FromWP Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 @pheonix Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pheonix Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Dziękuję. Mam nadzieję że nie ucegli zegarkaJakby kogoś interesowało w załączniku zamieszczam fw do zmiany hardware na CE przy wersji fw 0.1.1.36Pozdrawiam https://cloud.tapatalk.com/s/5b1ea89a0ea62/0.1.1.36.hwchange.zip Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stillo Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 (edited) Kupiłem nowy telefon i zaczęły się problemy z zegarkiem. Po instalacji MiFit zegarek sie zaaktualizowal do Chinskiej wersji. Po dlugiej walce udało się cześciowo przywrócić zegarek do normalności. Aktualnie MiFit nie widzi zegarka. Gadgetbrigde pokazuje FW 0.1.1.14 i HW V0.11.2.4 jak połączyć z MiFit i jak zrobić aby opisy w Menu pod ikonami nie były poprzesuwane,a po zagłebieniu sie w menu wszystko jest po angielsku? edit: zainstalowalem wg ale niestety MiFit zegarka nie widzi. Próbowalem na 2 telefonach. Gadgetbridge normalnie się z nim łączy. Edited June 11, 2018 by stillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted June 12, 2018 Author Share Posted June 12, 2018 21 godzin temu, dundee napisał: Potrzebuję wersję "inverted" załączonej tarczy. Jest problem z invertem trzeciej tarczy - jest konieczna ingerencja w FW żeby zamaskować białe pole przy pierwszej cyfry miesiąca - nie doszedłem jeszcze gdzie to zmienić. Przy miesiącu dwucyfrowym tego problemu nie ma, jednak przy jednocyfrowym miesiącu będzie tam biały ślad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dundee Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 A czy byłaby możliwość zrobienia res dla tej tarczy pod FW 0.1.1.36?Najlepiej z pominięciem sekundnika jeżeli to możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedo1320 Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Czy z poziomu zegarka można sterować funkcjami multimedialnymi telefonu np. spotify głośność?Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 (edited) Nie. Chyba, że pokombinujesz z Notify&Fitness żeby podpiąć wciśnięcia klawisza na zegarku do jakiejś funkcji. W prosty sposób się nie da. Edited June 12, 2018 by Toldo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 witam czy program Notify&Fitness działa samodzielnie czy zegarek musi być sparowany z mi fit bo umnie tak jest ,samego nie mogę sparować co może być przyczyną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 czy custom tarcze z 2 postu (w zipach) można wgrywać przez gadget bridge? chciałbym wgrać tarcze invert na najnowszym FW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 9 godzin temu, ewjp napisał: witam czy program Notify&Fitness działa samodzielnie czy zegarek musi być sparowany z mi fit bo umnie tak jest ,samego nie mogę sparować co może być przyczyną MiFit musi być w tle odpalony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Dnia 11.06.2018 o 17:32, hi-trade napisał: Można prosić o jakakolwiek poradę, będę wdzięczny. Dziekije Cześć. Jeśli masz wersję chińską to musisz zamienić na wersję international wszystko masz opisane na pierwszej stronie, również ze zmianą na wersję PL. Ja tez mam IOS i z moich doświadczeń warto w takim wypadku zostać na wersji EN tylko dodać czcionki PL do powiadomień co tez jest opisane na pierwszej stronie. Czemu zostać na wersji EN ? : bo IOS nie pyta czy chcesz nowsza wersję tylko sam robi upgrade więc dziś masz wersję PL, a jutro jak wyjdzie aktualizacja to z automatu otrzymasz EN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Czyli mając wersję international (en) chcąc wgrać nasz jezyk najprościej wykonać tę prcedure "Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP" z początku pierwszej strony? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 2 godziny temu, mihail1 napisał: Cytat Czyli mając wersję international (en) chcąc wgrać nasz jezyk najprościej wykonać tę prcedure "Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP" z początku pierwszej strony? Najprościej to chyba wgrać najnowszy mod MiFit od tomurbanowicz z pierwszego postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Pojawił się Mi Fit 3.4.1https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-4-1-release/mi-fit-3-4-1-android-apk-download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 witam jakim programem edytować plik ison rozpakowanej tarczy bo polecany Amazfit_Bip_WF_Editor_ilgruppotester_v092 nie otwiera pokazuje się błąd może to kwestia systemu windows 10 64 może jest jakiś inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 1 godzinę temu, ewjp napisał: witam jakim programem edytować plik ison rozpakowanej tarczy bo polecany Amazfit_Bip_WF_Editor_ilgruppotester_v092 nie otwiera Raczej nieczego podobnego nie ma. Jedynie jakieś edytory tekstowe (np dla win 10 w sklepie darmowy json editor). Zupełnie ci nie otwiera? U mnie działa na win 10, 32 i 64. Z ostatnią wersją AmazfitBipTools-1.0.3.0 jest problem. Rozpakowany tą wersją json niby otwiera, ale bez podglądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 no właśnie tej wersji AmazfitBipTools-1.0.3.0 użyłem do rozpakowania wogóle nie chce otworzyć w Amazfit_Bip_WF_Editor_ilgruppotester_v092 a jaka poprawna wersja jest AmazfitBipTools ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Wyszła nowa stabilna wersja Mifit 3.4.1 Zmienia coś? Nowe oprogramowanie dla amazfit bip czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym uczestnikiem forum i proszę o wyrozumiałość. Od wczoraj stałem się posiadaczem zegarka Xiaomi Amazfit BIP i niestety mam problem. Podczas pierwszego parowania z najnowszą wersją Mi Fit 3.4.1 od razu wyskakuję mi na telefonie ekran automatycznej aktualizacji i po krótkiej chwili wyskakuję błąd i cały czas widzę informację na zegarku "connect APP to retry". Poczytałem już o tym trochę, ale jako że jestem nowy lekko się obawiam cokolwiek robić żeby nie uceglić zegarka. Połączyłem telefon z Gadgetbridge i jeżeli chodzi o oprogramowanie to pokazuję: FW: 0.0.9.29 a HW: V0.11.2.4. I tu mam pytanie: czy mogę bezpiecznie zainstalować najnowsze oprogramowanie PL z pierwszej strony tego tematu ( Firmware PL FW 0.1.1.36 ) na tę wersję którą obecnie posiadam? Z góry dzięki za odpowiedź i wszelkie wskazówki dotyczące tej sprawy. Pozdrawiam - Wolverine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 13 godzin temu, Zulwiczek1983 napisał: Wyszła nowa stabilna wersja Mifit 3.4.1 Zmienia coś? Nowe oprogramowanie dla amazfit bip czy coś? Firmware nowego nie zawiera. Ze zmian które zauważyłem to dodali tętno w sekcji ostania aktywność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 2 godziny temu, Pan Arek napisał: Firmware nowego nie zawiera. Ze zmian które zauważyłem to dodali tętno w sekcji ostania aktywność. Ale jako dane do patrzenia, czy przycisk żeby z fona włączyć jednorazowo pomiar tętna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 41 minut temu, Netoper napisał: Ale jako dane do patrzenia, czy przycisk żeby z fona włączyć jednorazowo pomiar tętna? Tak jak na zrzucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Czyli tylko poglądowe dane. Miałem nadzieję, że dodadzą przycisk taki jak jest kiedy pod aplikację jest zapięty MiBand, W MiBandzie po wejściu w "tętno" (te co jest w "statut' ) na dole jest przycisk do zdalnego odpalenia pomiaru. Narobiłem sobie smaku Dzięki za info i screena. :beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Przecież po wejściu w status na zegarku jest wywoływany pomiar, to chyba nawet wygodniejsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 (edited) 10 minut temu, Toldo napisał: po wejściu w status na zegarku jest wywoływany pomiar, Jest jest, tylko mi przydatne odpalać czasami w fonie, a szczególnie jak w agario tłukę i turasy podniosą ciśnienie :)) Edited June 15, 2018 by Netoper w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Udało mi się już zaktualizować soft do najnowszego za pomocą innego telefonu. Na szczęście wszystko poszło gładko. Mam pytanie odnośnie ładowania BIP'a za pomocą stacji dokującej podłączonej do ładowarki sieciowej. Czy zwykła ładowarka do telefonu (np. 5V i 1A) będzie odpowiednia (bezpieczna)? W oryginalnej instrukcji jest napisane, że powinno się ładować ładowarką 5V i 500 mAh więc zastanawiam się czy mocniejsza ładowarka, ładując szybciej, nie wpłynie negatywnie na żywotność baterii w zegarku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Zegarek nie weźmie więcej prądu niż może. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Rozumiem. W sumie racja. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narqotic Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Witam, kilka dni temu dołączyłem do posiadaczy Amazfit BIP i od razu wgrałem polski firmware oraz czcionki dostępne na pierwszej stronie tego wątku. Dzisiaj zauważyłem jeden błąd w tłumaczeniu, a mianowicie po wejściu w pogodę i przewinięciu na drugą stronę (dzisiaj jest niedziela, więc na drugiej stronie powinien być poniedziałek i wtorek) są widoczne dwa wtorki jak na załączonym zdjęciu. Prośba do twórców polskiego firmware'u o uwzględnienie poprawki w tym miejscu przy tworzeniu nowej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 To nie jest błąd w tłumaczeniu a w sofcie. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Czy zwykła ładowarka do telefonu (np. 5V i 1A) będzie odpowiednia (bezpieczna)? W oryginalnej instrukcji jest napisane, że powinno się ładować ładowarką 5V i 500 mAh więc zastanawiam się czy mocniejsza ładowarka, ładując szybciej, nie wpłynie negatywnie na żywotność baterii w zegarku?Ja swojego zapiąłem pod ładowarkę 2A od RN4, naładowanie od 50% do 100 zajęło 45-50 minut. Ładowarka ani BIP nie miały jakiejś zwiększonej ciepłoty, nie wiem na ile wierzyć dokładności wskaźnika akumulatora, bo mam już 10 dni od ładowania i pokazuje 70%. Poleciało z fona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cattani43 Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 stillo! Pewnikiem jest ,że cały czas program MIfit jest z nim sparowany dlatego nie możesz sparować. Rozłącz i sparuj ponownie. Też tak miałem jak ty łączył się tylko z innymi programami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Panowie mam takie pytanko, mam AMAZFITA Bipa i obecnie działa on z Xiaomi Redmi 3s, jest spolszczony i połaczony z mifitem tutaj z wątku i teraz przechodze na iphone i mam pytanie. Pobrać Mifita z App store i będzie smigać? Czy jest jakiś odpowiednik Amazfit Tools na iphone? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 2 minuty temu, [email protected] napisał: Panowie mam takie pytanko, mam AMAZFITA Bipa i obecnie działa on z Xiaomi Redmi 3s, jest spolszczony i połaczony z mifitem tutaj z wątku i teraz przechodze na iphone i mam pytanie. Pobrać Mifita z App store i będzie smigać? Czy jest jakiś odpowiednik Amazfit Tools na iphone? Pozdrawiam Niestety na iOS nie ma nic innego jak MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virnik Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Polski FW z MiFit MrTomi-3.3.2-PL.apk wymaga do działania wersji CE, czy na CN również będzie działał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts