Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zauważyłem malutki bug na najnowszym EEA dla mi10. Nie działa zaplanowane włączanie i wyłączanie 'ekran zawsze włączony'. Tzn świeci nawet poza ustalonymi godzinami. Ktoś ma pomysł jak to naprawić, czy to faktycznie bug i kwestia aktualizacji?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Posted
13 minut temu, daniel.wu napisał:
Zauważyłem malutki bug na najnowszym EEA dla mi10. Nie działa zaplanowane włączanie i wyłączanie 'ekran zawsze włączony'. Tzn świeci nawet poza ustalonymi godzinami. Ktoś ma pomysł jak to naprawić, czy to faktycznie bug i kwestia aktualizacji?

Spróbuj wrzucić recznie najnowszą wersję aplikacji systemowej MIUI Always-on display RELEASE-2.6.580-10271815

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-release-2-6-580-10271815-release/miui-always-on-display-release-2-6-580-10271815-android-apk-download/download/

Mozesz tez wgrać najnowszy MIUI System Launcher ALPHA-4.21.0.2440-10281956

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-alpha-4-21-0-2440-10281956-release/miui-system-launcher-alpha-4-21-0-2440-10281956-android-apk-download/download/

Posted

U mnie po wgraniu tej najnowszej wersji AoD nie dało się zmienić motywu w aplikacji np.zegara, kalejdoskopu itp. Musiałem usunąć aktualizację i ponownie wrócić do poprzedniej wersji. Właściwie to sama się pobrała właściwa wersja poprzez aktualizacje.

Mi9TPro.

• Like 1
Posted
Dziękuję za linki. Faktycznie tak jak@brawo napisał, wgranie najnowszej wersji always on display nie pozwala na zmianę ikony, a ponadto nadal zegar świeci poza wyznaczonymi godzinami. Ale to drobnostka, bo w nocy i tak jak jest ciemno, to się wygasza.

Natomiast wgranie najnowszego launchera ewidentnie przyspieszyło karte google discover, dlatego dzięki!

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Chyba wystartowała globalna wersja Androida 11 dla mi10 (global, nie global eea) V12.1.2.0.RJBMIXM

Dla mi10 pro V12.1.2.0.RJAMIXM

Ale ktoś musi potwierdzić. 

Edited by Bartos
  • Like 1
Posted
6 godzin temu, Bartos napisał:

Chyba wystartowała globalna wersja Androida 11 dla mi10 (global, nie global eea) V12.1.2.0.RJBMIXM

Dla mi10 pro V12.1.2.0.RJAMIXM

Ale ktoś musi potwierdzić. 

A są jakieś linki czy coś ?? Skąd takie info?

Posted

Z telegram. Ale ponoć ta wersja wyszła we wrześniu dla testerów. Linki były alternatywne na gdrive. Dlatego nie podaje. Może ktoś ma.przecieki do oficjalnych linków. 

Posted
Czy znajdzie się tu ochotnik na przetestowanie na romie global, czy zadziała sposób, na który właśnie wpadłem, mianowicie zainstalowanie launchera z xiaomi.eu z opcją podwójnego kliknięcia do zablokowania? Potrzebny będzie do tego rom global, magisk i moduł app systemizer. Mogę wystawić gotową apke launchera, albo poinstruować jak ją przerobić po ekstrakcji z 12.0.8 Xiaomi.eu.
Działa to podwójne kliknięcie do zablokowania i odblokowania na globalu?
Posted

Zawsze możesz dodać na pulpit widget blokada i masz blokowanie telefonu jednym kliknięciem. Powiem ci, że bardzo wygodne.

Odblokowanie podwójnym kliknięciem jest w Globalu w standardzie. 

• Like 1
Posted

Root esentials i masz gesty

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Przecież to nie działa z FOD ;)

Posted
2 minuty temu, Bartos napisał:

Masz Eea. W nazwie jest skrót EU

Czyli updated z linku wyżej nie będzie pasował? Musi być global eea? A nie global stable?

Posted (edited)
8 minut temu, Bartos napisał:

Tak. Trzeba jeszcze poczekać. Pewnie z tydzień. 

Ok rozumiem 

Edited by Wako1986
Posted

Jedyny plus eea to brak reklam lub znikome. No ale unia ma swoje prawa. Aplikacje xiomi są złe bo nie zapewniają bezpieczeństwa, a od google są dobre. 

Posted
Jedyny plus eea to brak reklam lub znikome. No ale unia ma swoje prawa. Aplikacje xiomi są złe bo nie zapewniają bezpieczeństwa, a od google są dobre. 
Mam 2 sztuki Poco F2 Pro, jeden EEA a drugi Global. Jeśli chodzi o reklamy to bez znaczenia, na jednym i drugim nic się nie wyświetla.
Posted

Dawniej na starszych modelach nagminnie wszędzie się wyświetlały, teraz w panelu sterowania czasami wyskoczy. 

Najwidoczniej Panowie od Xiaomi dotrzymali słowa i max zmniejszyli liczbę reklam. Na mi 10 nie mam reklam ale na mi9 miałem. 

Posted
1 godzinę temu, Bartos napisał:

Dawniej na starszych modelach nagminnie wszędzie się wyświetlały, teraz w panelu sterowania czasami wyskoczy. 

Bo nie wyłączyłeś propozycji  w Panelu sterowania i innych aplikacjach w których się pojawiały. 

• Like 1
Posted (edited)

Jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. 

Możesz też mieć problem do powrotu na androida 10. Niektórzy mieli po chińskich wersjach problem z cofnięciem do androida 10 przez miflash, ale poradzili sobie prze adb. 

Tutaj wcale tak nie musi być. To wersja dla testerów 

Edited by Bartos
Posted

Najlepsze w tym to, że nigdy nie włączałem wczesnych aktualizacji, a teraz nawet nie ma jak sprawdzić czy są włączone, bo nie ma tej opcji. Ehhh

Raz kozie śmierć. Jak jutro przyjdę z roboty to zaktualizuję.

Posted

Najczęściej zgłaszane błędy przez testerów:  (tekst z forum Mi)

Cytat

Cóż, do tej pory widziałem, że sterowniki OpenGL / Vulkan psują niektóre gry (na przykład Grid Autosport), jeśli pojawi się wiadomość z systemem powiadomień MIUI, przedstawia to pewne niedopasowanie, wcześniej sparowane słuchawki douszne / urządzenia słuchawkowe Bluetooth mogą nie działać, dopóki nie sparujesz ich ponownie i przełączanie się między 90 Hz a 60 Hz w aplikacjach takich jak YouTube i Netflix nie działa dobrze (przełączyłem się na 60 i wróciłem do 90 i teraz działa). 

Posted

Ludziska zainstalowałem miui Indonezja global przez mi flash ale nie blokowałem bootloadera bo boję się że ucegle telefon. Niestety straciłem certyfikat play protect myślicie ze to może być przez brak blokady na bootloaderze?

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka