Barol Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Klawiatura Google zjadła baterie. Zmień na SwiftKey i będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Ale i tak dziwne jest że mu tyle zjadla Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Może otworzył klawiaturę żeby coś wpisać ale się rozmyślił i zostawił tak na noc Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszmol Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 no sam sie zdziwilem bo telefon mial spac razem ze mna a nie jesc, dzis nabilem znow na 100% zobacze rano ile bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawyskarland Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Pierwszy raz jest tu cisza Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryjki Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 To skoro cisza to ja mam pytanie, czy w waszym mi4c jak stukniecie go u góry to też cos "grzechocze" w środku? Nie wiem co to ale coś jakby było poluzowane... Nie wiem czy to zgłaszać na gwarancję czy może jednak ten typ tak ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Tak to normalne, wszyscy tak mamy Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Ciekawe skąd ludzie czasem to znajdują. Pukają i stukają w telefony szukając luzów i dziwnych dźwięków podpadających pod wady fabryczne? Toż to optyka aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar4uu Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Racja optyka aparatu ale Mi4c jest pierwszym telefonem w którym aż tak bardzo to słychać. Dodatkowo (wydaje mi się że to to) wpada w jakieś dziwne drgania i słychać czasami podczas rozmowy. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark Maa Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Ciekawe skąd ludzie czasem to znajdują. Pukają i stukają w telefony szukając luzów i dziwnych dźwięków podpadających pod wady fabryczne? Toż to optyka aparatu. Ja to "odkryłem" odkładając zwyczajnie swój mi4c na twardy stół nie robiąc tego zbyt delikatnie i w cichym pomieszczeniu. Grzechotka jest zauważalna, ale to zupełnie nie przeszkadza, chyba że ktoś ciągle puka palcami w obudowę. Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 48 minut temu, Acid napisał: Ciekawe skąd ludzie czasem to znajdują. Pukają i stukają w telefony szukając luzów i dziwnych dźwięków podpadających pod wady fabryczne? Toż to optyka aparatu. Tak czy siak nie powino miec to miejsca w takim telefonie. Nie powiem ale troche to psuje sam "wizerunek" telefonu. Ktos sie nie zna, bierze telefon do łapy i mowi, "te kuwa, cos ci stuka w tym twoim chinskim gownie." I twoja odpowiedz. Nie nie spokojnie, to tylko opytyka aparatu xDD Mow co chcesz ale brzmi to komicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Ta grzechotka jak ją opisujecie to przyciski na boku. Wystarczy je taśma zakleić i nic nie grzechocze, to tak w ramach testu. Jeśli o tym samym mówimy. Co jak co w normalnym użytkowaniu to nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Przed chwilą, grzegorz1982 napisał: Ta grzechotka jak ją opisujecie to przyciski na boku. Wystarczy je taśma zakleić i nic nie grzechocze, to tak w ramach testu. Jeśli o tym samym mówimy. Co jak co w normalnym użytkowaniu to nie przeszkadza. Nie o tym mowimy. Postujak palcem w aparat to sie dowiesz o czym mowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryjki Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 1 godzinę temu, Acid napisał: Ciekawe skąd ludzie czasem to znajdują. Pukają i stukają w telefony szukając luzów i dziwnych dźwięków podpadających pod wady fabryczne? Toż to optyka aparatu. Jeżeli posiadasz mi4c to nie uwierzę, że tego nie zauważyłeś podczas normalnego użytkowania ;] Przy każdym położeniu tel na czymś twardym to słychać. W sumie to jest całkiem logiczne,że przy OSI to ruchome części występują w module aparatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszmol Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Czy ktoś wymieniał może tylną obudowe np na inny kolor? Czy normalnie można ją otworzyć a może jest wklejona na stałe? Po zatrzaskach widać że nie powinno być problemu, Chyba nie ma to wpływu na gwarancje i inne sprawy? Mam szary telefon a chciałbym wymienić plecki na białe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 a masz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) @maszmol Wg filmiku z YT trzeba pociągnąć przy usb pamiętając o wyjęciu slotu na sim. Mi się nie udało. Sam bym ci oddał moją białą, ale wątpię żebyś ją chciał. Biały niestety nie jest zbytnio "trwały" bez kondoma choć rys nie ma Edited January 28, 2016 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 1 godzinę temu, ryjki napisał: Jeżeli posiadasz mi4c to nie uwierzę, że tego nie zauważyłeś podczas normalnego użytkowania ;] Przy każdym położeniu tel na czymś twardym to słychać. W sumie to jest całkiem logiczne,że przy OSI to ruchome części występują w module aparatu Lol nie zrozumiałeś mnie. Oczywiście, że zauważyłem ale to jest w każdym telefonie także to norma. Aż sobie postukałem telefonem o biurko (bo oczywiście każdy tak robi i nasłuchuje przy tym odgłosów z aparatu). 49 minut temu, preston2009 napisał: @maszmol Wg filmiku z YT trzeba pociągnąć przy usb pamiętając o wyjęciu slotu na sim. Mi się nie udało. Sam bym ci oddał moją białą, ale wątpię żebyś ją chciał. Biały niestety nie jest zbytnio "trwały" bez kondoma choć rys nie ma Włóż plastikowy tool (do otwierania obudów) w róg po stronie otworu na mikrofon. Potem po długości podważając zatrzaski można trochę siły. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Lol. To działa odwrotnie. Zapal ekran kiedy masz w kieszeni (albo palcem sobie zakryj czujnik i spróbuj odblokować telefon). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTplayer Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Czy jest możliwość wyłączenia automatycznego zwijania się górnej belki po wybraniu którejś opcji? Drażniące jest gdy chcę wybrać kilka opcji i za każdym kliknięciem zwija mi się menu opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 9 minut temu, MTplayer napisał: Czy jest możliwość wyłączenia automatycznego zwijania się górnej belki po wybraniu którejś opcji? Drażniące jest gdy chcę wybrać kilka opcji i za każdym kliknięciem zwija mi się menu opcji. Ustawienia -> powiadomienia -> zwiń po przełączeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomektr Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Czy jest możliwość wyłączenia automatycznego zwijania się górnej belki po wybraniu którejś opcji? Drażniące jest gdy chcę wybrać kilka opcji i za każdym kliknięciem zwija mi się menu opcji. Ustawienia->Powiadomienia->Zwiń po przełączeniu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTplayer Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Dziękuje, działa, jakoś przeoczyłem tą opcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 @Acid Lepszy taki:http://allegro.pl/narzedzie-do-otwierania-obudow-uniwersalne-grot-hq-i5323933278.html czyhttp://allegro.pl/narzedzie-do-otwierania-obudow-uniwersalne-0-6mm-i5347975126.html ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Z tych dwóch bez zastanowienia ten pierwszy grot. Mam to drugie i to tandeta po 10 otworzeniach końcówka się wyszczerbi. Ja używam toola na kształt kostki gitarowej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Nie wiem albo czegoś nie rozumie a chodzi mi o funkcje "Smart Lock" Mam ustawione dwa miejsca dom i praca jako "zaufane miejsca" a mimo to za każdym razem jak chce odblokować telefon muszę podawać wzór do odblokowania. Czy ta funkcja tak działa czy coś źle robię ? Nie ważne czy mam włączony GPS czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woma Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 U mnie to samo. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Czy znalezliscie jakis sposob na poprawe jakosci nagrywanych rozmow ? Bo nie ukrywam, ta obecna jakosc to tragedia ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
3v423b32b2v Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Kupiłem Mi4c, zależy mi na stabilności, szybkości działania i bezpieczeństwie danych telefonu. Posiadam Androida 5.1.1 LMY47V z MIUI 7.0 (7.0.99.99 [LXKCNCI]). Co polecacie zrobić? Korzystać z zainstalowanego już pakietu optymalizacji, ochronnego, czy może zmienić je? Co zrobić? Gdzie zgłaszać błędy związane z oprogramowaniem (a znalazłem już 2)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 8 minut temu, 3v423b32b2v napisał: Kupiłem Mi4c, zależy mi na stabilności, szybkości działania i bezpieczeństwie danych telefonu. Posiadam Androida 5.1.1 LMY47V z MIUI 7.0 (7.0.99.99 [LXKCNCI]). Co polecacie zrobić? Korzystać z zainstalowanego już pakietu optymalizacji, ochronnego, czy może zmienić je? Co zrobić? Gdzie zgłaszać błędy związane z oprogramowaniem (a znalazłem już 2)? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Tutaj powinieneś kierować swoje pierwsze kroki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3v423b32b2v Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 "Aktualizacje > Menu (3-kropki) > Pobierz aktualizację MIUIPolska " Nie mogę tego znaleźć w swoim telefonie - Mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 4 minuty temu, 3v423b32b2v napisał: "Aktualizacje > Menu (3-kropki) > Pobierz aktualizację MIUIPolska " Nie mogę tego znaleźć w swoim telefonie - Mi4c. Nie możesz znaleźć apki, czy opcji aktualizacji? Rom pobierasz tutaj: https://miuipolska.pl/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
3v423b32b2v Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 A, to apka ; ) To mam, tylko że w języku angielskim (mimo, że wybrałem PL). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilk32 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 wejdź w w katalog narzędzia (na pulpicie) i tam jest aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
3v423b32b2v Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Nie mam opcji " Pobierz aktualizację MIUIPolska " : C Dobra, wszystko wiem, mój błąd. Przepraszam za zamieszanie. Nie mam po prostu wersji od Miui Polska : ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts