Adam Błażejewski Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Na pewno tak. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Na pewno tak. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu TapatalkaZoltan a jak zablokuje telefon to go nie ucegle? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Jeśli kupiłeś telefon z Polskiej dystrybucji lub Europejskiej to spokojnie możesz zablokować bootloader. Jak wyjąłeś telefon z pudełka i mail wgrany rom Global lub EEA i bootloader były zablokowany to możesz śmiało go zablokować. Ja sam mam wgrany rom Indonezja na telefonie z romem EEA i wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Dobra,udało się . Sflaszowalem jeszcze raz z opcją clean all and lock i się udało, wszystko śmiga. DziękiWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 A tak właściwie co daje ten region Indonezja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 A tak właściwie co daje ten region Indonezja?Dialer i SMS od xiaomi Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 W tym romie wbudowane są aplikacje od Xiaomi, co daje możliwość nagrywania rozmów. Reszta jest taka jak w globalu. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianJarocin Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Czy mając Mi10 z polskiej dystrybucji z zablokowanym bootloaderem i romem global i chcąc wgrać mifleszem rom indonezja żeby mieć nagrywanie rozmów i dialer od Xiaomi muszę najpierw odblokować bootloader, wgrać rom indonezja i zablokować bootloader ponownie (żeby nie musieć korzystać z Magiska do płatności), czy mogę wgrać Indonezję bezpośrednio na global z zablokowanym bootloaderem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Tak. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Czy mając Mi10 z polskiej dystrybucji z zablokowanym bootloaderem i romem global i chcąc wgrać mifleszem rom indonezja żeby mieć nagrywanie rozmów i dialer od Xiaomi muszę najpierw odblokować bootloader, wgrać rom indonezja i zablokować bootloader ponownie (żeby nie musieć korzystać z Magiska do płatności), czy mogę wgrać Indonezję bezpośrednio na global z zablokowanym bootloaderem?Musisz odblokować bootloader a przy instalacji miui Indonezja sflashowac z opcją clean all and lock Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianJarocin Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 To jeszcze jedno pytanie. Gdybym chciał zrobić to samo ale z Mi10 z chińskiej dystrybucji (bez B20, odblokowany bootloader, Xiaomi.eu + twrp) to mogę po wgraniu Indonezji mifleszem zablokować bootloader czy muszę koniecznie zostawić odblokowany, żeby nie uwalić fona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 To jeszcze jedno pytanie. Gdybym chciał zrobić to samo ale z Mi10 z chińskiej dystrybucji (bez B20, odblokowany bootloader, Xiaomi.eu + twrp) to mogę po wgraniu Indonezji mifleszem zablokować bootloader czy muszę koniecznie zostawić odblokowany, żeby nie uwalić fona?Z tego co mi wiadomo to uwalisz telefon Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Dokładnie, telefonu z chińskiej dystrybucji nie blokuj na romie innym niż china, inaczej będziesz miał cegłę. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianJarocin Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Wie może ktoś co to jest za wersja miui QJBEUVF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 (edited) Czyżby wczesna wersja androida 10 na miui11? Soft chyba brandowany dla Vodafone Edited November 24, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianJarocin Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Kupiony dziś w mediaexpert I na dodatek brak dostępnych aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 (edited) Google mówi, że z końcówką VF jest z sieci Vodafone. Ale mogę się mylić. Edited November 24, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Oki, zainstalowałem najnowszy soft na Mi 10 -Android 11 przez OTA i na pierwszy rzut oka wszystko działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Klonowanie i ok Google też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Klonowanie aplikacji działa, a jak włączało się asystenta? W Mi 9 był osobny przycisk a w Mi 10?. Głupio się przyznać ale nie korzystam z tego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 To nie sprawdzaj. Chodziło mi bardziej o wywołanie po głosie OK Google. Ale to trzeba skonfigurować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 24, 2020 Author Share Posted November 24, 2020 5 godzin temu, Bartos napisał: Google mówi, że z końcówką VF jest z sieci Vodafone. Ale mogę się mylić. Bo to jest dla Vodafone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Ale dzięki temu dostaniesz bardziej dopracowany soft, przetestowany przez rzeszę testerów Hehe, nie.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Asystent google działa po "voice match", ale jak wywołać asystenta bez tego mówienia "ok google"? Acha, na Andku 11 powróciły trzy kropki do ustawienia aktualizacji i tak jak pisałem, nie miałem zaznaczonych wczesnych aktualizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Możesz sobie zainstalować apke asystent google i wywołasz z ikony. Ewentualnie z gestu pociągnięcia palcem od dołu z prawego lub lewego boku jeśli używasz gestów i masz taką opcję w ustawieniach gestów. Jeśli używasz strzałek to możesz w ustawieniach przypisać np długo naciśnięcie pod dana strzałkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klom Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Jak wytłumaczyć fakt, że na Poco F2 Pro wciąż mam wersję global stable 12.0.3 i nie znajduje żadnej nowej, a na Redmi 9A właśnie instaluje się 12.0.8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Jak wytłumaczyć fakt, że na Poco F2 Pro wciąż mam wersję global stable 12.0.3 i nie znajduje żadnej nowej, a na Redmi 9A właśnie instaluje się 12.0.8?Bo masz wersję global eea żadnych innych nowszych aktualizacji nie wypuszczono Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka@zoltan78 jeśli teraz chcę wrócić z powrotem na global eea to znów mogę bez problemu zablokować bootloader? Niestety ale w MIUI Indonezja jest problem a mianowicie chodzi klawiaturę swiftkey. Jak coś napiszę i zminimalizuje aplikację w której piszę to swiftkey przy minimalizacji mryga. Irytuję mnie to mocno. Edit: przeszedłem z powrotem na globala eea i ta sytuacja z migającym swiftkey jest taka samaWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 @Bullsblood Mam wgraną Indonezje i też korzystam z tej klawiatury w wersji beta. Takiego problemu nie miałem ani na tym romie ani na EEA. Spróbuj wersji beta może to rozwiąże Twój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Próbowałem już beta i miga cały czas jak minimalizuje jąkaś aplikacje. Nie wiem skąd ten problem. Próbowałem 4 klawiatur, Google swiftkey, go, i jeszcze jakaś. W dwóch nie ma takiego efektu a w dwóch innych jest Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Czyli z tego co czytam wychodzi na to, że EEA i IN są ze sobą zamienne i jest możliwość blokowania bootloadera + dostawanie OTA ? Różnica to apki xiaomi dla IN vs apki googla dla EEA ? Są jeszcze jakieś różnice/profity ? Dual sim tylko chiński czy Indonezja też ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Można stosować naprzemiennie, OTA jest co do dual sima to się nie wypowiem bo nie mam tego modelu telefonu. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Możesz sobie zainstalować apke asystent google i wywołasz z ikony. Ewentualnie z gestu pociągnięcia palcem od dołu z prawego lub lewego boku jeśli używasz gestów i masz taką opcję w ustawieniach gestów. Jeśli używasz strzałek to możesz w ustawieniach przypisać np długo naciśnięcie pod dana strzałkę. Jest też coś niezależnego, a mianowicie przytrzymanie przycisku zasilania Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Oficjalny Android 11 dla Xiaomi Mi 10 Pro - Global Stable ROM MIUI V12.2.1.0.RJAMIXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.2.1.0.RJAMIXM/miui_CMIGlobal_V12.2.1.0.RJAMIXM_f48fd7258d_11.0.zip Changelog: Attention This update is a limited release for Mi Pilot testers, which means that the update process might take longer than usual. Expect heating and other performance issues after you update - it might take some time for your device to adapt to the new version. Remember that some third-party apps aren't yet compatible with Android R and you might not be able to use them normally. System Stable MIUI based on Android 11 Updated Android Security Patch to September 2020. Increased system security. Stable MIUI based on Android 11 Camera New: New AI moonscape functionality New: New templates for vlogs New: Vlogs can be now saved as drafts Optimization: New vlog templates and presets will be available for downloading from the cloud from now on Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Wersja stabilna oprogramowania układowego V12.2.1.0.RJBMIXM dla Mi 10 Global (umi) https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/umi/stable/V12.2.1.0.RJBMIXM/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Czy ktoś po aktualizacji na Andku Stable 12.2.1 ma taki błąd, że nie idzie nic przesłać przez bluetooth i nie chcą się otwierać linki np. na Facebooku? Pytam bo nie wiem czy robić reset fona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts