Xiaomi MiWatch
21 topics in this forum
-
- 0 replies
- 351 views
Dzień dobry, Napotykam problem którego nie umiem rozwiązać – aplikacja Mi Watch rejestruje wszystko fajnie (treningi, aktywności), ale aplikacja Mi Fitness która ją obsługuje, nie przetrwarza takich danych jak punkty PAI, W ruchu, Obciązenie treningowe. Napomknę, że na aplikacja była już przeze mnie raz odinstalowywana na początku, bo w ogóle nie rejestrowała żadnych aktywności. To pomogło – zacząłem zbierać dane o krokach, tętnie, kaloriach... ale jak na złość tych punktów PAI wciąż nie zdobywam mimo że spełniam założenia (siłownia, tętno aerobowe, tetno anaerobowe...). Spotkał się już ktoś z tym problemem? Udało mu się go rozwiązać?
Last reply by Defrevin, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 366 views
Czy ktoś miał taki problem? Chciałam wykorzystać ten sprzęt do trekkingu w górach. Na aplikacjach, mapach papierowych oraz google maps, dystans szlaku był taki sam, a w aplikacji MI Fittness o 4 km krótszy. Oddałam zegarek do serwisu. Reklamacja nie uznana. Napisano, że zegarek liczy odległość w poziomie. Hm...trekking jest to chodzenia po górach a nie po płaskim. Do tego wskazuje zły pomiar wysokości n.p.m. Wg serwisu wszystko jest ok. Wszystko zostało zresetowane, zaktualizowane i niestety nie nadaje się do tej aktywności. Pominę już dziwne liczenie kalorii...
Last reply by AnWu, -
- 1 follower
- 0 replies
- 155 views
W tygodniu mam ustawiony budzik na 6:30. Zegarek co dziennie, w świątek, piątek czy niedziela pokazuje mi o 7.00 rano, że mam wstawać. Nie da się wyspać Jak to wyłączyć? Czy wtedy uaktywnia się ta funkcja sen?
Last reply by Wetxxx, -
- 5 replies
- 219 views
Zmieniłem sobie telefon, sparowałem na nowo zegarek z nowym telefonem i nie widzę historii na aplikacji odnośnie kroków, kalorii itp. Zapisana jest tylko historia treningów. Jak przywrócić z poprzedniego tel historię kroków?
Last reply by megowe, -
- 4 replies
- 204 views
Od kilku tygodni zauważyłem, że zegarek włącza mi na kilka sekund wyświetlacz, w odstępach mniej więcej 15-minutowych. I dodatkowo szybciej leci bateria. Wcześniej był w stanie wytrzymać 2 tygodnie, a teraz tydzień i muszę ładować. W obu przypadkach mówię o okresie bez aktywności fizycznej, same powiadomienia. Jeśli w telefonie wyłączę bluetooth ekran nie podświetla się, co sugeruje mi, że to nie w samym zegarku leży problem. Ktoś może ma taki objaw? Podejrzewam aplikację Mi Fitness, bo chyba 2 sierpnia była jakaś aktualizacja i mniej więcej od tego czasu się zaczęło. Niestety nie zrobiłem backupu przed aktualizacją.
Last reply by mars28, -
- 5 replies
- 270 views
Witam. Właśnie kupiłem swój pierwszy produkt xiaomi i od razu mam problem. Czy normalnym jest, że zegarek nie zlicza kroków, jeśli niosę coś w rękach lub po prostu nią nie macham? Przykład - prowadzę przed sobą wózek i ręka jest w jednej pozycji, w której zegarek nie zlicza kroków.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 178 views
Kupiłem w maju 2 zegarki mi watch, jeden działa prawidłowo cały czas, ale drugi ma problemy z liczeniem kroków i ogólną synchronizacją danych. Dzisiaj zczytał dane do z godziny 14 a jest blisko 12. Kroków naliczył 400 tyś (screen shot). Myślę że zmiana strefy czasowej może powodować ten problem. Ale 2 zegarek działa prawidłowo. Ustawiłem jeszcze na obu telefonach stałą godzinę aby sam android nie zmieniał czasu (godzina różnicy). Mały update teraz już ma 700k kroków po każdym odświeżeniu strony głównej przybywa magicznie kroków. Zegarek był resetowany, połączenie z telefonem też, aplikacja była odinstalowana i zainstalowana.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 615 views
Witam, kupilem używkę mi watcha i niemoge sparować z poco x3nfc w aplikacji Mi Fitnes uzywam opcji skanowania kodu qr z zegarka ( ten kod co pojawia sie klikajac w ekran gdy wyswietla sie napis dodaj urzadzenie ) BT tez nie znajduje. Sprawdzałem na innym telefonie xiaomi i tak samo nie znajduje. Czy jest mozliwe ze bt zegarka padło ? Robilem tez reset do ustawien fabrycznych zegarka i nic to nie dało
Last reply by Misioo90, -
- 0 replies
- 829 views
Witam, zabrałem dziś na basen mojego Smartwatch Xiaomi Redmi Watch 2 Lite. Uruchomiłem opcje treningu pływanie na basenie. Przepłynąłem 4 długości (po 25m) jednak oprócz czasu treningu nie zliczało mi przepłyniętej długości. Po ponownym uruchomieniu "łapało" co drugą lub nawet co trzecią długość basenu. W tym modelu liczenie długości basenów jest takie kiepskie czy jest coś nie tak konkretnie z moim modelem?
Last reply by Eothain, -
- 1 follower
- 0 replies
- 557 views
Kupiłem zegarek Mi Watch i mam z nim problem. Nie działa wygaszanie ekranu, zegarek cały czas świeci, dodatkowo po ok 30 sekundach na wyświetlaczu pojawiają się "reklamy" funkcji jakie oferuje ten zegarek. Wygląda to jak tryb sklepowy i za cholerę nie można tego wyłączyć. Macie jakieś doświadczenia z takim problemem?
Last reply by Fish_79, -
- 1 follower
- 5 replies
- 707 views
Cześć, mam problem z synchronizacją pogody z telefonem na tym zegarku, lokalizacje udostępniona, synchronizacja od nowa zegarek z telefonem nie pomogła. Wie ktoś jak to naprawić i jest w stanie pomóc ?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 273 views
Witam Część wiadomości wyświetlana jest w sposób bardzo mało czytelny. Restartowałem zegarek do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Jakieś pomysły?
Last reply by Koalabis, -
- 5 followers
- 21 replies
- 6.5k views
Sprzęt jeszcze świeżynka. Mam go już od 2 tyg. Ktoś z was posiada i chce się wymienić doświadczeniami ? Szczególnie konfiguracja i zmiana języka w app / tel.
Last reply by mars28, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1k views
Witam, Jak w temacie. Od pewnego czasu Mi Watch przestał synchronizować z aplikacją xiaomi Wear kroki i w związku z tym również kalorie. Wszystko inne (treningi, stanie, tętno itd) się pojawia i z tym nie ma problemu. Widzę że wyszła aktualizacja aplikacji i zastanawiam się czy to tu jest problem 🤔 Dodam, że w Mi Zdrowie wszystkie dane są synchronizowane. Proszę o pomoc
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 0 replies
- 610 views
Mam problem z kupionym kilka dni temu zegarkiem. Mam tylko wersje po wyjściu z pudełka, nie da się go zaktualizować czy ma ktoś jakiś pomysł? Jak wchodzę w tryb uśpienia w aplikacji krzyczy żeby zaktualizować zegarek jak klikam zaktualizuj, twierdzi że nie ma dostępnej aktualizacji. Ktoś coś? Jakieś pomysły sugestie? Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by sejfit, -
- 0 replies
- 671 views
witam Mam problem z powiadomieniami - połączeniami przychodzącymi. mam je włączone, gdy jednak wyłączę bluetooth w telefonie a po pewnym czasie na nowo go załączę, powiadomienia na smartwatchu nie pojawiają się. Muszę na nowo w telefonie cofnąć uprawnienia w połączeniach przychodzących i na nowo je nadać. W czym może być problem?
Last reply by premislaus, -
- 1 reply
- 852 views
W moim MI Watch po ostatniej aktualizacji przestał działać wyświetlacz i bluetooth, próbowałam już wszystkiego i nie idzie go uruchomić ani połączyć z telefonem. Jedyne co działa to dioda od pulsu nic poza tym. Sama aktualizacja chyba nie przebiegła pomyślnie... Zastanawiam się czy idzie w jakiś sposób przywrócić ustawienia fabryczne w zegarku.Widget span
Last reply by LeBomB, -
- 0 replies
- 623 views
Od kilku dni używam mi watcha. Rano, kiedy sprawdzam monitorowanie snu, pokazuje mi informację, że miałem przebudzenia w okolicy 1 - 1,5 godziny. Owszem, czasami się przebudzę, ale nigdy w takiej wielkości czasu. Sprawdziłem to z wynikami mi band 5. Na tej ostatniej wykazał mi przebudzenia w wielkości 7 minut, zaś na mi watch ponad godzinę. Rząd różnicy w wielkości - znaczny. Nie wiem, co teraz. reklamować czy czekać na aktualizację?
Last reply by premislaus, -
- 1 reply
- 875 views
Witam, od 3 dni mam Mi Watch i od 3 dni dioda miga non stop, normalne to? Kiedy tylko nie spojrzę to jest pomiar tętna. W dniu zakupu miałem 85% dziś mam 59, parę powiadomień i podświetlenie przy podniesieniu, coś szybko leci bateria. Można ustawić tak, żeby na dotyk się podświetlał czy tylko guzikiem?
Last reply by Papa Smerf, -
- 6 replies
- 2.7k views
Siemano, czy wam też zdarza się, że zegarek zawiesza się na przychodzącym powiadomieniu i wibruje aż nie zresetujecie zegarka przyciskiem? Poza tym strasznie irytuje brak aktualizacji od lutego (1.2.52), a jest co poprawiać. Brzmi troszkę jak kolejna rzecz z nagłym zakończeniem wsparcia, ale oczywiście nie chcę źle wróżyć.
Last reply by out-of-brain, -
- 1 follower
- 2 replies
- 5k views
Witam, czy ktoś spotkał się z możliwością wgrania języka polskiego to tego zegarka? Znalazłem takie zdjęcia w ofercie na allegro z info: Nadmienię, że nadal nie ma wersji global, bootloader zablokowany, MiWatchKleaner nadal służy jedynie do dodawania/usuwania aplikacji...
Last reply by AfgFire,