Artoth Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wybaczcie za pytanie kolejnego noobka, ale dziś do mnie przychodzi mój Mi4c, i chciałbym tylko wiedzieć, jak można doprowadzić do zablokowania bootloadera? Na co muszę uważać, lub czego nie robić? Mnie interesuje tylko zainstalowanie miui polska i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 3 minuty temu, Artoth napisał: Wybaczcie za pytanie kolejnego noobka, ale dziś do mnie przychodzi mój Mi4c, i chciałbym tylko wiedzieć, jak można doprowadzić do zablokowania bootloadera? Na co muszę uważać, lub czego nie robić? Mnie interesuje tylko zainstalowanie miui polska i tyle Instaluj według instrukcji ze strony ostatni ROM 6.11.14 i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artoth Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 7 minut temu, Gravis napisał: Instaluj według instrukcji ze strony ostatni ROM 6.11.14 i będzie ok. Dzięki, a mógłbyś mi tylko wyjaśnić na czym polega problem? Bo rozumiem że odgórnie xiaomi w swoim sofcie blokuje instalacje innych systemów, i teraz będziemy to omijać jak się da, żeby nie zbrickować telefonu, a w razie czego, co się da zrobić bo "ceglacji"? Czy od teraz update itp będą bardziej problematyczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 witam ponownie to znowu ja ile czasu powinien się wgrywać nowy rom ? zapuściłem instalację w nocy ok 1.00 miałem 83% baterii ,pojawiło się małe logo MIUI ,tel był podłączony do kompa. Ok godz 2.00 poszedłem spać,rano o 6.30 jak wstałem ekran był wygaszony i migała czerwona diodka u góry ekranu myślę instalacja się zakończyła. Próbowałem uruchomić tel ale nie reagował,może bateria padła? Podłączyłem go do ładowarki ok 7.00 i pojawiło się znowu logo MIUI na środku i tak jest do teraz. Nic więcej się nie dzieje. Coś znowu zepsułem czy da się to uruchomić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Czy ktoś jeszcze ma problem z otwieraniem linków przez FB z wp. pl i ma na to jakieś rozwiązanie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Chłopaki skoro macie tyle cierpliwości w tłumaczeniu instrukcji, to ja tez mam problem, nie mogę poradzić sobie z przeniesieniem zakładek z chroma do przeglądarki systemowej. Konto google mam synchronizowane, konto xiaomi tez, wszystko pozaznaczane aby się synchronizowało ale w przeglądarka systemowa nie ma zakładek. Czy możecie napisać krok po kroku co zrobić albo gdzie błąd zrobiłem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 (edited) Z tego co się orientuje zakładki z telefonu są w osobnym katalogu zakładek z telefonu i tutaj widziałbym problem dlaczego takie zakładki nie pojawiają się na przeglądarce w samym komputerze. Natomiast wiem, że z telefonu jesteś w stanie przeglądać zakładki zapisane z przeglądarki komputerowej w innym katalogu Screen niżej. EDIT: Zrobiłem inwigilacje na PC da się odtworzyć zakładki zapisane mobilnie. Z PC przejdź do chrome://bookmarks/ i przełącz się do odpowiedniego katalogu. Edited January 19, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 więc teraz mam wciąż te logo na ekranie po odłączeniu od ładowania ,mam w tej chwili spróbować VOL+ i Power? czy inaczej go zresetować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 @pansamochodzik jeżeli kompletnie się na tym nie znasz to może zapytaj czy ktoś jest z twojej okolicy może za flaszkę ktoś ci to zrobi Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wyłącz przez power. Następnie VOL+ i Power. Jak się pokaże logo mi puść power. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 1 minutę temu, Winiu89 napisał: @pansamochodzik jeżeli kompletnie się na tym nie znasz to może zapytaj czy ktoś jest z twojej okolicy może za flaszkę ktoś ci to zrobi Wysłane z mojego Mi-4c jest ktoś z Olsztyna lub okolic? zapłącę za naprawienie tel. jeśli wiesz co mam teraz zrobić to po prostu napisz. Ja już łapię o co chodzi w tym crakowaniu androida. Tylko nie miałem z tym nigdy do czynienia a prócz pomocy nielicznych ,dostaje takie właśnie komentarze. 10 minut temu, advcron napisał: Wyłącz przez power. Następnie VOL+ i Power. Jak się pokaże logo mi puść power. po przytrzymaniu power na chwilę( 2 s) gaśnie i zapala się spowrotem nic się nie dzieje może do kompa podpiąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wszyscy chcą ci pomóc tylko naprawdę ciężko gdy ktoś kompletnie się na tym nie zna. Wysłane z mojego Mi-4c Musisz trzymać power i vol+ razem w tej samej chwili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 1 minutę temu, Winiu89 napisał: Wszyscy chcą ci pomóc tylko naprawdę ciężko gdy ktoś kompletnie się na tym nie zna. Wysłane z mojego Mi-4c rozumiem i doceniam ale jak bym się znał to bym nie musiał pytać napisałeś dwa posty i żaden mi nie pomógł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Musisz teraz wejść do twrp. Trzymasz power i vol+ Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 ok zrobiłem wipe i wgrałem na nowo MIUI PL i teraz poszło,mam logo na ekranie słoneczko MIUI Polszka hurra! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Gratulacje! Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 23 minuty temu, kubapl66 napisał: @pansamochodzik Czyli nie możesz wyłączyć telefonu, tak myślałem Nie wiem czy to będzie działać na Mi4C, ale mam nadzieję, że tak. Po prostu przytrzymaj VOL- oraz POWER telefon powinien się wyłączyć. dzięki wszystko chyba działa ,właśnie konfiguruję tel. Coś powinienem wiedzieć na początku żeby optymalnie używać tel , np.co włączyć a czego nie żeby bateria dobrze trzymała? Jest w ogóle jakaś optymalna konfiguracja ustawień ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 @pansamochodzik Coś powinienem wiedzieć na początku żeby optymalnie używać tel , np.co włączyć a czego nie żeby bateria dobrze trzymała? Jest w ogóle jakaś optymalna konfiguracja ustawień ? http://en.miui.com/thread-47569-1-1.html Możesz to przejrzeć i tak lekko zasięgnąć wiedzy. Na YT też są małe tutoriale które poprowadzą po MIUI TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark Maa Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Ale dużo postów przybyło. Jak ja się cieszę, że dostałem tel od ibg z wgranym MIUI eu. Teraz mam już 6.1.14 i cały czas telefon śmiga aż miło i żadnych problemów. Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 6 godzin temu, Gravis napisał: Czy ktoś jeszcze ma problem z otwieraniem linków przez FB z wp. pl i ma na to jakieś rozwiązanie? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Nikt nie ma takiego problemu? Jestem sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Na kompie wp także ma problemy z linkami i nie tylko z fb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Już chyba wiem o co chodzi... adblock Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Jak przywrócić ustawienia fabryczne na romie MIUIPolska? Po wybraniu w ustawieniach, przywrócenia ustawień i usunięcia plików z pamięci, telefon uruchamia się w trybie recovery. Co mam dalej zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Wejdź w wipe. Tam masz. ( dalvik,data,cache) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Musisz wejść w advanced, którego tak się wszyscy boją..... i tam dalej zaznacz to co napisał advcron. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Dzięki, a co zaznaczyć żeby jeszcze usunęło zdjęcia i inne śmieci z pamięci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Internal storage Wysłano z Mi4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 11 minut temu, szymam napisał: Panowie, Proste pytanie. Jest jakaś szansa na zainstalowanie MIUIPolska lub Xiaomi.eu bez TWRP? Przez MiRecovery, ADB, updater? Łotewa. Dostałem dziś Mi4C od banggood - jest trochę crapu i mało polskiego, nie mam roota. Pozdr. Powiedz jaka masz teraz wersje systemu. Dlaczego nie chcesz zainstalowac twrp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 1 minutę temu, szymam napisał: Najzupełnie szczerze - mam pierdolca na punkcie estetyki TWRP jest obrzydliwy. Wersja androida w załączniku. Rozumiem ze kolor menu nie pasuje ci do koloru tipsów ? A tak serio to polecam metode numer 2. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ I prosze nie kombinuj na sile tylko zrob jak pisze w instrukcji. I odpowiadajac na pytanie, nie nie da sie inaczej zainstalowac MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 1 godzinę temu, szymam napisał: Najzupełnie szczerze - mam pierdolca na punkcie estetyki TWRP jest obrzydliwy. Wersja androida w załączniku. Rozumiem że nie masz lepszych zajęć niż wpatrywanie się cały dzień w recovery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 10 godzin temu, pansamochodzik napisał: Coś powinienem wiedzieć na początku żeby optymalnie używać tel ,np.co włączyć a czego nie żeby bateria dobrze trzymała? Podstawa: WYŁĄCZYĆ "Historię Lokalizacji" Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) 13 godzin temu, latet napisał: Podstawa: WYŁĄCZYĆ "Historię Lokalizacji" Google. to szukać na koncie google? Nie dzwonią mi sms ,jak próbuję ustawić dzwonek na sms to pokazuje się dymek "dzwonek jest obecnie wyciszony". jaki odtwarzacz muzyki polecacie bo ten systemowy jest strasznie siermiężny. co oznacza taki półksiężyc przy ikonce zasięgu? coś tu znalazłem ,ten księżyc to prawdopodobnie ustawienia>godziny ciszy i to może mieć wpływ na dzwonki.Mam tam : -zawsze przerywaj -zezwalaj na wyjatki >tryb cichy tego trybu cichego nie mogę zmienić! a Wy jak macie i jak to ugryźć? Edited January 20, 2016 by pansamochodzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) A z górnej belki nie możesz wyłączyć godzin ciszy? ps. Jeśli nie potrzebujesz ciągłej synchronizacji to bardzo polecam wyłączyć. W nocy będzie schodziło 1-3% na dobrych ROMach. Edited January 20, 2016 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emsiti Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Wiecie jak wyłączyć sprawdzanie pisowni Google? W ustawienia - język i klawiatura nie mogę tego zrobić (albo robię to źle ). Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pansamochodzik Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 1 godzinę temu, preston2009 napisał: A z górnej belki nie możesz wyłączyć godzin ciszy? ps. Jeśli nie potrzebujesz ciągłej synchronizacji to bardzo polecam wyłączyć. W nocy będzie schodziło 1-3% na dobrych ROMach. co to jet górna belka ? ja inwalida androidowy ,po symbianie ja miał tylko nokie i wp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts