krzchsob Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Witam jak wasze wrażenia po aktualizacji do miui 12 czy dziala lepiej niż wersja 11? Jak z baterią i wydajnością? Czy macie jakieś problemy? Mam mi 10 i zastanawiam się czy się przesiadać na nowszą wersję... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Broń się rękami i nogami póki co. Jeszcze z jedna aktualizacja pewnie im potrzebna żeby zrobić coś w miarę. Chyba od mi 5 zawsze to samo. Co zmiana o numerek wyżej to problemy przez jakieś 2 aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Bzdury piszecie. Nauczcie się obsługiwać telefony Te że coś gdzieś kuleje to prawda, ale bez przesady z tym, że ona nic nie wniosła i jest gorzej. Naprawdę wierzycie, że ludzie siedzą po milion godzi, za miliony dolarów i piszą coś, aby to było gorsze od wcześniejszej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 5 godzin temu, Rafcio082 napisał: Wczoraj na Mi 10 pojawiła się aktualizacja oprogramowania stabilna 12.0.3. W informacjach była optymalizacja systemu i redukcja lagów systemu. Paczka coś koło 450MB. Telefon Global, region Polska. Dziwne bo ja dopiero po przełączeniu regionu na Szwajcarię mam aktualizacje ale do wersji 12.0.2 ... Jakim cudem masz wyższa wersję i w dodatku na Polsce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 37 minut temu, Sonic napisał: Dziwne bo ja dopiero po przełączeniu regionu na Szwajcarię mam aktualizacje ale do wersji 12.0.2 ... Jakim cudem masz wyższa wersję i w dodatku na Polsce ? Skąd masz fona? Polski sklep czy sprowadzony? Acha paczka zabezpieczeń z 1 sierpień 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Ja mam z Hiszpanii wersja global, a Ty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Sklep Xiaomi mi store z Ali wysyłka z Polskiego magazynu ze Słubic. Wersja global coral green 8/128. Po sprawdzeniu nr IMEI w CCS ma gwarancję w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 No to masz tą samą wersję najprawdopodobniej co ja...jakim cudem masz na regionie Polski aktualizacji do wersji 12.0.3 skoro ja na Szwajcarii mam tylko do 12.0.2? Wgrywales xiaomi.eu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Nie, nic nie wgrywałem. Weszłem dwa dni temu w telefonie na aktualizację no i wskoczyła do pobrania 12.0.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 No to ja tego nie ogarniam ... Ciekawe czemu Ty masz taką aktualizacje, a ja nawet po zmianie regionu nie mam :/ ktoś się jeszcze wypowie jak u niego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 6 godzin temu, Rafcio082 napisał: Nie, nic nie wgrywałem. Weszłem dwa dni temu w telefonie na aktualizację no i wskoczyła do pobrania 12.0.3 Zrób zrzut z dokładną wersją softu (to co obciąłeś na dole). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 5 minut temu, Aligator71 napisał: Zrób zrzut z dokładną wersją softu (to co obciąłeś na dole). MIUI V12.0.3.0.QJBMIXM - to jest Global Beta Stable ROM. Nie jest dostępny ogólnie dla wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 2 godziny temu, pkonrad napisał: MIUI V12.0.3.0.QJBMIXM - to jest Global Beta Stable ROM. Nie jest dostępny ogólnie dla wszystkich. Dokładnie mam taki sam. Jak to rozumieć że beta to jestem testerem softu czy jak? No i czemu akurat ja dostałem tą aktualizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Też chciałbym to wiedzieć ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Od dłuższego czasu taka sytuacja jest normalna. Wgrajcie sobie ręcznie i tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Dokładnie mam taki sam. Jak to rozumieć że beta to jestem testerem softu czy jak? No i czemu akurat ja dostałem tą aktualizację?Xiaomi udostępnia stabilne bety nie tylko testerom, a takie niektórym "zwykłym" użytkownikom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Wydaje mi się, że gdzieś widziałem w menu opcję "otrzymuj aktualizację systemu szybciej" czy jakoś tak i mogę to mieć włączone. Nie mogę teraz tego znaleźć gdzie to było Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 W mi9tpro po kliknięciu w logo wersji MIUI są ... w prawym górnym rogu i tam jest ta opcja wczesnej aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 @bravo, u mnie po tej aktualizacji po kliknięciu w logo Miui jest coś takiego i nie można przejść do innych ustawień. Przed tą aktualizacją było chyba tak jak mówisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Trza bodajże 10 razy kliknąć żeby się dodatkowe opcje pojawiły. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edit.Jak nie idzie, to wyłącz dane komórkowe, wi-fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Niestety ani tak ani tak nie idzie przejść do takiego menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 A z waszego doświadczenia to warto pisać się na wczesne aktualizacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Zdecydowanie więcej niż w wersjach stable.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio082 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Z tego wynika, że po aktualizacji do "bety stable" nie można już w to menu wejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2020 Author Share Posted September 8, 2020 W Mi 10 od MIUI 12 Xiaomi przeniosło się (w zwykłym Globalu, na razie chyba EEA nie jest objęte tą zmianą) na aktualizator od Google i aktualizacje idą z serwerów Google. Stąd brak tego menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 12 godzin temu, Orjon napisał: W Mi 10 od MIUI 12 Xiaomi przeniosło się (w zwykłym Globalu, na razie chyba EEA nie jest objęte tą zmianą) na aktualizator od Google i aktualizacje idą z serwerów Google. Stąd brak tego menu. Może dlatego Xiaomi przy Mi 10 bez Pro przy zapisach do testowania softów na Android 11 wołali o podanie nr IMEI urządzenia. Mi 10 Pro - MIUI V12.0.2.0.QJAEUXM - EEA Stable ROM Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QJAEUXM/miui_CMIEEAGlobal_V12.0.2.0.QJAEUXM_6310c179de_10.0.zip OTAhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QJAEUXM/miui-blockota-cmi_eea_global-V12.0.1.0.QJAEUXM-V12.0.2.0.QJAEUXM-d701a55d50-10.0.zip Poprawki z sierpnia 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
batanek Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Hej Wszystkim, Dzis rano dostalem informacje o dostepnej aktualizacji w mojej Mi 10- wlaczylem aktualizacje i proces sie ukonczyl po czym gdy telefon sie uruchomil - ekran miga, nie mam mozliwosci wejsca w home screen ani zadnej mozliwosci interakcji z telefonem poza wylaczeniem go. Telefon mam od kilku dni- nie zdazylem jeszcze wlaczyc opcji developerskich i odblokowac bootloadera wiec nie wiem jak teraz to naprawic. Przesylam link z video ktore pokazuje co wyprawia moj telefon. https://youtu.be/MienlUQcqWA Bylbym wdzieczny za wszelka pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Może masz czujnik zbliżeniowy brudny? Albo etui przycina Ci przycisk power? Miałem podobnie na Mi4s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Ponoć wyszło wczoraj /dzisiaj miui12 na androidzie 11 na globalu. Dostał ktoś oficjalną aktualizację albo dysponuje linkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 Tylko na Mi 10 i tylko na wersji Global (nie EEA): https://android.googleapis.com/packages/ota-api/xiaomi_umi_umiglobal/44edb6fd7214022224e0a6ba8eb8a067362c0fe7.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 W tym nowym aktualizatorze od Google jest sposób żeby to wgrać ręcznie nie czekając na ota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Info od Xiaomi: "MIUI V12.1.2.0.RJAMIXM For Mi 10 Pro Global Based on Android 11 Released For Testers" Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.1.2.0.RJAMIXM/miui_CMIGlobal_V12.1.2.0.RJAMIXM_ef34b27a92_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 dot. szuflady w MIUI 11 Dnia 21.08.2020 o 09:42, pkonrad napisał: W MIUI 11 od dawna była. Jednak w 2ch kupionych przeze mnie nie było w MIUI11 szuflady. Dzisiaj w końcu żona dała stary tel żeby uruchomić i przerzucić dane na nowego Mi 10 Pro i specjalnie sprawdziłem czy nie przeoczyłem tej szuflady. Spoiler Może Ty miałeś szufladę ale na innym ROMie :0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Może Ty miałeś szufladę ale na innym ROMie :0 Masz starą wersję MIUI Launchera. Zaktualizuj go do najnowszej wersji. ROM tutaj nie ma żadnego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 @pkonrad na moim Mi 10 Pro i na takim samym wyjętym dzisiaj z pudełka, nie było dodatkowych aktualizacji. Tzn może było, zaktualizowałem wsio, po kolei i szuflady jak nie było tak nie było. Dopiero po aktualizacji do MIUI12. Wcześniej mogłem to przeoczyć, ale dzisiaj specjalnie to sprawdziłem. Stąd podejrzewam, że to ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts