Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Przecież masz tam na dole PANEL do poruszania się po MENU TWRP! Jest tam przycisk wstecz < !!! EDIT: Prośba do admina o wydzielenie ostatnich stron nt. instalacji do innego wątku.. Edited January 18, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Usunąć w cholerę. Przyjdą kolejni, i tak nie przeczytają i od nowa będzie cyrk. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 dobra wcisnąłem install i mam listę folderów i gdzie szukać tego pliku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Tam gdzie go wgrałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Czy na Mi4C można wykonać undervolting? Bez custom kernela tego nie zrobisz to raz. Dwa, potrzeba też custom recovery do ewentualnego wgrania kernela. Nawet nie wiem, czy już są jakieś stabilne kernele. Poszukaj na XDA. TapTap Tapatalk+MI4W Nie ma nawet kodu źródłowego kernela Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVB Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Admin - nie no lepiej go nie wkrw Tak czy owak przypatrując się "dyskusji" a sam coś takiego przechodziłem - wnioskuję o nagranie filmika z krokami jak wgrać Miui Polska Chłopaki są ogarnięte więc dla zielonych taki instruktaż byłby zbawieniem, dla innych potwierdzeniem wykonywanych kroków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Czy na Mi4C można wykonać undervolting? Bez custom kernela tego nie zrobisz to raz. Dwa, potrzeba też custom recovery do ewentualnego wgrania kernela. Nawet nie wiem, czy już są jakieś stabilne kernele. Poszukaj na XDA. TapTap Tapatalk+MI4W Nie ma nawet kodu źródłowego kernela Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Aaa, no to się sprawa wyjaśniła. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 wrzuciłem w jedyny obecny folder Interial storage ale nie widzę go na tel tak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 sdcard... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) pusto ! a nie trzeba zrestartować tel po wrzuceniu tego pliku lub odłączyć od kompa? ok jest teraz kliknąć install image? Edited January 18, 2016 by pansamochodzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Ja już się nie odzywam. Zresztą złamałem słowo wcześniej. Wszystko ma swoje granice.. Edited January 18, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Spróbuj wejść w ścieżkę wyżej 4 minuty temu, pansamochodzik napisał: ok jest teraz kliknąć install image? TAK!!!! ale kliknąłeś ten plik miui polska? Edited January 18, 2016 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) k..wa naprawdę mam już dosyć ,poprowadzcie to proszę do końca ! jestem w sd card i wybieram select storage i mam tak klikam OK i potem install zipp przycisk zmienia się w install image i nic się nie dzieje? jest jak na zdjęciu poprzednim u góry widać ten plik zipp Edited January 18, 2016 by pansamochodzik złe zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Sdcard i tam będzie plik który wrzuciłeś. Klikasz go, potwierdzasz i masz. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Musisz zaznaczyc (kliknac palcem) na ten rom ktory skopiowales i dopiero dac install. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Pawliko a wymyśliłeś coś może zmoim tematem? A czy w mi4c można zrobić miflash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Select storage nie dotykaj Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Musisz znaleźć plik miuipolska i go kliknąć/dotknąć/zaznaczyć/wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) 5 minut temu, adamunio napisał: Pawliko a wymyśliłeś coś może zmoim tematem? A czy w mi4c można zrobić miflash? Masz chyba zablokowany bootloader. Nigdy nie widzialem tego bo nie interesowalem sie tym jeszcze. Ale napisz mi prosze od kiedy masz telefon, skad kupiles, i jaki masz obecnie rom. I napisz czy wczesniej ci twrp dzialalo i kiedy przestalo Edited January 18, 2016 by Pawliko Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Telefon mam miesiąc. Kupiłem go od Burizzy{ Xon24}. Miał miui Polska . Po wgraniu 6.1.11 się posypał. Wcześniej co tydzień aktualizowałem bez problemów. Teraz mam chiński 6.1.14 bo tylko taki mogłem zainstalować zrobiłem to przez updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No i takim sposobem, chiński dev zablokował Ci bootloader. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) 3 minuty temu, adamunio napisał: Telefon mam miesiąc. Kupiłem go od Burizzy{ Xon24}. Miał miui Polska . Po wgraniu 6.1.11 się posypał. Wcześniej co tydzień aktualizowałem bez problemów. Teraz mam chiński 6.1.14 bo tylko taki mogłem zainstalować zrobiłem to przez updater. A to dziwne bo ja teraz jestem na 6.1.11 i dziala. A ten chinski rom co wgrales wlasnie zablokowal ci bootloader na 100% Wiec musisz go odblokowac i dopiero bedziesz mogl wgrac MIUI polska. Masz poczytaj i zrob. http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html Edited January 18, 2016 by Pawliko Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No to kiszka ale co trzeba zrobić żeby go odblokować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 s 8 minut temu, Winiu89 napisał: Musisz znaleźć plik miuipolska i go kliknąć/dotknąć/zaznaczyć/wybrać przejrzałem pliki i nie mogę znaleźć na sd card nie ma ,a tak wygląda to na kompie proszę jeszcze o trochę cierpliwości:-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 masz jakiś folder w twrp o nazwie "mnt"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 (edited) Zrób reboot TWRP skoro już wgrałes plik - poszukaj go wtedy jeszcze raz w katalogach sdcard czy external_sd zaznacz i instaluj.......... EDIT: Zastanawiam się czy ktoś nas trolluje czy wtf? Edited January 18, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 No to kiszka ale co trzeba zrobić żeby go odblokować ? Może spróbuj zainstalować rom stable przez updater, coś mi się obiło o uszy że to działa... Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Samochodzik, idź spać. Nie powinieneś tego w ogóle dotykać. Jednak nie wszystko jest dla ludzi. Dobranoc. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Ok dzięki jutro spróbuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 dziekuje wszystkim za pomoc ,ściągałem jeszcze 3razy plik ROM i wrzucałem go do tel i wreszcie się udało i się pojawił w sd card . nie wiem co było powodem ,może błąd w pobieraniu ? zainstalowałemi właśnie się resetuje tel ,możebędzie dobrze. baku1991 daruj sobie te obraźliwe komentarze ,chcesz spać to śpij ,wiem w sieci to możesz sobie pozwolić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Przed chwilą, pansamochodzik napisał: dziekuje wszystkim za pomoc ,ściągałem jeszcze 3razy plik ROM i wrzucałem go do tel i wreszcie się udało i się pojawił w sd card . nie wiem co było powodem ,może błąd w pobieraniu ? zainstalowałemi właśnie się resetuje tel ,możebędzie dobrze. baku1991 daruj sobie te obraźliwe komentarze ,chcesz spać to śpij ,wiem w sieci to możesz sobie pozwolić. Dobra Marek nie denerwuj sie. Wazne ze (chyba) sie udalo To moze zajac chwile wiec sie nie przejmuj ze dlugo trwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 nie denerwuję się Sherloku:-) ale oczekiwałem pomocy a tu... zobaczymy jak się będzie używało tego cuda potrzebowałem tel z androidem bo pewna aplikacja potrzebna mi do pracy nie działa pod win mobile,a naczytałem tyle dobrego o tym tel że go nabyłem .obawiałem się takiej szopki .Tylko po poczytaniu Waszego forum doszedłem do wniosku że z Waszą pomocą dam radę. Nadal mam mieszane uczucia do androida, win z nokia bardzo mi odpowiadała ale cóz mimo wieku trzeba się rozwijać i poznawać czym młodzież się bawi. Jeszcze raz dzięki:-) i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 1 minutę temu, pansamochodzik napisał: nie denerwuję się Sherloku:-) ale oczekiwałem pomocy a tu... zobaczymy jak się będzie używało tego cuda potrzebowałem tel z androidem bo pewna aplikacja potrzebna mi do pracy nie działa pod win mobile,a naczytałem tyle dobrego o tym tel że go nabyłem .obawiałem się takiej szopki .Tylko po poczytaniu Waszego forum doszedłem do wniosku że z Waszą pomocą dam radę. Nadal mam mieszane uczucia do androida, win z nokia bardzo mi odpowiadała ale cóz mimo wieku trzeba się rozwijać i poznawać czym młodzież się bawi. Jeszcze raz dzięki:-) i pozdrawiam No to po kilku godzinach instalacji udalo sie Teraz czekac cie kilka dni grzebania w telefonie zeby ogarnac jego funkcje Pamietaj tylko ze jak bedziesz robil konto te xiaomi, i bedziesz chcial przypisac swoj sim do konta to musisz zmienic jezyk systemu na angielski. Jak bys mial jeszcze jakies pytania to wal śmialo. Mysle ze swoimi pytaniami juz nikogo nie zaskoczysz wiec wal smialo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 no właśnie ,a jak jest z jakąs gwarancją tel ,bo nie mam rachunku ,są tam w pudełku jakieś karteczki z krzaczkami i jedna wygląda jak gwarancja ,ma miejsca do wypełnienia? co daje te konto w xiaomi? ja już nic specjalnie nie będę grzebał ,ma dzwonić i odtwarzać muzykę ,rozumiem ze wszystkie apki na androida powinny działąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 3 minuty temu, pansamochodzik napisał: no właśnie ,a jak jest z jakąs gwarancją tel ,bo nie mam rachunku ,są tam w pudełku jakieś karteczki z krzaczkami i jedna wygląda jak gwarancja ,ma miejsca do wypełnienia? co daje te konto w xiaomi? ja już nic specjalnie nie będę grzebał ,ma dzwonić i odtwarzać muzykę ,rozumiem ze wszystkie apki na androida powinny działąć? Jak kupowales u chinczyka to masz 12msc gwarancji. Konto xiaomi daje chmure do ktorej mozesz synchronizowac zdjecia, notatki i inne pierdoły. + Masz jakotakie zabezpieczenie telefonu wrazie kradzieży. Ja tam polecam. No tak, apki beda dzialac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts