latet Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 (edited) 2 godziny temu, Mariusz Kowalski napisał: Robię przesiadkę z mi4c na mi4s. Rozumiem ze muszę telefon usunąć z swojego konta z poziomu telefonu? Oczywiście przywrócić ustawienia fabryczne. Pytanie czy wtedy nie zablokuje mi się bootloader i czy dalej będzie rom miuipolska? Czy mogę przenieść backup z c na s? Z góry dziękuje za wyjaśnienia. Bardzo jestem ciekawy powodów zmiany mi4c na mi4s. Czy mógłbyś je opisać dokładnie? Chodzi mi o konkrety Gdzie w telefonie jest możliwość usunięcia telefonu z konta Xiaomi? Nie widzę, a szukam. Jest tylko możliwość wylogowania się z konta. Przywrócenie ustawiań fabrycznych to nic innego jak usunięcie danych aplikacji systemowych oraz usunięcie aplikacji zainstalowanych oraz ustawień i danych użytkownika. Sam system jako taki - pozostanie nietknięty. Nadal będzie MIUI PL/EU, dokładnie ta sama wersja, którą masz teraz (bo i niby skąd miałaby się nagle pojawić jakaś inna?). Oczywiście nic się też nie stanie z bootloaderem. Nazwa "przywrócenie ustawień fabrycznych" jest w tym przypadku totalnie myląca. Edited May 12, 2016 by latet 1
Mariusz Kowalski Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Mi4c jest dla zony. Ja, ze musiałem coś mieć pozostaje przy mi4 tym razem s. Chciałem kupić mi5 ale odstraszyły mnie opinie o jego wytrzymałości. Co do usunięcia faktycznie jest wyloguj z tym ze pozostałe urządzenia jest juz usuń. Stad mój błąd. Jeżeli chodzi o ustawienia fabryczne to tak myślałem jak mówisz. Nie wiem tylko jeszcze czy można przywrócić backup zrobiony na c na esce. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
latet Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 14 minut temu, Mariusz Kowalski napisał: Nie wiem tylko jeszcze czy można przywrócić backup zrobiony na c na esce. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Najważniejsze rzeczy (kontakty, SMS-y, lista połączeń) z całą pewnością można. 1
bananazo Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Powiedzcie mi jaki rodzaj szkła jest zastosowany w Mi4c? bo w sumie nie znalazłem o tym informacji czy to gorilla glass czy coś innego i nie wiem czy montować jakieś folie czy nie. Redmi 1 na mediateku przed półtora roku używałem bez żadnych foli i nie ma ani jednej rysy.
luki82b Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Lepiej sobie załóż jakieś szkiełko. Zawsze to dodatkowa ochrona a np. Nillkin nie przekłamuje mi kolorów w dotyku też rewelacja więc mogę te szkiełko śmiało polecić.
Pawliko Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Montuj montuj, slabe szklo jest. Mi sie udalo porysowac w pierwsze 3 dni... Polecam nakleic szklo.
newelco Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 52 minuty temu, bananazo napisał: Powiedzcie mi jaki rodzaj szkła jest zastosowany w Mi4c? bo w sumie nie znalazłem o tym informacji czy to gorilla glass czy coś innego i nie wiem czy montować jakieś folie czy nie. Redmi 1 na mediateku przed półtora roku używałem bez żadnych foli i nie ma ani jednej rysy. Ponoć Corning glass szemranej jakości - zalecana dodatkowa ochrona .
drobney Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Mi4c jest dla zony. Ja, ze musiałem coś mieć pozostaje przy mi4 tym razem s. Chciałem kupić mi5 ale odstraszyły mnie opinie o jego wytrzymałości. Co do usunięcia faktycznie jest wyloguj z tym ze pozostałe urządzenia jest juz usuń. Stad mój błąd. Jeżeli chodzi o ustawienia fabryczne to tak myślałem jak mówisz. Nie wiem tylko jeszcze czy można przywrócić backup zrobiony na c na esce. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Nie próbowałem, ale jest takie coś w Ustawienia->Urządzenie->Przenoszenie danych. Może się uda. Daj znać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
bananazo Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Myślałem nad szkłem mocolo trochę tańsze, ale nie najtańsze
luki82b Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 Też sobie ludzie je chwalą ja miałem kiedyś Polskiej firmy za 10zł i nie odbiegało niczym od tych znacznie droższych. Ale też zaliczyłem buble szklo-podobne i pieniądze poszły w śmieci.
3v423b32b2v Posted May 13, 2016 Posted May 13, 2016 No Kochani, wesprzyjcie Włączyłem szyfrowanie, i nie wiem jak wyłączyć : o
virusek90 Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Słuchajcie, zauważyłem / zaobserwowałem ostatnio coś u siebie dziwnego. Mianowicie podczas rozmów z niektórymi osobami mam takie dziwne "charczenie", jakby głośnik nie wyrabiał. Zauważył ktoś coś takiego u siebie?
luki82b Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 (edited) Ja mam to samo charczenie (mi4c), jak ktoś ma grubszy głos to charczy mocniej. Jest to irytujące aczkolwiek nie jest to chyba wina zepsutego głośnika, tylko jakieś zakłócenia tak mi się wydaje. Mam ten problem na trzech romach 6.1.21,6.4.21,6.5.5 i najnowszy również. A może i wina głośnika hmm. Edited May 14, 2016 by luki82b
virusek90 Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Korzystałeś może z aplikacji: "Samouczek MIUIPolska", tam jest funkcja: diagnostyka, mówisz do mikrofonu a on w głośniku zwraca to co mówisz. Jak zacznę się "bawić" głosem to też osiągam to charczenie. Tylko teraz pytanie, wina głośnika, wina softu, czy jeszcze coś innego?
luki82b Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Nie korzystałem niestety. Ale dziwny fakt tego charczenia, jak docisne z tyłu obudowy palcem lub mocniej tel. do ucha przycisnę to jest mniejsze ale to żadne rozwiązanie. Zmniejszenie głośności też nic nie daje.
virusek90 Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 No dobra, to jest nas dwóch. A ktoś jeszcze ma podobny efekt? Faktycznie jak się dociśnie słuchawkę do ucha to efekt ustaje. Więc wychodzi na to, że jest w głośniku jakiś luz . . .
luki82b Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 (edited) Gdzieś w tematach tez pisano o podobnym problemie ale nie pamiętam czy to było mi4c.Lipa, z tym charczeniem bo samemu nie sprawdzę czy to luz w głośniku. Patrząc u mnie że jest to na kilku romach więc może się okazać że to jakaś mechaniczna przyczyna. Druga sprawa to jak się puknie palcem w tylną obudowę to słychać brzęczenie, może optyka aparatu. Edited May 14, 2016 by luki82b
Mariusz Kowalski Posted May 14, 2016 Posted May 14, 2016 Nie próbowałem, ale jest takie coś w Ustawienia->Urządzenie->Przenoszenie danych. Może się uda. Daj znać. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Przeniosłem plik backup i przywróciłem. Sms, historia połączeń ustawienia itd działa. Nie backopowalem aplikacji. Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
leonfp Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Pewnie gdzieś już było ale nie dokopie się... Prośba o podanie w v. 2gb ram / 16 gb rom ile ramu zostaje dla użytkownika po włączeniu tel. I ile miejsca na aplikacje przy czystym systemie miui polska Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
luki82b Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Miui zabiera 1gb ramu a wolnej pamięci ok 11-12gb ci pozostaje.
situ Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 10 minut temu, luki82b napisał: Miui zabiera 1gb ramu a wolnej pamięci ok 11-12gb ci pozostaje. Chyba ok 2-3 gb bo sam system waży po rozpakowaniu ok 2gb.
luki82b Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 U mnie wolnego miejsca było 10gb z kawałkien na początku z tego co pamiętam.
Hassanx77PL Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Hej, zastanawiam się nad kupnem telefonu, jako że budżet mam ograniczony (do 1000 zł) to wybór padł na Xiaomi Mi4C w wersji 3/32 GB. I tak kilka pytań; 1. Gdzie kupić? Chciałbym kupić raczej z przesyłką z Polski, na tę chwilę znalazłem sklep xiaomi.com.pl który jest chyba najtańszy (z tych polskich). 2. http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-mi4c-332gb-lte/ I tu jest pytanie, czy warto dopłacać 80 zł za Miui Polska? (w sensie wgranie)? Czym się różni chińska wersja Miui? Jak jest z aplikacjami google? Trudno samemu zainstalować Miui Polska? 3. Jak działa LTE i ogólnie połączenia? Są problemy? 4. I tak prozaicznie, duża jest ta przejściówka ładowarki? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Conor Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 1)Zaraz cię wystrzegą tego sklepu. 2)Jak coś MIUI China odblokowujesz sam i wgrywasz oprogramowanie 80zł za coś takiego to za dużo. http://technos-online.pl/57,system-quickcmsext-plus-v60.html
Hassanx77PL Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 A co jest nie tak z tym sklepem? Ostatnio słyszałem o zablokowaniu Mi4C, więc się pytam. Czym wgl się różni Miui Polska od wersji Chińskiej? Tylko językiem?
Conor Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Just now, Hassanx77PL said: A co jest nie tak z tym sklepem? Ostatnio słyszałem o zablokowaniu Mi4C, więc się pytam. Czym wgl się różni Miui Polska od wersji Chińskiej? Tylko językiem? 1)Niby jest temat że sklep w nie polecanych aczkolwiek z tego co widać w temacie to więcej gadania niż dowodów: 2)Blokowanie następowało po tym jak się zostawiło chiński soft na modelach z fabrycznie odblokowanym bootloaderem poprostu przychodziła aktualizacja OTA która blokowała teraz modele przychodzą z nowym softem więc bootloader i tak będzie zablokowany więc unlock wymagany by wgrać MIUI Polska. Chińska wersja ma dużo stuffu dla chińczyków apki itp dorzucony jest pełny pakiet GApps języki są chyba 2 pewny nie jestem: chiński i angielski. Xiaomi.EU/MIUIPolska powinien być multi-lang.
virusek90 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Dnia 14.05.2016 o 11:11, luki82b napisał: Lipa, z tym charczeniem bo samemu nie sprawdzę czy to luz w głośniku. Patrząc u mnie że jest to na kilku romach więc może się okazać że to jakaś mechaniczna przyczyna. Może ktoś to potwierdzić?
Winiu89 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Ja nigdy charczenia nie uświadczyłem Wysłane z mojego Mi-4c
virusek90 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 U mnie to nie występuje podczas każdej rozmowy. Mam wrażenie, że to zależy bardziej od tonu głosu danej osoby, co z kolei powoduje nie wiadomo skąd efekt charczenia. Teraz jest pytanie, czy reklamować telefon czy może to coś innego
airmat95 Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Polecam technos. Kurier 2dni, miui polska wgrany. Orientuje się czemu przerywa mi transfer na mi4c rom 6.4.21. Musze wyl/wl transfer zeby chodziło no ale nie powinno tak byc. Z wifi tez ten problem występuje.
malina Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Kupowałem w technos Sklep super Nie mam problemu z transferem Zrób update do 6.5.12 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Tom3k Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 (edited) Post do usunięcia Edited May 16, 2016 by Tom3k Odpowiedź powinna być zamieszczona w innym temacie
grzegorz1982 Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Czy to normalne ze telefon w nocy co jakiś czas "wybudza" się ? Mimo ze ekran pozostaje wyłączony. Dodatkowo na wykresie czasami pojawiają się białe paski co one oznaczają ?
Winiu89 Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Czy to normalne ze telefon w nocy co jakiś czas "wybudza" się ? Mimo ze ekran pozostaje wyłączony. Dodatkowo na wykresie czasami pojawiają się białe paski co one oznaczają ? To normalne, telefon sprawdza synchronizację oraz ustala co jakiś czas twoją pozycje. Jeżeli nie chcesz żeby się wybudzał, to musisz wyłączyć synchronizację, tryb lokalizacji musisz zrobić na "tylko urządzenie" następnie wyłączyć gps, wyłączyć dane mobilne, wyłączyć wifi, wyłączyć bluetooth, ubić ostatnie aplikacje no i to chyba wszystko Wysłane z mojego Mi-4c
Recommended Posts