Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.

Posted

Wiecie jakie gniazdo ladowarki maja egzemplarze kupione u ibuygou? Takie jak sa w PL (220V)?

Cześć. To mój 1 post.

Na wszystkich filmach widać wtyczkę "amerykańską"(ale 110-240) czekam na dostawę, jak dojdzie potwierdzę przypuszczenia.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

witam, czy ibg wysyła MI4c w tym tygodniu? Ktoś zamówił/

Zamówiłem kilka dni temu czarnego 32mb i ani widu ani słychu nru przesyłki.

Posted

no to mnie irytuje ze on omija pytanie o date wysylke jak sie da :( Pytalem kilka razy, odpowiada na kazde pytanie poza tym

Po co mi kurier jak wysylka bedzie mocno opoznieniona

Posted

Studiował ktoś coś takiego jak ich regulamin? Sprawą wysyłki musi być jakoś uregulowana.

W przeciwnym wypadku szukam kupca na dom na plaży w Kalifornii.

Posted

Cześć :)

czy do mi4c będzie pasowala obudowa z mi4i?

Jeżeli chodzi o case to tak, ale musisz pamiętać o tym, że MI4c ma port podczerwieni i USB C ma większe wejście.

• Thanks 1
Posted

Jeżeli chodzi o case to tak, ale musisz pamiętać o tym, że MI4c ma port podczerwieni i USB C ma większe wejście.

dzięki :)

jakieś opinie na temat 4C?

wady/zalety?

Posted

Witam wszystkich. Od wczoraj używam Mi4c w kolorze białym. Co do baterii to u mnie jest podobnie jak np w sgs6 - ok 4,5h pracy ekranu przy 21h czuwaniu. Muzycznie ciężko mi określić czy gra dobrze, ale ja jestem zadowolony (na piston v3). Dopiero poznaje Miui,ale jestem nim oczarowany. Tylko jakieś szkło hartowane zamówię (z Mi4i będzie pasować ?).              

Posted

Na spacerze z dzieckiem fotki wychodzą rewelacyjnie, gorzej w gorszym oświetleniu (sgs6 nie przebije nic w gorszym świetle). Postaram się po weekendzie jakieś fotki wrzucić. 

Posted (edited)

Ja mam 4 godziny ekranu i 36 godzin na baterii. Telefon nie grzeje się specjalnie.

Edited by GrzeSek
Posted

Kolory niezłe, ale detali trochę mało. Widać też że nie idzie mu ostrzenie na blizszych obiektach. Można powiedzieć, że aparat proporcjonalny do ceny.

Posted (edited)

Można powiedzieć, że aparat proporcjonalny do ceny.

Fakt, nie powala, ale nie jest źle. Nie licząc tych, gdzie nie złapał ostrości - to niestety nieco dołujące.

Czy można liczyć na więcej testowych fotek? Np. pokazujących HDR vs. bez HDR oraz zdjęcia z "flashem" (jest dwukolorowy, chciałbym zobaczyć, co to daje w praktyce).

Ten telefon ma tryb slow-motion w filmikach, prawda?

Ale bajerów z MiNote, takich jak Ubi-Focus i Chroma-Flash to nie ma, zgadza się?

Edited by latet
Posted (edited)

Przed chwilą kurier przywiózł mi4c z ibg i się okazało że to rom chinsko ang. Więc czeka mnie trochę więcej zabawy.

Myślałem że będzie już multi.

Edited by nik
Posted

Jak u was z temperaturami? Ja na moim Mi4C 32gb black pograłem może z 5minut w Hearthstone z włączonym LTE i telefon jest bardzo ciepły... Może ktoś napisać swoje odczucia?

Posted

Jak u was z temperaturami? Ja na moim Mi4C 32gb black pograłem może z 5minut w Hearthstone z włączonym LTE i telefon jest bardzo ciepły... Może ktoś napisać swoje odczucia?

U mnie nawet bez grania jest ciepły. :)

Posted

Cześć,

Dzisiaj dostałem MI4c i moje pytanie:

Mam w telefonie już zainstalowany ROM z językami z całego świata. Czy to ten sam co tutaj do pobrania?

Posted (edited)

Cześć,

Dzisiaj dostałem MI4c i moje pytanie:

Mam w telefonie już zainstalowany ROM z językami z całego świata. Czy to ten sam co tutaj do pobrania?

Ja też miałem podobnie i sporo rzeczy było zbugowanych. Zainstalowałem wg. instrukcji MIUIpolska i jest wszystko cacy. 

Edited by Barol
Posted

Tylko nie zapomnij o czyszczeniu do fabrycznych już na MIUIPolska

Grałem 15 min w Worms Armageddon i nie parzył. Był po prostu ciepły mniej więcej na środku 2 cm od góry. Bardziej ciepły był po pierwszej instalacji MIUIPolska lub rozpakowywaniu folderu z mp3.

Czy telefon zakupiony w ibg przychodzi z ładowarką w wersji EU czy trzeba kupić sobie przejściówkę?

Chyba nigdy nie dostaniesz w wersji europejskiej. Najwyżej z przejściówką. Do Mi4C jest teraz lepsza ładowarka nawet niż do Mi4. Model MDY-03-EB z Quick Charge 2.0

Posted

Hmm ja nie czyściłem do fabrycznych po instalacji. Czy coś z chińskiego romu mi zostało? Niby nie mam nic chińskiego już.