Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, fatis napisał:

1.vvalery, tak ja mam 4G na górnej belce - w innym telefonie działa ? Może masz coś w ustawieniach.

Fatis dzięki za info. W innych telefonach mam LTE chociaż z innej sieci to fakt. Muszę sprawdzić na tej samej karcie Virigin. :-) W ustawieniach mam 4G/3G czy jak tam jest. W każdym razie zaznaczone żeby łapał LTE i 4G.

Telefon mam kupowany w Chinach i nie wiem czy jak mam 3G to będę miał też 4G a może jest obcięta ta częstotliwość. Wiem że chińskie częstotliwości są inne i nie pasują do Europy tylko nie pamiętam czy 3G czy 4G.

Posted

Był poruszany wątek lte ostatnio w tym wątku nawet.

1. Sugeruję zadzwonić do operatora bo albo trzeba usługe aktywować lub jak pisał inny użytkownik może być potrzeba powiadomienia operatora o zmianie telefonu - ja przynajmniej ostatnia część tak zrozumiałem z opisu tego co było napisane.

Posted (edited)
54 minuty temu, szuineg napisał:

Technologia się uwstecznia czy co?? Już od dawna, jak tylko w użyciu są sterowane ładowarki, to po zakończeniu ładowania telefon po prostu się nie ładuje, więc jak to może uszkadzać baterię?? W telefonach które miałem przez ostatnie 5-10 lat tak było, więc nie wierzę w to że nagle ktoś robi telefon który jest podatny na coś takiego.

Może nie jasno się wyraziłem, możliwe że ładowarka się wyłączy po 3 godzinach ładowania, ale zabieg taki że po 2 godzinach i ok 20 minutach jest 100% jest umyślny.

Testuję na razie Automate i program Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST

Edited by KANAR
Posted

Kupowane były dwa telefony i dzwoniłem do kumpla i ma 4G tylko w innej sieci. Tak więc wszystko wydaje się OK. Przełożę kartę na plusa i sprawdzę.

Posted
54 minuty temu, szuineg napisał:  

Technologia się uwstecznia czy co?? Już od dawna, jak tylko w użyciu są sterowane ładowarki, to po zakończeniu ładowania telefon po prostu się nie ładuje, więc jak to może uszkadzać baterię?? W telefonach które miałem przez ostatnie 5-10 lat tak było, więc nie wierzę w to że nagle ktoś robi telefon który jest podatny na coś takiego.

Może nie jasno się wyraziłem, możliwe że ładowarka się wyłączy po 3 godzinach ładowania, ale zabieg taki że po 2 godzinach i ok 20 minutach jest 100% jest umyślny.

Testuję na razie Automate i program Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST

Podaj namiary na ten program, proszę

Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.12.10 PL

Posted
7 minut temu, vvalery napisał:

Kupowane były dwa telefony i dzwoniłem do kumpla i ma 4G tylko w innej sieci. Tak więc wszystko wydaje się OK. Przełożę kartę na plusa i sprawdzę.

Wydaje mi się że słowo klucz w tej wypowiedzi to inny operator - to że on ma u innego operatora nie znaczy że ty masz u siebie.

Posted
17 minut temu, fatis napisał:

Wydaje mi się że słowo klucz w tej wypowiedzi to inny operator - to że on ma u innego operatora nie znaczy że ty masz u siebie.

Chodzi o fakt posiadania 4G i czy ta funkcja działa. Więc te telefony były kupowane razem więc można na 100% powiedzieć że działa tylko z innym operatorem np. Plusem.

Posted
1 godzinę temu, szuineg napisał:

Coś w tym jest. Myslę, że to tłumaczy np. dlaczego pomiędzy 100% a 90% bateria schodzi wyraźnie wolniej niż np. pomiędzy 50% a 40%.

Posted
39 minut temu, Gawronnek napisał:

Podaj namiary na ten program, proszę

Program Automate polega na tym samym co Llama ale jest bardziej zaawansowany.

Link do tematu http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/howto-limit-cpu-frequency-to-save-t3233745

Link do programu który wystarcza w wersji demo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate

Po zainstalowaniu Automate uruchamiamy program, klikamy ikonkę ludzików po prawej stronie od znaku +, klikamy lupkę, wpisujemy Redmi Note 2, klikamy w pierwszy link czyli  Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST , przycisk Download, wracamy do głównego okna programu (tego z + i ludzikami), klikamy  Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST i przycisk START. Wychodzimy. 1 w zębatce przy programie oznacza że działa.

Potrzebne uprawnienia Root i autostart.

• Like 1
Posted
15 minut temu, KANAR napisał:

Link do tematu http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/howto-limit-cpu-frequency-to-save-t3233745

Link do programu który wystarcza w wersji demo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.llamalab.automate

Po zainstalowaniu Automate uruchamiamy program, klikamy ikonkę ludzików po prawej stronie od znaku +, klikamy lupkę, wpisujemy Redmi Note 2, klikamy w pierwszy link czyli  Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST , przycisk Download, wracamy do głównego okna programu (tego z + i ludzikami), klikamy  Save Battery for Redmi Note 2 NO TOUCHBOOST i przycisk START. Wychodzimy. 1 w zębatce przy programie oznacza że działa.

jak długo testujesz go? czy jest wgl wart zabawy...

Posted

Panowie prosze o pomoc bo mnie szlag trafi nie moge przegladac niektorych stron w necie przegladarka wyswietla mi ze nie moze polaczyc sie z przegladarka chrome a serweremwww.googleadservices.com witryna moze byc wylaczona lub siec moze byc niepoprawnie skonfigurowana......takie mam powiadomienie.....nie wiem o co chodzi moze ktos zna rozwiazanie tego problemu

Posted
5 minut temu, mara44 napisał:

Panowie prosze o pomoc bo mnie szlag trafi nie moge przegladac niektorych stron w necie przegladarka wyswietla mi ze nie moze polaczyc sie z przegladarka chrome a serweremwww.googleadservices.com witryna moze byc wylaczona lub siec moze byc niepoprawnie skonfigurowana......takie mam powiadomienie.....nie wiem o co chodzi moze ktos zna rozwiazanie tego problemu

A czy aby ta domena nie siedzi w pliku hosts z przekierowaniem na localhost?

Posted

Witam,

czytam i czytam i nie moge wywnioskowac - wiec pytanie do posiadaczy RN2 - czy najnowszy soft 5.12.10 - jest godny zainstalowania czy lepiej nadal siedziec na 5.10.29 ?

Posted

Pod względem baterii odczujesz poprawę. Chyba MiCenter apka do zgłaszania serwisowego wkroczyła od 5.11. Tak to zmian wiele nie ma.

Posted (edited)

Witam,

mam problemy z wifi, czasami podczas oglądania kilkuminutowego filmu muszę dwukrotnie włączyć/wyłączyć, bo zanika połączenie z internetem, dodatkowo zauważyłem dziwne trzaski i zniekształcenia dźwięku na urządzeniach bluetooth, gdy jest włączone wifi(po wyłączeniu zdarza się to tylko sporadycznie). Pływające okna pomimo włączenia w powiadomieniach nie działają.

Edited by Cezary
Posted
1 minutę temu, Cezary napisał:

Witam,

mam problemy z wifi, czasami podczas oglądania kilkuminutowego filmu muszę dwukrotnie włączyć/wyłączyć, bo zanika połączenie z internetem, dodatkowo zauważyłem dziwne trzaski i zniekształcenia dźwięku na urządzeniach bluetooth, gdy jest włączone wifi(po wyłączeniu zdarza się to tylko sporadycznie). Pływające okna pomimo włączenia w powiadomieniach nie działają.

Jaka wersja romu ?

Posted

Ktoś nie mógł też zrobić zrzutu ekranu na najnowszej, a większości działa :) i weź tu oceń, sprawdź sam najwyżej wrócisz do tego co masz

Posted

Jeszcze jedno pytanie. Tego nie ma w FAQ ani nie znalazłem na forum. No mojego Redmi nie przychodzą żadne SMSy, mogę wysyłać, dzwonić, rozmowy przychodzące też ok, a SMS zaden od kilku godzin nie chce przyjść. MIUI 7 wersja 5.9.24. Ktoś spotkał się z takim problemem?

Posted
Wie ktoś może co zrobic z moim problemem? Otóż telefon wyświetla komunikat "invalid IMEI 3g" bądź "nie można wykryć karty sim", o dziwo mogę wykonywać połączenia telefoniczne, wysyłać sms oraz korzystać z wi-fi. Nie mogę jednak zalogowac sie na niektóre aplikacje telefoniczne, ani korzystac z internetu z sieci, co jest bardzo irytujace.

Sprawdź czy to nie ten sam problem http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/6397-Przywracanie-IMEI---nie-działająca-transmisja-danych-GSM

Wysłane z RN2 Prime

Posted
Podrzuciłby mi ktoś link do tematu z wolnym transferem? Szukam i nie mogę znaleźć, a może tam będzie coś co pomoże na mój internet, bo często jestem np. w zasięgu LTE a nawet strony nie chce załadować, albo ładuje baaardzo wolno. Na Wi-Fi wolny transfer też występuje, ale jest mniej dokuczliwy. Co ciekawe przy pobieraniu zazwyczaj prędkości są w normie (choć nie zawsze)Wysłane z mojego Redmi Note 2

To normalne, ja mam w większości miejsc HSDPA plus, a prędkości nie są zbyt szybkie, na pasku pokazuje się po kilka KB, czasami kilka MB, ale bez szału

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Jeśli uważasz to za normę to tylko pogratulować. Mieszkam w mieście - zazwyczaj H/H+/4G, zasięg cały lub bez jednej kreski. Próbuje załadować stronę to przez 10 min mam 0,00 KB/s a jak już zaskoczy to jest szaleństwo 0,05 KB/s. Masz rację. To z pewnością normalne. Na poprzednich telefonach jak chciałem załadować stronę to ją ładowało.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Posted
1 godzinę temu, piotr469 napisał:

Mieszkam w mieście - zazwyczaj H/H+/4G, zasięg cały lub bez jednej kreski. Próbuje załadować stronę to przez 10 min mam 0,00 KB/s a jak już zaskoczy to jest szaleństwo 0,05 KB/s.

Długo męczyłem się z tego typu problemem. Pomogła… zmiana operatora.

Posted

Tylko że winą nie jest chyba operator, skoro na poprzednich telefonach problemu nie było (ostatni telefon to moto g LTE, internet działał aż miło) - karta ta sama, taryfa ta sama.

Posted
14 minut temu, piotr469 napisał:

Tylko że winą nie jest chyba operator, skoro na poprzednich telefonach problemu nie było (ostatni telefon to moto g LTE, internet działał aż miło) - karta ta sama, taryfa ta sama.

Karta ta sama, taryfa ta sama, ale czas inny. Spróbuj teraz w drugą stronę – włóż do swojego RN2 karty SIM innych operatorów i wtedy sprawdź.

Posted
23 godziny temu, KANAR napisał:

Gorąco polecam, działa, od 23 godzin, użycie przez ekran 56%, jasność 35%, Wifi on, GPSoff. Mam 71% baterii.

Posted
23 godziny temu, KANAR napisał: Program Automate polega na tym samym co Llama ale jest bardziej zaawansowany.

Gorąco polecam, działa, od 23 godzin, użycie przez ekran 56%, jasność 35%, Wifi on, GPSoff. Mam 71% baterii.

Jak wyjdę z apki i wrócę po paru sekundach to przestaje działać apka. Jak nadać tej apce uprawnienia root bo nie wyświetla mi jej w panel sterowania / dostęp do root.

Posted

14 minut temu, piotr469 napisał: Tylko że winą nie jest chyba operator, skoro na poprzednich telefonach problemu nie było (ostatni telefon to moto g LTE, internet działał aż miło) - karta ta sama, taryfa ta sama.
Karta ta sama, taryfa ta sama, ale czas inny. Spróbuj teraz w drugą stronę – włóż do swojego RN2 karty SIM innych operatorów i wtedy sprawdź.

http://forumplay.pl/showthread.php/2808-Konfiguracja-Internetu-i-MMS-w-Play-android-ios-windows-phone-i-inne-

Znalazłem tego linka i w ciągu ostatnich pięciu minut udało mi się osiągnąć to co nie udawało się przez ostatnie 2 miesiące. 1MB/s na transferze mobilnym przy zwykłym przeglądaniu neta. Wcześniej nie wiem czy wyszedlem poza 100KB/s przy pobieraniu pliku, o przeglądaniu stron nie mówiąc. Domyślnie w telefonie ustawienia internetu miałem P4 INTERNET, stworzyłem nowe ustawienia Play INTERNET i narazie zapowiada się obiecująco. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w ciągu kilku najbliższych dni.

Posted
4 minuty temu, ecosilver napisał:

Jak wyjdę z apki i wrócę po paru sekundach to przestaje działać apka. Jak nadać tej apce uprawnienia root bo nie wyświetla mi jej w panel sterowania / dostęp do root.

Hehe, nie używaj wykastrowanego roota, tylko wgraj normalny supersu.zip przez twrp, wtedy sam wykryje i  zawoła o uprawnienia.

Posted
4 minuty temu, ecosilver napisał: Jak wyjdę z apki i wrócę po paru sekundach to przestaje działać apka. Jak nadać tej apce uprawnienia root bo nie wyświetla mi jej w panel sterowania / dostęp do root.

Hehe, nie używaj wykastrowanego roota, tylko wgraj normalny supersu.zip przez twrp, wtedy sam wykryje i  zawoła o uprawnienia.

Pojawiło się dopiero teraz już dałem root o.O

Kłódkę muszę dawać na apke? Bo jak wyczyszcze apki z pamięci to jest 1 ale log się nie uzupełnia-tak ma być jest okej?