Dyskusja ogólna
48 tematów w tym forum
-
Mi 10/Pro - dyskusja ogólna 1 2 3 4 17
przez Kacper Skrzypek- 6 obserwujących
- 568 odpowiedzi
- 114,2 tys. wyświetleń
W tym wątku można zadawać pytania i prowadzić dyskusję na temat modeli Mi 10/Pro. Zadajemy tutaj pytania, które nie muszą mieć swojego oddzielnego wątku.
Ostatnia odpowiedź: Bar.Tek, 17 Stycznia 2024 -
-
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Zacznę od tego, że chciałbym skopiować plik grafiki, która jest ustawiona jako aktualna tapeta telefonu. Sam plik bazowy niechcący musiałem skasować z dysku telefonu, z pierwotnego miejsca. Jednak plik ustawiony jako tapeta jest gdzieś zapisany w systemie, skoro tapeta cały czas się wyświetla. W internecie poczytałem , że faktycznie jest ten plik gdzieś zapisany, ale żeby tam dotrzeć to trzeba mieć uprawnienia root. Tylko z tego co udało mi się przeczytać, to żeby zrobić roota, to trzeba ściągać bootloader, a to się wiąże z utratą wszystkich danych, w tym tej tapety. Czy jest jakiś sposób by to jeszcze odzyskać?
Ostatnia odpowiedź: X F, 6 Kwietnia 2025 -
- 3 obserwujących
- 10 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim. Powiedzcie mi jak to jest z tą aktualizacją do HyperOS? Najpierw było, że 10 na pewno dostanie potem czytałem, że na pewno nie. W różnych miejscach skrajne informacje w tym temacie.
Ostatnia odpowiedź: Darius4, 30 Marca 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 662 wyświetleń
Cześć. W opcjach mam włączone aby np. YouTube działał w oknie picture in picture ale niestety nie działa. Mam MIUI 13.0.10 EU oczywiście na androidzie 12. Czy tylko w globalu albo chińczyku jest pip ? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: kaeres, 12 Lutego 2024 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Bry! Dawno mnie tu nie było i nie wiem co zmieniło się w kwestii oficjalnych wydań. Sprawa wygląda tak: brat ma po mnie Mi10, którego kupiłem na premierę. Instalowałem tam Xiaomi.eu aby uruchomić dualsim i mieć roota. Aktualnie sytuacja wygląda jak wygląda. Są problemy z safetynet przez co nie działają mu płatności czy niektóre aplikacje. Nie pamiętam gdzie dokładnie kupiłem ale prawdopodobnie na GearBest i skoro była tacka na jedna kartę SIM to mogę zainstalować bez problemu globala? Co lepiej EEA czy global? Idzie zachować w tym modelu funkcję dualsim? Mam też Mi9T podobna sytuacja. Chciałbym wgrać oficjalny soft ale nie wiem czy jest to wersja chińska czy glo…
Ostatnia odpowiedź: Michał Szumowski, 11 Grudnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Jestem na wczasach w Chorwacji. Korzystam z roamingu i co chwilę wyłącza się sieć. Muszę włączyć tryb samolotowy i wyłączyć, wówczas się loguje aby działało znów kilka minut. Coś wiadomo o tym ?
Ostatnia odpowiedź: kaeres, 20 Lipca 2023 -
- 4 obserwujących
- 723 odpowiedzi
- 184,4 tys. wyświetleń
MIUI Stable ROM - wersje dla Mi 10/Pro (8.04.2020 r.) Mi 10 Pro - EEA http://bigota.d.miui.com/V11.0.7.0.QJAEUXM/miui_CMIEEAGlobal_V11.0.7.0.QJAEUXM_e5fb61d54d_10.0.zip (recovery) http://bigota.d.miui.com/V11.0.7.0.QJAEUXM/cmi_eea_global_images_V11.0.7.0.QJAEUXM_20200321.0000.00_10.0_eea_6ec058d03b.tgz (fastboot) Mi 10 - EEA http://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QJBEUXM/miui_UMIEEAGlobal_V11.0.9.0.QJBEUXM_f40b8c154f_10.0.zip (recovery) http://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QJBEUXM/umi_eea_global_images_V11.0.9.0.QJBEUXM_20200321.0000.00_10.0_eea_3060ffeca1.tgz (fastboot)
Ostatnia odpowiedź: kaeres, 2 Czerwca 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 344 wyświetleń
Hej, Padł mi port USB - mogę tylko ładować lecz nie mogę połączyć się z komputerem/Android Auto etc. Mam drugi identyczny Xiaomi 10 Note Pro i chiałbym przenieść dane 1:1 - jak to wykonać ?
Ostatnia odpowiedź: jimmx, 9 Maja 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Będę wdzięczna za pomoc, czy jest jakaś opcja, aby zlokalizować urządzenie, które zostało mi skradzione. Model Redmi Note 10 Pro. Mogę zalogować się na chmurę, ale niestety widzę tylko w zapisanych danych moje urządzenie. Widoczne są ruchy w godzinie kradzieży z kontaktem do Xiaomi i usunięciem lokalizacji. Obecnie funkcja lokalizacji działa tylko dla mojego starego urządzenia xiaomi. Telefon był na abonament. Karta sim zablokowana. Miałam włączoną lokalizację przez googla, gdzie obecnie widzę jedynie ostatnie miejsce połączenia, gdzie jeszcze był sygnał i włączone dane transferowe. Sprawa zgłoszona na policji. Jestem jeszcze bardzo zestresowana i nie potrafię m…
Ostatnia odpowiedź: brawo, 22 Marca 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 955 wyświetleń
Cześć, Mam problem z klonowaniem aplikacji. W poprzednim modelu w Ustawieniach/Aplikacje była funkcja klonowania aplikacji. W nowym telefonie Redmi 10 5G nie widzę tej funkcji. Czy coś się zmieniło? Usunęli tą opcję?
Ostatnia odpowiedź: wojasheck, 19 Marca 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 537 wyświetleń
Witam, w "wiadomościach" utworzyłam grupę do których kieruję moją wiadomości. Problem mam w tym żeby niektóre osoby usunąć z tej grupy, dodać mam możliwość, natomiast z usunięciem mam problem - nie widzę takiej opcji. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Ostatnia odpowiedź: anetacej89, 24 Listopada 2022 -
- 1 odpowiedź
- 624 wyświetleń
Witam Z miejsca przepraszam za spam jak taki temat istnieje. Mam pytanie posiadam xiaomi mi 10 5g do którego bym chciał wgrać fabryczny rom taki jak wychodzi z fabryki. Podpowie ktoś gdzie taki znaleźć?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Listopada 2022 -
- 1 odpowiedź
- 627 wyświetleń
Wszystko jest w tytule.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 3 Września 2022 -
Wyświetlacz
przez Frontera- 0 odpowiedzi
- 430 wyświetleń
Witam w telefonie mi 10 t wyświetlacz jest ciemniejszy od np mi note 9 czy redmi 10 widać że jakość poleciała mam dwa modele obok siebie i używanie mi 10t męczy wzrok czy ktoś ma podobnie.
Ostatnia odpowiedź: Frontera, 17 Sierpnia 2022 -
Zaszyfrowane dane
przez stefan011- 2 odpowiedzi
- 915 wyświetleń
Dzień dobry. Mam problem z aktualizacją przez twrp. Przy próbie "zainstaluj z pliku zip" w aplikacji aktualizacja mam komunikat że dane są zaszyfrowane i po przejściu do twrp muszę podać hasło. Twrp nie pyta o hasło i nie są widoczne żadne dane z pamięci wew. Jest tam opcja odszyfruj ale nie działa. Podawałem pin do telefonu i hasło do konta xiaomi. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak to ugryźć? A może jest gdzieś wersja aktualizacji fastboot?
Ostatnia odpowiedź: andrzej78, 16 Sierpnia 2022 -
Pytanie: Aparaty
przez Kaacper- 2 odpowiedzi
- 586 wyświetleń
Ostatnio jak zainstalowałem miui rozwojowe do mi 10t pro to aparaty straciły swoją funkcje zawieszały się i robiły tragiczne zdjęcia Pytanie więc czy coś się poprawiło: )
Ostatnia odpowiedź: Kaacper, 30 Lipca 2022 -
Single SIM to jednak dual SIM? 1 2 3
przez bolerro- 4 obserwujących
- 92 odpowiedzi
- 18,5 tys. wyświetleń
Cześć. Czy ktoś byłby w stanie sprawdzić czy telefon kupiony w polskim sklepie po wgraniu Xiaomi eu ma dwa IMEI? Tworzę temat tutaj, bo chyba jest możliwość zrobienia dual sima z single. Więcej informacji wkrótce ////EDIT Sprawa ma się tak. Chłopaki z Niemiec z sukcesem uruchomili dual sima w wersji single. Należy zainstalować softa Xiaomi eu (najlepiej miui 12) i po tym powinien pojawić się drugi IMEI. Który z jakiegoś powodu jest zablokowany na wersji global. Pewnie umowa z operatorami, żeby telefony były na jedną kartę w razie sprzedaży modelu przez nich. Kwestia tylko tacki na kartę SIM. Mógłby ktoś się podzielić swoją dual z…
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 27 Lipca 2022 -
- 1 obserwujący
- 22 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam. Zastanawiam się nad sensownością zakupu tego modelu w 2022r. Na papierze wszystko wygląda super, ale czy to aby nie koniec wsparcia dla tego telefonu, czy są jakieś wady, które po czasie wyszły? Telefon można kupić za 2000zł
Ostatnia odpowiedź: Emisiekk, 26 Lipca 2022 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 699 wyświetleń
Dlaczego w Xiaomi Mi10 na androidzie 12, MIUI 13.0.5 (wcześniejszym również) brak nowych widgetów znanych z nowego Androida ? Są tylko te w starym stylu znane od lat.
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 24 Lipca 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 584 wyświetleń
Witam, w jaki sposób wyciągnąć jak najlepszy dźwięk wysokiej rozdzielczości przez bluetooth np na słuchawkach lub radiu samochodowym? Ustawiam w telefonie w opcjach programisty w opcjach bluetooth wszystko co najwyżej jakości ale po wyjściu z menu z automatu ustawiają się opcje domyślne.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 14 Czerwca 2022 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 582 wyświetleń
Potrzebuję pomocy nieopatrznie wlaczylem jakąś aplikacje głosową w Google maps i teraz jak naciskam na mikrofon do szukania głosowego mam jakiś dziwną chińską aplikacje i wyszukuje w języku chińskim jak wrócić s powrotem do starej wyszukiwarki po polsku Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 4 Czerwca 2022 -
android 11 czy 12
przez mrlimatic- 0 odpowiedzi
- 515 wyświetleń
cześć poszukuję stabilnego ROM-u z pełną funkcjonalnością aparatu (nagrywanie 60fps, pełna jakość) Siedziałem przez chwilę na androidzie 12 i aparat ogólnie był spoko, ale sama płynność systemu zostawiała dużo do życzenia. Próbuję teraz różnych custom romów, ale tam kamera to jest dodatek i nie potrafi nawet nagrywać w 60fps. Chciałbym wrócić do MIUI Polska, czy na androidzie 11 płynność/stabilność systemu jest lepsza od 12?
Ostatnia odpowiedź: mrlimatic, 31 Marca 2022 -
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
Cześć Ktoś może kojarzy jaka to była wersja ? Generalnie mam nowy telefon z odblokowanym BL. W związku z tym, że nie ma działającego TWRP dla A12 potrzebuję ostatnią wersję z A11 dla Mi10. Jakby ktoś się zastanawiał po co .. Zakładam, że po odblokowaniu BL będzie problem z płaceniem telefonem. Pamiętam, że w takiej sytuacji radziłem sobie zmieniając uprawnienia na pliku db z poziomu TWRP. Teraz nie będzie to możliwe. Wymyśliłem więc, że wrzucę najpierw MIUI z A11, zmienię uprawnienia na pliku, a potem zaktualizuję do MIUI 13. Dobrze kombinuję ?
Ostatnia odpowiedź: zmylna, 29 Marca 2022 -
- 5 odpowiedzi
- 996 wyświetleń
Cześć Dawno dawno temu musiałem odblokować bootloader i zainstalować wersję xiaomi.eu, aby mieć obsługę 2 kart SIM. Pamiętam że było to dość problematycznie z uwagi na brak poprawnego TWRP (utrudnione instalowanie, tylko z przejściówką OTG itp.) Na tę chwilę z softu jestem zadowolony poza jedną rzeczą - nie działa mi Google Pay z uwagi na odblokowany bootloader (nie mam roota). Chciałbym zrobić update softu, ale nie chciałbym znów się denerwować, czy mam dobre TWRP, czy soft jest poprawny. Może ktoś wrzucić po kolei jakie kroki powinienem wykonać oraz podać też wersję programów, które używać (bo z tym też miałem kiedyś problemy). Mogę się zdecydowa…
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 4 Lutego 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Podczas aktualizowania oprogramowania w TWRP wyskakuje mi komunikat " Invalid zip file format! " (próba instalacji wersji 22.1.6) Dzieje się to już od jakiś 3 aktualizacji. Aktulanie posiadam wersję MIUI 12.6| 21.11.3 TWRP 3.5.1_10-|MB|-v1.2 Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem ?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 8 Stycznia 2022