alban7314 Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Czy ktoś ma kupił wersję chińską i może się podzielić informacjami o tym sprzęcie : -) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Kupilem, czekam na dostawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 4, 2017 Author Share Posted August 4, 2017 To czekam na informację jak przyjdzie i jakąś krótką recenzję 15 godzin temu, Mielcar napisał: Kupilem, czekam na dostawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 (edited) 13 minut temu, grbrandys napisał: To czekam na informację jak przyjdzie i jakąś krótką recenzję @chato już ma. Cofam chato nie ma, pomyliłem zegarki Edited August 4, 2017 by Mielcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) Ja również czekam na dostawę. Nie wiecie, czy procedura zamiany języka zadziała? http://en.miui.com/thread-440615-1-1.html, EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że tą metodą się nie da z powodu braku hosta USB - USB w BIP jest tylko do ładowania. Edited August 7, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 7, 2017 Author Share Posted August 7, 2017 Ja również czekam na dostawę. Nie wiecie, czy procedura zamiany języka zadziała? http://en.miui.com/thread-440615-1-1.html,EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że tą metodą się nie da z powodu braku hosta USB - USB w BIP jest tylko do ładowania.I chyba dlatego poczekam na wersję z English. Bo też szukam informacji czy można w jakiś sposób zmienić język Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Poniżej screeny z pytań i odpowiedzi z GearBest na temat języka - wg tego różnią się tylko instrukcją w pudełku. Ja kupiłem i już jest przekazany do DPD - brałem Prioroty Line. Dodatkowo dzisiejszy kupon: AMTCH obniża cenę na 63 z kawałkiem link - zegarek Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Dnia 8.08.2017 o 17:04, milenium17 napisał: Poniżej screeny z pytań i odpowiedzi z GearBest na temat języka - wg tego różnią się tylko instrukcją w pudełku. Ja kupiłem i już jest przekazany do DPD - brałem Prioroty Line. Dodatkowo dzisiejszy kupon: AMTCH obniża cenę na 63 z kawałkiem link - zegarek Xiaomi Oglądałem recenzje i zauważam że jakieś wstawki są w języku chińskim. A nie w angielskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Od użytkownika, który posiada tą wersję: "I do not know if there is an English version. Mine is in Chinese but even though I can't read Chinese, I've had no issues. The icons are clear and everything is intuitive." Mimo wszystko, pewnie niebawem pojawi się trick na zmianę EN, póki co można podszlifować chiński. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 @grbrandys @tomurbanowicz to gnojki na GB - jak to prawda to Ticket leci tylko czy to na zdjęciu to amazfit czy ta druga firma co robi tego samego watcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 daj znać jak odbierzesz i daj jakieś video 42 minuty temu, milenium17 napisał: @grbrandys @tomurbanowicz to gnojki na GB - jak to prawda to Ticket leci tylko czy to na zdjęciu to amazfit czy ta druga firma co robi tego samego watcha daj znać jak odbierzesz i daj jakieś video Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 (edited) W niedzielę zamówiłem na GB. W poniedziałek dostałem info z DHL Express że został wygenerowany numer listu przewozowego i do tej pory żadnych informacji. Zadzwoniłem więc do DHL skąd ta cisza - odpowiedzieli mi, że GB tylko wygenerowało numer listu, ale nie zamówiło jeszcze kuriera po odbiór. EDYCJA: No, po mojej interwencji w GB kurier właśnie odebrał od nich przesyłkę... Edited August 9, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 1 godzinę temu, grbrandys napisał: daj znać jak odbierzesz i daj jakieś video Mój dopiero za 2 tygodnie....brałem DPP ale mój kolega DHL w zeszłym tygodniu - jak dojdzie dam znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 Kolega już ma w domu - walczy ale chyba jednak nie ma nigdzie zmiany języka - chyba że jeszcze znajdzie..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 10, 2017 Author Share Posted August 10, 2017 Kolega już ma w domu - walczy ale chyba jednak nie ma nigdzie zmiany języka - chyba że jeszcze znajdzie.....I tego się bałem bo cena kusi na gearbest. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 10, 2017 Share Posted August 10, 2017 trudno i tak już leci tu jest instrukcja z 4pda z translatora i link do aplikacji która ponoć obsługuje zegarek amazfit.docx Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 W instrukcji jest napisane, że łączy się przez Mi Fit. To nie błąd czasem? Nie powinno być przez aplikacje Amazfit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 (edited) Właśnie dotarł do mnie Amazfit Bip. Przesyłam w załączeniu obrazkowy manual - może się komuś przyda. Manual_Amazfit_BIP.pdf Edited August 12, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted August 11, 2017 Author Share Posted August 11, 2017 Dnia 11.08.2017 o 18:21, tomurbanowicz napisał: Właśnie dotarł do mnie Amazfit Bip. Przesyłam w załączeniu obrazkowy manual - może się komuś przyda.Manual_Amazfit_BIP.pdf Czyli chińskie znaczki są Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Są, ale średnio przeszkadzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Czyli powiadomienia z aplikacji raczej nie da się wyświetlić na tym? Chodzi mi o apkę Flashscore, żeby pokazało powiadomienie o zmianie wyniku meczu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Jak już macie sprzęt, to dajcie zdjęcia jak wygląda powiadomienie z sms, email, messangerx facebook, wykop itp.I czy bateria rzeczywiście trzyma tak długo?Czy jest możliwość wgrania nowych tarcz?Ile jest standardowych?Czy można w nim spać i nie rozswietla co chwilę całego pokoju?Czy wibracja bez problemu budzi jak w miband2?Dzięki Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 (edited) Powiadomienia wyglądają tak, że jak w przypadku SMS, ikonka z kontaktem i treść wiadomości. EMail podobnie - od kogo, temat (bez treści). Ja generalnie mam włączone powiadomienia: SMS, GMail, kalendarz, Facebook, FB Messenger, Zadania (google). Powiadomienia z połączenia pokazują się z dwoma przyciskami: odrzucenie i wyciszenie powiadomienia. Powiadomienia są zapamiętywane, więc można do nich wrócić przewijając w dół. Na końcu przewijania jest KOSZ, gdzie można je wywalić. Co do tarcz, nie widzę sposobu wgrania nowych - jest parę w standardzie. Co do rozświetlania - ja mam ustawiony zegarek tak, że nie świeci mi przy ruchu nadgarstka, aczkolwiek jest taka opcja w Mi Fit. W nocy po prostu naciskam przycisk i podświetla się mi tarcza, więc spokojnie w nocy nic samo nie świeci, chyba że przyjdzie jakieś powiadomienie. Wibracja wydaje się odrobinę słabsza od opaski, ale daje radę. Budzenie - mnie dzisiaj nie obudził (nie włączył się alarm) a wstałem sam z 5 minut wcześniej - nie wiem czemu. Nastawiłem sobie kolejny alarm za parę minut i już było OK. Sprawdzę to jutro. Co do baterii to jeszcze trzeba poczekać na testy - mam go dopiero od wczoraj popołudnia, ale przez noc spadło mi 1%.Podobno ma wytrzymać do 45 dni. Czytelność na słońcu wyśmienita. Teraz moje uwagi: 1. Nie widzę opcji harmonogramu cichych godzin (nie przeszkadzać) jak w Mi Band. Można ustawić wyciszenie z poziomu tylko zegarka i są jakby dwie opcje: "on" i "smart mode". Nie mam pojęcia jeszcze jak działa tryb "smart". 2. Przydałaby się możliwość zmiany wielkości czcionek i kodowania. 3. Podoba mi się, że zegarek korzysta z aplikacji Mi Fit, a nie jak wersja PACE z apki Amazfit. Miałem do tej pory opaskę Mi Band 2, więc mam teraz ciągłość statystyk, a że używam zmodowanej apki Mi Fit 3.0.4 to tym bardziej mnie to cieszy 4. Brakuje mi opcji "find my phone". 5. Nie widzę opcji sterowania odtwarzaczem muzycznym. 6. Stopera, minutnika nie mogę uruchomić w trybie multitasking (w tle). 7. Szkoda, że zegarek nie jest oparty na Androidzie, tylko na ARC band by Huami - nie ma możliwości podłączenia go do PC i wrzucenia custom ROMów, no, ale... Edited August 12, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Dzięki za odpowiedź.Powiedz mi jeszcze czy jest grubszy od miband2?I czy te chińskie znaczki są tylko w ikonie domku i te 3 pozycje menu?Co z polskimi znakami w powiadomieniach?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Jest cieńszy od Mi Band. Chińskie znaczki są przy ikonkach głównych jak i przy ikonkach w podmenu. Przyciski akceptacji bądź anulowania są pokolorowane, wiec można zapamiętać to PL znaki są zastąpione kwadratami (dlatego pisałem o braku możliwości wyboru kodowania na tą chwilę). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Znalazłem fajną fotke z porównaniem do miband2 na fbhttps://www.facebook.com/groups/116263679018604/@tomurbanowicz na czym polega twoja modyfikacja mifit?Testowałes? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.amazfit1Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 (edited) Używałem, ale zanim trafiłem na moda Mi Fit wolałem Mi Tools Band (kupiłem). Mod Mi Fit: - 20 aplikacji do wyboru (nie 5 jak w stocku), do powiadomień, - SMS i powiadomienie głosowe z wyświetleniem nazwy kontaktu, - Powiadomienie przy utracie zasięgu BT, - Poprawiona obsługa Google Maps, - Możliwość ustawienia opóźnienia 1 sekundy przy połączeniu głosowym, - Zmodyfikowane czcionki aplikacji. Nagrałem na szybko filmik (są też powiadomienia): Edited August 12, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 na ali są już dodatkowe paski i ochronka wyświetlacza ale ja czekam na original https://goo.gl/793tTvhttps://goo.gl/qMFRSqhttps://goo.gl/jrthBT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Dzięki, dobry filmik Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Skąd można pobrać zmodowane Mi Fit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 10 godzin temu, Lector napisał: Skąd można pobrać zmodowane Mi Fit? Rosyjski mod Mi Fit (na tą chwilę najnowszy 3.0.4): https://miui.su/mifit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 (edited) Czy to https://mi-forum.net/viewtopic.php?t=1111 jest to samo? Mam i działa Call ID na polskim, Edited August 14, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 (edited) 4 godziny temu, Lector napisał: Czy to https://mi-forum.net/viewtopic.php?t=1111 jest to samo? Mam i działa Call ID na polskim, Ten mod jest po angielsku i brakuje możliwości ustawienia 1s opóźnienia powiadomienia przy połączeniu przychodzącym . Mod rosyjski posiada PL język. BTW: nie wiem jak ustawić PL znaki w powiadomieniach. Ma ktoś jakiś pomysł? Edited August 14, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 (edited) 1 godzinę temu, tomurbanowicz napisał: BTW: nie wiem jak ustawić PL znaki w powiadomieniach. Ma ktoś jakiś pomysł? Nie ustawisz bo nie ma ich w firmware opaski. Chyba między innymi dlatego Chińczycy wyłączyli ID z naszym językiem. Ten z angielskim przynajmniej u mnie czasami się wywala. sprawdzę rosyjski. Edited August 14, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Napisz Do autora appki "miband tools"Może doda obsługę opaski amazfit, i moze będzie mógł w locie zmieniać polskie znaki na angielskie (ę na e). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts