Jump to content

MIUI Global ROM - wersje stabilne, dyskusja

Recommended Posts

Bzdury piszecie. Nauczcie się obsługiwać telefony ;)  Te że coś gdzieś kuleje to prawda, ale bez przesady z tym, że ona nic nie wniosła i jest gorzej. Naprawdę wierzycie, że ludzie siedzą po milion godzi, za miliony dolarów i piszą coś, aby to było gorsze od wcześniejszej wersji?

5 godzin temu, Rafcio082 napisał:

Wczoraj na Mi 10 pojawiła się aktualizacja oprogramowania stabilna 12.0.3.

W informacjach była optymalizacja systemu i redukcja lagów systemu. Paczka coś koło 450MB. Telefon Global, region Polska.

Dziwne bo ja dopiero po przełączeniu regionu na Szwajcarię mam aktualizacje ale do wersji 12.0.2 ... Jakim cudem masz wyższa wersję i w dodatku na Polsce ?

37 minut temu, Sonic napisał:

Dziwne bo ja dopiero po przełączeniu regionu na Szwajcarię mam aktualizacje ale do wersji 12.0.2 ... Jakim cudem masz wyższa wersję i w dodatku na Polsce ?

Skąd masz fona? Polski sklep czy sprowadzony?

Acha paczka zabezpieczeń z 1 sierpień 2020

2 godziny temu, pkonrad napisał:

MIUI V12.0.3.0.QJBMIXM - to jest Global Beta Stable ROM. Nie jest dostępny ogólnie dla wszystkich.

Dokładnie mam taki sam. Jak to rozumieć że beta to jestem testerem softu czy jak? No i czemu akurat ja dostałem tą aktualizację?

Dokładnie mam taki sam. Jak to rozumieć że beta to jestem testerem softu czy jak? No i czemu akurat ja dostałem tą aktualizację?
Xiaomi udostępnia stabilne bety nie tylko testerom, a takie niektórym "zwykłym" użytkownikom.

12 godzin temu, Orjon napisał:

W Mi 10 od MIUI 12 Xiaomi przeniosło się (w zwykłym Globalu, na razie chyba EEA nie jest objęte tą zmianą) na aktualizator od Google i aktualizacje idą z serwerów Google. Stąd brak tego menu.

Może dlatego Xiaomi przy Mi 10 bez Pro przy zapisach do testowania softów na Android 11 wołali o podanie nr IMEI urządzenia.

Mi 10 Pro - MIUI V12.0.2.0.QJAEUXM - EEA Stable ROM

Recovery
https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QJAEUXM/miui_CMIEEAGlobal_V12.0.2.0.QJAEUXM_6310c179de_10.0.zip

OTA
https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QJAEUXM/miui-blockota-cmi_eea_global-V12.0.1.0.QJAEUXM-V12.0.2.0.QJAEUXM-d701a55d50-10.0.zip

Poprawki z sierpnia 2020

Hej Wszystkim,

Dzis rano dostalem informacje o dostepnej aktualizacji w mojej Mi 10- wlaczylem aktualizacje i proces sie ukonczyl po czym gdy telefon sie uruchomil - ekran miga, nie mam mozliwosci wejsca w home screen ani zadnej mozliwosci interakcji z telefonem poza wylaczeniem go. Telefon mam od kilku dni- nie zdazylem jeszcze wlaczyc opcji developerskich i odblokowac bootloadera wiec nie wiem jak teraz to naprawic.

Przesylam link z video ktore pokazuje co wyprawia moj telefon.

https://youtu.be/MienlUQcqWA

Bylbym wdzieczny za wszelka pomoc!

dot. szuflady w MIUI 11

Dnia 21.08.2020 o 09:42, pkonrad napisał:

W MIUI 11 od dawna była.

Jednak w 2ch kupionych przeze mnie nie było w MIUI11 szuflady.

Dzisiaj w końcu żona dała stary tel żeby uruchomić i przerzucić dane na nowego Mi 10 Pro i specjalnie sprawdziłem czy nie przeoczyłem tej szuflady.

Spoiler

2020-09-12.png

Może Ty miałeś szufladę ale na innym ROMie :0 

@pkonrad

na moim Mi 10 Pro i na takim samym wyjętym dzisiaj z pudełka, nie było dodatkowych aktualizacji. Tzn może było, zaktualizowałem wsio, po kolei i szuflady jak nie było tak nie było. Dopiero po aktualizacji do MIUI12. Wcześniej mogłem to przeoczyć, ale dzisiaj specjalnie to sprawdziłem. Stąd podejrzewam, że to ROM.