baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ej, wyluzuj, gdybyś się trzymał instrukcji to byś nie był w tym momencie. Napisałem ci kilka postów wcześniej krok po kroku co zrobić. Więc skończ się żalić i to zrób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, pansamochodzik napisał: Wipe Factory Reset To dziwne, bo jak jak pierwszy raz instalowałem to miałem tę samą wersję twrp i było wipe factory reset. Z głównego meny wchodzisz po prostu w wipe (żadne opcje advanced) i przesuwasz suwak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, baku1991 napisał: Ej, wyluzuj, gdybyś się trzymał instrukcji to byś nie był w tym momencie. Napisałem co kilka postów wcześniej krok po kroku co zrobić. Więc skończ się żalić i to zrób Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka OK po prostu nie chcę nic zepsuć ,trochę po angielsku kumam ale się przestraszyłem po wpisie admina i nie wiem czy mam czy mam press back buton to cancel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, advcron napisał: To dziwne, bo jak jak pierwszy raz instalowałem to miałem tę samą wersję twrp i było wipe factory reset. Z głównego meny wchodzisz po prostu w wipe (żadne opcje advanced) i przesuwasz suwak. Z tym advenced to ja mu kazalem zrobic. Nie zwrocilem uwagi ze on ma zainstalowana starsza wersje twrp i tam jest troche inaczej... Co by nie bylo, niech zrobi to co baksu napisal i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Przed chwilą, pansamochodzik napisał: OK po prostu nie chcę nic zepsuć ,trochę po angielsku kumam ale się przestraszyłem po wpisie admina i nie wiem czy mam czy mam press back buton to cancel? Musisz nacisnac klawisz wstecz, zeby wejsc do menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ej, wyluzuj, gdybyś się trzymał instrukcji to byś nie był w tym momencie. Napisałem co kilka postów wcześniej krok po kroku co zrobić. Więc skończ się żalić i to zrób Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka OK po prostu nie chcę nic zepsuć ,trochę po angielsku kumam ale się przestraszyłem po wpisie admina i nie wiem czy mam czy mam press back buton to cancel? O ja pierdziu uruchamiasz sideload i nie ruszasz back póki Ci się nie zainstaluje. Oczywiście w tym czasie podajesz mu zipa przez cmd Jak by coś to tanio kupię mi4c bez systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Napisz z czym masz problem teraz albo czego nie rozumiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 pomóżcie mi dobrnąć do końca i więcej się nie odezwę jestem w miejscu jak na ostatnim zdjęciu ,co dalej? prosiłem żeby po polsku a tu: uruchamiasz sideload ,ludzie! ja wiem że wy wtym siedzicie i się pasjonujecie ale chcę tylko dzwonić ,pomózcie wybrnąć z tego . To co napisał Baku jest dla mnie niezrozumiałe,proszę napisać naciśnij taki przycisk ,póżniej taki ...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ale ja Ci po kolei napisałem po przyciskach, co mogę więcej? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka W twrp: advanced, adb sideload, start W kompie: start, uruchom, "cmd", adb sideload C:/miui.zip Gdzie to ostanie to ścieżka do romu na kompie. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 3 minuty temu, baku1991 napisał: Ale ja Ci po kolei napisałem po przyciskach, co mogę więcej? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka a widzisz jak wygląda ekran tel? to co teraz zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Jaką masz wersję twrp? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No nacisnij wstecz i jak będziesz w głównym menu to wtedy tak jak napisał@baku1991 Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ja mam v.2.8.7.0 Nie wiem jak jest w innych i na innych modelach, ale przypuszczam, że podobnie. W twrp: 1. advanced 2. adb sideload 3. Swype to start sideload Podłączasz do kompa i: Skopiuj na dysk C zipa z romem i zmieniasz nazwę na miui.zip 1. start 2. uruchom 3. Wpisz "cmd" 4. W konsoli wpisz: adb sideload C:/miui.zip Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 3 godziny temu, pansamochodzik napisał: metodą 1 nie mogę znaleźć tego co napisałeś zrobiłem metodą 2 i mam TWRP 2.8.7.1 co dalej ? ja naprawdę nie wiem co robic .Spójrz na zdjęcie które zamieściłem kilka postów wyżej i powiedz co dalej ale dokładnie np 1 naciśnij to 2 podłącz tel 3 itp.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) A po co takie komplikacje z adb? Z poziomu TWRP byłem w stanie po podpięciu do kompa wgrać normalnie ROM ... był widoczny na PC jako MTP. Edited January 18, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Jeśli jest jako mtp to już w ogóle ja się zbłaźniłem. Mam mi3 i gościa prowadziłem zakładając, że nie ma jako mtp Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, baku1991 napisał: Jeśli jest jako mtp to już w ogóle ja się zbłaźniłem. Mam mi3 i gościa prowadziłem zakładając, że nie ma jako mtp Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka U mnie komp go widzi jako ABD interface i MPT. Tyle ze ja mam nowsze TWRP wiec nie wiem jak bedzie u niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 super!!! czy wy się czytacie, prosiłem żeby prosto tłumaczyć a tu stwierdzenia :mtp ,adb, z poziomu kompa dałem radę.... ja nie jestem tobą i nie będę ,proszę o poradę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Jak robiłeś wipe to odznaczyłeś w końcu internal storage czy nie? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 godzinę temu, pansamochodzik napisał: mam coś takiego dobrze zaznaczyłem ? i który przycisk dalej? było tak zaznaczone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No to źle, spróbuj podłączyć telefon do komputera i wgrać plik z romem miuipolska. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 49 minut temu, pansamochodzik napisał: ta strzałka nie działała,nacisnełem reboot system i wyjdz .Pokazał się taki ekran ! co dalej ,slabo to wygląda. ale mam teraz taki ekran,czy podłączyć do kompa jak piszesz z takim czy coś zrobić innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Czy na Mi4C można wykonać undervolting? Bez custom kernela tego nie zrobisz to raz. Dwa, potrzeba też custom recovery do ewentualnego wgrania kernela. Nawet nie wiem, czy już są jakieś stabilne kernele. Poszukaj na XDA. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Szkoda siły. Nie zrozumie. Nie ma bata. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No najpierw spróbuj tak jak jest, jak nie zadziała to cofniemy sie do mount. Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, Winiu89 napisał: No najpierw spróbuj tak jak jest, jak nie zadziała to cofniemy sie do mount. Wysłane z mojego Mi-4c jesteś pewien że to nie pogorszy? bo jak na razie to robiłem to co pisali tu i jestem w tym miejscu może admin się wypowie ,jak go zmobilizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ehhh już mi się odechciewa Ci pomagać Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Adminowi się pewnie już płakać chce jak to czyta. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 podłączyłem wchodzę w interial storage i jest pusto. Przenieść teraz plik miui polska do IS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Brawo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, baku1991 napisał: Adminowi się pewnie już płakać chce jak to czyta. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka i co będziesz się tak znęcał czy skończysz to co zacząłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Kuva TAK! I zrobic INSTALL tego pliku w TWRP! To wszystko !!! <ściana> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, Gravis napisał: Kuva TAK! I zrobic INSTALL tego pliku w TWRP! To wszystko !!! <ściana> jak zrobić install ,ekran tel mam taki jak na zamieszczonych zdjęciach? plik jest przeniesiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Kuva TAK! I zrobic INSTALL tego pliku w TWRP! To wszystko !!! Stary, zwolnij, nie tak szybko 1. Wchodzisz w recovery ( vol up + Power) 2. Install 3. Wybierasz plik który skopiowałeś. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Niech ktoś napisze mu od momentu jego ZATRZYMYWANIA , całkowity poradnik, step by step....Już i tak praktycznie końcowy etap. Przecież ten wątek niedługo będzie mieć 200 stron, tylko o wgrywaniu MIUI POLSKA {facepalm} TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts