d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Jeśli zmienisz Mi Recovery na TWRP to aby znów powrócić do Mi Recovery wystarczy zrobić miflash i masz to co miałeś wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 1 minutę temu, d3tr0 napisał: Jeśli zmienisz Mi Recovery na TWRP to aby znów powrócić do Mi Recovery wystarczy zrobić miflash i masz to co miałeś wcześniej i to jest odpowiedź na którą czekałem. Dziękuję bardzo - jest jakiś tutek jak ten miflash wykonać bo nie natknąłem się nigdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
radelwow Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) 8 minut temu, fatis napisał: A czy do tych stable romów skoro nie ma polskiego można dograć jakoś polską paczkę ? Skoro oni to robią to chyba jest jakaś opcja. Romy stable z Polskim są, ale w wersji europejskiej tzn. jest też wiele innych języków. Znajdziesz je na xiaomi.eu Edited December 13, 2015 by radelwow Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 13 minut temu, fatis napisał: i to jest odpowiedź na którą czekałem. Dziękuję bardzo - jest jakiś tutek jak ten miflash wykonać bo nie natknąłem się nigdzie Zaglądnij czasem do Tutoriale : http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) <zawstydziny> dziękuję raz jeszcze. Nie skojarzyłem żeby na to zerknąć - skupiłem się na wrzuceniu miui polska Edited December 13, 2015 by fatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 9 minut temu, fatis napisał: <zawstydziny> dziękuję raz jeszcze. Nie skojarzyłem żeby na to zerknąć - skupiłem się na wrzuceniu miui polska masz nowszy opis z plikami bo tamten dotyczy starszej wersja miphone : https://www.dropbox.com/sh/t7nq40yy6d51rvq/AAAWg3yQVDI9Cyv4agbczMExa?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetkris Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ja tam wolał bym się nie bawić w jakieś flaszowania. Na szczęście jak kupiłem telefon to już był z językiem polskim. Swój pierwszy tablet zabiłem już takimi zabawami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Co mam w końcu tu zaznaczyć, żeby WiFi działało też jak telefon jest uśpiony? Bo jak mam ustawione "zawsze" to powiadomienia mi nie przychodzą, dopiero jak odblokuje to na hura przychodzą mi wszystkie.. Jestem na miui 5.12.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Tylko miflash daje jaką taką pewność że usunie się wszystko po chińczyku, nawet TWRP nie wyczyści tego tak dokładnie. Nie mówiąc już o Mi Recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 13 godzin temu, gwalberg napisał: Uzywam face slim, świetna apk do fb Nie pracuje w tle i działa na zasadzie jakby fb na mobilnej przeglądarce. Żeby na fb pobrać foto to face slim przekierowuje do przeglądarki. Domyślną jest ff więc foto mi się w niej otwiera i wtedy pojawia się problem, nie pobiera mi foto. Zapisz zdjęcie a zdjęcie się nie zapisuje. Wytapatalkowane z RN2 Pobrałem ten cały face slim, dałem "zobacz pełny rozmiar" w poście z fotką, wybrałem, żeby otworzyło Firefoxem, później przytrzymałem palcem na zdjęciu i wybrałem "zapisz obrazek". Wszystko działa w porządku, zdjęcie się zapisuje i jest widoczne w galerii. Ten sposób u ciebie nie działa czy źle cię zrozumiałem i inaczej próbujesz zapisać te fotki? No właśnie tak jak zrobiłeś, u mnie nie działa, nie wiem dlaczego . Mam parę rzeczy zahibernowanych Greenify, które mogą mieć związek z tym że nie pobiera mi zdjęć. Teraz każdą z apk muszę pojedynczo odhibernowac i sprawdzić czy to ona ma z tym związek. Wytapatalkowane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 3 godziny temu, człowieniu napisał: Co mam w końcu tu zaznaczyć, żeby WiFi działało też jak telefon jest uśpiony? Bo jak mam ustawione "zawsze" to powiadomienia mi nie przychodzą, dopiero jak odblokuje to na hura przychodzą mi wszystkie.. Jestem na miui 5.12.3 Aby Wi-Fi było aktywne, to właściwe ustawienie to "Zawsze". Jeśli nie działają powiadomienia, to powód jest inny (niż to ustawienie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Jest możliwość, żebym na jednej partycji miał MIUI a na drugiej CM i przy starcie telefonu sobie wybierał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Nie ma multiboot ani TDB na RN2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florus Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 No i mam kolejne pytanie Da rade ustawic siatke aplikacji jak to jest w zwyklym androidzie? I podpiac do glownego paska na dole? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Robisz folder-przesuwasz do docka, wrzucasz wszystkie ikony i masz. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florus Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Dzieki kulig007. Czyli tak jak myslalem. Jak Redmi Note 2 mi sie spodoba to kupie 3 chyba, ze wyjdzie do tego czasu Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Mi5 pewnie coś koło lutego. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florus Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 A jak z wykonaniem Mi4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Jakość wykonania? Dla mnie pierwszy sort. Wszystko bardzo, bardzo dobrze spasowane. Nawet czarna, lakierowana ramka nie jest tak tragiczna, jak to było zapowiadane. Raczej nie ma osoby, która narzeka na jakość wykonania Mi4 Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florus Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Zobaczymy co zrobia z Mi5 narazie pomecze S6 i Redmi Note 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radelwow Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Pytałem kilka dni temu czy ktoś ma problemy z jakością audio przez bluetooth, nikt z podobnym problemem się nie zgłosił, więc zacząłem sam sprawdzać co może to powodować. Sprawdziłem kilka ROMów i doszedłem do wniosku, że przyczyna nędznej jakości leży w MIUI, bo na Cyanogenmodzie dźwięk jest OK. Zostawiam to tutaj w razie gdyby ktoś szukał info przed/po kupnie telefonu, bo to może być dosyć wkurzający problem dla niektórych osób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 A jakie MIUI, Stable ? czy dev ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetkris Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Ja mam miui i dźwięk mi prześlicznie gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmarcin Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Czemu nie działa mi geotagowanie zdjęć? W ustawieniach aparatu mam włączoną opcje, w programie GPS Status & Toolbox normalnie znajduje nadajnik, jak próbuje znaleźć swój telefon przez stronę Xiaomi to znajduje bezproblemowo, a w zdjęciach w ogóle tagów nie ma. Rom to najnowsze MIUIPolska, dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 No i prawie bez przygód udało się wrzucić miui polska. Co prawda w TWRP po instalacji romu telefon przestał reagować na cokolwiek a ekran był zablokowany ale napis twierdził ze instalacja kompletna i można rebootować więc wyjąłem baterię. 1 czy ta przeglądareczka co jest domyślnie jest bezpieczna? 2. Czy można zmienić te ustawienie ekrany blokady polegające na przesuwaniu w bok do aparatu i dialera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 21 minut temu, fatis napisał: No i prawie bez przygód udało się wrzucić miui polska. Co prawda w TWRP po instalacji romu telefon przestał reagować na cokolwiek a ekran był zablokowany ale napis twierdził ze instalacja kompletna i można rebootować więc wyjąłem baterię. 1 czy ta przeglądareczka co jest domyślnie jest bezpieczna? 2. Czy można zmienić te ustawienie ekrany blokady polegające na przesuwaniu w bok do aparatu i dialera? 1. bezpieczna taak ale na pewno nie wygodna 2. a to tak nie jest? zawsze przesuwam w prawo na aparat Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 4 minuty temu, JestemMortem napisał: 1. bezpieczna taak ale na pewno nie wygodna 2. a to tak nie jest? zawsze przesuwam w prawo na aparat 2. tak jest ale nie do końca mi to pasuję chyba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetkris Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 a czy w redmi note 2 jest taka opcja jak naprzyklad w smartfonie lg ze mozna osobno ustawic czas do uspienia sie telefonu gdy go pozostawimy i osobno czas automatycznego zablokowania sie fona po okreslonym czasie uspienia ? przykladowo w LG mam że po 20 sekundach ekran gaśnie, a po minucie od zgaszenia się ekranu telefon się blokuje. Czyli przykładowo zgasł mi ekran bo odszedłem ale podchodzę do niego w ciągu nie całęj minuty wybudzam i nie muszę rysować wzoru czy wpisywać hasła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) Podpowiedzcie mi gdzie szukać opcji wyrzucania zdjęć i wideo bezpośrednio na urządzenie (np telewizor) W Xperii Z miałem taką opcję Throw i wyrzucało mi zdjęcia i filmy bezpośrednio na Raspberry Pi 2. Dziś rano pod zdjęciem nawet miałem że moge to zrobić a teraz już nie mam. Nie bardzo ogarniam od czego to zależy ... Oczywiście wifi jest połączone. No znów mi się wyświetliło i opcja nazywa się projekcja - nie mam pojęcia czemu raz jest a raz jej nie ma w galerii - wideo nie przerzuca mi w ogóle ;/ Edited December 13, 2015 by fatis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Czemu nie chce mi odtwarzać filmów nagranych prze zemnie? Czy potrzebne jest do tego MI Video które wyłączyłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Czy ktoś oprócz mnie ma problem - tak jakby czasami net łapał zmułę tzn np przeglądam neta klikam w jakiś link i nagle mieli wczytywanie strony minie kilka-kilkanaście sekund i wczytuje tak samo np z doczytywaniem zdjęć albo komentarzy na fb. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 2 minuty temu, ecosilver napisał: Czy ktoś oprócz mnie ma problem - tak jakby czasami net łapał zmułę tzn np przeglądam neta klikam w jakiś link i nagle mieli wczytywanie strony minie kilka-kilkanaście sekund i wczytuje tak samo np z doczytywaniem zdjęć albo komentarzy na fb. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Raczej nie, po 3g to tak zdarza się ale WiFi nie, a jaki rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 Gdzie mogę zmienić ustawienia diody led, aby ta nie naparzała na czerwono jak jest bateria poniżej 15% ? troszkę to denerwujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecosilver Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 2 minuty temu, ecosilver napisał: Czy ktoś oprócz mnie ma problem - tak jakby czasami net łapał zmułę tzn np przeglądam neta klikam w jakiś link i nagle mieli wczytywanie strony minie kilka-kilkanaście sekund i wczytuje tak samo np z doczytywaniem zdjęć albo komentarzy na fb. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Raczej nie, po 3g to tak zdarza się ale WiFi nie, a jaki rom? Rom ostatni, ale na poprzednich miałem to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetkris Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 6 minut temu, pompka500 napisał: Gdzie mogę zmienić ustawienia diody led, aby ta nie naparzała na czerwono jak jest bateria poniżej 15% ? troszkę to denerwujące. bierzesz młotek , gwoździa, walisz w diodę i po problemie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts