mirmaz Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Dnia 2.12.2015, 10:38:56, Antek Szprycha napisał: Accu pokazuje na pasku. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ale pokazuje Tobie, czy wogóle? Bo jest kilka, które mają taką możliwość, ale szukam takiej która działa na RN2. Mi accu też nie zadziałała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Może wyłączyłeś ikony na pasku powiadomień? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Czy ktoś na naszym telefoniku ma Xposed? Czytałem, że na global romie jest możliwość zainstalowania i wszystko ładnie śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Tracę już cierpliwość. Myślałem że minie po aktualizacji ale nie minęło.Motyw domyślny miesza się z motywem zainstalowanym, mieszają się ikony, część mam z domyślnego motywu, część z zainstalowanego. Ekran blokady z jeszcze innego motywu, tez sie zmienia na domyślny. Ustawiam, a po restarcie telefonu motywy znowu pomieszane. Wie ktoś jak to rozwiązać? Już ogarnąłem sytuację. Zainstalowałem domyślny motyw , przeczyściłem, zrestartowałem, zainstalowałem swój własny i ekran blokady i jest dobrze. Denerwuje mnie ciągle powtarzające sie Mifit, odinstalowuje a to wraca po restarcie. Wytapatalkowane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 12 godzin temu, gwalberg napisał: Tracę już cierpliwość. Myślałem że minie po aktualizacji ale nie minęło.Motyw domyślny miesza się z motywem zainstalowanym, mieszają się ikony, część mam z domyślnego motywu, część z zainstalowanego. Ekran blokady z jeszcze innego motywu, tez sie zmienia na domyślny. Ustawiam, a po restarcie telefonu motywy znowu pomieszane. Wie ktoś jak to rozwiązać? Już ogarnąłem sytuację. Zainstalowałem domyślny motyw , przeczyściłem, zrestartowałem, zainstalowałem swój własny i ekran blokady i jest dobrze. Denerwuje mnie ciągle powtarzające sie Mifit, odinstalowuje a to wraca po restarcie. Wytapatalkowane z RN2 Bo to apka systemowa i będzie wracać za każdym razem gdy ją usuniesz... Po co ją usuwać? Wpakuj do jakiegoś folderu i nie ma problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirmaz Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Dnia 4.12.2015, 14:32:49, Antek Szprycha napisał: Może wyłączyłeś ikony na pasku powiadomień? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jak mam włączone ikony, to pokazuje mi ikonę a nie temperaturę :@. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 12 godzin temu, Nezumi napisał: Bo to apka systemowa i będzie wracać za każdym razem gdy ją usuniesz... Po co ją usuwać? Wpakuj do jakiegoś folderu i nie ma problemu. Apek systemowych wywaliłem chyba z 10, tylko ta wracała. Jednak to był jakiś inny błąd. Po uporaniu się z motywami i który z rzędu raz usunięta, ta apka już nie wraca. Niektóre apki są mi zbędne, więc po co maja być, tym bardziej że część działała w tle. Jak mi sie znudzi cotygodniowe usuwanie to je po prostu zamrożę SD Maid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 9 godzin temu, gwalberg napisał: Apek systemowych wywaliłem chyba z 10, tylko ta wracała. Jednak to był jakiś inny błąd. Po uporaniu się z motywami i który z rzędu raz usunięta, ta apka już nie wraca. Niektóre apki są mi zbędne, więc po co maja być, tym bardziej że część działała w tle. Jak mi sie znudzi cotygodniowe usuwanie to je po prostu zamrożę SD Maid Ale powiedz mi co tym zyskujesz? 100mb miejsca na telefonie, który i tak ma slot SD? Nic z tego nie masz, prócz cotygodniowego użerania się z usuwaniem ich... Jeszcze w MIUIv6 każda apka którą się usunęło typu YT/MiPilot/MiFit wracała po restarcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Jest jakaś opcja skalowania ikon w MiHome? Bo są one trochę duże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Nie ma, ale jest mod zwiększający ilość kolumn i działa bardzo dobrze, tylko trzeba go wgrać po każdej aktualizacji, zajrzyj do działu Modyfikacje systemowe Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.3 PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Zauważyłem, że dymki czatu mi spadały z widoku. Jakieś apki które miały w prawym górnym rogu menu nadmiarowe po kliknięciu odpalał się schowany dymek czyli konwersacja. Messenger w ogóle szalał. Dziś stwierdzilem że dość. Zrobiłem restart i okazało się że pokazywał mi instalacje aktualizacji? Cała nie przeszła czy to wersja zaszyta? Mowa o 5.12.3. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Też macie takie lekkie "falowanie" jak troszkę mocniej przyciśniecie na środku ekranu? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 43 minuty temu, JestemMortem napisał: Też macie takie lekkie "falowanie" jak troszkę mocniej przyciśniecie na środku ekranu? Tak, ale to normalne w telefonach (większości). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 7 godzin temu, Nezumi napisał: Ale powiedz mi co tym zyskujesz? 100mb miejsca na telefonie, który i tak ma slot SD? Nic z tego nie masz, prócz cotygodniowego użerania się z usuwaniem ich... Jeszcze w MIUIv6 każda apka którą się usunęło typu YT/MiPilot/MiFit wracała po restarcie. Mifit faktycznie wrócił, przy jednym restarcie nie, po drugim juz tak. Nie zaoszczędzam oprócz miejsca przypadkiem baterii? Pogoda i dostawca pogody, miuibugraport, bufor, drukowanie, chmura, synchronizacja kontaktów od google. Tam było jeszcze parę tych apek, część z nich pracowała w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 53 minuty temu, gwalberg napisał: Mifit faktycznie wrócił, przy jednym restarcie nie, po drugim juz tak. Nie zaoszczędzam oprócz miejsca przypadkiem baterii? Pogoda i dostawca pogody, miuibugraport, bufor, drukowanie, chmura, synchronizacja kontaktów od google. Tam było jeszcze parę tych apek, część z nich pracowała w tle. Mało która działa, jeżeli jej nie odpalasz... Mam wszystkie te apki, nie widzę różnicy w działaniu baterii, a żadna z apek nie widnieje na wykresach, czy to systemowych, czy WLD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Ostatnie romy są bardzo proceso-baterio-żerne 4% w nocy jeszcze rozumiem, ale 30-40% to gruba przesada. Jednej nocy potrafi działać poprawnie, a kolejnej trach... można zostać z ręką w nocniku i telefon rozładowany. Oczywiście apki systemowe działają w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Witam, Chciałbym zapytać czy jest jakiś polski sklep gdzie mogę spokojnie kupić redmi note 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barter Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 9 minut temu, fatis napisał: Witam, Chciałbym zapytać czy jest jakiś polski sklep gdzie mogę spokojnie kupić redmi note 2? Allegro Ci nie wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 13 minut temu, fatis napisał: Witam, Chciałbym zapytać czy jest jakiś polski sklep gdzie mogę spokojnie kupić redmi note 2? Accessories4You, Technos, ew XiaomiForSale (płatność w Euro przez PayPal/GoPay). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) No alegro uważam za ostatnie miejsce gdzie mam 100% pewności zakupu oryginalnego xiaomi. Myślałem o jakiś onlajnowym sklepie a jeśli allegro może polecacie jakiegoś alegrowicza konkretnego ? Edited December 6, 2015 by fatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 3 minuty temu, fatis napisał: No alegro uważam za ostatnie miejsce gdzie mam 100% pewności zakupu oryginalnego xiaomi. Myślałem o jakiś onlajnowym sklepie a jeśli allegro może polecacie jakiegoś alegrowicza konkretnego ? Pewny solidny sprawdzony sprzedawca: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1714475 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 5 godzin temu, Nezumi napisał: Mało która działa, jeżeli jej nie odpalasz... Mam wszystkie te apki, nie widzę różnicy w działaniu baterii, a żadna z apek nie widnieje na wykresach, czy to systemowych, czy WLD. Jak masz Greenify Pro to zahacz 'pokaż wszystkie" to się zdziwisz co pracuje w tle Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Dodam jeszcze sklep www.Xiaomi.com.pl ja kupowałem tam już 2 razy i dostałem oryginalne produkty. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 10 godzin temu, gwalberg napisał: Jak masz Greenify Pro to zahacz 'pokaż wszystkie" to się zdziwisz co pracuje w tle To jest Android, tutaj zawsze w tle pracuje masa rzeczy, nic nie usuwałem, a jednak np. na Mi4 wytrzymuje 3-4dni, na Redmi 2 811 wytrzymuje 3dni, w obu przypadkach w kole 4-5h SoT, jeżeli mi gdzieś bateria zwiewa, wchodzę w WLD, sprawdzam co to i zabijam, bo Android ma to do siebie, że zapętla apki niekiedy. Bez usuwania, bawienia się co tydzień etc... 4 godziny temu, artur_star napisał: Dodam jeszcze sklep www.Xiaomi.com.pl ja kupowałem tam już 2 razy i dostałem oryginalne produkty. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Tiaa, a ja odesłałem już masę ludzi z telefonami z tego sklepu na zwrot i jak najszybszą ucieczkę od nich... Nie dość, że mają trafiony soft, to jeszcze zdarzają się telefony bez IMEI, wiec ja bym nie polecał, co więcej, radził omijać szerokim łukiem... xiaomi.com.pl to nikt inny jak królik24/SAT-TV... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 WLD właśnie sobie zainstalowałem. Używam go tylko na początku użytkowania telefonu, później odinstalowuje. Jednak teraz trochę dłużej go podtrzymam i zobaczę co z tego wyjdzie. W sumie to nie wiem czy jest go sens trzymać jak używam greenify i Sd maid, co można zahibernowac i tak hibernuje, zbędnych apek nie mam. Wytapatalkowane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 10 godzin temu, gwalberg napisał: Jak masz Greenify Pro to zahacz 'pokaż wszystkie" to się zdziwisz co pracuje w tle To jest Android, tutaj zawsze w tle pracuje masa rzeczy, nic nie usuwałem, a jednak np. na Mi4 wytrzymuje 3-4dni, na Redmi 2 811 wytrzymuje 3dni, w obu przypadkach w kole 4-5h SoT, jeżeli mi gdzieś bateria zwiewa, wchodzę w WLD, sprawdzam co to i zabijam, bo Android ma to do siebie, że zapętla apki niekiedy. Bez usuwania, bawienia się co tydzień etc... 4 godziny temu, artur_star napisał: Dodam jeszcze sklep www.Xiaomi.com.pl ja kupowałem tam już 2 razy i dostałem oryginalne produkty. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Tiaa, a ja odesłałem już masę ludzi z telefonami z tego sklepu na zwrot i jak najszybszą ucieczkę od nich... Nie dość, że mają trafiony soft, to jeszcze zdarzają się telefony bez IMEI, wiec ja bym nie polecał, co więcej, radził omijać szerokim łukiem... xiaomi.com.pl to nikt inny jak królik24/SAT-TV... A to ciekawe, bo jak kupowałem 2 tygodnie temu to na stronie Miuipolska.pl był ten sklep (królik 24) polecany, teraz już widzę że nie. Ja nie miałem problemów z nimi poza drobnym brakiem w postaci przejściówki z chińskiej ładowarki, ostatnio kupiłem power bank Xiaomi i też jest oryginalny i jestem z niego bardzo zadowolony, 3 razy ładowałem mój RN2 i 2 diody jeszcze się świecą w power banku. Obym nie musiał reklamować tych urządzeń. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 W necie coraz więcej piszą (plotek), ze nie tylko Mi3, Mi4 i MiNote dostaną aktualizacje do androida 6.0, ale i Redmi 2 i Redmi Note 2 też mają przewidzianą taką aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 23 minuty temu, KovaL napisał: W necie coraz więcej piszą (plotek), ze nie tylko Mi3, Mi4 i MiNote dostaną aktualizacje do androida 6.0, ale i Redmi 2 i Redmi Note 2 też mają przewidzianą taką aktualizacje Xiaomi nic takiego nie napisało/powiedziało więc niech zostanie to na razie w sferze plotek . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Niech lepiej dopracują jeszcze aparat na 5.0.2 głównie to im kuleje i bateria trochę nie domaga w deep sleep dopiero niech myślą o 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Wolałem się upewnić, a gdzie dowiem się lepiej jak nie tu xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 1 minutę temu, KovaL napisał: Wolałem się upewnić, a gdzie dowiem się lepiej jak nie tu xD No jest jeszcze en.miui.com . Tam masz info "z pierwszej ręki" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Witam wszystkich W końcu kupiłem swój pierwszy telefon Xiaomi redmi note 2 prime, teraz tylko trzeba poczekać aż dojdzie. Dobrze mniemam, że etui i folia pasuje tak samo do Redmi Note 2 jak i do Redmi note 2 prime? Wiecie ile czasu mniej więcej idą przesyłki od "xon24" z allegro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 4 minuty temu, kackop napisał: Witam wszystkich W końcu kupiłem swój pierwszy telefon Xiaomi redmi note 2 prime, teraz tylko trzeba poczekać aż dojdzie. Dobrze mniemam, że etui i folia pasuje tak samo do Redmi Note 2 jak i do Redmi note 2 prime? Wiecie ile czasu mniej więcej idą przesyłki od "xon24" z allegro? Tak pasują i... 14-20dni, chociaż teraz okres przedświąteczny więc może się wydłużyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Z tego co widzę to normalnie ok 3 tyg, ale biorąc pod uwagę okres przedświąteczny to nie nastawiałbym się na odbiór w tym roku wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 To chociaż na pewno zdąży mi etui dojść, może się przemęczę te 3 tygodnie jakoś z tą lumią jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts