Jump to content

MIUI Global ROM - wersje stabilne, dyskusja

Recommended Posts

Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo.

Edited by Guest

4 minuty temu, homarkrab napisał:

Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo.

Czyli nic nie naprawili ... Szkoda... Bo błędów jest bardzo dużo, i gdybym wiedział to zostałbym na 10

To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiła

Trochę strach tu pisać, ale co tam u mnie w poniedziałek wpadła aktualizacja OTA Mi 10 Pro w pl Play. Wydaje mi się, że działa jak działał.

Spoiler

0a07316bdb94fef9ec67bbc8467da38b.jpg

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Edited by rob_ert

To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiła
Skoro odpala fastboot to nie taka znów cegła. Nie możesz zwyczajnie odblokować BL?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Nie, bo żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM, a żeby dostać się do opcji programistycznych to trzeba odpalić system  
Fakt, z góry założyłem, że takie rzeczy to były już poczynione ;P

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Ja o tym świetnie wiem, tylko spróbuj sam siebie zrozumieć o co pytasz i co piszesz, Ps. ponownie gorąco zalecam abyś skorzystał np. z wikipedii, ale tym razem sprawdź co oznacza -odkręcanie kota ogonem. Mam cichą nadzieję że już dokształciłeś się co oznacza siać ferment.
I kolejna porada, nie używaj słów których nie rozumiesz.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Dnia 17.12.2020 o 11:06, szakal88 napisał:

żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM

To akurat chyba nie ma znaczenia (ma w telefonach nie wymagających zgody producenta na odblokowanie BL), ale trzeba dodać konto w zakładce Stan odblokowania Mi, czego też  nie zrobisz.

• Like 1

2 godziny temu, Bartos napisał:

Bo ja wiem czy w każdym? jak coś mam przesłać czy udostępnić to się otwiera i udostępniam. 

Sprawdź Gmaila i Twittera (ale z poziomu podglądu posta). Generalnie jest z tym krucho, w niewielu miejscach to działa.

Napisz dokładnie jak, bo nie rozumiem. Twitera nie mam i nie używam, 

Otworzyłem w chrome forum przeszedłem do tego tematu i udostępnij, ładnie wysłało mi link do gmaila i w przeglądarce do twittera. 

Edited by Bartos

9 godzin temu, adammo napisał:

Jak będzie wyglądała kwestia gestów w przyszłych update'ach? Jestem już po aktualizacji i jestem niesamowicie wkurzony brakiem gestów w innych launcherach. Planują coś z tym zrobić?

To wina launcherów, nie MIUI.

@BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz :D Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika.

• 2 weeks later...
Dnia 24.12.2020 o 12:30, Antyhaker napisał:

To wina launcherów, nie MIUI.

@BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz :D Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika.

Nie jest to wina launcherów, napisałem bezpośrednio do twórców Novy i odpisali, że nie mogą nic zrobić i jest to podyktowane decyzjami google/producenta telefonów