Vister81 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Mam pytanko. Jak wygląda sprawa z mi-bandem i baterią? Drenaż jest wyraźnie większy z włączoną synchronizacją i powiadomieniami?
ReM Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Gra ktoś z Was w Forge of Empires? Pytanie odnośnie nieszczęsnych powiadomień: od samego początku apka nie dawała / nie daje powiadomień na pasek. Na L90 by LG działa. Pytam, bo zastanawiam się czy apka nie jest zoptymalizowana pod miui czy tylko ja mam taką przypadłość, czy może tak bo tak... Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
gwalberg Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Dodadaleś do autostartu? Wytapatalkowane z RN2
ReM Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Dodadaleś do autostartu? Wytapatalkowane z RN2 Tak. Na tę apke nie działa żaden ze znanych mi dotychczas sposobów. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
krycho Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Mam pytanko. Jak wygląda sprawa z mi-bandem i baterią? Drenaż jest wyraźnie większy z włączoną synchronizacją i powiadomieniami? Mibanda jeszcze nie mam, ale pytałem ile je baterii - podobno mało, prawie wcale. Mam nadzieję, że niedługo sam będę mógł sprawdzić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
pompka500 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Jak zrobić ten widżet pogody, tak aby było jak na fotce z dzisiejszej aktualizacji... mam tylko po lewej zegar i datę... a chciałbym jeszcze po prawej tą pogodę KLIK
człowieniu Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Jeśli ktoś posiada już najnowszą aktualizację to proszę, żeby wypowiedział się czy są jakieś zauważalne zmiany, czy wszystko działa jak należy i jak trzyma bateria. Pozdrawiam
Marcin.M Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Mam od 30 min bateria działa Nie wiem mam wrażenie że odblokowanie przez mi band działa lepiej, za krótko żeby cis napisać XRN2 by Tapatalk
KANAR Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 45 minut temu, pompka500 napisał: Jak zrobić ten widżet pogody, tak aby było jak na fotce z dzisiejszej aktualizacji... mam tylko po lewej zegar i datę... a chciałbym jeszcze po prawej tą pogodę KLIK Jak dodać na pulpit Zegar z pogodą MIUIPolska? Menu (długie naciśnięcie) > Widżety > Zegar (5) > Zegar 4x2. Następnie klikamy ikonę edycji (prawy górny róg) > Lokalnie. 2
Leszek Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 To ja mam pytanie o ten ENGINEERING MENU. Co warto tam zrobić. Skalibrować itp?
Grothgar Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 To ja mam pytanie o ten ENGINEERING MENU. Co warto tam zrobić. Skalibrować itp? A potrzebujesz? Wysłano z Rivendell
Leszek Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Nie bardzo ;]. Ale jestem ciekawy. Coś oprócz tego kodu*#*#64663#*#* jeszcze w naszym telefonie się znajduje? Pam.ętam że było menu gdzie ustawiało się dźwięk itp?
proqqe Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Właśnie kupiłem Redmi Note 2, aktualizacja byla wgrana 5.11.12 od miuipolska, sprawdzalem oryginalność na stronie, co jeszcze powinienem zrobić?
galakty Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 1 godzinę temu, Leszek napisał: Nie bardzo ;]. Ale jestem ciekawy. Coś oprócz tego kodu*#*#64663#*#* jeszcze w naszym telefonie się znajduje? Pam.ętam że było menu gdzie ustawiało się dźwięk itp? Jak Ci żyroskop źle działą itp to niby można skalibrować, ale to nic nie zmienia.
d3tr0 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 5 minut temu, proqqe napisał: Właśnie kupiłem Redmi Note 2, aktualizacja byla wgrana 5.11.12 od miuipolska, sprawdzalem oryginalność na stronie, co jeszcze powinienem zrobić? Czy nie rozłącza ci wifi jak wygasisz ekran ? To było w tej wersji, więc może to masz. Mógłbyś wgrać najnowszy bo jesteś 4 do tyłu. A jeśli nie chcesz to zrób tylko wipe i używaj.
proqqe Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Nie widzę na telefonie żadnych appek zbędnych + telefon kupowany iu polskiego sprzedawcy, nie wystarczy wgranie najnowszego romu? Wi-Fi mi się nie wyłącza, tylko jak w aktualizuj chcialem zrobić update do najnowszego to zatrzymało się na 22% ściągania Edited December 11, 2015 by proqqe
d3tr0 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 MIUI Polska nie ma aktualizacji automatycznych, ręcznie musisz pobrać plik wgrać na telefon i z aktualizacji zainstalować plik .zip bo chyba z tym masz problem.
proqqe Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Mógłbyś wysłać mi link do ściągnięcia? Na stronie miui polska widzę ten update ale nie ma nigdzie do ściągnięcia, jest tylko MIUI Polska, a nie konkretny, mógłbyś wysłać link? /już mam, przepraszam za kłopot Edited December 11, 2015 by proqqe
pompka500 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Mój wczorajszy problem z LTE w plusie rozwiązany po przejściu się do salonu. Rozwiązanie banalne, trzeba było aktywować 4G... ( *101*11*24# ) i poczekać kilka godzin na zrealizowanie zlecenia u nich tam. Teraz pytanie moje, ta prędkość pobierania jest raczej wolna jak na LTE ? (skacze w porywach do 550kb/s) Edited December 11, 2015 by pompka500
fatis Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Dobra a powiedzcie mi jakie mam miui i jak to aktualizować skoro mam MIUI 7.00.66.00. http://i.imgur.com/Q6FQ8NA.png a jak wchodzę w tłumaczenie MIUI to mam taki oto screen. Generalnie telefon chodzi świetnie, wszystko elegancko działa, nie widzę żadnych problemów. 2-3 apki wyrzuciłem (jakiś cleaner i du batery saver). To się będzie aktualizowało ? Czy to jakiś chiński rom który i tak muszę podmienić. Wychodzę z założenia że skoro działa to nie mam ciśnienia na wgrywanie TWRP (tym bardziej że nie bardzo wiem jak wrócić w razie awarii)
Acid Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Wchodzisz na miuipolska.pl do działu Pobierz MIUI i tam Instalacja MIUI 2015. Tyle. Wysłano z MI Note
tpawel Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Mój wczorajszy problem z LTE w plusie rozwiązany po przejściu się do salonu. Rozwiązanie banalne, trzeba było aktywować 4G... ( *101*11*24# ) i poczekać kilka godzin na zrealizowanie zlecenia u nich tam. Teraz pytanie moje, ta prędkość pobierania jest raczej wolna jak na LTE ? (skacze w porywach do 550kb/s) Też tak mam z Google Play. Na Speedtescie przekracza nieraz 80Mb/s, a w sklepie ostro przycina transfer. Spotify premium buforujac piosenkę za to chodzi szybciej niż sklep,czyli to coś problem ze sklepem wysłane z RN2 1
fatis Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) 45 minut temu, Acid napisał: Wchodzisz na miuipolska.pl do działu Pobierz MIUI i tam Instalacja MIUI 2015. Tyle. Wysłano z MI Note Tak, wiem już że muszę wgrać także TWRP. Zapytałem się tylko czy ktoś się orientuje czy ten soft, który posiadam ma szanse na aktualizacje i jakie może być jego pochodzenie. No i jak wrócić do stanu pierwotnego jeśli miałbym wysyłać telefon na gwarancje - kupiony od polskiego sprzedawcy. Dobra, sorki bo w przeciagu 2 dni staram się ogarnąć to wszystko ale już chyba kumam. Rozumiem że mam jakiś azjatycki lub europejski rom z dograną paczką od miuipolska. Jako że przy próbie aktualizacji przez pobierz aktualizację z Xiaomi.eu mam błąd połączenia rozumiem że na aktualizacje tego romu nie mam co liczyć. Chętnie zatem wsiądę na rom MIUIpolska tylko rozumiem że poprzez wgranie TWRP zmieniam recovery co może powodować problem z gwarancją. Aby wrócić do stanu pierwotnego muszę mieć oryginalne recovery oraz jakiś (może swój, ten który posiadam) rom. Dobrze rozkminiam ? Skąd pobrać lub jak zbackupować aby wrzucić jak bedzie potrzeba odesłania telefonu? To chyba już ostatnie z lamerskich pytań. Edited December 11, 2015 by fatis
radelwow Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 (edited) Czytałem sporo o bugach z przesyłaniem audio przez bluetooth, które rzekomo zostały rozwiązane jakiś czas temu. Dzisiaj połączyłem mojego RN2 przez bluetooth do radia w samochodzie i niestety słychać wyraźne "charczenie", którego nie ma po podłączeniu telefonu kablem. Sprawdzałem też inny telefon i problem nie występuje, więc wychodzi na to, że coś jest nie tak z Xiaomi. Ma ktoś taki sam problem? Mam najnowszy rom. Edited December 11, 2015 by radelwow
pompka500 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Mój wczorajszy problem z LTE w plusie rozwiązany po przejściu się do salonu. Rozwiązanie banalne, trzeba było aktywować 4G... ( *101*11*24# ) i poczekać kilka godzin na zrealizowanie zlecenia u nich tam. Teraz pytanie moje, ta prędkość pobierania jest raczej wolna jak na LTE ? (skacze w porywach do 550kb/s) Też tak mam z Google Play. Na Speedtescie przekracza nieraz 80Mb/s, a w sklepie ostro przycina transfer. Spotify premium buforujac piosenkę za to chodzi szybciej niż sklep,czyli to coś problem ze sklepem wysłane z RN2 U mnie wyniki też nie są zle, może w przyszłości zrobią coś z tym sklepem. Po 5mb/s leciało ppdczas testu, szybciej niż mój domowy tap z Redmi Note 2
radelwow Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 U mnie na 4G ze sklepu pobiera z prędkością 800-900 KB/s (czasem spada niżej na moment).
d3tr0 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 56 minut temu, fatis napisał: Tak, wiem już że muszę wgrać także TWRP. Zapytałem się tylko czy ktoś się orientuje czy ten soft, który posiadam ma szanse na aktualizacje i jakie może być jego pochodzenie. No i jak wrócić do stanu pierwotnego jeśli miałbym wysyłać telefon na gwarancje - kupiony od polskiego sprzedawcy. Dobra, sorki bo w przeciagu 2 dni staram się ogarnąć to wszystko ale już chyba kumam. Rozumiem że mam jakiś azjatycki lub europejski rom z dograną paczką od miuipolska. Jako że przy próbie aktualizacji przez pobierz aktualizację z Xiaomi.eu mam błąd połączenia rozumiem że na aktualizacje tego romu nie mam co liczyć. Chętnie zatem wsiądę na rom MIUIpolska tylko rozumiem że poprzez wgranie TWRP zmieniam recovery co może powodować problem z gwarancją. Aby wrócić do stanu pierwotnego muszę mieć oryginalne recovery oraz jakiś (może swój, ten który posiadam) rom. Dobrze rozkminiam ? Skąd pobrać lub jak zbackupować aby wrzucić jak bedzie potrzeba odesłania telefonu? To chyba już ostatnie z lamerskich pytań. Z tą gwarancją tak to się ma do naszych producentów a raczej serwisów które szukają czegokolwiek by ci odrzucić tą gwarancje. Xiaomi ma to głęboko co ty sobie tam masz za recovery. W podstawowym Mi Recovery nie masz porządnego backupu nie mówiąc o aplikacjach bo to też taki półśrodek.
tetkris Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Witam mam fona redmi note 2 prime, i wszędzie pisze ze ma on funkcje szybkiego ładowania się , tylko jakoś mój pod podłączeniu ładowarki robi to ze 4 godziny, czy coś zepsute ? specyfikacje kłamią ? trzeba coś gdzieś ustawić ? trzeba nowa ładowarkę ? ktoś podpowie ?
Cichq Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Redmi Note 2 nie obsługuje żadnego szybkiego ładowania, mimo to z orginalną ładowarką i kablem od Xiaomi ładuje się około 2h, ale warto zostawić jeszcze na pół godzinki.
fatis Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 11 godzin temu, d3tr0 napisał: Z tą gwarancją tak to się ma do naszych producentów a raczej serwisów które szukają czegokolwiek by ci odrzucić tą gwarancje. Xiaomi ma to głęboko co ty sobie tam masz za recovery. W podstawowym Mi Recovery nie masz porządnego backupu nie mówiąc o aplikacjach bo to też taki półśrodek. Aha, ale to co mówisz jest sprawdzone? Czy ktoś reklamował słuchawkę z wgranym TWRP i polskim miui? I nadal pytanei czy to co mam w telefonie moge jakoś zbackupować aby wgrać jeśli byłąby taka konieczność (mówie o romie i recovery)?
Axles Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 16 godzin temu, d3tr0 napisał: Czy nie rozłącza ci wifi jak wygasisz ekran ? To było w tej wersji, więc może to masz. Mógłbyś wgrać najnowszy bo jesteś 4 do tyłu. A jeśli nie chcesz to zrób tylko wipe i używaj. To mnie zaciekawiło i miałem wrażenie, że coś ominęło mnie. Mam wersję 5.11.19 nie znajduje żadnej nowszej, a widzę że 5.12.10 jest najnowszym MIUI Polska, dlaczego mi więc nie wyszukuje jak do tej pory?
fatis Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Nie zostaniesz powiadomiony o tym że jest nowa wersja - musisz sprawdzać tygodniowe na stronie we własnym zakresie.
pompka500 Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 16 godzin temu, d3tr0 napisał: Czy nie rozłącza ci wifi jak wygasisz ekran ? To było w tej wersji, więc może to masz. Mógłbyś wgrać najnowszy bo jesteś 4 do tyłu. A jeśli nie chcesz to zrób tylko wipe i używaj. To mnie zaciekawiło i miałem wrażenie, że coś ominęło mnie. Mam wersję 5.11.19 nie znajduje żadnej nowszej, a widzę że 5.12.10 jest najnowszym MIUI Polska, dlaczego mi więc nie wyszukuje jak do tej pory? Aktualizujesz ręcznie poprzez ściągnięcie romu z forum, wgrywasz na tel i w aktualizacji klikasz 3 kropeczki i tam wskazujesz plik. Reszta robi sie sama (sposób nr 1) polecam poczytać forum. tap z Redmi Note 2
fatis Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Dobra, już chyba wszystko sam ogarnąłem Zassałem mi recovery i stable rom z en.miui.com - powinno wystarczyć na backup tego co jest. Może tu nie znalazłem ale brakuje mi informacji o zasadniczym podziale tych romów. Z tego co rozumiem są romy 'oficjalne' stable np 7.0.12.0 i romy developerskie na których między innymi bazuje miui polska. Przypuszczam że te stable można normalnie ładować przez mi recovery i nie ma błędu natomiast do deweloperskich potrzebne jest TWRP lub CWM (oczywiście jeśli ktoś ma nowszy sprżed z zabezpieczeniem).
Recommended Posts