Jump to content

Blokada reklam dla xiaomi.eu (Nie wymaga ROOT)

fredek

Recommended Posts

2 godziny temu, RASTY777 napisał:

ten dns to jedyny taki czy są też inne? bo działa to super emoji3.png

Jest ich kilka, ale oprócz AdGuard miałem styczność tylko tylko z OpenDNS i nie byłem zadowolony (blokował mniej reklam, za to blokował całkowicie różne polskie serwisy).

Dnia 11.05.2019 o 11:43, latet napisał:

Nie, to nie wymaga TWRP, ani root ani nawet odblokowanego BL. Między innymi dlatego jest to tak dobra, wygodna i uniwersalna metoda. Tyle że wymaga Pie oraz apki MIUI Hidden Settings (ze sklepu Play), gdyż Xiaomi było uprzejme usunąć to standardowe w czystym andku Pie pole z dostępnych dla użytkownika ustawień systemowych.

Zwalnia to jakoś szybkość wczytywania stron www czy nie?

Edited by mrosi
Nie przewalqmy obrazków z cytowanych postów.

1 godzinę temu, drk001 napisał:

Zwalnia to jakoś szybkość wczytywania stron www czy nie?

U nas raczej nie powinno być z tym problemów, ale generalnie jest to możliwe bo wszystko przechodzi przez ich serwer.

Witam

Zainstalowałem aktualny plik z blokadą przez twrp ale nic się nie zmieniło. Reklamy jak były, tak są, czy to w aplikacjach czy na stronach. Ma ktoś jakiś pomysł?

Telefon. Mi9
Rom- eu

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Dnia 19.05.2019 o 12:22, sp4ubw napisał:

@Razor65 ścieżka się nie zgadza to i nie działa. Zrób sobie poprawny zip pod MI9 i powinno ruszyć. 

Spróbuj tej wersji:

MI9_MI9SE_RN7_Blokada_reklam_2019-05-16.zip

Ta inna ścieżka zadziała tylko na MI9?

Zastanawiam się:

1. czy zmienić na tą która jest w Twoim pliku,

2. dodać drugą lokalizację, czyli rozpakowywać host w obu lokalizacjach...

Problem jest taki, że ja już nie używam telefonów xiaomi, nie bardzo mam jak przetestować, możesz coś podpowiedzieć lub sprawdzić ?

Czy paczka miebpowinna działać z przeglądarką stockową, MIUI? Pytam, bo u mnie każda, otwieana strona jest naszpikowana reklamami. Wręcz trudno dostrzec posty wśród reklam...

Screenshot_2019-06-01-11-53-21-754_com.android.browser.png

Tak wygląda każda strona...

Najprościej sprawdzić wchodząc na jedną z całkowicie blokowanych stron, np. adnet.com - jeśli strona się otworzy, to znaczy, że blokada nie działa z daną przeglądarką (albo w ogóle).

Jeśli blokada działa, to wygląda to tak jak na obrazku.

P.S. Skoro masz Mi9, to po co się bujać z tą blokadą z paczki? O wiele łatwiej ustawić prywatny DNS w systemie. Nie dość że wygodniej, że nie trzeba TWRP ani roota, to jeszcze baza blokowanych domen aktualizuje się 24/7 na serwerze. Raz ustawiasz i zapominasz :)

Screenshot_2019-06-01-12-03-20-475_com.android.chrome.png

Edited by latet
  • Like 1

@latet@latet, strona się nie otwiera, więc niby działa.  Ale skoro działa tak jak na zrzucie,, to znaczy że nie działa,  albo działa nie tak jak powinno.

Co do DNS, to jak to uczynić...? Działa na Globalu?

3 minuty temu, mrosi napisał:

Co do DNS, to jak to uczynić...? Działa na Globalu?

Tak, ja mam Globala Stable i nawet nie mam odblokowanego BL. Blokada działa aż miło. Jak to zrobić - wszystko jest w tym wątku, kilkanaście postów wyżej (posty z 11 maja).

• Thanks 1

Dnia 30.05.2019 o 07:21, fredek napisał:

Ta inna ścieżka zadziała tylko na MI9?

Wszystkie nowe telefony od MI9. MI9, MI9SE, RN7, RN7Pro, Redmi 7, K20, K20Pro (aka MI9T/MI9TPro) i wszystkie inne które dostaną obsługę system-as-root (/system jako /) - wtedy jest /system/system

• Thanks 1

15 godzin temu, Orjon napisał:

Wszystkie nowe telefony od MI9. MI9, MI9SE, RN7, RN7Pro, Redmi 7, K20, K20Pro (aka MI9T/MI9TPro) i wszystkie inne które dostaną obsługę system-as-root (/system jako /) - wtedy jest /system/system

Czyli potrzebne są 2 wersje.

Zapraszam do testów ;-)

• Like 1
  • Thanks 1

Siemka, mam stary telefon MiMix2, wgrałem V1 i strona adnet działa. 

Wgrałem V2 i ta strona nadal działa... 

Od dzisiejszego poranka reklamy są blokowane. 

Nie wiem jak to działa, ważne że jest ok! 

:-)

Edited by dead_beat

Dnia 1.06.2019 o 12:22, latet napisał:

Tak, ja mam Globala Stable i nawet nie mam odblokowanego BL. Blokada działa aż miło. Jak to zrobić - wszystko jest w tym wątku, kilkanaście postów wyżej (posty z 11 maja).

Jak to zrobiłeś? Nie ma postów z 11 maja. Czy chodzi o ten sposób z LazyFlasher?

Na Globalu też da radę.

• Instalacja TWRP, 
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery twrp.img
fastboot boot twrp.img
  • Następnie instalujesz przez TWRP LazyFlasher, który wyłącza weryfikację partycji
  • Instalacja Blokady reklam

Dnia 11.05.2019 o 11:43, latet napisał:

Nie, to nie wymaga TWRP, ani root ani nawet odblokowanego BL. Między innymi dlatego jest to tak dobra, wygodna i uniwersalna metoda. Tyle że wymaga Pie oraz apki MIUI Hidden Settings (ze sklepu Play), gdyż Xiaomi było uprzejme usunąć to standardowe w czystym andku Pie pole z dostępnych dla użytkownika ustawień systemowych.

Blokując w ten sposób reklamy na rn5 nie miałem reklam w YouTube, a na mi9 są jak na screenie. ROM global eea, a na rn5 zwykły global to przez to? Do czasu zgody na odblokowanie BL jest jakiś lepszy sposób na te reklamy?

1b27d3d2e9f08b542154a00762655b76.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...?

Dnia 11.06.2019 o 09:14, drk001 napisał:

Jak to zrobiłeś? Nie ma postów z 11 maja. Czy chodzi o ten sposób z LazyFlasher?

Nie, żaden LazyFlasher. I są posty z 11 maja. Posty (w tym wątku), a nie wątki założone tego dnia.

https://miuipolska.pl/forum/topic/31318-blokada-reklam-dla-xiaomieu-nie-wymaga-root/?page=9&tab=comments#comment-505869

Edited by latet

Dnia 12.06.2019 o 09:33, bioly87 napisał:
Blokując w ten sposób reklamy na rn5 nie miałem reklam w YouTube, a na mi9 są jak na screenie. ROM global eea, a na rn5 zwykły global to przez to? Do czasu zgody na odblokowanie BL jest jakiś lepszy sposób na te reklamy?

A nie lepiej wgrać YouTube Vanced?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Nie przewalamy obrazków z cytowanych postów...
  • Like 1

Dnia 12.07.2019 o 08:53, AmyS napisał:

Trzecia aktualizacja MIUI pod rząd, aktualna to 9.7.11, i nadal nie działa blokada reklam.

Panowie, ja MIUI i telefonów Xiaomi już od kilku miesięcy nie używam. Mam jako zapasowe Mi 3, Redmi 1S i 3S ale one mają aktualne Lineage (kompiluję ze źródeł) i tam wszystko działa (blokada v1).

Blokada reklam jest robiona dla Was tak samo od >18 miesięcy, zmienia się tylko plik hosts na aktualny. Także jak jest jakiś problem to musicie sami zdiagnozować w czym problem i powiedzieć mi co poprawić.

7 godzin temu, GregorJan napisał:

Mógłbyś w pierwszym poście dopisać czym się różnią v1 i v2? 

Poza podpisem, 2 pliki są różne: update-binary i updater-script, to co najważniejsze czyli hosts jest identyczny.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...