Dyskusja ogólna
271 topics in this forum
-
- 3 followers
- 4.5k replies
- 414.9k views
Juz jest: http://www.mi.com/note2/ Sprzedaz od 16 sierpnia. Przecieki sie potwierdzily: MTK X10 jest na pokladzie, bedzie tez wersja z 32gb ROM Antutu 54tys pkt, ma tez diode IR. Dobrze sie zapowiada
Last reply by mrosi, -
-
Instalował już ktoś może nowy Stabilny - MIUI 7 : Version: V7.0.8.0.LHMCNCI (MIUI7) ? http://en.miui.com/download-274.html#396 Ktoś próbował nowego ? Ja pobieram powoli.
Last reply by robertj, -
- 1 reply
- 5.1k views
Witam mam problem mianowicie wczesniej apk Yanosik działała bez problemu na redmi note 2 prime ....po jej odinstalowaniu i wyczyszczeniu poprzez opcje w telefonie- aplikacje wbudowane opcje czyszczenia pamięci , nie umiem zainstalować ponownie yanosika .....z aktualizowalem sklep play do nowej wersji ....lecz to nic nie pomogło, instaluje się yanosik i error 504,próby dokonałem na 4g oraz na wifi ciągle ten sam rezultat .....mam tez problem z olx to już sklep play w ogule jej nie widzi .....olx próbowałem zainstalować z chrome przegladarki lecz idzie idzie a nagle staje i nic nie da się zrobić......czy ktoś miał podobny problem? nie chce przywracać telefonu do ustaw…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 728 views
Witam. Borykam się z problemem: jest w Redmi Note 2 taka funkcja jak "id numeru". Da się opisać nr telefonu w książce telefonicznej nie zapisując go do książki numerów. Mój telefon to Redmi Note 2, wersja Android 5.0.2 LRX22G, MIUI 7.3 (6.3.3 rozwojowa). Przytrzymujemy palcem w książce telefonicznej na niezapisany nr, rozwija się menu, skąd wybieramy "oznacz". Wyskakuje podręczne małe menu "change report for this number" z opcjami: - harassment (ikona dymku z wykrzyknikiem), - sales (ikona teczki/walizki), - real estate (ikona krawatu), - courier (ikona skutera), - fraud (ikona złego spojrzenia?), - własne (ikona rysika). Wybierają…
Last reply by memberofhs, -
- 0 replies
- 1.8k views
czy jest możliwość zalogowania na konto zarzadzane przez family link na Redmi Note 2. Otrzymue ciągel informację ze potrzeba android powyżej 5.1. Wgrywałem romy oparte na 5.1, 6.0, 7.0 i ciągle to samo. można to jakoś obejść.
Last reply by Marcin.M, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam pobralem miu polska ostatnia wersje z mozliwych jaka jest do pobrania na portalu miu polska.Lecz aplikacja POGODA nie umie samoczynnie znalesc lokalizacji mam wlaczony GPS oraz siec gsm i wyskoczy komunikat aby ustawic lokalizacje recznie mial ktos taki problem?
Last reply by robertj, -
- 2 followers
- 1.5k replies
- 138.1k views
Czytając nieraz watki ogólne o aktualizacjach, miałem wrażenie, że rozmowa o aktualizacji różnych telefonów Xiaomi w jednym watku wprowadza "lekki nieład artystyczny". Stąd moja propozycja: założyłem nowy temat, byśmy tutaj rozmawiali o cotygodniowych aktualizacjach tylko dla Redmi Note 2. Sądzę, że będzie to wygodniejsze. PS jeśli temat się nie przyjmie, proszę modów o zamknięcie/usunięcie tematu.
Last reply by dudek, -
- 0 replies
- 1.3k views
Nie mogę utworzyć grupy kontaktów, Wchodzę w moje kontakty tworzę nową grupę np praca wchodzę i nie mogę dodać kontaktów są puste?
Last reply by erdzi, -
- 4 replies
- 20.2k views
Witam, po miesiącach udręki z tym cudownym telefonem, w końcu zmieniłam na inny model porządniejszej marki. Problem jaki teraz mam jest taki, że zdjęcia zapisane mam na telefonie, mam też kartę pamęci ale nigdzie nie mam opcji aby przenieść zdjęcia na kartę pamięci, tak samo nie mam opcji do przeniesienia na zdjęcia google czy dysk google. Sciągnęlam ze Sklepu program File to SD card ale też nie mogę tego zrobić. W jaki sposób mogę przeniesc pliki na kartę pamięci lub gdziekolwiek?
Last reply by FromWP, -
Witam. Jaki soft polecacie na długi czas pracy ?? Miałem 7.2.3.0 SOT ~4,5h. W piątek wgrałem 8.0.1.0 i jakoś bateria szybciej ucieka(SOT 25min i 20% bateri nie ma. Jakies propozycje ?
Last reply by BÓLterier, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.6k views
Mam pytanie czy wbudowany licznik dobrze liczy wam zuzyte megabajty. Obecie mam trzeci rom i kazdy jeden zawyzal zuzyte dane porownujac na stronie operatora. Np. Wczoraj licznik pokazal mi ok 200mb a sprawdzilem u operatora zuzylem ok 120mb.Mozecie polecic jakas aplikacje ktora dla naszych chinczykow robi to poprawnie.. Dziekuje i pozdrawiam
Last reply by radko75, -
- 12 replies
- 12k views
Cześć, interesował się ktoś współczynnikiem SAR w telefonach xiaomi? Jakoś przeglądając internet i specyfikację mi4c trafiłem na opinię jednego z użytkowników, który sprzedał mi4c ze względu na bóle głowy po rozmowach telefonicznych. Z dalszej ciekawości zgłębiłem temat i na jednej z kartek z pudełka Note 2 widnieje informacja, że współczynnik wynosi <(większe, równe) 2(w/kg). Co za tym idzie nie jest to dokładnie określone. Na forum xiaomi znalazłem informację, że wartości te wynoszą: value of the Redmi Note 2 is 0.602 W/Kg in head and 0.731 W/Kg in body. Jest to dobry wynik, lecz czy prawdziwy? W końcu to chińczycy, crash testy ich samochodów przychodzą mi…
Last reply by symforian, -
- 1 reply
- 1.3k views
Ktoś wie jak to zrobić i co potrzeba ? Czytałem ale nie mam pomysłu jak to zrobić Jakiś aktualny poradnik ?
Last reply by Lamcza, -
- 5 replies
- 13.9k views
Witam. Ostatnio zauważyłem, że usługa Google Services Framework bardzo lubi dane 3G. Potrafi pochłonąć 300-400 mega dziennie. Oczywiście nie każdego dnia, zależy jak ma humor. Tylko w kwietniu uzbierały się już prawie 2 GB! Jest to dożo, znacząco dużo, zwłaszcza, że mam na miesiąc pakiet 6 GB z czego 1/3 danych pochłania usługa której nie znam i nie rozumiem po co jej tyle danych. Bywa tak, że cały dzień siedzę w domu na wi-fi i wychodzę pod wieczór na 2-3 godzinki i wtedy używam danych komórkowych... ale nie specjalnie, po prostu transmisja jest włączona. A jak sprawdzę zużycie danych to wychodzi na to, że Google Services Framework bije rekordy, bo podczas tych…
Last reply by mgcompany, -
- 2 replies
- 2.3k views
Witam zamierzam zmienić mojego redmi note 2 na lepszy model z Xiaomi i moje pytanie brzmi. Czy wystarczy usunąć urządzenie z konta xiaomi ? By ktoś inny mógł normalnie z niego korzystać ? A na nowym telefonie normalne się ponownie zalogować po czym dodać nowe urządzenie ? Może się ktoś wypowiedzieć jak to wygląda? Z góry dziękuję
Last reply by Mateusz1992, -
- 2 replies
- 1.1k views
Jak ustawić hasło na telefon rn2 lub ten pasek z kropkami aby przy każdym uruchomieniu używać zabezpieczenia tel?
Last reply by dynioman, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam. Przegłądałam wszystkie tematy, i nie znalazłam podobnego problemu. Na Redmi Note2 jest zwykła aplikacja Mail, która działała bardzo dobrze kilka miesięcy, ale ostatnio konta Gmail, najpierw jedno, potem drugie, przestały odbierać pocztę. Usunęłam oba i próbowałam wprowadzić je ponownie, ale cały czas mam komunikat "couldn't autenticate". Pytałam już na Google pomoc, ale od tygodnia nikt tam nie znalazł rozwiązania. Problem wygląda identycznie jak opisany na stronie: http://en.miui.com/thread-134084-1-1.html zrzuty ekranu tam umieszczone i objawy wyglądają identycznie jak u mnie, tylko, że tam pomogło czyszczenie danych aplikacji i cache, a u mnie czyszczenie danyc…
Last reply by Ginetta, -
- 3 replies
- 1.6k views
Cześć wszystkim. Jestem zupełnym laikiem zarówno jeśli chodzi o użytkowanie forum, jak i samego MIUI. Nie mam żadnego obeznania w kwestii recovery, roota, ROMów i wszelkich zagadnień wykraczających poza podstawowe użytkowanie telefonu. Jak się okazało aktualizacje również należą do tych zagadnień. Przez jakiś czas po kupnie sprawdzałem aplikację o nazwie 'aktualizacje', by żadnej aktualizacji nie ominąć. Myślałem, że informacja o dostępności nowej aktualizacji jak i sama aktualizacja do pobrania będą dostępne w tym miejscu. Po tym jak wyczytałem na forum, że sprawa nie jest tak prosta, a każda wersja ma swoje słabe i mocne strony, stwierdziłem że trochę obawiam się …
Last reply by DanteGamer, -
- 0 replies
- 2.2k views
Czy ktoś korzysta z opcji klonowania poszczególnych aplikacji? Chodzi dokładnie o aplikacje Viber. Telefon dual SIM więc i 2 konta Viber na jedynym telefonie to duże udogodnienie. Zrobiłem więc klonowanie i wszystko przez jakiś czas działało ok (ok 1 miesiąca). Po miesiącu nagle bez przyczyny dodatkowo sklonowany Viber zaczął przymulać. Objaw jest taki, że gdy włączam podstawowego Vibera to wszystko się prawidłowo uruchamia, przychodzą powiadomienia itd, czyli jak najbardziej prawidłowo. Natomiast jak próbuje uruchomić sklonowanego Vibera to myśli długo, nie wczytują się obrazki kontaktów, a gdy wybiorę jakąś rozmowę to ekran robi się czarny i "zwis". Trzeba wys…
Last reply by ajavor, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam Posiadam smartfon Redmi Note 2 prime od mniej więcej 04/2016 i nie ukrywam, że trochę mi się ten MIUI znudził/nie przepadam za nim. Znalazłem Resurrection Remix 6.0 do zainstalowania, tylko nie wiem jak z bootloaderem. Mianowicie czytałem, że Xiaomi od jakiegoś czasu go blokowało, a nie bardzo chcę mieć drogi przycisk do papieru... Więc moje pytanie to: czy mój telefon ma zablokowany bootloader? Oraz czy mógł zostać odblokowany przy rootowaniu przez aplikację Kingo root (.apk)? Z góry dziękuję. K0RR
Last reply by dudek, -
- 4 replies
- 8.4k views
siema, jestem nowy jeśli chodzi o siajomi w jakim folderze zanjdę dzwonki, które można wybrać gdy chce się ustawić sygnał na powiadomienia. Bo widzę, że są inne dla powiadomień i inne dla połączeń czy sms. Przeszukałem zawartość telefonu, wszystkie foldery, ustawiłem 'pokaż ukryte pliki' i nie znalazłem. Np dzwonek "Frog'' jest tylko dostępny dla powiadomień sms a dla połączeń nie ma. Ktoś coś ?
Last reply by mygumas, -
- 12 replies
- 2k views
Witajcie . Nie mogę znaleźć ani w uprawnieniach ani nigdzie , ustawień do roota, jestem dosyć zielony , jakoś sam tego miui eu wgrałem , według poradnika. . . ale nie wiem jak z tym rootem W załączniku przesyłam zdjęcie ^^
Last reply by Grothgar, -
- 10 replies
- 2.6k views
Witam czy sa jakies aapki ktore pokaza w jakim stopniu wyekspoloatowana jest bateria ? moj telefon byl w serwisie na wymianie przyciskow bocznych przy okazji napisali ze wymienili baterie ale bateria do tad trzymala 2 godziny sot teraz po tygodniowych testach w sumie jest 2,5 godziny .obawiam sie ze to jest ta sama bateria tylko nowszy rom i zadnej wymiany nie bylo
- 1 reply
- 1.3k views
Na xda w ktoryms temacie natknalem sie na informacje, ze na naszym telefonie mozna zainstalowac dwa systemy np. cm12 i cm13. Istrukacja jest dla samsunga http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2447534 , ale podobno ten sposob dziala tez na redmi note 2. Probowal ktos?
- 5 replies
- 1.8k views
Witam, mam takie problem: jakis czas temu mialem awarie portu microusb, wymienilem go w komisie na port z jakiegos innego telefonu ktory rzekomo ma podobne marametry jesli chodzi o ladowanie itp. Po tej wymiania podvzas ladowania telefon sie grzeje, osiaga temp w granicach 41-44 °C i bateria trzyma jednak troche krocej. Czy to wina zmiany portu czy moze jednak problem tkwi w ladowarce? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by bakambu,