Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, woyd napisał:

Musisz zainstalować wersję MiFit zmodyfikowaną przez @MrTomi - link jest w pierwszy poście. W tej wersji jest opcja synchronizacji z Google Fit

Yyy, w każdej wersji jest...

Screenshot_20180416-205907.thumb.png.54cb7a535c5b356cf61f5702e1339a3f.png

X.

Opublikowano (edytowane)

Kurcze przeczytałem już sporo postów o kłopotach z parowaniem, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Mój bip został zaktualizowany za pomocą apki MrTomi-3.3.1-PL.apk  z polskim firmware. Zegarek działał znakomicie, sparowany był z jednym telefonem, ale z dwoma systemami (telefon z MultiRom i sparowany ze stockowym czystym systemem oraz z rootowanym modyfikowanym Androidem z xposed itp). Wgrałem tarczę binarną i zegarek dalej działał wyśmienicie.

Chciałem go sparować z najnowsza obecnie wersją GadgetBridge (v. 2.6) i za nic nie chciał tego zrobić (z MiFit łączył sie jak należy). Przywróciłem ustawienia fabryczne z menu zegarka i teraz jest "słabo". MiFit nie potrafi się połączyć z zegarkiem, w ustawieniach BT jest widoczny i sparowany.

próbowałem następujące rzeczy:

- usunąłem sparowane urządzenie z systemu i sparowałem ponownie - dalej efekt zerowy

- wyinstalowałem MiFit od Mr Tomi i zainstalowałem ponownie - zero efektu.

Wygląda to tak jak na załączonych fotkach: bez podłączonego zasilania pojawia się obrazek parowania urządzeń (zam obrazek, bez żadnych napisów), a po podłączeniu zasilania pojawia się ikona z animacją ładowania i prawidłowy czas.

Jak nie jest podłączony do zasilania to po wciśnięciu przycisku zegarek robi pojedyncze zawibrowanie i zapala podświetlenie na jakieś 5 sek.

Ma ktoś koncepcję co z tym zrobić ?

bip_02.jpg

bip_01.jpg

Edytowane przez walek75
Opublikowano

Próbować i próbować, reset telefonu - próba, i tak kilka razy, mnie w podobnej sytuacji zaskoczył za 6 razem, oczywiście chodzi mi o parowanie w MiFit

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie także był problem z nowym GB. Bip za nic nie chciał się sparować, musiałem wrócić do poprzedniej wersji. Z MiFit działał bez problemu.

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, walek75 napisał:

Chciałem go sparować z najnowsza obecnie wersją GadgetBridge (v. 2.6) i za nic nie chciał tego zrobić (z MiFit łączył sie jak należy). Przywróciłem ustawienia fabryczne z menu zegarka i teraz jest "słabo". MiFit nie potrafi się połączyć z zegarkiem, w ustawieniach BT jest widoczny 

Trzeba tez usunąć ze sparowanych urządzeń BT w telefonie. GB sam go tam później doda.

Opublikowano

Kojarzy mi się trochę z pierwszymi modami na Motorolę E398 :) Moim zdaniem takie obrazki przy skali kolorów jakie oferuje zegarek wyglądają słabo, ale fajnie wiedzieć, że da się to przerobić :)

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Gawronnek napisał:

Próbować i próbować, reset telefonu - próba, i tak kilka razy, mnie w podobnej sytuacji zaskoczył za 6 razem, oczywiście chodzi mi o parowanie w MiFit

Kurcze, faktycznie, po x próbach, parowania/usunięcia parowania, reinstalacji MiFita, rebootów wszelkiej maści w końcu zaskoczyło.
Dziwne, bo zegarek jest na prawdę super biorąc pod uwagę jego cenę (trudno go porównywać z Garminami czy Suunto za 2 tyś +, bo jest od nich 10 razy tańszy), ale problemy z parowaniem trącą jakąś niedoróbką. Jest potencjał, jest support (aktualizację firmware'u w chińskich wynalazkach to wielka rzadkość), jest całkiem przyzwoita apka, i  problemy z parowaniem oraz łatwość uceglenia zupełnie do tego nie pasują.

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Jodla napisał:

Chłopaki jak ten zegarek współpracuje z ios? Chcę dziewczynie zrobić prezent bo szuka zegarka z krokomierzem i nie wiem czy warto kupować do iPhona 6s+.

Tak współpracuje z iOS na moim IP 6s działa bez problemu.  Jedynym mankamentem jest to, że nie pokombinujesz na iOS jak użytkownicy Andka,  

Edytowane przez d7ejkej
Opublikowano

Po wgraniu MrTomi-3.3.1-PL.apk  do telefonu , nie mogę sie zalogować przez FB ani google do mojego konta . Aplikacja próbuje  i daje po chwili komunikat logowanie nie powiodło się. Na Mi fit oryginalnym bez problemu. Czy ktoś miał podobnie? Jakieś rozwiązanie?

Opublikowano (edytowane)

@myss @gotoo wcześniej pewnie logowaliście na konto w oryginalnej apce. Musicie wejsc na facebooka w ustawienia, wybrać aplikacje i witryny i tam usunąć połączenie mifita, wtedy spróbujcie się znowu zalogowac na mificie przez fb i będzie działać, wiem bo miałem to samo (jeśli nie działa za pierwszym to za 3 razem pójdzie)

Edytowane przez grafipl
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, grafipl napisał:

@myss @gotoo wcześniej pewnie logowaliście na konto w oryginalnej apce. Musicie wejsc na facebooka w ustawienia, wybrać aplikacje i witryny i tam usunąć połączenie mifita, wtedy spróbujcie się znowu zalogowac na mificie przez fb i będzie działać, wiem bo miałem to samo (jeśli nie działa za pierwszym to za 3 razem pójdzie)

dzięki kolego , pomogło , zalogowane

Opublikowano (edytowane)

Duży skrót myślowy. MiFit ma wbudowane swoje customowe tarcze (słabe) i np. aplikacja Amazfit Bip Watchfaces (która jest w sumie przeglądarką strony amazfitwatchfaces.com) podmienia pliki tych customowych tarcz z MiFita i z poziomu MiFita się ten podmieniony plik wgrywa (MiFit nie wie, że wgrywa co innego niż powinien).

Edytowane przez Toldo
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, grafipl napisał:

@gotoo sprobuj sie zalogowac na konto gmail i wpisz w przegladarce https://security.google.com/settings/security/permissions
i sprawdz czy mifit jest na liscie sprobuj usunac moze analogicznie jak na fb zadziala

niestety tak nie zadziałało:(, co więcej aplikacja MrTomi-3.3.1-PL.apk nie wykrywa zegarka, próbowałem już kilkadziesiąt razy robiłem restart, anulowałem powiązanie z telefonem i nic. GB bez problemu wykrywa zegarek a apk MrTomi nie:(

gdybyś znał rozwiązanie daj znać:)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, przemm87 napisał:

Jeszcze jedno pytanie, czym najlepiej wgrywać nowe tarcze?

Notify & Fitness, nie wymaga zabawy z plikami tarcz, nie wymaga rozpinania MiFit, jak GB. Instalujesz obok i poprostu działa. Co więcej, umie instalować bezpośrednio z amazfitwatchfaces.com;)

45 minut temu, woyd napisał:
1 godzinę temu, Pan Arek napisał:
Mi Fitem

A że tak zapytam - jak? Nie ma tam opcji załadowania. bin Chyba, że coś przeoczyłem?

Jak wyżej ;)

6 godzin temu, walek75 napisał:

Kurcze, faktycznie, po x próbach, parowania/usunięcia parowania, reinstalacji MiFita, rebootów wszelkiej maści w końcu zaskoczyło.

Ja tak miałem z Bipem świeżo wyjętym z pudełka. Sparował się z oryginalnym MiFitem po 4-5 razie dopiero ;)

X.

Edytowane przez Xanth
Opublikowano

58 minut temu, gotoo napisał:

niestety tak nie zadziałało:(, co więcej aplikacja MrTomi-3.3.1-PL.apk nie wykrywa zegarka, próbowałem już kilkadziesiąt razy robiłem restart, anulowałem powiązanie z telefonem i nic. GB bez problemu wykrywa zegarek a apk MrTomi nie:(

gdybyś znał rozwiązanie daj znać:)

a usunales powiazanie z GB? ja usunalem powiazanie w GB i w opcjach bluetooth telefonu i bez problemu laczy. mozesz tez jak usuniesz te powiazania, wejsc w bluetooth telefonu tam polaczyc zegarek a nastepnie mrtomi sprobowac sparowac. mi tak zadzialalo z tego co pamietam. polaczyc sie napewno polaczy tylko potrzeba nieraz cierpliwosci hehe :) a jakie masz fw Polskie? ja na po wgraniu polskiego dopiero mrtomi instalowalem

Opublikowano

MiFit tak niestety działa, podobnie jak Notify&Fitness, mierzy kiedy chce mimo różnych ustawień. Dopiero Tools & Amazfit mierzy tak jak chcę.

Opublikowano
19 godzin temu, grafipl napisał:

a usunales powiazanie z GB? ja usunalem powiazanie w GB i w opcjach bluetooth telefonu i bez problemu laczy. mozesz tez jak usuniesz te powiazania, wejsc w bluetooth telefonu tam polaczyc zegarek a nastepnie mrtomi sprobowac sparowac. mi tak zadzialalo z tego co pamietam. polaczyc sie napewno polaczy tylko potrzeba nieraz cierpliwosci hehe :) a jakie masz fw Polskie? ja na po wgraniu polskiego dopiero mrtomi instalowalem

tak FW mam polski, też dopiero po zmianie zainstalowałem mrtomi, za cholerę nie idzie, próbuję już długo i nie idzie, no nic jak nie zadziała to wróce do orginału, przydało by mi sie wyświetlanie nazwy kontaktu.

Opublikowano
21 godzin temu, grafipl napisał:

mozesz jeszcze sprobowac zegarek do fabrycznych przywrocic i sparowac, inne sposoby nie przychodza mi do glowy

czesc;

dopiero po odinstalowaniu wszystkiego z tel i ust fabrycznych w zegarku poszło;

dzięki :)

Opublikowano

Witam. Czy komuś udało się rozwiązać problem z synchronizacją z Endomondo? Notify&Fitness szwankuje niestety w tej dziedzinie. Znalazł ktoś może inny sposób?

Opublikowano
Dnia 10.04.2018 o 07:58, artkon napisał:

Cześć.

Super. Czekam niecierpliwie bo mnie też do szału doprowadza znikająca temperatura...

A przy okazji może komuś się przyda i przypadnie do gustu...

ArtKon1.bin

ArtKon1.gif

Zmieniłby ktoś tło na czarne? :)

Opublikowano

@carolef Z zalogowaniem nie wiem, ale ze zmianą tarczy w MiFit już tak (od dwóch godzin nie mogłem zmienić, ale już działa), a to chyba wymaga połączenia z chińskim serwerem. Najczęściej takie problemy pojawiają się w dni wolne, chyba Chińczycy świętują i nadzór szwankuje.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, carolef napisał:

Też macie dziś problem z zalogowaniem do mifit?

Nie. Mam logowanie z konta xiaomi i działa cały dzień.

Edytowane przez Pan Arek
Opublikowano

No właśnie zaczęło się od tarczy. Nie chciało mi się uruchomić to okno do zamiany tarcz. Miałem mifit z tego forum. Pomyślałem, że może wyszła jakaś nowa wersja mifit czy coś i odinstalowałem minfit i zainstalowałem ze sklepu play. Teraz mam błąd połączenia jak loguje się konta xiaomi. Nawet kuźwa budzika na rano nie nastawię ;)

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...