. Zależy mi na samym ciągłym powiadomieniu, że ktoś dzwoni.
Ostatnia odpowiedź: Leonfel, 24 Stycznia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 250 wyświetleń
Istnieje możliwość zmiany dźwięków powiadomień ?
Ostatnia odpowiedź: Kajetan Gańczarczyk, 15 Stycznia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 588 wyświetleń
Baterie mam do wymiany, bo nagle zegarek pracuje tylko kilka godzin. Musze kupic nowa baterie i nie wiem gdzie. Na Aliexpress sa po okolo 50zl, ale czy oryginalne?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 9 Stycznia 2025 -
Muzyka s1 active
przez Kamil P- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam .. posiadam ten zegarek pare dni i ogolnie jestem zadowolony ale mam problem z dwiema opcjami.. 1)nie slysze muzyki przez sluchawki haylou gt5, odparowalem na telefonie , dalem parowanie na s1 active - > niby pokazuje ze polaczone ale muzyki brak 2) propo muzyki to jak odpale na zegarku to strasznie zcina.. nie mam zamiaru sluchac przez zegarek muzyki tylko na BT haylou ale czy istnieje fix tego? czy moze kazdy model s1 active tak ma? chodzi mi to ze jakbym rozwiazal te problemy to chce wziac zegarek i sluchawki na bieganie i odaplic muze wgraną w zegarek ...jakies rady?
Ostatnia odpowiedź: Kubaskr, 31 Grudnia 2024 -
Tarczę zegarka
przez tomblu3- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
Witam. Chciałem się zorientować (bo nie widzę bądź przeoczyłem temat) czy na S1Active są tworzone jakieś nowe tarcze na bieżąco, czy to co jest w aplikacji Mi fitnes to już wszystko? Bo nic w zakładce "nowe" się nie pojawia z tego co widać. Czy może ktoś ma jakąś aplikacje z tarczami? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Przemek Terlikowski, 17 Listopada 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 361 wyświetleń
Witam, po awarii baterii w telefonie i przywróceniu ustawień fabrycznych zegarek przestał komunikować mi powiadomienia z listy zadań kalendarza. Wszystkie inne przychodzą tak jak przed usterką, włącznie z powiadomieniami wydarzeń z kalendarza. Może ktoś ma pomysł jak rozwiązać taki problem?
Ostatnia odpowiedź: Szary, 1 Listopada 2024 -
Słaba bateria
przez Adi88- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Witam, Jestem posiadaczem xiaomi watch s1 active i niestety kiedy smartwach jest połączony bluetooth z telefonem to bateria starcza na 5 dni, a kiedy jest odłączony to raptem na 6... czy coś nie tak z baterią czy może czegoś nie wyłączyłem. Zauważyłem że chyba nie można wyłączyć GPS w zegarku ani aplikacji czy istnieje możliwość tylko nie mogę jej znaleźć.
Ostatnia odpowiedź: djrzz, 3 Października 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam, Kupiłem Xiaomi Watch S1 Active. Wszystko jes ok, oprócz tego, że wyskakuje dosyć często wiadomość " Usługi działające w Aby zapewnić działanie usług w tle"....? Co to jest i jak zrobić aby to nie wyskakiwało ?
Ostatnia odpowiedź: Robert B., 5 Września 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Z dnia na dzień przestał działać przycisk odpowiedzialny za menu. Generalnie przycisk padł fizycznie, bo po wyłączeniu zegarka nie idzie go uruchomić, jedyna opcja to położyć go na ładowarke by się odpalił. Idzie to naprawić? Jakieś przewidywane koszta? Tydzień po gwarancji.... wyliczył Chińczyk ładnie. Ewentualnie, da radę podmienić działanie przycisków? By menu aplikacji było pod przyciskiem do treningów?
Ostatnia odpowiedź: Paweł Alduric, 21 Sierpnia 2024 -
S1 Active kompas
przez firefighter- 0 odpowiedzi
- 368 wyświetleń
Pokazuje mi kierunki świata odwrócone. północ na południu itd.
Ostatnia odpowiedź: firefighter, 12 Sierpnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 762 wyświetleń
Ktoś się orientuje czy przewidywana jest aktualka S1 Active do HyperOS
Ostatnia odpowiedź: djrzz, 9 Sierpnia 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 981 wyświetleń
Cześć, czy ktoś z Was miał może problem z przewyższeniami podczas treningu? Podczas jazdy na rowerze prawidłowe przewyższenia wyszły ok. 650m (tyle pokazała strava i licznik garmin), a zegarek pokazał jakieś dziwne liczby bo ponad 3000m przewyższenia. Dziś pierwszy raz biegałem z zegarkiem, wszystkie inne wartości ok, a przewyższenie znowu jakieś dziwne. Zamiast 10m ponad 130, widzę, że na zegarku pokazuje mi, że najniższy punkt w jakim dziś byłem to -40m, a najwyższy 245m co jest oczywiście kłamstwem. Czy w zegarku da się ustawić, żeby wysokość ustalało na podstawie GPS??
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 1 Sierpnia 2024 -
- 11 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
Podczas ładowania zegarka, mój syn ustawił na nim PIN, którego oczywiście nie pamięta. Czy wiecie jak zdjąć blokadę z tego zegarka?
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 31 Lipca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 928 wyświetleń
Nie moge wejść do ustawień zegarka. Założony jest PIN którego nie pamiętam. Nie mogę tez rozłączyć zegarka z pozycji telefonu bo sie utopił i nie mam do niego dostepu.Czy jest jakas metoda zeby wejsc do menu?Help me
Ostatnia odpowiedź: Christopher Myth, 14 Lipca 2024 -
Xiaomi Pay
przez Old Tom 76- 0 odpowiedzi
- 340 wyświetleń
Witam (Xiaomi Watch S1 Pro), dodałem kartę kredytową w aplikacji "Mi fitness". W zakładce karty na smartwatchu takowej brak: (Dodaj karty w aplikacji). Co najgorsze w aplikacji Mi fitnes na telefonie i wybraniu zakładki "Urządzenie" następuje prawidłowa synchronizacja po czym zegarek się resetuje i tak cały czas w pętli dopóki nie zamknę aplikacji. Przy pozycji Xiaomi Pay jest jedynka co świadczy o aktywnej dodanej karcie. Ewidentnie ma to związek z Xiaomi Pay ponieważ czasem po synchronizacji przy pozycji Xiaomi Pay nie pojawia się jedynka i wtedy zegarek się nie resetuje. Nie mogę wejść w pozycję Xiaomi Pay chociażby w celu dodania lub usunięcia karty ponieważ zegare…
Ostatnia odpowiedź: Old Tom 76, 14 Lipca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 537 wyświetleń
Hej, ostatnio zmieniłem telefon i po zainstalowaniu aplikacji zauważyłem że nie ma opcji do synchronizacji alarmów z telefonem. Na zegarek przychodzi jedynie powiadomienie że alarm zaraz zadzwoni, jednak sam alarm dzwoni tylko na telefonie
Ostatnia odpowiedź: Michał Bryła, 24 Czerwca 2024 -
- 1 obserwujący
- 17 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Cześć. Ekran mojego zegarka sam się włącza gdy tylko synchronizuje się z aplikacją w telefonie, pomimo że nie ma żadnego powiadomienia. Denerwuje mnie to, bo dzieje się to również w nocy pomimo włączonego trybu "nie przeszkadzać" i wyłączonego zapalania ekranu po podniesieniu ręki. Ktoś z was spotkał się z takim problemem? Soft zegarka, telefonu i aplikacja w najnowszej wersji. Mi band 6 nie robił takich problemów.
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 15 Czerwca 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Hej wszystkim mam S1 i po wgraniu muzyki na zegarek pokazuje tylko ile pamięci ubyło w zegarku i że muzyka została zaimportowana do zegarka a jak chce włączyć muzykę w zegarku to piszę że jej niema... co robię nie tak,?
Ostatnia odpowiedź: ptb, 12 Maja 2024 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem przy zegarku Xiaomi watch S1 activ. Otóż niby zegarek jest zsynchronizowany z telefonem ale wogole nie mogę pobrać tarcz nowych. Ani w aplikacji Mi Fitness nie widać ikonki zegarka. Dodam również ze jeśli wejdę w uprawnienia w tle to bez przerwy ładuje się pasek, który i tak się nie zaladuje. Ratunku co robić??
Ostatnia odpowiedź: Michal Slaba, 12 Maja 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 541 wyświetleń
Czy to normalne że połączenia przychodzące są pokazywane tylko gdy ktoś dzwoni na telefon, a np z messengera nie ma powiadomień na zegarku( chodzi o połączenia, wiadomości wyświetla) pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: tomblu3, 9 Maja 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 617 wyświetleń
S1 Active, zakończył okres gwarancji i po ok. 2 mcach, bateria po naładowaniu do 100% po ok. 4 h pokazuje już tylko 50 % i później w miarę trzyma. Przy czym ładowanie trwa regularnie do 100 %, nie ma objawów szybkiego naładowania z np. 70% do 100%. Czy nie wygląda to na celowe postarzanie produktu ?? M..
Ostatnia odpowiedź: mediana, 4 Maja 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 580 wyświetleń
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z powiadomienia z Instagrama na zegarku. Treść wiadomości wyświetla się w całości, natomiast nazwa użytkownika od którego przychodzi wiadomość, już nie. Kto się z tym spotkał?
Ostatnia odpowiedź: Marcin Kasperski, 28 Kwietnia 2024