szakal88 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 21 minut temu, szakal88 napisał: Mi po aktualizacji ciągle wchodzi w FASTBOOT Jakieś pomysły co zrobić dalej? Mam zablokowany bootloader więc teraz go już chyba nie odblokuję żeby zrobić flashowanie systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 (edited) pierwszy bug. Opuszczając belkę z przełącznikami tel się wiesza. Za każdym razem. Edited December 10, 2020 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 No to nieźle, dobrze zrobiłem nie aktualizując od razu. Czy w 12.2.2.0 poprawili te błędy (rom miui polska bazujący na CN)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 2 godziny temu, homarkrab napisał: Ota idzie na Mi10 zwykłą, global Europa Ukryj treść To jest ta sama aktualizacja co była kilka dni temu i nagle ja wycofali?? Czy coś poprawili i ponownie wrzucili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Nie było jej kilka dni. Może wycofali ją i coś poprawili, psując coś innego. Czas pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 4 minuty temu, homarkrab napisał: Nie było jej kilka dni. Może wycofali ją i coś poprawili, psując coś innego. Czas pokaże. Jak nie było jak mam od paru dni u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 (edited) Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo. Edited December 10, 2020 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 4 minuty temu, homarkrab napisał: Parę dni temu pojawiła się OTA na np regionie niemcy, włochy. Potem jej nie było do dziś. Była kilka dni wycofana z OTA. Jest to normalne w xiaomi. W poco było to samo. Czyli nic nie naprawili ... Szkoda... Bo błędów jest bardzo dużo, i gdybym wiedział to zostałbym na 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Tego nikt nie wie. Numer update jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 Jeśli nie ma innego numerka to aktualizacja jest ta sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 @Orjon a dla mnie jakaś rada? czy już tylko serwis zostaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 (edited) jak miałeś custom recovery to tak jest. Jak zaktualizujesz na stock recovery wszystko jest OK Zainstaluj miflashem ostatnią A10 z zachowaniem danych. Edited December 10, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiła Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted December 11, 2020 Share Posted December 11, 2020 (edited) Trochę strach tu pisać, ale co tam u mnie w poniedziałek wpadła aktualizacja OTA Mi 10 Pro w pl Play. Wydaje mi się, że działa jak działał. Spoiler Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Edited December 11, 2020 by rob_ert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 To mój pierwszy telefon od Xiaomi który kupiłem z Polskiej dystrybucji i nie bawiłem się w żadne customy, wszystko oficjalne. Na wcześniejszych telefonach (Mi4, Mi5, Mix 2S to się bawiłem we wgrywanie TWRP i custom romów i zawsze nawet jak ucegliłem to się udawało odratować. A tu wszystko oficjalne i cegła się zrobiłaSkoro odpala fastboot to nie taka znów cegła. Nie możesz zwyczajnie odblokować BL?Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Nie, bo żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM, a żeby dostać się do opcji programistycznych to trzeba odpalić system Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Nie, bo żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM, a żeby dostać się do opcji programistycznych to trzeba odpalić system Fakt, z góry założyłem, że takie rzeczy to były już poczynione ;PWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Jak mogłeś założyć że odblokowany skoro pytałeś czy nie może odblokować... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Jak mogłeś założyć że odblokowany skoro pytałeś czy nie może odblokować...Widzisz w ogóle o czym mowa? Opcja "odblokowanie OEM" to nie odblokowanie bootloadera.Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Ja o tym świetnie wiem, tylko spróbuj sam siebie zrozumieć o co pytasz i co piszesz, Ps. ponownie gorąco zalecam abyś skorzystał np. z wikipedii, ale tym razem sprawdź co oznacza -odkręcanie kota ogonem. Mam cichą nadzieję że już dokształciłeś się co oznacza siać ferment.I kolejna porada, nie używaj słów których nie rozumiesz.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Dnia 17.12.2020 o 11:06, szakal88 napisał: żeby odblokować BL to trzeba w opcjach programistycznych zaznaczyć Odblokowywanie OEM To akurat chyba nie ma znaczenia (ma w telefonach nie wymagających zgody producenta na odblokowanie BL), ale trzeba dodać konto w zakładce Stan odblokowania Mi, czego też nie zrobisz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Telefon pojechał do CCS, niby naprawiony, czekam na kuriera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Ktoś dostał aktualizacje mi10 do androida 11 na regionie Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
browarmistrzPL Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Ja jeszcze nie mam i całe szczęście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 To jest wersja beta i wysyłana do losowych użytkowników. PS działa bardzo dobrze i stabilnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 7 godzin temu, Bartos napisał: PS działa bardzo dobrze i stabilnie. No tak średnio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Obecnie używam (po problemach z ostatnią miuipolska) i nie wyskoczył mi żaden błąd. Nie narzekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 13 godzin temu, Bartos napisał: Obecnie używam (po problemach z ostatnią miuipolska) i nie wyskoczył mi żaden błąd. Nie narzekam. Działa Ci menu udostępniania? W każdym przypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Bo ja wiem czy w każdym? jak coś mam przesłać czy udostępnić to się otwiera i udostępniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 2 godziny temu, Bartos napisał: Bo ja wiem czy w każdym? jak coś mam przesłać czy udostępnić to się otwiera i udostępniam. Sprawdź Gmaila i Twittera (ale z poziomu podglądu posta). Generalnie jest z tym krucho, w niewielu miejscach to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 (edited) Napisz dokładnie jak, bo nie rozumiem. Twitera nie mam i nie używam, Otworzyłem w chrome forum przeszedłem do tego tematu i udostępnij, ładnie wysłało mi link do gmaila i w przeglądarce do twittera. Edited December 23, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammo Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Jak będzie wyglądała kwestia gestów w przyszłych update'ach? Jestem już po aktualizacji i jestem niesamowicie wkurzony brakiem gestów w innych launcherach. Planują coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Gesty zostały częściowo wbudowane w launcher xiaomi, więc nic się nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 9 godzin temu, adammo napisał: Jak będzie wyglądała kwestia gestów w przyszłych update'ach? Jestem już po aktualizacji i jestem niesamowicie wkurzony brakiem gestów w innych launcherach. Planują coś z tym zrobić? To wina launcherów, nie MIUI. @BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammo Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Dnia 24.12.2020 o 12:30, Antyhaker napisał: To wina launcherów, nie MIUI. @BartosNapisałem dokładnie co masz zrobić i w jakich aplikacjach, ale ich nie używasz Bardzo często też uruchamianie jednej aplikacji przez inną (np. kliknięcie w link w Gmail) nie działa - tak samo nie mogę w nim dodać załącznika. Nie jest to wina launcherów, napisałem bezpośrednio do twórców Novy i odpisali, że nie mogą nic zrobić i jest to podyktowane decyzjami google/producenta telefonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts