zygzak Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 14 godzin temu, nemed napisał: Nic nie twierdzę. Kupując Mi4c na Aliexpress w sklepie wisi info o wersjach i że na wersji 62 nie działa WCDMA. Wysłane z Mi4c To mój telefon chyba o tym nie wie, bo wszystko działa. Kupiony u Goldwaya na Ali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 A niby czemu ma nie działać? LTE i 2 G powinno działać a jeśli 3G działa to rzeczywiscie dziwne z tymi numerami. Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 To mój telefon chyba o tym nie wie, bo wszystko działa. Kupiony u Goldwaya na Ali. Ustaw preferowany typ sieci 3g i zobacz czy działa Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 5 minut temu, Winiu89 napisał: Ustaw preferowany typ sieci 3g i zobacz czy działa Wysłane z mojego Mi-4c Cały czas działa w ten sposób, bo 3g zużywa mniej prądu, LTE przełączam tylko jak potrzebuję dużo i szybko coś ściągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Czyli są to pewnie te same telefony tylko inne dane na pudełku jak w rn2 Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Pewnie tak Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
bananazo Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Kiedyś na jakiejś starszej wersji miui7 chyba z początku roku w telefonie Redmi1 miałem coś takiego, że gdy miałem postawionego hotspota wifi w telefonie i gdy przez jakiś czas nikt nie był podłączony automatycznie hotspot się wyłączał da się to jakoś ustawić w mi4c na wersji 6.5.5? albo jest jakaś dobra apka do zarządzania hotspotem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 @Raphneternalz @stifler959 jak wygląda U was sprawa z dotykiem gdy telefon leży na czymś miękkim? Mam ten sam problem. Jak telefon lezy na na np lozku tp dotyk potrafi wariowac...ehhh Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jak usuwac stare wiadomosci? Zauwazylem ze mam ich 2,5 tys Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacekdagama Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Witam, Mam problem z odblokowaniem telefonu Mi4C. Dostałem pozwoloenie, podłączam telefon w programie do odblokowania. Procenty stają na 50 i piszę, że nie rozpoznaje urządzenia. Mam wersję romu stable. Muszę wgrać developerską? Jak to zrobić jak coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Słynny problem "50%", jest tu zgłaszany wręcz masowo. Znajdziesz łatwo wskazówki choćby w tym wątku: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-poradnik-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-wersja-2016/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacekdagama Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) Rozumiem, że wgrywam rom dev, potem tym TunnelBear i musi działać? Próbowałem już wszystkiego i jak narazie lipa. Wgrałem Dev, włączyłem TunelBear i dalej to samo. Nie mogę odblokować bootloadera. Już nawet mogę siedzieć na angielskim ale tam nie ma google play. Da się jakoś zainstalować aby to wszystko działało? Edited June 10, 2016 by wacekdagama Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 W sklepie jest apka ściągnij zainstaluj, jest do tego tutorial na forum. Ja miałem oryginalny chiński Rom. Stosując odpowiednie aplikacje wszystko było po polsku i pewnie do dzisiaj bym nie zmieniał bo byłem zadowolony z baterii ale problemem są aplikacje z automatycznym językiem romu takie jak automapa. Chociaż i to podobno można obejść. Dlatego odblokowalem bl. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimex Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Nie wiem czemu ale telefon mocno mi zwolnil. Najbardziej jest to odczuwalne podczas wlaczania wifi/dane. Telefon dostaje jakies chore lagi przez minute. Jakies rady? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacekdagama Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Wgrałem instalator googla z chinskiego forum i zainstalowałem wszystkie potrzebne aplikacje googla. Angielski w apkach mi nie przeszkadza więc zaczynam używać telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Rozumiem, że wgrywam rom dev, potem tym TunnelBear i musi działać? Próbowałem już wszystkiego i jak narazie lipa. Wgrałem Dev, włączyłem TunelBear i dalej to samo. Nie mogę odblokować bootloadera. Już nawet mogę siedzieć na angielskim ale tam nie ma google play. Da się jakoś zainstalować aby to wszystko działało? Przecież masz na forum poradnik jak odblokować bez Xiaomi ten model. Sam też mogę to zrobić w serwisie. Z MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Witajcie. Jeśli w ustawieniach zaawansowanych wi-fi wybiorę pasmo "tylko 5 GHz", to włączając funkcję HotSpot mój telefon będzie rozsyłał sygnał TYLKO w paśmie 5 Ghz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Chyba tak. Aczkolwiek na Androidzie 6 można wybrać sobie pasmo dla AP. Z MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Chyba jednak na v. 5.1.1 LMY47V to tak nie działa. Jak ustawię "automatycznie" lub "tylko 5 GHz" i włączę Hot Spot, to po chwili wracając do ustawień wi-fi mam "tylko 2,4 GHz"- wygląda jakby sam zmieniał ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzeznikm Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Zamówiłem Mi4c dla dziewczyny i dla siebie. Na trackingu jest już w PL. Liczę na to że dostanę wersje z odblokowanym bootloaderem i będę mógł bez problemu nowy rom. W związku z tym pytanie - która wersja MIUI jest najbardziej stabilna i bezproblemowa (Dla dziewczyny potrzebuje bezobsługowego romu, który wrzucę i będzie działał beż żadnych problemów,. Nie musi być najnowszy) Język angielski nie stanowi problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matti Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Mam MIUI 6.5.26 i działa bezproblemowo na moim MI4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B3RC1K Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Jest jakaś różnica pomiędzy Mi4c a Mi4c Prime? Ten drugi jest prawie 2x droższy i nie wiem dlaczego. Pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 2/16GB 3/32GB ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Cytat Mam MIUI 6.5.26 i działa bezproblemowo na moim MI4c. Czy MIUI 6.5.26 to jest to samo co libre stąd (xiaomi.eu 6.5.26 -> https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=61877) ? Czy nie lepsza jest stabilna wersja 7.3.2.0 ? Czytałem coś o problemach z tłumaczeniami, rozumiem, że nie będzie już poprawki? Wiem, że jutro ma wyjść wersja rozwojowa 8 - co oznacza "rozwojowa" tzn. niestabilna/niesprawdzona? Czy tam będzie pełny pakiet spolszczenia, czy również braki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Aktualizacja bardzo mi przypadła do gustu. Rom robi się już bardzo samodzielny. Opcja powiadomień przy notatkach to super krok na przód. W Mi4c brakuje dodatkowej opcji aparatu Mówię o trybach, efektach aparatu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka No i brakuje kontroli krawędzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bananazo Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 29 minut temu, prawyskarland napisał: Aktualizacja bardzo mi przypadła do gustu. Rom robi się już bardzo samodzielny. Opcja powiadomień przy notatkach to super krok na przód. W Mi4c brakuje dodatkowej opcji aparatu Mówię o trybach, efektach aparatu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka No i brakuje kontroli krawędzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka potwierdzam mam tak samo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Na Radmi Note 2 wszystko gra. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Dajcie znac jak tam sprawuje sie nowe MIUI. Ja siedze na CM 13.1 i narazie sie nie zapowiada powrot na miui, ale chetnie dowiem jak tam u was to dziala. :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 1 godzinę temu, prawyskarland napisał: Aktualizacja bardzo mi przypadła do gustu. Rom robi się już bardzo samodzielny. Opcja powiadomień przy notatkach to super krok na przód. W Mi4c brakuje dodatkowej opcji aparatu Mówię o trybach, efektach aparatu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka No i brakuje kontroli krawędzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 godzinę temu, prawyskarland napisał: Aktualizacja bardzo mi przypadła do gustu. Rom robi się już bardzo samodzielny. Opcja powiadomień przy notatkach to super krok na przód. W Mi4c brakuje 1 godzinę temu, prawyskarland napisał: o i brakuje kontroli krawędzi. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu TapatalJk Opcja krawędzi jest tylko gdzieś umknęła im w ustawieniach. Natomiast jak wpiszesz KRAW w wyszukiwarce na belce to ci znajdzie tą funkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Dziękuję. Zgadza się. Podmiana aplikacji aparat nie dała mi nic. Po wipe nie mam kalkulatora Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 (edited) Ja też nie mam, przechodziłem bez wipe i apka też zniknęła. Na portalu o tym kilka osób pisało między innymi użytkownicy mi4c. Na mi5 wiem że mają. Może za tydzień to poprawią i Bug związany z aparatem a dokładnie trybem poziomica, zamyka on apke odrazu. Edited June 17, 2016 by luki82b Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 W aplikacji zegar brak jednostek czasu przy ustawianie minutnika Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Przy wyborze dzwonków mam możliwość wybrania dzwonka tylko przez aplikację Muzyka. Nie wspiera np zedge Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina107 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 (edited) Oryginalna ładowarka do Xiaomi Mi4c pozwala na szybkie ładowanie w technologii Quick Charge 2.0? Ewentualnie jakiś zapis ze strony producenta, aukcji czy coś? Edited June 23, 2016 by Malina107 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Tak pozwala Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malina107 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 A mógłby ktoś dać linka do jakiejś oficjalnej strony, na której będzie to zapisane albo skan dokumentu (możliwe, że w papierach z oryginalnego pudełka będzie taka informacja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts