Alucard Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Lub aplikacja "Blokada", chyba lepsza niż zmiana DNS bo możesz samodzielnie dodać wyjątki czy co ma blokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Lub aplikacja "Blokada", chyba lepsza niż zmiana DNS bo możesz samodzielnie dodać wyjątki czy co ma blokować Racja. Aplikacja blokada tworzy lokalny VPN i wszystko przez nią przechodzi, czyli przez listy blokad. Lepsze to niż dns, to fakt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Pytanie z innej beczki ale powiązane z tematem. Da się w chromie coś przestawić tak aby nie pokazywał tych pozostałości po reklamach? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 (edited) Nie marudź:) Lepsze takie puste miejsca, niż to, w jaki sposób zablokowane reklamy pokazuje „przeglądarka” (tak ją można nazwać? to jest chyba to coś o nazwie Android Web View), z której bezp. korzysta GoogleNews. Jak na obrazku. Edited March 21, 2020 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted April 23, 2020 Author Share Posted April 23, 2020 Wracam do życia, wracają też aktualizacje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorJan Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 A co tyle wycięte, że 1/3 mniejszy plik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 No dobra, lecimy z testowaniem. Zobaczymy, co ten Fredek namodził nowego Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polaris Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Mix 2s to nowszy model? Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 @Polaris wystarczyło przeczytać cały pierwszy post i byś wiedział, jest to starszy model Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polaris Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 48 minut temu, densa napisał: @Polaris wystarczyło przeczytać cały pierwszy post i byś wiedział, jest to starszy model Przeczytałem, ale nie było informacji że wszystkie poza to są starsze. Skoro MI A2 lite w nowych to myślałem że mix na sd845 też.. jeśli zainstalowałem V1 a powinna być V2 to coś się stanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Przeczytałem, ale nie było informacji że wszystkie poza to są starsze. Skoro MI A2 lite w nowych to myślałem że mix na sd845 też.. jeśli zainstalowałem V1 a powinna być V2 to coś się stanie?Telefon wybuchnie nic się nie stanie poprostu nie zadziała i tyle. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 W nowszych telefonach jest po prostu inna ścieżka do pliku hosts. Jak na moje to ty powinieneś mieć V1, no chyba że nie działa to próbuj V2 (nie, nic się nie stanie) mix 2s - I kwartał 2018 a2 lite - III kwartał 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki161 Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Działa wam z najnowszym MIUI 20.5.7? U mnie testowane na Chrome i niestety wyświetla reklamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojo Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Witam! Czy działają wam aktualnie dnsy z adguard? Mi na miui12 przestały , działa jeszcze block this ale często trzeba do niego wchodzić aby zrobić restart aby zaczął blokować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 @mojo działa dns adguard, ale średnio, sporo przepuszcza a czasami blokuje to co nie potrzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darius4 Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Instalowałem ostatnio MIUI11 na czystym MI8 i podzielę się kilkoma doświadczeniami, może komuś pomogą przy blokowaniu reklam. 1. Pliku od fredka (V1 dla MI8) używam od dawna. Jego plik hosts działa, ostatnia wersja również, dla większości przypadków wystarcza. 2. Niestety przygotowana paczka / skrypt nie instaluje się automatycznie z wykorzystaniem funkcji Aktualizacje. 3. Nie działa również instalacja paczki z poziomu TWRP przez Instaluj. 4. Musiałem skopiować w TWRP plik hosts z paczki fredka do katalogu \system\etc i zastąpić plik oryginalny. Wykorzystałem wbudowany Manager plików. 5. Trzeba pamiętać aby po wejściu do TWRP zamontować partycję systemową oraz USB OTA, jeśli chcemy kopiować z pendrive. Po restarcie wszystko zaczęło działać bez problemu. Nie jestem specjalistą od Androida ale wygląda, że jest jakiś problem w skryptach i instalacja automatyczna nie jest możliwa. Jeśli się mylę to może ktoś poda wskazówki / opis jak trudności rozwiązać. Powodzenia przy próbach i testach! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojo Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Dnia 21.05.2020 o 00:25, Alucard napisał: @mojo działa dns adguard, ale średnio, sporo przepuszcza a czasami blokuje to co nie potrzeba Przesiadłem się na Block his- ponieważ po aktualizacji do wersji 12 z marca adguard przestał działać. Z BlockThis nie mam reklam a przy okazji MMS (tak to ten nieśmiertelny problem!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Ostatnio miałem problem z adguard, ale innego typu - po po prostu ten serwer całkiem padał na ileś godzin i telefon twierdził, że moje połączenie wifi nie ma dostępu do internetu. Po przełączeniu się na dane mobilne było identycznie, więc po tym się zorientowałem, że problemem jest DNS. No, ale to była pierwsza i jedyna taka sytuacja z adguard. Poza tym działa dobrze, a jeśli już, to raczej "za dobrze" blokuje niż za słabo. Nie umie tylko reklam w filmach na YT blokować, co bywa bolesne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Temat zostaje zamknięty na prośbę autora. Nie będzie już aktualizowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts