kamillm Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Dnia 29.05.2018 o 20:47, mlk napisał: ściągając paczkę przez aktualizator w telefonie? Możesz zainstalować przez aktualizator w telefonie ściągając paczkę .zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Po pobraniu aktualizacji ota telefon po restarcie ładuję mi się do twrp, tak ma być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki987 Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Tak, po aktualizacji i tak będziesz musiał odnowa wgrać twrp i root. Niestety tak jest za każdym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 1 godzinę temu, wlader napisał: Po pobraniu aktualizacji ota telefon po restarcie ładuję mi się do twrp, tak ma być ? Tak ma być. Romy recovery sa instalowane przez recovery. U ciebie stockowe recovery jest zamienione na twrp, dlatego ono się otwiera po pobraniu romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 (edited) Myślałem, że skoro wgrywam przez ota apką aktualizację to po restarcie właduję się w jakieś miui recovery, nie twrp. Nie wiedziałem, że aktualizacja wywali twrp, to moja pierwsza, siedzę na globalu i zwlekałem jak mogłem, ale dzisiaj się skusiłem na to 8.5.2 Twrp zostało i odblokowany BL, teraz się wpycha 9.5.4 Edited June 5, 2018 by wlader Nowe info Link to comment Share on other sites More sharing options...
viader80 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 (edited) Jakby ktoś nie śledził działu nowości. Zapowiedź Miui 10 android 8 oreo Druga połowa czerwca – Mi 8, MIX 2S, MIX 2, MIX 1, Redmi S2, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2 i Redmi Note 5 (Note 5 Pro) Druga połowa lipca – Mi 5X, Mi 5c, Mi5s, Mi 5s Plus, Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Note 3, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X i Redmi Note 3 edit: racja moje niedoczytanie. to są daty China test. ogólny wątek o Miui 10: Edited June 7, 2018 by viader80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 viadero gdzies to wykopał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 (edited) Gdzieś pisało, że to terminy dla wersji China a nie Global, ale nie mam pewności że ktoś czegoś nie pokręcił. Natomiast MIUI 10 Global Beta ROM will be released to beta testers gradually starting from Mid June, and the supported devices are as follows: Mi MIX 2, Mi 6, Mi 5s Plus, Mi 5s, Mi 5, Mi 4, Mi 3, Mi Note 2, Mi Max 2, Mi Max, Redmi Note 5 India, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 4X, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 3S, Redmi Y2, Redmi Y1 Lite, Redmi Y1 Edited June 7, 2018 by Shaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rygiel Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 (edited) Prosiłbym o pomoc. Co zrobić jeżeli mam aktualnie 7.9.7 MiuiPolska i chciałbym wgrać nowszą wersję? Wgrać po prostu przez recovery .zip? Można robić taki update bez utraty danych czy wipe się zrobić? Recovery mam najnowsze jakie było dostępne, wgrałem przed chwilą TWRP 3.2.1-0. _____ Edit: Ściągnąłem z miupolska.pl, wgrałem przez recovery i śmiga na razie ok. Edited June 7, 2018 by Rygiel Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Znamy listę smartfonów Xiaomi, które otrzymają MIUI 10! SOFTWARE Piątek, 01 Czerwiec 2018 17:39, Wpisany przez Amadeusz Cyganek Nakładka nadciąga! MIUI to jedna z najciekawszych nakładek systemowych stosowanych przez producentów smartfonów - już niebawem do naszych rąk trafi jej dziesiąta edycja, która (jak praktycznie wszystkie poprzednie) jest bardzo oczekiwana przez wszystkich użytkowników sprzętów od Xiaomi. Wczoraj informowaliśmy Was o nowościach, jakie przyniesie ze sobą nadchodząca wersja tej popularnej nakładki systemowej, dziś natomiast możemy Wam przedstawić oficjalną, pełną listę smartfonów, które już pod koniec czerwca otrzymają zaktualizowane MIUI 10: Xiaomi Mi 8 Mi MIX 2S Mi MIX 2 MIX Redmi S2 Mi 6X Mi 6 Mi 5 Mi Note 2 Redmi Note 5 Redmi Note 5 Pro Kolejne modele otrzymają stosowną aktualizację pod koniec lipca: Mi 5X Mi 5c Mi 5s Mi 5s Plus Mi 4 Mi 4c Mi 4S Mi Note 3 Mi Max 2 Mi Max Redmi 5 Redmi 5A Redmi 5 Plus Redmi 4 Redmi 4A Redmi 4X Redmi 3S/3X Redmi Pro Redmi Note 5A Redmi Note 4 Redmi Note 4X Redmi Note 3 Jak widzicie, lista jest naprawdę długa - to cieszy, bowiem jest to naprawdę dobitny dowód potwierdzający, że Xiaomi wspiera swoje smartfony jeszcze przez długi czas po ich rynkowej premierze. Cóż, czekamy zatem na stosowne aktualizacje i chętnie przetestujemy MIUI 10 w praktyce! źródło: Android Headlines Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 A dzięki, czyli każdy kto dostanie miui 10, będzie miał też oreo, o to mi chodziło / Przeglądarka od miui, chyba najszybsza jaka jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoaudiostereo Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Nie, nie każdy telefon dostanie Oreo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 1 godzinę temu, ziutek11113 napisał: A dzięki, czyli każdy kto dostanie miui 10, będzie miał też oreo, o to mi chodziło Nie, błędne wnioski. Z listy wynika, że praktycznie każdy model mający Androida 6 i wyżej dostanie Miui 10. Czyli Miui 10 będzie na Adroidach 6, 7, Oreo i nowszym. Co do przeglądarki, to np. Via jest szybsza, ma mniej błędów i własnego "adblocka". Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Przeglądarka Brave warta uwagi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Samsung Internet Beta dla mnie najszybsza i najlepsza przegladarka. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Żadna z nich chyba nie oferuje importu zakładek i reszty z chrome np Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 @Pijo jesteś już może po instalacji? Jakieś wnioski/uwagi co do tego romu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 https://androidfilehost.com/?fid=962187416754468805 to jest na redmi 4x ? Gdzieś wyczytałem, że na tej wersji z wytrzymałością baterii jest w miarę dobrze. To jest zip, czyli wrzucać przez aktualizację czy inaczej. Siedzę na globalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie wiem. Mi to w sumie nie przeszkadza a gdzie to wyłączyć???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Nie da się wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Właśnie wyskoczyła mi aktualizacja do 9.5.10.0. Zobaczymy jak teraz będzie z baterią, nawet minimalna poprawę przyjmę z radością. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Skoro nie jest napisane nic o baterii to chyba bez zmian (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCruzer Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 13 godzin temu, dragonek napisał: Właśnie wyskoczyła mi aktualizacja do 9.5.10.0. Zobaczymy jak teraz będzie z baterią, nawet minimalna poprawę przyjmę z radością. I jak oceniasz po aktualizacji? Coś dodali, bo w 9.5.4 nie było niektórych funkcji, czego Ci brakowało w porównaniu do poprzednich wersji? Pytam, bo sam pochopnie wziąłem te 9.5. 4,a nie ma motywów, kilku funkcji itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Wiem, że na liście zmian nie było informacji o poprawie pracy baterii, ale liczyłem po cichu, że może coś ta aktualizacja zmieni. Na chwilę obecną poza ponowną informacją o ilości zwolnionej pamięci nie widzę żadnej różnicy. Aplikacja pogoda dalej działa mi średnio, baterię dalej coś drenuje w nocy o 10%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas8707 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Dnia 27.06.2018 o 09:22, Pijo napisał: Witajcie chyba coś nie tak zrobiłem i źle się dodał post. Ale chodzi mi o tą ostatnią aktualizacje 9.5.10.0 bo zastanawiam się czy warto mi to pobierać i czy znowu czegoś nie zabiorą.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCruzer Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 27 minut temu, Lukas8707 napisał: Witajcie chyba coś nie tak zrobiłem i źle się dodał post. Ale chodzi mi o tą ostatnią aktualizacje 9.5.10.0 bo zastanawiam się czy warto mi to pobierać i czy znowu czegoś nie zabiorą.? Ja bym czekał na większą aktualizacją, może 9.6 albo wyczekiwać na 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas8707 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 2 godziny temu, BlackCruzer napisał: Ja bym czekał na większą aktualizacją, może 9.6 albo wyczekiwać na 10. A to na 4x będzie 10 było by fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoaudiostereo Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 14 godzin temu, Lukas8707 napisał: A to na 4x będzie 10 było by fajnie Będzie. Podobno aktualizacja wyjdzie w połowie lipca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Nie powiedziane że będzie to Oreo,może być nugat miui 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 (edited) Nie spodziewajcie się Oreo. Jedna dużo aktualizacja Androida (6.0 -> 7.1.2) to i tak sporo w przypadku low-endu od Xiaomi. Cóż, OTA 9.5.10.0 zainstalowała się gładko, ale pojawiły się drobne problemy z WiFi. Czasem gubi połączenie, albo mimo połączenia nic nie ładuje. Reszta domowników nie narzeka, więc router wykluczam. Restart pomógł - ale nigdy wcześniej na tym polu smartfon nie zawodził. Fajnie, że zaktualizowali łatę zabezpieczeń. Mamy majową, a np. niegdyś flagowa Moto X Style utknęła na andku 7.0 i łata z października 2017. Edited June 30, 2018 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek-u Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 I chyba bateria zaczęła trzymać jak należy na tym 9.5.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 (edited) Coś w tym może być. Aktualnie 2h30m SoT i zostało 67%. Czyli teoretycznie, utrzymując takie tempo powinno się dać wycisnąć ~7,5h SOT (wifi). Czyli jakieś ~6h na LTE. Troszkę lepiej, niż na 9.5.4.0/9550, gdzie regularnie uzyskiwałem 5h na LTE i 6-7 na WiFi. Jak na ponad roczny egzemplarz - nie będę narzekał na takie rezultaty. No i jakby się mniej grzało to, ale z drugiej strony jest też trochę niższa temperatura na zewnątrz. Edited June 30, 2018 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoaudiostereo Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Coś może być z tą poprawą pracy baterii. Aktualnie mam SoT 5h 30min, telefon odłączony od ładowarki 38 godzin temu i wciąż mam 40%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czerek Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Co do oreo dla Redmi 4x to raczej nie ma szans kazdy telefon dostaje tylko jednego androida w gore czyli nowego my juz dostalismy 7 takze nie ma szans niestety po drugie widzialem na forum liste na miui.com i nie dostanie redmi 4x oreo dostanie 7 telefonow "nowszych" i tyle szkoda Xiaomi daje tylko po jednym nowszym androidzie niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts