Cichq Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 1 godzinę temu, krycho napisał: Żeby mieć wibracje przy połączeniach itp. telefon jest cały czas połączony z miband em przez Bluetooth, tak? To ile czasu na ekranie (SOT) trzyma Ci telefon? Zamówiłem juz sobie mibanda i będę testował jak dojdzie, ale mi bateria na internecie mobilnym trzyma przeciętnie, nie chciałbym żeby spadała jeszcze szybciej Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka To jest BT LE z niskim poborem. Przez noc (5-10h) nie spada nawet o 1 procent. SOT miałem 6h 30min, z mibandem 6 i 25min. Obecnie z nowymi romami +7h. Też byłem tym zaskoczony po otrzymaniu opaski Link to comment Share on other sites More sharing options...
heniekpl Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Jest jakis sposob aby wylaczyc albo zmienic dzwiek smsa dla konkretnego kontaktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 40 minut temu, heniekpl napisał: Jest jakis sposob aby wylaczyc albo zmienic dzwiek smsa dla konkretnego kontaktu? Textra SMS to umożliwia Link to comment Share on other sites More sharing options...
piero Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 gdzie można wyłączyć powiadomienie o podpiętych słuchawkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 O, jak super wiec z niecierpliwością czekam na mibanda i dodatkowo zazdroszczę Ci takich wyników, u mnie rekord to 6 godzin na 30 procentach jasności i przy WiFi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 1 godzinę temu, krycho napisał: Żeby mieć wibracje przy połączeniach itp. telefon jest cały czas połączony z miband em przez Bluetooth, tak? To ile czasu na ekranie (SOT) trzyma Ci telefon? Zamówiłem juz sobie mibanda i będę testował jak dojdzie, ale mi bateria na internecie mobilnym trzyma przeciętnie, nie chciałbym żeby spadała jeszcze szybciej Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka To jest BT LE z niskim poborem. Przez noc (5-10h) nie spada nawet o 1 procent. SOT miałem 6h 30min, z mibandem 6 i 25min. Obecnie z nowymi romami +7h. Też byłem tym zaskoczony po otrzymaniu opaski Jak?? Po 4 godzinach oszczędnego użytkowania pada. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Zmniejszyłem taktowanie procka do 1,6, zobaczę ile uda mi się zaoszczędzić baterii. Nie ma żadnych przycinek, żadnego przymulania, także jak się to przedłoży na dłuższą pracę baterii to juz tak zostawię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: Jak?? Po 4 godzinach oszczędnego użytkowania pada. Wszystko zależy jak kto używa telefonu, ale w dziale o baterii jedna osoba miała 9h podobno oglądając film (bez internetu). Wifi oraz BT cały czas, jasność 50%, synchronizacja, przeglądanie różnych stron + jakieś filmy na yt - mniej więcej tak to u mnie wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barter Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Dnia 30.11.2015, 08:09:13, krycho napisał: Koledzy czy koleżanki, czy miband pierwszej generacji skraca nam drastycznie czas na baterii? Chciałbym go używać do odblokowywania telefonu i żeby wibrował przy połączeniach czy notyfikacjach. No i jako budzik. Używa go ktoś w takiej formie? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Po aktualizacji do najnowszej wersji 5.11.26 coś zżera baterię drastycznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Potwierdzam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) 29 minut temu, Barter napisał: Po aktualizacji do najnowszej wersji 5.11.26 coś zżera baterię drastycznie... Też to zauważyłem i wyszło mi że są to apki systemowe jak kalendarz, pogoda, zegar których nawet nie uruchamiałem od czasu postawienia romu. Ba nawet nic nie instalowałem to był test robiony na czystym systemie, tylko że powiązane konto googla aby mieć kontakty i żadnych aplikacji nie pobierałem. Problem objawił mi się drugiej nocy -30%. Co ciekawe 1 nocy zjadł uwaga -1%. Losowo ile mu się podoba jak widać Dodam że z żadnym wcześniejszym romem opartym o 5.10.xx nie miałem takiego problemu. Ale wczoraj zrobiłem miflash z flash_all i na czysto instalacja znów 5.11.26. Pierwszej nocy 7h baterii nie zjadło nic nadal miałem rano 100% . Czas pokaże co dalej będzie się działo i czy kolejnej nocy coś zacznie drenować, jeśli nie to znaczy że ten miflash coś dał. Edited December 1, 2015 by d3tr0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Mi zjadło 8% w nocy w ciągu 5h. Daj znać czy mi flash pomógł. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) 28 minut temu, Antek Szprycha napisał: Mi zjadło 8% w nocy w ciągu 5h. Daj znać czy mi flash pomógł. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Dobra dam ci znać, na razie jest dobrze przy moim użytkowaniu mam 1h ekranu baterii zjadło 16%. Porównując z innymi wersjami romów jakie miałem to takie samo użycie na 1h ekranu schodziło średnio te 25% (np. 5.10.29). Lepiej pracował 5.10.16 bo na nim dało radę wykręcić 5h ekranu co by dawało 20% na godzinę, tu wychodzi nawet lepiej ale to się okaże wyjdzie w praniu. Edited December 1, 2015 by d3tr0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 U mnie na ostatnim romie jest szybki deep sleep, przez noc spada 1%. Tak tylko pisze że różnie to bywa z różnymi sprzętami, mam za to wąty do wifi o których pisałem w temacie 5.11.26 " Dziś w nocy ok 2:00 obudziłem się na sikanie, spojżałem na mój rn2 i co? wifi nie połączone . Sprawdzam szybko w ustawieniach wifi - włączone, w statystykach baterii wifi - ciągle połączone. Nagle pojawioła się na górnej belce ikona połączenia wifi z siecią i spłynęły powiadomienia." Link to comment Share on other sites More sharing options...
człowieniu Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 1 godzinę temu, Barter napisał: Po aktualizacji do najnowszej wersji 5.11.26 coś zżera baterię drastycznie... Oj tak i to straszno! Mnie procenty leca w oczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirmaz Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Jeszcze trzy pytania od początkującego. 1. Podobno można pobrać z sieci okładki płyt - Ale jak? W ustawieniach muzyki nigdzie nie mogę nic znaleźć, czy jest jakiś tajemny sposób? 2. W aplikacjach mam MiPilot. Czy to da się uruchomić, czy jest to tylko coś, dzięki czemu będzie działać jakaś apka z Google Play? Ja zamontowałem sobie peel smart i działa bardzo OK . 3. Po ostatniej aktualizacji po ściągnięciu belki systemowej mogę na niej wykonać tylko jedną operację i ta natychmiast się zwija. Czyli jak chcę wyciszyć i np. wyłączyć WiFi, to muszę ją ściągać 2 razy. Przeżyję, ale; czy następną aktualizację robić na wyczyszczonym telefonie w którym przywróciłem ustawienia fabryczne? I potem zainstalować wszystko z kopii? Ma taka zabawa jakiś sens? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 1 godzinę temu, mirmaz napisał: 2. W aplikacjach mam MiPilot. Czy to da się uruchomić, czy jest to tylko coś, dzięki czemu będzie działać jakaś apka z Google Play? Ja zamontowałem sobie peel smart i działa bardzo OK . 3. Po ostatniej aktualizacji po ściągnięciu belki systemowej mogę na niej wykonać tylko jedną operację i ta natychmiast się zwija. Czyli jak chcę wyciszyć i np. wyłączyć WiFi, to muszę ją ściągać 2 razy. Przeżyję, ale; czy następną aktualizację robić na wyczyszczonym telefonie w którym przywróciłem ustawienia fabryczne? I potem zainstalować wszystko z kopii? Ma taka zabawa jakiś sens? Pozdrawiam 2. A czemu by miał nie działać Po włączeniu nic ci sie nie stanie z telefonem U mnie działa tylko z 1 urządzeniem zapewne lepiej działa w Chinach. Polecam to co już sciągnąłeś czyli Peel lub Anymote płatny. 3. Ustawienia, powiadomienia, zwiń po przełączeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirmaz Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 14 minut temu, Cichq napisał: 2. A czemu by miał nie działać Po włączeniu nic ci sie nie stanie z telefonem U mnie działa tylko z 1 urządzeniem zapewne lepiej działa w Chinach. Polecam to co już sciągnąłeś czyli Peel lub Anymote płatny. 3. Ustawienia, powiadomienia, zwiń po przełączeniu. 2. OK. Po prostu nie widziałem go w narzędziach, tylko znalazłem we "wszystkich aplikacjach". Myślałem że narzędzia kończą się na skanerze, wystarczyło przesunąć dalej palcem... głupi ja 3. Działa, dzięki A okładki???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 (edited) Czemu tutaj każdy radzi instalować MIUI(aktualizacje, na pierwszy raz) przez TWRP. W temacie o aktualizacjach tak samo. Ja dostałem telefon od HH Goldway. I mi normalnie aktualizacja poszła przez Updater i wszystkie wersje tak aktualizuje. Co ma takiego TWRP że przez to trzeba aktualizować? Edited December 1, 2015 by Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 12 minut temu, Leszek napisał: Czemu tutaj każdy radzi instalować MIUI(aktualizacje, na pierwszy raz) przez TWRP. W temacie o aktualizacjach tak samo. Ja dostałem telefon od HH Goldway. I mi normalnie aktualizacja poszła przez Updater i wszystkie wersje tak aktualizuje. Co ma takiego TWRP że przez to trzeba aktualizować? Xiaomi w nowszych MIUI zablokowało recovery, przy instalacji wyskakuje błąd, tylko zamiana recovery pozwala na aktualizowanie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 1 godzinę temu, Leszek napisał: Czemu tutaj każdy radzi instalować MIUI(aktualizacje, na pierwszy raz) przez TWRP. W temacie o aktualizacjach tak samo. Ja dostałem telefon od HH Goldway. I mi normalnie aktualizacja poszła przez Updater i wszystkie wersje tak aktualizuje. Co ma takiego TWRP że przez to trzeba aktualizować? Masz jednym słowem szczęście że został mu gdzieś jakiś ze starszej dostawy bo aktualizujesz sobie na luzie, ale tak czy inaczej TWRP warto posiadać chociaż by do pełnego Backupu wraz z nvram, bo jeśli telefon nie będzie startował do systemu jesteś w stanie go odzyskać za pomocą Restore. No i inne opcje jak wgrywanie czegokolwiek bo robi się to w TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Mam pewną propozycje,żeby przypiąć temat w którym będą wymienione wersje MIUI Polska które są warte zainstalowania bo przeglądając tematy można spotkać sporo informacji o tym że w danej wersji słabo działa bateria,w innej wersji aparat słabo działa itp. takie usterki dość szybko wychodzą i listę polecanych wersji można by w miarę często aktualizować,taki temat by się przydał,bo ktoś wyczytał przykładowo że telefon potrafi pracować 2 dni a tu instaluje nowszą wersje systemu i mu trzyma 1 dzień bateria Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Jeden rabin powie tak, drugi powie nie. U każdego działa inaczej. Może zaczniemy taki temat sami? Najnowsza wersja jest trochę lepsza niż poprzednia, aplikacje się same nie wysypuja. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krycho22 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Może tak założyć osobny dział romami, mogą być tam romy i modyfikacje, i dyskusje nad nimi. Temat: pytania ogólne-wątek zbiorczy, robi się bardzo zaśmiecony i mało przejrzysty. Takie jest moje spostrzeżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barter Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 10 godzin temu, d3tr0 napisał: Też to zauważyłem i wyszło mi że są to apki systemowe jak kalendarz, pogoda, zegar których nawet nie uruchamiałem od czasu postawienia romu. Ba nawet nic nie instalowałem to był test robiony na czystym systemie, tylko że powiązane konto googla aby mieć kontakty i żadnych aplikacji nie pobierałem. Problem objawił mi się drugiej nocy -30%. Co ciekawe 1 nocy zjadł uwaga -1%. Losowo ile mu się podoba jak widać Dodam że z żadnym wcześniejszym romem opartym o 5.10.xx nie miałem takiego problemu. Ale wczoraj zrobiłem miflash z flash_all i na czysto instalacja znów 5.11.26. Pierwszej nocy 7h baterii nie zjadło nic nadal miałem rano 100% . Czas pokaże co dalej będzie się działo i czy kolejnej nocy coś zacznie drenować, jeśli nie to znaczy że ten miflash coś dał. Telefon mam jakieś dwa tygodnie. Na początku na ładowaniu wytrzymywał półtora dnia. Po ostatniej aktualizacji ładuję dwa razy dziennie. Przez noc bez internetu i WiFi spada o jakieś 25%. Poczekam do kolejnej aktualizacji. Rozjaśnij co znaczy "zrobiłem miflash z flash_all". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Czy ktoś wie gdzie jest opcja skracania mp3 na dzwonek? W poprzednim tel samo proponowalo (redmi note pro) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 (edited) 19 godzin temu, Antek Szprycha napisał: Mi zjadło 8% w nocy w ciągu 5h. Daj znać czy mi flash pomógł. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Niestety chyba dużo nie dał. Pierwszej nocki jak pisałem nie spadło nic, drugiej już stracił 7% podczas 8h leżenia. 9 godzin temu, Barter napisał: Rozjaśnij co znaczy "zrobiłem miflash z flash_all". Opcja w miflash czyszcząca wszystko, łącznie z partycją internal Edited December 2, 2015 by d3tr0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReM Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Może tak założyć osobny dział romami, mogą być tam romy i modyfikacje, i dyskusje nad nimi. Temat: pytania ogólne-wątek zbiorczy, robi się bardzo zaśmiecony i mało przejrzysty. Takie jest moje spostrzeżenie. Ale to już jest,trzeba trochę poszukać Uwaga podpowiedź: podforum "aktualizacje MIUI " Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 19 godzin temu, Antek Szprycha napisał: Mi zjadło 8% w nocy w ciągu 5h. Daj znać czy mi flash pomógł. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Niestety chyba dużo nie dał. Pierwszej nocki jak pisałem nie spadło nic, drugiej już stracił 7% podczas 8h leżenia. 9 godzin temu, Barter napisał: Rozjaśnij co znaczy "zrobiłem miflash z flash_all". Opcja w miflash czyszcząca wszystko, łącznie z partycją internal Reguły na to nie ma. Dziś w ciągu 5h spadło o 3%. Tak więc byle do piątku. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirmaz Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Czy ktoś zna jakąś apkę pogodową, która wyświetla temperaturę na pasku powiadomień i DZIAŁA Z RN2? Pogoda xl, której używałem nie wyświetla mi tego (w innych tel działało, ale na mediatekach nie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Accu pokazuje na pasku. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barter Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Dnia 1.12.2015, 12:02:26, d3tr0 napisał: Też to zauważyłem i wyszło mi że są to apki systemowe jak kalendarz, pogoda, zegar których nawet nie uruchamiałem od czasu postawienia romu. Ba nawet nic nie instalowałem to był test robiony na czystym systemie, tylko że powiązane konto googla aby mieć kontakty i żadnych aplikacji nie pobierałem. Problem objawił mi się drugiej nocy -30%. Co ciekawe 1 nocy zjadł uwaga -1%. Losowo ile mu się podoba jak widać Dodam że z żadnym wcześniejszym romem opartym o 5.10.xx nie miałem takiego problemu. Ale wczoraj zrobiłem miflash z flash_all i na czysto instalacja znów 5.11.26. Pierwszej nocy 7h baterii nie zjadło nic nadal miałem rano 100% . Czas pokaże co dalej będzie się działo i czy kolejnej nocy coś zacznie drenować, jeśli nie to znaczy że ten miflash coś dał. Miałeś rację z apkami systemowymi. Wczoraj wyłączyłem większość niepotrzebnych, w nocy naładowałem telefon, na chwilę obecną mam 42% baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vister81 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Witajcie :] Możecie mi podpowiedzieć, czy opłaca mi się przechodzić z 5.9.24 na 5.11.26? Czytałem, że wiele osób ma problem z szybko spadającą baterią i nie mam pojęcia, czy aktualizować, czy nie... Laik dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogas Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Witajcie :] Możecie mi podpowiedzieć, czy opłaca mi się przechodzić z 5.9.24 na 5.11.26? Czytałem, że wiele osób ma problem z szybko spadającą baterią i nie mam pojęcia, czy aktualizować, czy nie... Laik dziękuję! Mi wydłużyło pracę na baterii znacznie. Wrzucilem screena w temacie o SOT. 5 h daje radę. Grubo ponad 4 na patrzenia w jutuba gierki, poczta, mesendżer, zabawa aparatem. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 1 godzinę temu, Vister81 napisał: Witajcie :] Możecie mi podpowiedzieć, czy opłaca mi się przechodzić z 5.9.24 na 5.11.26? Czytałem, że wiele osób ma problem z szybko spadającą baterią i nie mam pojęcia, czy aktualizować, czy nie... Laik dziękuję! Możesz poczekać jeszcze dzień na 5.12.4 A dwa dni na pierwsze opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts